Imternet u sobi

poruka: 5
|
čitano: 1.178
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Imternet u sobi

Pozdrav

Trebao bi dovest internet iz dnevne gdje je ruter u sobu di je pc. Brzine interneta su mi oko 10-12 mbps. Kroz zid imam provucen stari utp cat5 kabel pa me zanima dali ima smisla to koristit ili je bolje jednostavno kupit dugi ethernet kabel pa ga provest okolo do kompa u sobu. 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Imternet u sobi
Zasto nebi imalo smisla koristiti vec provuceni kabel?
14 godina
neaktivan
Internet u sobi

Jedan razlog je sto je cat5 kabel stariji standard od cat5e i novijih kabela a drugi razlog je sto bi trebao taj kabel provlacit iz zida do rutera i isto napravit iz zida u sobi u pc u sobi. Kabel samo viri iz zida pa pretpostavljam da bi ga trebao spajat na zenski zavrsetak pa onda opet koristit klasican ethernet kabel iz takve uticnice do rutera ili kompa. S toliko spojeva koje bi sam radio nekako sumnjam da bi imao stabilan internet

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Imternet u sobi

za tako sta po meni najbolje oni Powerline adapteri. samo ih ne ustekavat u produzne nego solo uticnice. nema kablova i puno jednostavnije.. 

tako mi brat koristi vec vise od pola godine zadovoljan, a ja cu isto tako jer isto si moram kabel dovuc iz dnevne u radnu sobu.

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Internet u sobi
maucina kaže...

Jedan razlog je sto je cat5 kabel stariji standard od cat5e i novijih kabela a drugi razlog je sto bi trebao taj kabel provlacit iz zida do rutera i isto napravit iz zida u sobi u pc u sobi. Kabel samo viri iz zida pa pretpostavljam da bi ga trebao spajat na zenski zavrsetak pa onda opet koristit klasican ethernet kabel iz takve uticnice do rutera ili kompa. S toliko spojeva koje bi sam radio nekako sumnjam da bi imao stabilan internet

Ako budes spajao kao indijanac pa povezes s malo lijane, mozda. Ako spajas kao da zivis u 21om stoljecu, nikakvih problema nece bit. Pokupuj si adaptere i spajaj, ili krimpaj kabele sto ti draze. Cat5 vise nego dovoljan za 10mbita.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice