To nije neka skupa stvar, najbolje kupiti na ebay-u.
Možeš napraviti i sam. Evo kako se to otprilike pravi.
To nije neka skupa stvar, najbolje kupiti na ebay-u.
Možeš napraviti i sam. Evo kako se to otprilike pravi.
Pozz,
Trenutačno imam Logitech G110 i podosta sam zadovoljan. Ali želim mehaničku!
-cherry mx brown
-hrvatski layout
-osvjetljenje, nije nužno
-ISPOD 400-500kn
Je li moguće nabaviti tako nešto kod nas?
Hvala puno! :)
-cherry mx brown
-hrvatski layout
-osvjetljenje, nije nužno
-ISPOD 400-500kn
Je li moguće nabaviti tako nešto kod nas?
Novo ne, polovno možda.
Hmm, kolko bi minimalno moro dat? Mogli bi i blue switchevi ali ne želim da mi uši od buke eksplodiraju...
S osvjetljenjem i punim ISO layoutom s hrvatskim dijakritičkim znakovima te MX Brown?
Samo je jedna na našem tržištu, Logitech G710+ i dođe barem 1000 kuna.
A onda bez hrvatskih znakova, ako se ne varam windows ce normalno pisat dijakriticke znakove ako recimo stisnem: \ i napisat ce ž ako je u windowsima namještena hrvatska tipkovnica...
Samo da bude mx brown...
Gamdias Hermes Essential ima MX Blue. Coolermaster Quickfire Tk s Brown trenutno nije dostupna. Obje su 700-800 kuna.
Razer Blackwidow nema osvjetljenje ali dolazi s Kailh/Razer switchevima od kojih su Razer Green kao Cherry MX Blue a Razer Orange kao MX Brown.
Čini se da ti je jedina opcija s MX Brown Logitech G710+. A ona ima ujedno i sve što tražiš (MX_brown, O-rings za smanjenje buke, "Hrvatski" layout, osvjetljenje i to dobro, ...).
Možeš također pričekati Func KB-460 koja bi kod nas trebala doći sa HR znakovljem i Brown sklopkama....trenutno je jedino dostupna sa UK rasporedom i Blue sklopkama...trenutno ju ja imam i mogu reći da sam jako zadovoljan sa njom..toatlni preporod nakon g110... :)
EDIT: zaboravih reći da je cijenovno oko 700kn...i sa backlight-om..
U potrazi sam za novom tipkovnicom do nekih 150 kn.
Zapele su mi za oko Genius SlimStar i220,i222 i i250 s time da su cjenovno sve tu negdje, oko 70-80 kn.
Vidio sam također u Instaru da imaju Logitech K280 koja je 170 kn dok mi je prvi pick Logitech Ultrax Premium za koju nigdje nisam vidio da je dostupna u Zagrebu.
Važno mi je da je HR layout, da nema problema sa tipkama.
Tipkovnica do 250kn za frenda, njemu je zapela za oko ova zalman zm-k400g sto kazete o njoj
U potrazi sam za novom tipkovnicom do nekih 150 kn.
Zapele su mi za oko Genius SlimStar i220,i222 i i250 s time da su cjenovno sve tu negdje, oko 70-80 kn.
Vidio sam također u Instaru da imaju Logitech K280 koja je 170 kn dok mi je prvi pick Logitech Ultrax Premium za koju nigdje nisam vidio da je dostupna u Zagrebu.
Važno mi je da je HR layout, da nema problema sa tipkama.
UltraX se ne proizvodi vec par godine. Sto bi dao da mogu naci jos negdje staru zalihu.
Prosao tj. potrgao jedno 4 komada.
Probao sam sve navedene SlimStarove i K280/K290.
Najbliza mi je bila i222. Malo manji hod, ali zato sa ok razmakom izmedju tipaka.
K289 je UK (QWERTY) layout sa naljepnicama
i220 i K280 super izgledaju, ali moras lupiti tocno po sredini da tipka registrira, pa su me zivcirale.
BTW. SlimStarovi kvalitetom nisu ni do koljena UltraX-u
Sutra jos idem probati logitech 7 i 8 seriju (makar im ne dam toliko love) i MK270 / MK520 pa cu se odluciti koju cu uzeti na kraju.
Zadnja opcija je Cherry Stream XT, koja ima identicne tipke kao UltraX, ali je nema kod nas. Jedino u Sloveniji da narucim, ali sa postarinom ispadne preko 300 Kn!
http://www.eventus.si/hr/keyboards/i_1714_tipkovnica-cherry-stream-xt-crna-usb-ps-2-slo
BTW. Imam novu Genius KB-G265 za prodati (bad mi je 4 puta vracati tastature u Instar )
pozdrav svima,
zamolio bih vas da mi date neki prijedlog za tipkovnicu koja je za gejming do nekih 800 - 900 kn i neki dobar mis.
hvala :D
pozdrav svima,
zamolio bih vas da mi date neki prijedlog za tipkovnicu koja je za gejming do nekih 800 - 900 kn i neki dobar mis.
Bilo koja mehanička, recimo neka od Corsaira ili Cooler Mastera.
A miš, Razerov DeathAdder.
Stiže nam nešto lijepo iz Logitecha:
http://gaming.logitech.com/en-roeu/product/rgb-gaming-keyboard-g910
G910 Orion Spark
The world’s fastest mechanical gaming keyboard
Exclusive Romer-G Mechanical Switches
Fast, Durable Gaming Technology
Intelligent RGB Illumination
Customize With Over 16.8M Colors
Arx Control Integration
In-Game Stats on a Mobile Screen
113 Key Anti-ghosting
Reliable Control to Take Command
pozdrav svima,
mis mi se svidja, a za tipkovnicu sam kontao logitech g710+ jako mi lijepa i sve to.
Pa, G710+ je dobra i preporučio bih ju da nisi napisao 800-900 Kn -> izvan tog budžeta je.
ako bi mogao naci cm trigger z negdje uzmi..ja ju imam i odlicna je ..
Pa, G710+ je dobra i preporučio bih ju da nisi napisao 800-900 Kn -> izvan tog budžeta je.
onda sam krivo preracunao nisam iz hr, pa zato. :)
http://www.trust.com/en/all-products/18768-nola-wireless-keyboard-with-mouse
Sto kazete na navedeni set novaca nemam nesto pretjerano j ovo se moram razvuci, sluzio bi za tu i tamo surfanje na tv, znaci pristekan na android smart tv box ? Jel ima netko tu tipkovnicu i mis, mane ?
pozdrav svima,
hvala za predloge, uzeo sam razera i odlican je! tastaturu sam uzeo Roccat Isku FX :D
Dao si toliko novca za tipkovnicu a nije mehanička :(
Jel tko nedavno uzimao SteelSeries 6gv2?
Gdje bi se mogla naći u Hr?
Kupio mis i tipkovnicu u kompletu 159 kn u links Trust Nola i mogu reci da je za te novce super. 13 tipki za multimediu i pokazivaci za praznu bateriju caps lock i num lock. Ja sam zadovoljan s obzirom da ce sluziti za smart tv box
Kontaktirao sam Centro.hr u vezi SteelSeriesa jer na Nabavi.net pokazuje da je kod njih potrebno provjeriti raspoloživost i dobio sam odgovor da njihov dobavljač nema tipkovnicu na stanju i da ni ne znaju kada će i da li će biti.
Koja je razlika između Logitech K280 i K290 tipkovnice?
Koliko sam skužio kod K280 su primarne F tipke, a za multimediju treba stisnuti plavu tipku, dok je kod K290 obrnuto i K290 ima drugačiju boju (plavu).
Može preporuka mahaničke tipkovnice s blue ili brown switchevima, nisu bitni nikakvi dodaci bitno je samo da je što jeftinija i da ju je moguće kupiti na nekom nasem web shopu
Imaš tu na bug oglasima jednu novu cm quickfire sa brown tipkama...
Može preporuka mahaničke tipkovnice s blue ili brown switchevima, nisu bitni nikakvi dodaci bitno je samo da je što jeftinija i da ju je moguće kupiti na nekom nasem web shopu
Func KB-460, imaš s UK ili US layoutom
THEQCKBRWFXJVERTHELAZYG
Logitech g110
Trebao bih savjet za odabir nove tipkovnice. Naime, g110 je postala prebučna za moje potrebe i tražim tipkovnicu koja:
- je tiha, ali zaista tiha
- nije skuplja 500kn
- izgleda manje napadno od pojedinih gamerskih tipkovnica
Tipkovnicu pretežno koristim za pisanje i povremeno igranje.
Čuo sam samo lijepe stvari o Logitech Illuminated tipkovnici K740, izuzev jedne - u jednom periodu proizvodnje Logitech se prebacio na drugu (pretpostavljam jeftiniju) matricu na kojoj ne rade pojedine kombinacije često korištene u igrama (poput W+shift+space).
Postoji li trenutno ikakva alternativa navedenoj tipkovnici koja nije skuplja od 500kn?
Zar je moguce da se Ducky Shine 3 MX Brown, Blue/White LED bas SVUGDJE rasprodao?