Internet u školi

poruka: 19
|
čitano: 9.898
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Internet u školi

! SVE SAM EDITAO !

Znači, općenito prva "stanica" interneta u školi je jedan ruter, koji dio kablova šalje u podrum, dio u jednu učionicu. ja sam u toj učionici, a tu pak imamo HUB čini mi se, i onda 15 Pc-a se povezuje tako, da svaki iza sebe ima "utičnicu" iz koje ide lan kabl u PC. kad ocemo na internet, netreba se nista upisivati, nego kad je kabl spojen, moze se jednostavno ici na net. A ovako, ja imam jedan kucni Wlan ruter Zyxel, i sa njim pokusavam napraviti wlan mrežu, tako da se npr. sa moba spojim i idem na net. Dopuštenje sam dobio, tako što je profka rekla da ako donesem ruter da to smijem spojiti i sve. E sad, ja sam njega resetirao, jedan kabl dolazi u prikljucak gdje pise "internet" a drugi isto izlazi di pise "internet". Kad odem u postavke znaci 192.168.1.1 on ima automatski da stavi postavke ISP-a i to on ucini. Ja stavim SSID, stavim sifru koja je wpa2-psk, on sve potvrdi. E sad, imaju dvije postavke načina a to su Routing i Bridge. Najcesce mi trazi username i pass ali to je mislim kao neki username i pass od carneta a to samo ravnatelj zna. to bude kad stavim ppoe i ppoa sto iskreno neznam sta je, ali ima jos jedna postavka ali neznam kako se zove, ali s njom mi ne trazi username i pass. I konacno pitanje, dali znate ovako naslijepo kako to rijesiti, a da mi netreba nikakva sifra od ISP-a/ravnatelja?

Kad sam ovo sve postavio nisam mogao na net ni na kompu, a kamoli na mobu na wlan-u. Ako treba mogu i shemu napraviti :D Mozete jos pitati nesto ako slucajno znam jer ruter nije kod/od mene pa onda neznam kakve su postavke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 21:24 (TedWilliams).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Internet u školi
TedWilliams kaže...

Kako da stavim wlan u skoli? imam ruter i dva kabla, jedan je lan i dolazi iz "utičnice" a drugi ide u komp. i sad jel treba ruter mode jel? i hoću da on samo taj signal šalje okolo, jer neznam username i pass za carnet. u skoli sam pa brzo odgovorite molim.

nije ti to samo tak staviti router. kolko ja znam :/ trebas dozvole itd. itd.

Everybody Dancee Now !! Tnn TNNN tn tN TNN
14 godina
protjeran
Internet u školi

daj reci nam koliko pcova moras skopcat (spojit)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet u školi
kakvu vezu oces imati? WiFi ili LAN?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Internet u školi

Evo sad sam dosao iz skole, oprostite, nego evo sad detaljno:

Znači, općenito prva "stanica" interneta u školi je jedan ruter, koji dio kablova šalje u podrum, dio u jednu učionicu. ja sam u toj učionici, a tu pak imamo HUB čini mi se, i onda 15 Pc-a se povezuje tako, da svaki iza sebe ima "utičnicu"   iz koje ide lan kabl u PC. kad ocemo na internet, netreba se nista upisivati, nego kad je kabl spojen, moze se jednostavno ici na net. A ovako, ja imam jedan kucni Wlan ruter Zyxel, i sa njim pokusavam napraviti wlan mrežu, tako da se npr. sa moba spojim i idem na net. Dopuštenje sam dobio, tako što je profka rekla da ako donesem ruter da to smijem spojiti i sve. E sad, ja sam njega resetirao, jedan kabl dolazi u prikljucak gdje pise "internet" a drugi isto izlazi di pise "internet". Kad odem u postavke znaci 192.168.1.1 on ima automatski da stavi postavke ISP-a i to on ucini. Ja stavim SSID, stavim sifru koja je wpa2-psk, on sve potvrdi. E sad, imaju dvije postavke načina a to su Routing i Bridge. Najcesce mi trazi username i pass ali to je mislim kao neki username i pass od carneta a to samo ravnatelj zna. to bude kad stavim ppoe i ppoa sto iskreno neznam sta je, ali ima jos jedna postavka ali neznam kako se zove, ali s njom mi ne trazi username i pass. I konacno pitanje, dali znate ovako naslijepo kako to rijesiti, a da mi netreba nikakva sifra od ISP-a/ravnatelja?

Kad sam ovo sve postavio nisam mogao na net ni na kompu, a kamoli na mobu na wlan-u. Ako treba mogu i shemu napraviti :D Mozete jos pitati nesto ako slucajno znam jer ruter nije kod/od mene pa onda neznam kakve su postavke.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TinJurk0 kaže...

kaze da oce spojit mobitel...znaci wifi ;)

neradimitipkaspace!!!
15 godina
neaktivan
h33t0 kaže...
TinJurk0 kaže...

kaze da oce spojit mobitel...znaci wifi ;)

to je tek poslje naveo tako da nisam znao dok nisam procitao editani text -.-"

15 godina
neaktivan
Internet u školi
budem pokusao nesto smislit :)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Internet u školi

Koja trollerska tema, što je to danas.Ti niti sam neznaš što pokušavaš napraviti?!Pokušavaš bežično spojiti školsku žičnu/bežičnu mrežu žično/bežično na svoj router kako bi se na taj router spajao direktno kao na školsku mrežu ili?

0 0 hvala 0
16 godina

-nemožeš samo tako (bez imalo znanja) ubaciti router (tj ADSL modem, router, DHCP server, switch) u postojeću mrežu jer već postoji router, vjerojatno s istim postavkama što dovodi do kolizije..

prvo, tvoj zyxel, podesi na neku slobodnu adresu, npr 192.168.1.200, isključi njegov DHCP, koristi za spajanje LAN (ne WAN ili telefon) port.. sad ga možeš spojiti i nastaviti s rješavanjem problema.

Ako je postojeći router s DHCPom automatika će odraditi ostalo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
ihush kaže...

-nemožeš samo tako (bez imalo znanja) ubaciti router (tj ADSL modem, router, DHCP server, switch) u postojeću mrežu jer već postoji router, vjerojatno s istim postavkama što dovodi do kolizije..

prvo, tvoj zyxel, podesi na neku slobodnu adresu, npr 192.168.1.200, isključi njegov DHCP, koristi za spajanje LAN (ne WAN ili telefon) port.. sad ga možeš spojiti i nastaviti s rješavanjem problema.

Ako je postojeći router s DHCPom automatika će odraditi ostalo.

ako sam ga dobro skuzio njemu bi trebao neki ap i kojeg bi stavio u ap mod i on bi bio spojen negdje i to e to

zvoneXP
15 godina
neaktivan
Internet u školi

Ajde, bar daju djeci da uče o mrežama i tako to... No ono što nedostaje kod njih je malo strpljenja da se prouči problematika prije nego što se nešto spoji na živi sustav. Ako ništa drugo, barem neke osnovne termine naučiti pa da pitanje može strpati u jednu rečenicu, a ne njih deset. Izgubio sam volju za detaljno čitanje nakon druge. :\

Uglavnom... Ako sam ga ja dobro shvatio, on želi napraviti ovo.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Ajde, bar daju djeci da uče o mrežama i tako to... No ono što nedostaje kod njih je malo strpljenja da se prouči problematika prije nego što se nešto spoji na živi sustav. Ako ništa drugo, barem neke osnovne termine naučiti pa da pitanje može strpati u jednu rečenicu, a ne njih deset. Izgubio sam volju za detaljno čitanje nakon druge. :\

Uglavnom... Ako sam ga ja dobro shvatio, on želi napraviti ovo.

tako sam i ja skuzio .

14 godina
neaktivan
alankish kaže...

Koja trollerska tema, što je to danas.Ti niti sam neznaš  što pokušavaš napraviti?!Pokušavaš bežično spojiti školsku žičnu/bežičnu mrežu žično/bežično na svoj router kako bi se na taj router spajao direktno kao na školsku mrežu ili?

jednostavno ocu da imamo bezicni signal. znaci sve je u skoli spojeno zicom, i jednosavno ocu ako ima nacina da tu zicu stavim u wlan ruter i da on salje bezicni signal. nemogu jednostavnije reci.

14 godina
neaktivan
Internet u školi

evo i slike. samo recite ako je to prekomplicirano pa da i ne pokusavam.

jer inace nebi vjerojatno ni pokusavao, ali sam nekako uspio bio da se to spoji kao i na slici, i da radi net na kompu, ali nisam mogao vise uci u postavke, i nije bilo "net-a" prek wlan signala.

0 0 hvala 0
16 godina

par postova iznad...

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

par postova iznad...

okej hvala na trudu!, a ovima drugima objasnjavam sta zelim ustvari. ali vjerojatno odustajem od toga, ali znaci ipak, hvala!!

15 godina
neaktivan
TedWilliams kaže...
ihush kaže...

par postova iznad...

okej hvala na trudu!, a ovima drugima objasnjavam sta zelim ustvari. ali vjerojatno odustajem od toga, ali znaci ipak, hvala!!

Jesi proučio tutorijal na linku u mojem postu iznad?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
TedWilliams kaže...
..okej hvala na trudu!, a ovima drugima objasnjavam sta zelim ustvari. ali vjerojatno odustajem od toga, ali znaci ipak, hvala!!

- jesi li išta pokušao?

- ako te link koji je dao Vlad0 muči (zbog eng.jezika) razlika je samo u primjeru adrese 192.168.1.100 ili .200 što sam napisao.

Neke stvari se predpostavlja da znaš, ako neznaš postaviš konkretno pitanje.

Kao kako doći do postavki routera, kako mu promijeniti adresu i isključiti DHCP... itd.

Nemožeš samo priključiti router na postojeću mrežu i očekivati da radi, jer već postoji, dolazi do kolizije (sukoba).

Standardno router ima aktivan DHCP server (on dodjeljuje TCP/IP adrese računalima u mreži), nalazi se na 192.168.1.1.

dodatni (zyxel) prvo spojiš s PCjem (ne na ostatak mreže) i izmjeniš njegov IP na 192.168.1.200 i isklučiš DHCP. Nakon tog ga spojiš preko LAN porta na ostatak mreže.

- sad pingaj npr. ping google.com ako pingovi prolaze mreža je OK. Ostaje ti još samo podešavanje wlan opcija.

- routeru pristupaš kroz browser, u adresbar utipkaš adresu.

- traži te user-password, defaultni su 0000 ili 1234 ili user ili admin ... vjerojatno različiti na tvom i postojećem.

- Ping je naredba u CMDu.

- CMD je Command Prompt. Možeš ga pokrenuti iz menija ili WINtipka+R CMD (enter).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice