Internet preko sticka-ping

poruka: 29
|
čitano: 17.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

nisam siguran da li je ovo dobro mjesto za temu,ali nadam se da je{#}

naime,imam net preko Carneta,koji ide preko VIPovog sticka.stick je Huawei mobile connect 3G k3520.

ping u mp-u je jako velik cca oko 130.jel znate neki nacin,ideju bilo sta da smanjim ping nekako ispod 100 ili barem da je oko 100.zvao sam VIP pito sam lijepo jel ima koji nacin da se smanji,ali nisam niti zavrsio recenicu,a frajer je vec reko "ne nije moguce nikako,nije do nas nista ne mozemo napravit" ,onak sportski me otpilio.

molim vas pomozite

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Internet preko sticka-ping

ne možeš tu ništa, ja ček imam i veći ping. isto imam vip preko carneta

Atomska bubamara
14 godina
neaktivan

dala na brzom odgovoru...moze lock

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možeš majki, nabavi stick koji omogućuje veće brzine tipa do 21.6 k4505-Z ili E182, ili još bolje dual carrier E372 kad ga već sad ima,

pitaš kakve sad to ima veze?, ima uz veće brzine, moderniji chip imaju manji ping, moj k3565z ima kao i tvoj recimo 130ms i više a k4505-z i duplo manje, dual carrier stick ide i prema 35-45ms, i manje, znači stvar hardwarea eto

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 3:16 (Oldy).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ako moj mobitel moze imati ping 60-80 ms na HSDPA, sigurno moze bolje i sa stickom. Slazem se s Oldyjem, bolji stick bi mogao pomoci.
16 godina

Pa ja to znam iz prakse, ne da bi mogao jer imam jedan i drugi, ovi za do 3.6 i 7.2 imaju stare chipove sa većim pingom,

ali jedini problem je što su ovi moderniji i kvalitetniji na pretplati povoljni, ili ih kupiti preko e-baya ili HSPA+ ili dual carrier odnosno dual cell kako ih već gdje nazivaju još bolje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja se spajam preko sticka imam t-com internet i u zadnje vrijeme u online igrama ping mi je visok od 100 do 500 obicno je 100 ali ponekad skoci na 300-500. Pise da mi je brzina neta 54 mbps ali veliki ping dovodi do laga sto me zivcira pa me zanima jel ima kakvo rješenje da smanjim taj ping !! i da... igram cod2 multiplayer ako to sta znaci !!

0 0 hvala 0
16 godina

Nije brzina na sticku 54mbps to je od w-lana,

a ništa osim kupnje suvremenijeg sticka koji imaju manji ping, ne znam koji je sada najbolji koji se može kupiti kod t-coma ili se kupi neki dual carrier stick preko neta,

imaju modernije chipove, ovaj u tvome sticku je takav kakav je

0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

Nije brzina na sticku 54mbps to je od w-lana,

a ništa osim kupnje suvremenijeg sticka koji imaju manji ping, ne znam koji je sada najbolji koji se može kupiti kod t-coma ili se kupi neki dual carrier stick preko neta,

imaju modernije chipove, ovaj u tvome sticku je takav kakav je

54 mbps je najveća moguća propusnost tj. bandiwidth između WLAN sticka i routera.

3.200 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
17 godina
neaktivan

Teoretski. Cisto sumnjam da ces ti doci u situaciju dostici te brzine na g opremi.

:)
16 godina

KAKVOG WLAN STICKA?

stickovi idu do nabrajam u downloadu, 1.8, 3.6, 7.2, 14.4, 21(21.6), 28(28.8) i 42Mbs na dual carrieru, više sada nema, od kuda 54Mbs????

to ja imam na wla-u ali wlan nema blage veze sa mobilnim internetom

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da je meni imat tako mali ping meni ping uvijek oko 500 i kad isključim torrent, skidanja i programo koji rade preko interneta. Ja se spajam preko wirellesa pa sam sretan kad je 200{#}.

17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

KAKVOG WLAN STICKA?

stickovi idu do nabrajam u downloadu, 1.8, 3.6, 7.2, 14.4, 21(21.6), 28(28.8) i 42Mbs na dual carrieru, više sada nema, od kuda 54Mbs????

to ja imam na wla-u ali wlan nema blage veze sa mobilnim internetom

To sto ti i ovaj gore zovete stickovima su 3g modemi a ne stickovi. Stickovima se nazivaju samo memorijski stickovi a wifi je adapter a 3g modem. Nazvoite stvari pravim imenom pa nece biti zabune.

16 godina

ha ha logic ajde sad me i tu uči, vidiš u moj modem u formi sticka idu memorijske do 32GB kapaciteta, znači to je i memorijski stick, da li ti je sada srce na mjestu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kakve veze sa temom ima kolika memorijska ide u tvoj modem? Mada ni modem nije pravi izraz. A da li ces nauciti zavisi od tebe. Ako mislis da sve znae onda okm
16 godina

Da o tome sve jer mi je već godinama jedini pristup netu preko tih stickova ili modema preko mobilne mreže, i u svakom slučaju više od tebe na adsl-u, a tko je počeo pametovati to si ti, a ne ja, ti si se zakačio za pojam stick, svakom loncu moraš biti poklopac, ako se to u Zagrebu zove stick onda će se i dalje tako zvati, s tobom ili bez tebe :p

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 0:15 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Boze...

17 godina
neaktivan

Meni preko atheros cipova ping skoro uvijek +-5 ms od onoga kad se spajam kablom... znaci gotovo nista gubljenja...

To je za wifi....

Za stick...

Imam tele2 i nelos ping... oko 50 - 80 u vecini slucajeva...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 0:41 (EnlightenedPhoenix).
16 godina

- prepirke oko naziva, kolokvijalno ili precizno? Što je bolje, razumljivije i da se istovremeno izbjegnu ovakve greške i nepotrebni (beskorisni) flameovi...

Stick, kao ime je registirano Sony 'Memory Stick'. Drugih 'Stickova' nema (iz tog razloga). Druge memorijske kartice su npr SD, XD, CF itd.. ali se naziv stick (štap) udomaćio za sve, ne samo kartice nego i USB-flash diskove. Isti problem naziva je i oko ADSL modema, wlan, 3g, ..., RAM također nije stick, nego memorijski modul, DIMM/SODIMM, SDRAM (pa onda DDR-1-2-3-...) ali nikako stick. Dodatno zbunjujuće je što trgovci jednostavno koriste popularan naziv koji se tako dublje uvlači i postaje 'standard'. Recimo 'keks RAMa', netreba objašnjavati da to nije keks.. jednako nije internet-stick, usb-stick ili w'n'w-stick (potražite originalne nazive na stranicama proizvođača..). npr HSDPA-USB-modem, nema nikakvog 'sticka' u nazivu.

-tu je Logic precizniji. (mada izgleda kao da tjera 'mak na konac..'). Ali naravno, trgovci (kao T-com) to ignoriraju, pa je kod njih naravno 'stick' dio naziva. Primjer: Tcom ''USB Stick
Huawei E1823''
ili original, wiki.. gdje nema nikakvog 'sticka' nego je modem...

Pošto je stick registrirano ime (uz dodatke kao DUO, pro..), jednako pogrešno bi bilo kao u nezivu nekog proizvoda napisati CocaCola osim na CocaCola-i.

Jako loša praksa ako netko ispravi navod točnim, kritizirati ga... tu bi modovi morali intervenirati, ne kaznom, nego u interesu topica, da točna informacija ostane za iduće čitatelje koji traže rješenje.. ovako je čest slučaj da točna informacija nestane u moru žargonskih, pogrešnih ili polu-točnih... (dezinformacija). Jednako tako bi modovi tad morali 'zaštititi' davatelja točne informacije od flamera. Jednako kao što bi BUG kao časopis mogao to pripomenuti, bar za slučaj Tcoma (ili upravo zato ne?)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

4 0 hvala 0
16 godina

Prijatelju filozofiraš, mi to sve znamo nismo balavci, ali dozvoli donja slika ti je primjer, pa dozvoli da se to naziva stick za mobilni internet, da li to tebi toliko smeta? ili Logicu? da li vi uopče to i koristite kada ste se upetljali u ovu temu? da li vi mene dugogodišnjeg korisnika istoga mislite učiti pameti? pa dobro skoro mi je 40 nemojte, dosta toga je iza mene, hvala

0 0 hvala 0
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Meni preko atheros cipova ping skoro uvijek +-5 ms od onoga kad se spajam kablom... znaci gotovo nista gubljenja...

To je za wifi....

Za stick...

Imam tele2 i nelos ping... oko 50 - 80 u vecini slucajeva...

E da zaboravih, i meni je na vipu sada tu negdje sa novijim stickom, sa starijim k3565z je bio i više od duplo veći a i dan danas je u odnosu na ovaj duplo veći

http://www.speedtest.net/result/1336127582.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 4:56 (Oldy).
15 godina
protjeran

Ja imam neki od tele2 mobilni stick pamma ulaz za micrSD karticu da koristi i kao USB a ne samo modem.

17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Prijatelju filozofiraš, mi to sve znamo nismo balavci, ali dozvoli donja slika ti je primjer, pa dozvoli da se to naziva stick za mobilni internet, da li to tebi toliko smeta? ili Logicu? da li vi uopče to i koristite kada ste se upetljali u ovu temu? da li vi mene dugogodišnjeg korisnika istoga mislite učiti pameti? pa dobro skoro mi je 40 nemojte, dosta toga je iza mene, hvala

MOzes se ti cijeli zivot voziti avionom ali to ne znaci da znas ista o njima osim gdje je ulaz. To nije filozofiranje vec je stvar terminologije i znanja. Ako ti nesto radis cijeli zivot ne znaci da je to ispravni. Ne ravna se sve po tebi cisto da znas. Ako je tebi oglas od telekom operatera i generalno trgovaca izvor tkavih informacija mogu samo reci jao majko i tebe i znanja i iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 12:58 (logic).
16 godina
Genije kaže...

Ja imam neki od tele2 mobilni stick pamma ulaz za micrSD karticu da koristi i kao USB a ne samo modem.

Ma naravno isto kao i moj koji prima i one od 32GB, malo si je Logic zabrijo ali ništa strašno

17 godina
neaktivan
Logic mal mal zabrije, ali dobar je on...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
neaktivan

Sto ne mijenja cinjenicu da sam u pravu ;)

16 godina

Dobro a sada pošalji ping sa svog usb modema od mobilnog operatera kada smo već u temi??

i savjet kako isti smanjiti, da li na postoječem usb modemu, ili nabavljanjem iole modernijeg devicea koji nije onaj sa kioska, koji imaju i najveći ping, da te čujem i vidim, a onda nastavi sa filozofijom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja se bavim malo ozbiljnijim stvarima a ne igrama pa mi ping nije bitan.

16 godina

Ne baviš se ti stari sa ničim, samo ideš po forumu i provociraš okolo eto s tim se ti baviš

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice