2 routera / 2 dreamboxa

poruka: 17
|
čitano: 5.815
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
2 routera / 2 dreamboxa

pozdrav svima,

imam jedan problem koji me izludjuje vec par dana pa ako mi neko moze pomoc bio bi mu jako zahvalan. {#}

naime, oba routera su thomson speedtouch 780wl, jedan u jednom dijelu kuce, u njega ide veza (adsl flat), povezani bezicno u ap, a iz oba ide lan kabel u jedan dreambox...

i nikako sve osposobit...uglavnom ovaj drugi dreambox radi, ali internet ne (preko tog ap), ni wireless ni lan.. {#}

dali zna itko kako ovo rijesit..?

hvala unaprijed..! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 2 routera / 2 dreamboxa
kama kaže...

pozdrav svima,

imam jedan problem koji me izludjuje vec par dana pa ako mi neko moze pomoc bio bi mu jako zahvalan. {#}

naime, oba routera su thomson speedtouch 780wl, jedan u jednom dijelu kuce, u njega ide veza (adsl flat), povezani bezicno u ap, a iz oba ide lan kabel u jedan dreambox...

i nikako sve osposobit...uglavnom ovaj drugi dreambox radi, ali internet ne (preko tog ap), ni wireless ni lan.. {#}

dali zna itko kako ovo rijesit..?

hvala unaprijed..! {#}

Kako mislis povezani bezicno u AP?

Kako mislis iz oba ide kabel u jedan dreambox?

Meni nije jasno kako je to povezano. Ajd nacrtaj shemu spajanja i koje su IP adrese od uredjaja.

:)
14 godina
neaktivan
2 routera / 2 dreamboxa

ovako, dva su kata u pitanju, na gornjem je jedan thomson programiran ko router/modem i u njega ide telefonska linija, te jedan dreambox i komp, oba spojeni lan kabelom...na donjem katu je drugi thomson programiran kao access point i iz njega ide jedan lan kabel u drugi dreambox, a drugi u drugi komp...povezani su u wds modu, imaju iste wep sifre, isti channel (podeseno je da ne dodjeluje automatski channel nego manualno i oba su 1), a druge ip adrese...prvi je 192.168.1.1 a drugi 192.168.1.2...oba kompa imaju windows 7...dreamboxima su adrese 192.168.1.111 i 112...

taj drugi dreambox radi, ali taj drugi komp ne mogu nikako povezat na internet, niti lan kabelom, niti wireless...ako stavit da win7 dijagnosticiraju problem ne uspije mi nista pronac...na gornjem kompu (glavnom, koji je povezan lanom u router) mi sad, kad ga upalim, javlja gresku kod spajanja, a kad stavit dijagnostiku onda mi javi "DHCP is not enabled for Local Area Connection", on to sam otkloni i onda je sve ok...

takodjer, sad se ne mogu vise spojit ni sa donjim kompom na gornji router bezicno, dok se sa mobitelom sa android sistemom spaja bez problema...donji komp je novi, i prvi put se bez problema spojio na obje mreze, a onda poceo zafrkavat...takodjer kad se bilo koji od kompova spoji (ili pokusa spojit) bezicno (na bilo koji thomson - imaju razlicita imena mreze xxx i yyy) javlja mi da je spojen na xxx2 ili 3 ili tako do 6...

e sad, ne razumijem se bas puno u mreze i povezivanje routera, itd, ali pretpostavljam da ip adrese ili nesto drugo se kosi jedno s drugim i tu nastaje problem, ali ga ja nikako nisam uspio otklonit...takodjer jos se privikavam na windows 7, a mnogo toga je drugacije nego u win xp koje sam imo dosad...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
2 routera / 2 dreamboxa

adsl                      |---komp 1  
------------|thomson 1|
                                  |---dreambox 1
                 /
                 \
                     /
                   \        |---komp 2
            |thomson 2|
                              |---dreambox 2

ne znam jeli ovo ista pomaze (nemam bas iskustva u crtanju shema, kao sto se vidi {#}  ), ali crta (----) su lan kabeli, tj. zicana spajanja, a ove kose (\ + /) bezicna povezanost dva thomsona 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 13:18 (kama).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
2 routera / 2 dreamboxa

takodjer nije signal u pitanju, jer hvata puni signal (5 crta) izmedju 2 thomsona

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvi router neka ti ima adresu 192.168.1.1. Drugi router neka ti ima adresu 192.168.1.2. Onda slazes kompove i dreamboxove po redu.

Adrese stavljas od 192.168.1.3 do koliko vec imas. gateway stavi na svima isto i to 192.168.1.1 kao i prvi dns server. Drugi dns server stavi od svog providera. I to bi trebalo raditi.

14 godina
neaktivan
2 routera / 2 dreamboxa

a kako promijenit ip adresu od kompa.? {#}{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kama kaže...

a kako promijenit ip adresu od kompa.? {#}{#}

je li to na ipv4 address pod properties od konekcije pa primary ip address.?

17 godina
neaktivan
Ajd ti lijepo ukljuci dhcp na prvom routeru a na svim ostalima stavis ip na automatic.
14 godina
neaktivan
logic kaže...
Ajd ti lijepo ukljuci dhcp na prvom routeru a na svim ostalima stavis ip na automatic.

jesam ali nece nazalost...doduse i pri ovom prvom pokusaju mi je stalo dhcp on pa jeli to mozda trebalo stavit off u onim uvjetima.?

a reci mi kad pokrenem set-up na routeru i kad biram njegovu ip adresu i dhcp on/off, pa na sljedecoj strani imam ip address pool strart i end (po defaultu je to od 192.168.1.2 do nekog velikog  broja), jesam li to morao promijenit da se ne kosi sa drugim routerom i d-boxovima.?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 15:47 (kama).
17 godina
neaktivan
Ako ti je na svim uredjajima dodjela ip adresa automatska onda nema veze ali ako ti ijedan uredjaj ima fiksnu ip adresu onda ti koze doci do konflikta. Stavi pool od 192.168.1.100 do 200
14 godina
neaktivan
logic kaže...
Ako ti je na svim uredjajima dodjela ip adresa automatska onda nema veze ali ako ti ijedan uredjaj ima fiksnu ip adresu onda ti koze doci do konflikta. Stavi pool od 192.168.1.100 do 200

problem je sto ne vidim opciju da dreambox ima automatski ip, moram mu ukucat neku adresu...evo probat cu sad ovo sa fiksnima i sa pool-om....hvala puno..!

17 godina
neaktivan
Samo pazi da ti fiksne adrese budu izvan poola. Fiksne stavljaj od 1 pa nadalje a pool od 100 do 200 recimo i pazi da ti svi uredjaji imaju razlicite kao i da ti je samo jedan uredjaj dhcp server. Na drugom skljuci dhcp.
14 godina
neaktivan
logic kaže...
Samo pazi da ti fiksne adrese budu izvan poola. Fiksne stavljaj od 1 pa nadalje a pool od 100 do 200 recimo i pazi da ti svi uredjaji imaju razlicite kao i da ti je samo jedan uredjaj dhcp server. Na drugom skljuci dhcp.

aha, u tome je vjerojatno i bio problem....a reci mi molim te jeli kompovima moram davat ip adrese i ako da kako..?

17 godina
neaktivan
Mozes slobodno ostaviti sve na automatski.
14 godina
neaktivan
logic kaže...
Mozes slobodno ostaviti sve na automatski.

ok

17 godina
neaktivan
logic kaže...

tacnooooooooooo samo iskljucis dhcp na drugom ruteru i furas!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice