! SVE SAM EDITAO !
Znači, općenito prva "stanica" interneta u školi je jedan ruter, koji dio kablova šalje u podrum, dio u jednu učionicu. ja sam u toj učionici, a tu pak imamo HUB čini mi se, i onda 15 Pc-a se povezuje tako, da svaki iza sebe ima "utičnicu" iz koje ide lan kabl u PC. kad ocemo na internet, netreba se nista upisivati, nego kad je kabl spojen, moze se jednostavno ici na net. A ovako, ja imam jedan kucni Wlan ruter Zyxel, i sa njim pokusavam napraviti wlan mrežu, tako da se npr. sa moba spojim i idem na net. Dopuštenje sam dobio, tako što je profka rekla da ako donesem ruter da to smijem spojiti i sve. E sad, ja sam njega resetirao, jedan kabl dolazi u prikljucak gdje pise "internet" a drugi isto izlazi di pise "internet". Kad odem u postavke znaci 192.168.1.1 on ima automatski da stavi postavke ISP-a i to on ucini. Ja stavim SSID, stavim sifru koja je wpa2-psk, on sve potvrdi. E sad, imaju dvije postavke načina a to su Routing i Bridge. Najcesce mi trazi username i pass ali to je mislim kao neki username i pass od carneta a to samo ravnatelj zna. to bude kad stavim ppoe i ppoa sto iskreno neznam sta je, ali ima jos jedna postavka ali neznam kako se zove, ali s njom mi ne trazi username i pass. I konacno pitanje, dali znate ovako naslijepo kako to rijesiti, a da mi netreba nikakva sifra od ISP-a/ravnatelja?
Kad sam ovo sve postavio nisam mogao na net ni na kompu, a kamoli na mobu na wlan-u. Ako treba mogu i shemu napraviti :D Mozete jos pitati nesto ako slucajno znam jer ruter nije kod/od mene pa onda neznam kakve su postavke.