Bežična i žična veza u isto vrijeme

poruka: 5
|
čitano: 5.702
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Bežični i žični internet u isto vrijeme

Dakle ovako,

trenutno mi je PC na router spojen žično znači ethernet kabelom.

Ideja bi bila da napravim još jednu internet konekciju na tom routeru, koja bi bila naravno wireless te bi ju koristio za spajanje na net s laptopa i moba.

Znači mislio sam imat' 2 konekcije, jednu običnu koja bi trebala biti primarna (PC-ethernet kable-router-Internet) i jednu bežičnu koja bi bila disableana i uključio bih ju samo kad bih trebao net za laptop i mob.

Inače, nisam baš upoznat s tim Wi-Fi mrežama, koju zaštitu stavit u slučaju ako je ovo moguće, čuo sam da je WPA 2 najbolja.

Dali je to moguće napravit i ako je na koji način ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 20:18 (Xbox360 Modder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo trebaš uključiti wlan i spojiti se laptopom mobitelom ili ćimegod

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Navedi koji modem , na internetu imas upute za modem i onda odeš na internet i gore u preglednik di se piše www.....  i upiši ovo 192.168.1.1 .... i sad dalje je stvar modema..... a ustvari ako si dobio modem od t-com s njim si dobio i knjižicu s detaljnim opisom spajanja na net žično i bežično

I.Č.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Bežični i žični internet u isto vrijeme

Naravno da je moguće ako router ima wifi. Dovoljno je aktivirat wifi na routeru. Ne radi se od dvije konekcije, već samo o tome da router promet prema PC-u šalje kroz kabel, a prema wifi uređajima putem wifi-ja i to je za tebe kao korisnika potpuno neprimjetno. Uključivanje/Gašenje Wifi-ja po potrebi je vrlo nepraktično za svakodnevnicu i samim tim nepotrebno. To nije nešto što upališ na prekidač u trenutku kad ti treba i onda ugasiš - to je bezveze i nikad nisam čuo da to netko radi, a slušam već dugo vremena ;).

Zaštitu možeš podesiti na najaču moguću na koju se mobitel može spojiti jer se često događa da s jačom sigurnosnom postavkom imaš više problema ili je spajanje nekih uređaja nemoguće (npr. ne podržava WPA...).

Također zaštitu podešavaš prema tome kolika ti zaista treba. Ako živiš u kući u kojoj 50-100m oko tebe nema nikog onda nekakve specijalne mjere stvarno nisu bitne. Ako si ipak u zgradi okružen FER-ovcima i hakerima onda se treba razmisliti o barem minimalnim koracima. U dosta slučajeva će već zaštita MAC adresom (svaki WIFI uređaj ima jedinstvenu i na routeru podesiš spajanje samo uređaja sa poznatom MAC adresom) biti dovoljna jer prosječan korisnik sigurno neće ulaziti u hakiranje mreže hvatanjem MAC adresa i sličnim vratolomijama.

Također, čak i onda kada se spoji, u najvećem broju slučajeva ostaje mu da na (slabašnom signalu jer ipak nije blizu routeru koliko i ti) surfa netom, hakiranje računala nakon toga je opet sasvim druga priča i zahtjeva opet savim posebna znanja tako da su strahovi u 99% slučajeva neopravdani. Ali - ovo nije pravilo - ovisi o situaciji u kojoj se nalaziš. Na većini routera se da podesiti i jačina signala, koju možeš oslabiti u toj mjeri da korištenje tvoje WIFI mreže van zidova tvog stana bude gotovo nemoguće ili neupotrebljivo...

O načinu na koji to napraviti trebju ti samo upute vezane za tvoj router i telefonska podrška tvog davatelja usluga koji bi ti trebali moće pomoći ovisno o tome koji njihov uređaj (router) koristiš jer svaki ima ponešto drugačiji način na koji se (iste) stavke podešavaju.

Pozdravljam

17 godina

@ Jazzer

Hvala ti puno stvarno, nisam znao da je toliko jednostavno.

Doslovno sam ušao u postavke routera i uključio Wi-Fi te stavio WPA 2 protekciju.

Hvala ti puno stvarno. {#}

EDIT : I btw radi se o Thomson TG782(i) modemu pa ako nekome zatrebaju upute za naknadno podešavanje, nalaze se u vodiču na stranici 22.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:12 (Xbox360 Modder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice