Dijeljene mobilne internetske veze (Tele2 stick)?

poruka: 61
|
čitano: 28.742
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Dijeljene mobilne internetske veze (Tele2 stic

Sve je stvar izbora i sa kojeg aspekta gledas. Punica je Albertu rekla: "sve je to moj Alberte relativno", pa je ovaj napravia teoriju relativnosti. Iskreno ovaj program mi vise izgleda kao nesto, sto bi eventualno moglo stvarat probleme :). Uglavnom dobro je imati vise rjesenja i ideja...

16 godina
neaktivan

Jedino ti ima smisla za više računala ne imati stick za 3.6 ili 7.2 Mb/s, nego brži kao i bržu vezu da može sve klijente zadovoljiti bar nekako ako ih je više.... znači šira pipa... ... connecify sasvim dobro radi preko ugrađenog w-lana... ne treba kupovati nikakav router ili mi-fi.... Ali to sa više računala na istom sticku se možeš prometom razbacivati samo u vip noćnoj gdje brojač prometa stoji na bilo koji paket mobilnog neta nije pametno vješati puno računala jer je 20-30GB skoro pa ništa... :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kako radi ivaj modem-router? ubacim samo tele2 data sim karticu, uštekam ga u struju i to je to?

16 godina

-ne, moraš ga još i upaliti. {#}

Nakon tog (ako je potrebna konfiguracija user-pass) i konektirati, spojiti ostala računala kako bi cijela priča imala smisla. Jednako kao i svaki drugi modem, samo je razlika ADSL-Cable-GSM- ili neki drugi standard dok je prema PCu jednako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Decki moze mala pomoc.

dakle kupio sam vip mobilni internet (carnet) i zelim napraviti adhoc tj. da mi laptop salje wifi i sharea vip internet da se mogu s mobom spojiti na to.

ali dolaze problemi.

kada koristim connectify.

evo slike

1-zasto nemam ikonicu onaj telefon za dial up

2- kada stavim kvacicu na connectify da moze pristupiti onda mi internet uopce ne radi, a bez te kvacice connectify ne radi.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 18:54 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1- sad je stavljena kvacica na connectify

2- i sad radi connectify

ali ne radi internet.
iako connectify radi ne mogu pronaci mobitelom mrezu. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja mogu spojiti i tako a i preko dial up.... eto i sad mi je preko dial up-a tj. RAS-a spojen drugi laptop... :)

Vidi dolje kod sata dali imaš automatski instaliranjem programa napravljenu dial up konekciju pa se preko nje spoji bez software-a za spajanje..... ne znam koji imaš? VMC ili Mobile partner svejedno. ako nemaš probaj reinstalirati program, jedino što ne znam da li je do Carneta jer ja nisam preko Carneta. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 3:17 (Oldy).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ja mogu spojiti i tako a i preko dial up.... eto i sad mi je preko dial up-a tj. RAS-a spojen drugi laptop... :)

Vidi dolje kod sata dali imaš automatski instaliranjem programa napravljenu dial up konekciju pa se preko nje spoji bez software-a za spajanje..... ne znam koji imaš? VMC ili Mobile partner svejedno. ako nemaš probaj reinstalirati program, jedino što ne znam da li je do Carneta jer ja nisam preko Carneta. :)

program je neki VIP MOBILNI INTERNET.

kako ti imas i dial up i broadband mobile?
dolje kod sata nemam nikakvu dial up ikonicu

16 godina
neaktivan

Koji ti je stick? Mora ti se instalacijom programa sama kreirati i dial up konekcija... Tako mi je bilo i na ZTE Sa Vodafone Mobile Connection i poslije na Huaweiju sa Mobile partnerom, probaj reinstalirati.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Koji ti je stick? Mora ti se instalacijom programa sama kreirati i dial up konekcija... Tako mi je bilo i na ZTE Sa Vodafone Mobile Connection i poslije na Huaweiju sa Mobile partnerom, probaj reinstalirati.

huawei. meni nema nikakve dial-up konekcije.

sad sam reinstalirao program i opet isto.

16 godina
neaktivan

Mjenjaj softwar;e recimo (slika) s tim da napraviš novi profil recimo Vip... upišeš APN..... itd. :)

To je taj koji ja sada imam ako opet nećeš imati kreiranu dial up konekciju onda potraži po netu tutorial pa je sam napravi u Windowsima.... :)

0 0 hvala 1
16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

probao sam i nece mi, jer ja nemam dial up konekciju!

16 godina
moderator

pa napravi ju...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

pa napravi ju...

pa kako?
trebam onaj neki broj... 

16 godina
moderator

*99#

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

*99#

ne radi, znaci tu unesem taj broj i user i pass od carneta i baci neki error.

EDIT. xman da li bi imao volje sloziti mi to preko tw? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 20:04 (luka_cro).
16 godina
moderator

mogu probati

pošalji na PP

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

mogu probati

pošalji na PP

mmmmmm ti si awesome :D
radi..sad da probam ad hoc. 

16 godina
moderator
luka_cro kaže...

mmmmmm ti si awesome :D
radi..sad da probam ad hoc. 

sad mora radit...upravo je sad tako kod mene spojeno...

a ove postavke za dialup već odavno znam napamet xD

16 godina
neaktivan

Eto jel sad sve radi? Živio dial up. :)))

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Oldy kaže...

Eto jel sad sve radi? Živio dial up. :)))

dial up radi

al mob ne nalazi wifi

16 godina
neaktivan

Dakle sad imamo sljedeci problem, kolega xman je podesio dial-up, ali nismo mogli sloziti connectify, kad pokrenem hotspot sve uredno radi, mobitel mi ne pronalazi nikakvu wifi mrezu?

u cemu bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Klasično probaj mrežu nači sa nečim drugim ako connectify radi ako ti w-lan na lapu radi.... tj ako ti mob nalazi druge mreže. Teško je ovako napamet pisati.... Mogu lupiti ovako napamet da nisu na istom standardu recimo. :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad preko teamviewera frendu slozio sve isto, njemu mob(nokia 5800) nade mrezu, spoji se, ali kad pokrenes nesto u browser ne radi...

ima koga da mu taj connectify radi normalno na mobitelu?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad sam bio kod frenda i na njegov instalirao Connectify, probao sam se spojiti sa arc s(ISC), x8(2.1), nokia 5800 i nece nikako...probao sam i sa drugim laptopom i opce nece(nade mrezu, ali nece se spojiti).

znaci ne radi niti njemu niti meni niti preko mobitela niti preko laptopa ZNACI ne radi NIKAKO!

u cemu je stos?

mozda nesto krivo radimo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Instalirao sam Connectify i pokušao ga upogoniti. No, Connectify mi nakon duugo vremena što pokušava pokrenuti "WiFi access point"  izbaci poruku "Microsoft Hosted Network is not availabile". Wifi adapter je "Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter", koji je po njihovom potpuno u redu i trebao bi pod mojim Win 7 podržavati access point. Probao sam i s opcijom "WiFi ad-hoc", ali opet ništa. Tu ne izbaci onu poruku ...Network is not availabile i čini se kao da radi, ali mreže nema, niti jedan uređaj (drugi komp, tablet, 2 mobitela) ne pronalaze mrežu tog naziva.

Može li mi netko pomoći, što napraviti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja stvarno ne znam što vas kolje meni radi od prve kombinacija je ugrađeni Broadcom-> usb Edimax... možda driver? Da li je enejblan Wi-Fi miniport? :ne zna:

Ali koliko ja vidim radi...

Edit: Druga slika sa spojenog lapa....

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 19:32 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina

Hmm, da... kad bih znao, ne bih pitao... {#}

16 godina
neaktivan

A piše ti da ti nije dostupan što sad meni dižeš prst????? Onda poradi na tome da ti Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter postane dostupan....

Ili izgooglaj NETSH komande u CMD-u pa složi ručno hosted network.... recimo...

http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3849841/How-to-Create-Wireless-Hosted-Networks-in-Windows-7.htm

problem je u tome izgleda da svi adapteri i svi driveri to ne podržavaju ali eto probaj iz CMD-a, tu istu stvar radi i Connectify ali ako on neće probaj tako.... ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:42 (Oldy).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice