Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.394.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
anarchyST kaže...

Sto vise nitko ne preporucije Superlux? Posebno ove HD668B! Po meni nema nista bolje do nekih 100€ a da je dostupno kod nas... a kostaju manje od 250kn.

Nije da svog konja hvalim... svasta mi je bilo na glavi u spomenutom cijenovnom rangu, i ove su mi najblize nekoj audiofilskoj kvaliteti zvuka.

Superlux FTW. 669 su isto dobre, svaka preporuka. Samo kaj su velike :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
13 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Taj Combo shop je u Zadru i tamo je uglavnom losa dobavljivost tih slusa i slab info o raspolozivosti. Ovo ne kazem kao pravilo nego kao osvrt na njihov web i posjet uzivo par puta. Uvik su imali par cudnih modela slusa. 

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anarchyST kaže...

Sto vise nitko ne preporucije Superlux? Posebno ove HD668B! Po meni nema nista bolje do nekih 100€ a da je dostupno kod nas... a kostaju manje od 250kn.

Nije da svog konja hvalim... svasta mi je bilo na glavi u spomenutom cijenovnom rangu, i ove su mi najblize nekoj audiofilskoj kvaliteti zvuka.

Također ponosan vlasnik Superlux HD668B slušalica već više od 3godine. Služe me i dan danas bez ikvakvih problema.   Također treba pohvaliti kvalitetu izrade koja je odlična, nakon toliko godina korištenja apsolutno nema nikakvih naznaka raspadanja

Win Osama in hide and seek
14 godina

Trebao bi preporuku slusalica za oko 100-150kn, samo da nisu Sennheiser jer imam strasno losa iskustva s pouzdanoscu. Preferiram slusalice koje ne ulaze u usni kanal (znaci bez onih gumica), ali i one dolaze u obzir. Uglavnom trazim neki best buy u toj kategoriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, imam priliku za 100kn uzet ove in-ear slušalice MEEelectronics CC51 sa svim originalnim priborom. Koristio sam ih jedan dan i bio sam vrlo zadovoljan, jedini problem je bio što sam imao jedan par jastučića koji su bili preveliki pa sam ih stalno morao popravljati. Korištene su možda mjesec dana ali to se ne prepoznaje. Ja mislim da se stvarno isplati uzet ove s obzirom na dobre recenzije i cijenu, kakva su vaša mišljenja?

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Može preporuka koje slušalice da uzmem od ovih tu ponuđenih? Najvažnije je da imaju kolko toliko pristojan zvuk a ne onaj flat kineski. Budžet mi je do nekih 60 kn pa znam da nemam nikakav izbor.

TDK EB300

Philips SHE3500

SONY MDR-E9LPB

HAMA FMIF PITCH

HAMA FMIF GAIN

Takems acousticals flat

Vivanco handsfree

Canyon cnl-tsep02

Ako postoje još koje u tom cjenovnom rangu a da su bolje, može prijedlog. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 12:29 (sakho).

0 0 hvala 0
17 godina
Imam ove Philips SHE3500 i nisu mi neke (stoje u ladici i ne koristim ih).
Ok su za visoke i srednje, a bas je "tanak".
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

SonusArt ima 25% popust na slusalice - Audio Technica PRO5MK2 Camouf (vojnicki dizajn)

Cijena: 790.00 kn

Sa popustom: 590.00 kn (kom)

SPECS:

• TYPE Closed-back dynamic 
  • • DRIVER DIAMETER 44 mm 
  • • MAGNET Neodymium 
  • • FREQUENCY RESPONSE 10 - 25,000 Hz 
  • • MAXIMUM INPUT POWER 1,300 mW 
  • • SENSITIVITY 98 dB/mW 
  • • IMPEDANCE 38 ohms 
  • • WEIGHT 250 g 
  • • CABLE 1.2 - 3.0 m coiled cord 
  • • CONNECTOR 6.3/3.5 mm gold-plated stereo plug
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 13:37 (djigibao).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Odlične slušalice uništene dizajnom.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
gamer34 kaže...

Trebao bi preporuku slusalica za oko 100-150kn, samo da nisu Sennheiser jer imam strasno losa iskustva s pouzdanoscu. Preferiram slusalice koje ne ulaze u usni kanal (znaci bez onih gumica), ali i one dolaze u obzir. Uglavnom trazim neki best buy u toj kategoriji.

Itko?

17 godina
gamer34 kaže...
gamer34 kaže...

Itko?

Niska cijena i pouzdanost ne idu ruku pod ruku... :)

14 godina

malo sam razmisljao o par onih sennheiser slusalica na prosloj stranici, no ima li neki drugi izbor u cjenovnom rangu do 400kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Father_Dougal kaže...

Niska cijena i pouzdanost ne idu ruku pod ruku... :)

Ma dobro, ne ockujem sad pozudanost ko da su 1000kn, ali bih zelio sto bolju pouzdanost za tu kategoriju, a ne ko ove dosad, u godinu i koj mjesec ovo je vec drugi put da bi ih trebao mjenjat (a tu u edgitalu traje mjesec dana).

13 godina
ashcro kaže...

malo sam razmisljao o par onih sennheiser slusalica na prosloj stranici, no ima li neki drugi izbor u cjenovnom rangu do 400kn?

Pogledaj malo AKG modele, ima dobar izbor do 400kn. Biraj sto udobnije i to je to!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

Pozdrav , vec dulje planiram izdvojit vecu sumu za slusalice al nikako da odlucim koje. 
Za oko mi je pala marka sennheiser, tako da njih preferiram al nije nuzno. Uglavnom mogu izdvojit do 1000kn a slusam uglavnom  hip hop i stari rock. I trebale bi biti overear dizajn. Iako bi mogo dat 1000kn rade ne bi osim ako netko nije preprezadovoljan s nekim modelom.

Tako da prijedloge i za sluske od 500 , 600 itd kn svakako predlozite. 

0 0 hvala 0
16 godina

Htio bi narucit ove slušalice Sennheiser HD419 ,pašu mi njihove karakteristike i dizajn, vidio sam i pozitivne komentare u temi. Samo me zanima dal je to definitivno najbolje što se može dobit za 350 kn trenutno? ako da odma narucujem. Trenutno imam HD201, zadovoljan sam ali htio nešto  malo bolje pošto su ove sad na popustu. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 16:02 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bubabug kaže...

Htio bi narucit ove slušalice Sennheiser HD419 ,pašu mi njihove karakteristike i dizajn, vidio sam i pozitivne komentare u temi. Samo me zanima dal je to definitivno najbolje što se može dobit za 350 kn trenutno? ako da odma narucujem. Trenutno imam HD201, zadovoljan sam ali htio nešto  malo bolje pošto su ove sad na popustu. Hvala!

ja se dvoumim izmedu njih, hd202, akg k512 mkii i audio tehnica ath t200

pa ako ima itko u temi savjet koja je best buy, bio bih zahvalan

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 17:29 (ashcro).
13 godina
Bubabug kaže...

Nisam siguran u logičnost takvog upgradea, pogotovo bez probe da li ti paše zvuk...

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
metallic kaže...
Bubabug kaže...

Nisam siguran u logičnost takvog upgradea, pogotovo bez probe da li ti paše zvuk...

Misliš da bi bilo bolje uzet nešto skuplje tipa HD 439?  Što se HD419 tice;dobnije su,glasnije,imaju bolji bass i cisci zvuk opcenito od HD201, a to mi je više nego dovoljan razlog pa me zanima dal je sennheiser HD419 najbolje što se može kupit po toj cijeni? ili je bolje uzet neke AKG ili nešto drugo.

15 godina
neaktivan

Tražim slušalice za nekih ~400kn. Glavna i najbitnija stvar je da dobro izoliraju okolnu buku. Dosad sam koristio Sennheiser HD 418 i zadovoljan sam s njihovim zvukom, ali mi se baš potrgao kabel pa trebam nove. Našao sam Audio Technica ATH-M20X, al ih nema do 4. mjeseca pa tražim neku preporuku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dddarin kaže...

Pozdrav , vec dulje planiram izdvojit vecu sumu za slusalice al nikako da odlucim koje. 
Za oko mi je pala marka sennheiser, tako da njih preferiram al nije nuzno. Uglavnom mogu izdvojit do 1000kn a slusam uglavnom  hip hop i stari rock. I trebale bi biti overear dizajn. Iako bi mogo dat 1000kn rade ne bi osim ako netko nije preprezadovoljan s nekim modelom.

Tako da prijedloge i za sluske od 500 , 600 itd kn svakako predlozite. 

ATH-M40X

800 kn u Sonus Artu.

Imam ih sa Fiio E10K i prezadovoljan sam. Zvuce bolje od skupljeg Sennheisera HD558.

Samo vidi ato ti vise pase, otvoreni ili zatvoreni tip.

I volis li bas, jer M40X su neutralne slusalice.

Da se razumijemo, basa ima i izvrstan je, ali nije SuperDuper Bass Boosted.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
13 godina
Bubabug kaže...
metallic kaže...
Bubabug kaže...

Misliš da bi bilo bolje uzet nešto skuplje tipa HD 439?  Što se HD419 tice;dobnije su,glasnije,imaju bolji bass i cisci zvuk opcenito od HD201, a to mi je više nego dovoljan razlog pa me zanima dal je sennheiser HD419 najbolje što se može kupit po toj cijeni? ili je bolje uzet neke AKG ili nešto drugo.

Po meni je najbolje cekati neku vikend akciju i pregledavati hi-fi shopove i citati rewievove i u pravom trenutku uzeti najjace sluse sto se nude za taj iznos. A mozda skupis jos koju kunu. 

Ne trebas zuriti jer sluse vec imas, pogotovo ako te dobro sluze.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
chutac kaže...
dddarin kaže...

ATH-M40X

800 kn u Sonus Artu.

Imam ih sa Fiio E10K i prezadovoljan sam. Zvuce bolje od skupljeg Sennheisera HD558.

Samo vidi ato ti vise pase, otvoreni ili zatvoreni tip.

I volis li bas, jer M40X su neutralne slusalice.

Da se razumijemo, basa ima i izvrstan je, ali nije SuperDuper Bass Boosted.

Kak te služi Fiio? planiram do ljeta uzet slušalice(vjerojatno Grado) i pojačalo pa mi je taj malac u užem izboru uz Schiit Audio stvarčice.

Sometimes you just have to pee in the sink
17 godina

Ja sam prije malo uzeo taj Fiio i jako sam zadovoljan s njim.

Kupio sam ga za 635kn, a nakon par dana su digli cijenu na 745kn - KLIK 

Mislim da je za tu cijenu to dosta dobra investicija i osjeti se razlika u zvuku u odnosu na integriranu JAKO.

Svatko ko voli uzivati u dobrom zvuku i dobroj mjuzi preporucio bi kupovinu ovog (ili nekog boljeg) DAC-a.

14 godina

Ja ako ga budem uzimao uzet ću ga odavde LINK , čekam da se dolar smiri malo,

inače odličan store, naručio slušalice i dobio još jedne iste takve gratis, stigle za desetak dana,

odlične su.

Sometimes you just have to pee in the sink
15 godina
neaktivan
Absu kaže...

Kak te služi Fiio? planiram do ljeta uzet slušalice(vjerojatno Grado) i pojačalo pa mi je taj malac u užem izboru uz Schiit Audio stvarčice.

Super je.

Dobar zvuk, ima snage pregršt za moje slušalice(35 Ω), ne pleše po stolu ako namjestiš kabel od slušalica i kad pojačaš bas, dobro radi.

Kotačić za glasnoću je kvalitetan i nemaš osjećaj da će se rasklimati, ne grije se i eto.

Ako te još što zanima, pitaj.

13 godina
neaktivan

A da li mi uopce ima smisla kupovat tako skupe slusalice ako nemam zvucnu karticu ili neko pojacalo poput tog? Kakva je razlika ako slusas recimo preko mobitela bez pojacala i sa tim fiio pojacalom?

15 godina
neaktivan

Na pjesmama visoke kvalitete je zamijetna jer se na mobitelu slabije čuju "detalji". Npr. u Money of Pink Floyda se sa dobrom zvučnom čuje zveckanje novca u pozadini kroz cijelu pjesmu, a na mobitelu se čuje samo nekakvo zveckanje, kao činele na bubnjevima. Ne da se raspoznati tako jasno kao sa kvalitetnijom zvučnom. Isto tako, sa boljom zvučnom je cijela zvučna slika šira. Pojačalo ne igra veliku ulogu jer je impendancija(na M40x) niska pa nije potrebna velika snaga.

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pohvalio sam FiiO, ali ga nisam pokudio. Ne može tako.

Ledica koja označava da radi je plava i blješti toliko jako da po noći moram staviti nešto na DAC da mi ne smeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

Na pjesmama visoke kvalitete je zamijetna jer se na mobitelu slabije čuju "detalji". Npr. u Money of Pink Floyda se sa dobrom zvučnom čuje zveckanje novca u pozadini kroz cijelu pjesmu, a na mobitelu se čuje samo nekakvo zveckanje, kao činele na bubnjevima. Ne da se raspoznati tako jasno kao sa kvalitetnijom zvučnom. Isto tako, sa boljom zvučnom je cijela zvučna slika šira. Pojačalo ne igra veliku ulogu jer je impendancija(na M40x) niska pa nije potrebna velika snaga.

Naravno da pojačalo igra ulogu, nije svejedno jel ima 8 oma na izlazu ili dva.

A reci, što to zvučna kartica ima pa da 'proširi' 'zvučnu sliku'?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice