Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
djorg kaže...
Imam pitanje, imam ss 7g tipkovnicu i font na tipkama mi se izbrisao iako je tipkovnica stara 1.5g. Jel mogu garancijom zamijenit tipke ili cijelu tipkovnicu?

Mislim da ne. Spada pod mehaničko oštećenje. No ne škodi ti pitati Steelseries ili bolje uvoznika.

A uvijek možeš s eBaya naručiti tipke, standardne su za Cherry switcheve.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Trebao bi mehanicku do 400 kn

Najvise bi volio da je tiha jer cesto kuckam i nervira me kad je glasna,takodjer bi koristio i za gaming pa mi treba neka sredina :D

Naravno ako moze za ovu cijenu

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drakula789 kaže...

Najvise bi volio da je tiha jer cesto kuckam i nervira me kad je glasna,takodjer bi koristio i za gaming pa mi treba neka sredina :D

Ima ona neka Zalmanova s kineskim swičevima, pogledaj zadnjih par stranica teme negdje je spomenuta.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
drakula789 kaže...

Ima ona neka Zalmanova s kineskim swičevima, pogledaj zadnjih par stranica teme negdje je spomenuta.

Ma onda necu,bolje cu prikupit jos love pa nuke cm uzet?

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

treba mi preporuka kvalitetne tipkovnice do 600-700kn. 

Hvala!

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
17 godina
IVOX kaže...

Pozdrav,

Hvala!

Bilo koja mehanička. Moja preporuka s Cherry MX Brown switchevima.

Pošto je budžet relativno mali za mehaničku keybu dostupnu kod nas, rekao bih Razer Blackwidow STEALTH ili Func KB-460.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
IVOX kaže...

Pozdrav,

Hvala!

Pošto je budžet relativno mali za mehaničku keybu dostupnu kod nas, rekao bih Razer Blackwidow STEALTH ili Func KB-460.

Vidio sam Logitech g710+ cini mi se odlicna. Sto mislis o toj? Nije problem protegnuti se jos malo...

Never let a computer know you are in a hurry.
13 godina
IVOX kaže...
191x7 kaže...
IVOX kaže...

Pozdrav,

Hvala!

Vidio sam Logitech g710+ cini mi se odlicna. Sto mislis o toj? Nije problem protegnuti se jos malo...

Zna puno o tipkovnicama, i on si je kupio G710+ :) Sve znas.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
IVOX kaže...

Ako nije problem novac, nemaš bolje.

Jedini problem što sam čuo da se nekima dogodi je pucanje držača na kapicama tipki, no mislim da je to bio problem jedne serije ili nešto slično pošto nitko više o tome ništa ne spominje.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
IVOX kaže...

Ako nije problem novac, nemaš bolje.

Jedini problem što sam čuo da se nekima dogodi je pucanje držača na kapicama tipki, no mislim da je to bio problem jedne serije ili nešto slično pošto nitko više o tome ništa ne spominje.

U biti meni su nakon mjesec dana crkla svjetla na onom notorious dijelu tipka "m" pa sve na desno i nakon pola godine mi je vec popucalo osam tipaka (ona plastika u koju se nataknu)... Tako da bi mi trebala preporuka za "kvalitetnu" mehaničku tipkovnicu. Sviđa mi se od Cooler Mastera Storm Quickfire Rapid jer nema Numpad dio ali čisto sumnjam da se može i kod nas piknut. Zadnji put da kupujem tipkovnicu od Logitecha.

Life is a lemon.
17 godina
fallout3fan kaže...

U biti meni su nakon mjesec dana crkla svjetla na onom notorious dijelu tipka "m" pa sve na desno i nakon pola godine mi je vec popucalo osam tipaka (ona plastika u koju se nataknu)... Tako da bi mi trebala preporuka za "kvalitetnu" mehaničku tipkovnicu. Sviđa mi se od Cooler Mastera Storm Quickfire Rapid jer nema Numpad dio ali čisto sumnjam da se može i kod nas piknut. Zadnji put da kupujem tipkovnicu od Logitecha.

Nije ti za svjetlo i ta oštećenja priznato jamstvo? Što je rekao Logitech?

Meni srećom još sve štima, ne djeluje mi da bi nešto otišlo tako lako (no moja ima godinu i 5 mjeseci od čega ljetos 3 mjeseca nije korištena), a po onome što čujem to ili ode jako brzo ili ne odlazi (tako da se nadam da sam koliko-toliko siguran).

A za CM, nešto ih kod nas slabo ima u zadnje vrijeme. Možda Func HS-460?

13 godina
fallout3fan kaže...

Na Logitech slusalicama mi se pojavila crtica, gdje bi se vjerojatno počele guliti i odma sam dobio nove.

Imao sam stari G700 miš i kad sam im javio da mi se pojavio double click kad sam jednom kliknuo slijedeći tjedan je novi G700s bio kod mene.

Najbolja korisnička podrška i ne razmišljam više ni o jednoj drugoj marki. :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina

Na Logitech slusalicama mi se pojavila crtica, gdje bi se vjerojatno počele guliti i odma sam dobio nove.

Imao sam stari G700 miš i kad sam im javio da mi se pojavio double click kad sam jednom kliknuo slijedeći tjedan je novi G700s bio kod mene.

Najbolja korisnička podrška i ne razmišljam više ni o jednoj drugoj marki. :D

kod mene je bas suprotno prestali su mi raditi njihovi zvucnici i kupio sam ih ove godnie u 3. mj. i jos nemogu vjerovat da mi mogu lagat da mi je istekla garancija a garancija je 3 godine tako da vise nista od njih ne uzimam.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
fallout3fan kaže...

Nije ti za svjetlo i ta oštećenja priznato jamstvo? Što je rekao Logitech?

Meni srećom još sve štima, ne djeluje mi da bi nešto otišlo tako lako (no moja ima godinu i 5 mjeseci od čega ljetos 3 mjeseca nije korištena), a po onome što čujem to ili ode jako brzo ili ne odlazi (tako da se nadam da sam koliko-toliko siguran).

A za CM, nešto ih kod nas slabo ima u zadnje vrijeme. Možda Func HS-460?

Jel možda misliš Func KB 460? Jer mi hs izbacuje sluške..

Life is a lemon.
17 godina
fallout3fan kaže...

Jel možda misliš Func KB 460? Jer mi hs izbacuje sluške..

Ma krivo sam napisao, greška, nešto kao tipfeler. HS je od HeadSet dok je KB od KeyBoard.

15 godina

Za ekipu koja trazi Mehanicku tipkovnicu ja sam uzeo preko Massdropa prije tjedan dana KB Paradise V60 Mini sa black switchevima i prezadovoljan sam. Backlit je super, kvaliteta izrade tipkovnice je izvrsna. Do sada sam imao nekoliko mehanickih tipkovnica i ova mi najvise odgovara zbog malog formata :)

Svakako preporuka! 

Offtopic: Sada imam viška Razer Blackwidow Tournament Edition, pa ako je netko zainteresiran neka se javi u inbox.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto trazim MX Brown, mislim da bi to meni najvise odgovaralo. Nema ono klik-klak, a opet je mehanicka. Najvaznije je da je veliki enter, a lokalizirano bi bilo san snova.

Gledam Logitech G710+, Corsair K70 (ali ne vidim lokalizaciju ili veliki enter) ili FUNC (samo Red ili Blue).

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 22:16 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
eXecutioner kaže...

Ja isto trazim MX Brown, mislim da bi to meni najvise odgovaralo. Nema ono klik-klak, a opet je mehanicka. Najvaznije je da je veliki enter, a lokalizirano bi bilo san snova.

Gledam Logitech G710+, Corsair K70 (ali ne vidim lokalizaciju ili veliki enter) ili FUNC (samo Red ili Blue).

corsair k70 nema lokalizaciju, tj hr znakove i kada sam ja kupovao svi su imali samo ovaj layout

koliko znam, jedina mehanicka sa hr znakovima je logitech g710+, nisam siguran za razer black widow..

16 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...
eXecutioner kaže...

corsair k70 nema lokalizaciju, tj hr znakove i kada sam ja kupovao svi su imali samo ovaj layout

koliko znam, jedina mehanicka sa hr znakovima je logitech g710+, nisam siguran za razer black widow..

Gdje si ti kupio? koliko sad vidim sve K70 su US layout (mali enter), dok za G710+ ne vidim da su HR ili veliki enter.

btw sve corsair tipkovnice na Alzashopu su "localized for CZ" - znaci slova su njihova, jel?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 23:16 (eXecutioner).
17 godina
eXecutioner kaže...
zzZZzz kaže...
eXecutioner kaže...

Gdje si ti kupio? koliko sad vidim sve K70 su ENG layout (mali enter), dok za G710+ ne vidim da su HR ili veliki enter.

btw sve corsair tipkovnice na Alzashopu su "localized for CZ" - znaci slova su njihova, jel?

kupio sam u instaru, s tim da sam svim domacim ducanima koji su je imali u ponudi slao upit o layoutu trazeci mali enter i veliki lijevi shift, nitko nije imao, samo su u instaru rekli da imaju, i na kraju mi pošalju veliki enter i mali lijevi shift ... al jbg, ocito svi imaju istog distributera

ovo localized for CZ, da, njihvi znakovi..

Mislim da je vec netko pisao o g710+ i hr layoutu nekoliko stranica iza a i mislim da je kolega koji tu cesto odgovara posjeduje pa ti on mozda moze vise reci o njoj 

16 godina
neaktivan
Opcija je i njuskalo i K95 za 700kn sa garancijom. Istina da mi ne treba 18 dodatnih tipki, ali cijena je skroz ok.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
andrej555 kaže...

Što je najjeftinije dostupno sa hrvatskim layoutom i MX Brown switchevima? Maximalno 800kn?

EDIT: Ako nema ništa sa hrvatskim brown, onda samo neka budu brown switchowi :)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=quickfire+brown

Bilo je i TK verzije, kompaktnijeg dizajna, tj. bez Numpad podrucja.

Uglavnom to ti je to, uživaj :)

16 godina
neaktivan

djorg kaže...

Imam pitanje, imam ss 7g tipkovnicu i font na tipkama mi se izbrisao iako je tipkovnica stara 1.5g. Jel mogu garancijom zamijenit tipke ili cijelu tipkovnicu?

Mislim da od zamjene nema nista. Njihov support je uzasan i prakticki ne odgovaraju na upite (izmedju odgovora cekas po 14 dana). Znam iz iskustva na vlastitoj kozi, imao sam problem sa "key chattering-om" ili "double lettering-om" na SS 6Gv2 nakon otprilike manje od godinu dana koristenja. Na kraju sam problem rijesio sam uz pomoc tutoriala na internetu jer njihov odgovor nisam docekao. 

Ako si pri novcu preporucam ti ovo, http://www.maxkeyboard.com/products/parts-and-accesssories/key-cap/full-keycap-sets.html , upravo imaju bozicni popust. Ja sam narucio front side set za Func 460 i sa slanjem u Hrvatsku izaslo me 45$ (malo skupo, znam, ali jedni od najbolji keycapova za MX switcheve uopce).

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 0:46 (herrklisch).
14 godina

Jel ima tko iskustva sa narucivanjem daskeyboard, sa amazona ne salju u hr, nasao sam jedan shop u njemackoj ali postarina je vise od 100€

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Jel ima tko iskustva sa narucivanjem daskeyboard, sa amazona ne salju u hr, nasao sam jedan shop u njemackoj ali postarina je vise od 100€

nemam iskustva s tom tipkovnicom ali imaš dodatak za Crome koji ti pokazuje koji prodavač šalje i kolika je poštarina pa možda nađeš neku kojoj je poštarina razumne cijene-link

15 godina
neaktivan

Ima li iko CM Devastator set, valja li, je li se isplati kupovati ?
Imao sam neku staru PS/2 tastaturu koju sam polovnu kupio i koristio 3-4 godine, i onda kupio MS Flipper, ali nevalja, već nakon mjesec dana slovo S je oslabilo, moram ga malo jače pritisnuti nego ostala slova da bi ga primilo, pa se bojim da se neće to isto desiti sa CM Storm tastaturom.

Nisam baš pri nekom velikom budgetu da bi kupio neku bolju Logitech ili slično, CM Storm je maximum budget-a, a volio bi tastaturu koja svijetli, zbog toga sam i kupio ovu MS Flipper

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pozdrav.

Nedavno su mi počele rikavati LED lampice na Corsair k95 nakon 5,6 mjeseci korištenja. Vratio sam tipkovnicu i rekli su mi da ju trenutno nemaju na lageru i da mogu dobiti povrat novca ili uzeti bilo što za tu cijenu.

Ukoliko želim, mogu još pričekati pa dobiti novu istu, ali vele da mi ne preporučaju jer ljudima masovno na k95/k70 rikavaju lampice.

Gledao sam malo tipkovnice po hrvatskim trgovinama i stekao sam dojam da nema baš nekog izbora.

Što mi vi preporučate? Da tražim povrat i strpim se da stignu kod nas RGB verzije? Čitao sam da su na njima lampice puno kvalitetnije izvedene. 

Uzeo sam u obzir i Logitech 710+, ali mi je jednostavno Corsairov dizajn puno privlačniji. 

Pro patria
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 13:04 (Malarkey).
Moj PC  
0 0 hvala 2
10 godina
neaktivan

Bok! Nemam nikakvog pojma o tipkovnicama pa da vas tu pitam. Trebala bi mi neka za dečka koji povremeno gejma i da je cijena do 300 kn. Čitam, čujem da je logitech dobar. Neka preporuka bi dobrodošla. Tnx! 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hvala, ali bih ipak htjela da ima izgled klasične tipkovnice. :) je li dobra logitech g105? ta je skuplja, al me zanima jel vrijedi toliko. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice