Tražim novu tipkovnicu i pročitao sam uvodni post od 2012. Spominje se razlika od PS/2 i USB i ispada da je čak PS/2 bolje - evo zašto - citiram:
"mogućnost korištenja kombinacija više tipki odjednom. Većina USB tipkovnica muku muči s kombinacijama od 2 ili više tipki dok večina PS/2 tipkovnica bez problema prihvaća i do 5 tipki" ,
i drugo:
"USB tipkovnice ne funkcioniraju u mnogim biosima (bez uključenja USB support opcije u biosu)"
a treće:
"Još jedna prednost PS/2 tipkovnica je što nemaju pooling rate, tipka se registrira kada se stisne i vrši se hardverski interupt što znači da procesor odmah registrira tipku - ne može doći do zagušenja sabirnice drugim uređajima kao što je slučaj kod USB-a"
Razlog je imam stariji komp (iz 2011.g.), pa možda bolje da je PS/2 zbog BIOS-a - iako namjeravam u budućnosti kupiti novi komp.
A sad - sve tipkovnice koje gledam na Protis-u su USB... znači je prevladao USB?
Drugo pitanje, imaju li novije matične PS/2 port ili je i to prošlost? Ja sam gledao na netu i imaju! Nadam se da je tako - nek netko kaže drugačije, iako mi ne koristi jer ako ni nemogu kupiti više PS/2 tipkovnicu, razumijete, onda mi je a novu matičnu svejedno.
Moje mišljenje, kupi si tipkovnicu koja ti se sviđa, ne zamaraj se glupostima.