Internet problem

poruka: 12
|
čitano: 2.520
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Internet problem

Ovak imam jedan problem sa interentom i več sam na rubu živaca, malo mi fali da sve razbijem od kompa do rutera 

Naime od kad je neki dan nestala struja u gradu internet ne funkcionira kako treba, kada se spojim preko wirelessa sve normalno radi, a kad se spojim sa UTP-om interent ne radi, zatim kat stisnem repair javi grešku "Can't renew IP adress" tak nešto.

Router je : T-comov Speed Touch.

Probao sam i restartat router i niš ne pomaže.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet problem

probaj stavit automatsku ip adresu na mrežnoj kartici ili stavi istu koja je na wireless kartici samo promijeni zadnji broj (povećaj za 1)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet problem
MStimac kaže...

Ovak imam jedan problem sa interentom i več sam na rubu živaca, malo mi fali da sve razbijem od kompa do rutera 

Naime od kad je neki dan nestala struja u gradu internet ne funkcionira kako treba, kada se spojim preko wirelessa sve normalno radi, a kad se spojim sa UTP-om interent ne radi, zatim kat stisnem repair javi grešku "Can't renew IP adress" tak nešto.

Najlakše ti je prvo nazvati 0800 9000. Zadnja dva puta kad sam ja zvao čak sam dobio koristan savjet i riješenje problema, ali još uvijek nisam siguran da sam nazvao pravi broj.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
15 godina
neaktivan
MStimac kaže...

Kad se spojiš kabelom, da li ti javlja da je local area connected? Da nisu pregorjeli portovi ili mrežna?

16 godina
neaktivan

Javlja da je spojen na LAN, ali nemogu na internet, Limitted connection. Ne radi na 2 kompa preko UTP-a (wirelles radi), promijenio 2 routera, problem isti... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 19:57 (MStimac).
16 godina
neaktivan
Internet problem

Nazovi službu za korisnike.Oni će te najbolje provest kroz problem jer imaju skripte za takve slučajeve.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zvao sam Tcom, frajer zna manje od mene da prvo kažem, i nije ništa uspio, već mi je govorio da radim ono što sam i sam napravio.

Dakle situacija je sljedeća: Wirless radi, preko UTP-a ne, mjenjao sam UTP kabel opet ništa, mjenjao sam router opet ništa, mjenjao sam kompove opet ništa, dalje stavio statičku IP adresu i pingao i kaže Timed Out, više nemam ideja. 

15 godina
neaktivan
Internet problem

ako wireless radi onda si sopjen na internet. prema tome, samo u tvom hardveru ili softveru može biti problem. a možda i nešto krivo podešavaš cilo vrime...možda je u ruteru neka opcija isključena...ovako napamet mi možemo vijećati danima a nikakav rezultat postići...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet problem

Ček.. kada si promijenio komp na tom routeru, isto je javljalo limited connectivity?

Ajde nabavi mrežnu novu, 60kn mislim da dođe, ima i za manje okolo.. Ili odnesi router kod nekoga da ga isprobaš...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem riješen otišla mrežna :P

16 godina
neaktivan
Internet problem

sad imam ja jedan problem, internet mi je užasno spor u Win 7, dok na XP radi normalno(imam dual boot), torrenti se skidaju normalno, samo što mu treba 200 godina da otvori nešto, od početka je radilo super, onda odjednom užasno sporo. jel imao netko takvih poblema, ili netko zna riješenje? ista stvar je na Firefoxu i na IE. već sam očajan...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
malo zaigrano dijete kaže...

sad imam ja jedan problem, internet mi je užasno spor u Win 7, dok na XP radi normalno(imam dual boot), torrenti se skidaju normalno, samo što mu treba 200 godina da otvori nešto, od početka je radilo super, onda odjednom užasno sporo. jel imao netko takvih poblema, ili netko zna riješenje? ista stvar je na Firefoxu i na IE. već sam očajan...

poigraj se malo sa firewallom i sa ruterom (unesi vrijednost za MTU: 1500 ili 1400 ...ovisi koliko ti dopušta)... windowsi sami po sebi nebi trebali utjecat na brzinu interneta, osim ako ti win 7 nije napadnut trojanima...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice