Trebao bih pomoć.. nakon 2.5-3mj čekanja optike, napokon se i to dogodilo. Dogovorena brzina od 150 je okej, sve štima. No.. router je postavljen na samom ulazu od stana i priključen na port 3 (kako i zašto je tamo postavljen drugi put da ne duljim). Taj port vodi iza televizora gdje sam kupio i priključio gigabiti switch D-Link DGS-1008D. Na prvi port sam uštekao router (zelena lampica, gigabita veza), na drugi port prijemnik od A1 (narančasta lampica, 10/100 veza) i radi. Problem(i) nastaje kada na switch priključim TV i PS4; niti jedan od ta 2 uređaja ne povuče IP adresu od routera bez obzira na nariktan DHCP. Da stvar bude zanimljivija, TV zna povući 169.x.x.x (DHCP je nariktan na 192.x.x.x) i subnet, ali DNS i gateway ne; probao sam na routeru staviti statičku IP za TV prema MAC adresi, TV piše da je povezan, ali laički - "radi, ali ne radi".
Ne znam na koju foru TV povuče 169.x.x.x, a još manje kako da ovo osposobim. Prvo zvanje A1 nije urodilo plodom obzirom da me gospodična tjera da navedene uređaje spojim direktno na router kako bi "ona provjerila", a to što mi fizički nije izvedivo je zanemarila.
Skužili smo, imaš problem. Ne moraš sada u svaku temu vezanu za A1 pisati poruku.
Ne znam koji je tvoj problem niti me zanima, ali ako ti nešto ne odgovara preskočiš to zar ne? Uostalom, postao sam u 2 teme koje su donekle aktivne, a ne 222.