Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Vjerojatno je realna (pratim tog tipa na Youtube), nisam koristio/isprobao te zvucnike.

Ako ces vise gledat filmove i igrat igre onda su ovi zvucnici OK ali ako vise mislis slusat mjuzu onda radje neke 2.0.

Evo par 2.0 monitora:

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
Ryder007 kaže...

pozz neznam di bi pitao pa cu ovdje na zvucnicima sp hf-1800a ponekad mi nestane zvuka u desnom zvucniku na onom di su kontrole za volume  bass i treble,i tek kad na volume pojacam na vise od pola vrati se zvuk dali ko zna sto bi to moglo biti?

ako imas kontakt spreja, malo spricnes na potenciometre i dobro je 

17 godina
djigibao kaže...

Vjerojatno je realna (pratim tog tipa na Youtube), nisam koristio/isprobao te zvucnike.

Ako ces vise gledat filmove i igrat igre onda su ovi zvucnici OK ali ako vise mislis slusat mjuzu onda radje neke 2.0.

Evo par 2.0 monitora:

Hvala na savjetima!

Citajuci recenzije svih tih zvucnika, naletio sam i na ove, za koje kazu da su pravo dobri :)

JBL LSR305

Sto ti mislis?

Par bi trebao doci oko 200 dolara, pa kasnije po potrebi uzeti za njih i subwoofer:

LSR310S

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
To su best buy, samo ne znam gdje si ih naso po toj cijeni jer su kod nas preko 2000kn.

Ako ih mozes uzet po toj cijeni kupuj odmah.
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Preskoči Fluid Audio. Imao sam na kratko F4, napajanje im zuji dok su u standby modu rada. Čuje se, pogotovo navečer. Proizvođač se pravi mutav, kao i distributer. Pokušali su me uvjeriti kako je to normalno na monitorima niže cjenovne klase.
Zamijenjeni su za Marantz Professional Studio Scope 4, koji, vidi vraga, ne zuje.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
11 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

pozdrav ako netko ima krk rokit zvucnike ili neke druge studijske nek mi se javi na pm, imam par pitanja hvala 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2017 18:08 (toma20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Konacno i ja skompletirao sistem... Pojacalo je cekalo 2 godine na zvucnike... Sad su konacno upareni.

Kombinacija Harman Kardon 6300 sa Wharfedale Diamond 9.3. 

Logitech Z2300 sad je u mirovini :)

Pojma nemam zasto mi je prva slika toliko losa... :/

Vidim još imaš pojačalo koje smo "mukom" našli kad, prije 2-3 godine?

Odličan odabir zvučnika, evo kod mene rokaju već 5 godina, nisam im uspio naći dobru zamjenu svo ovo vrijeme, a da je neka razumna cijena. Odlična pozornica, solidna separacija i poprilično čist zvuk.

Inače, bio sam na onom audio sajmu u hotelu Hilton prošli tjedan pa sam vidio da ima Edifier zvučnika, nešto što je godinama falilo na našem tržištu. Budem linkao kad nađem trgovinu.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
explorer 4 kaže...

Odličan odabir zvučnika, evo kod mene rokaju već 5 godina, nisam im uspio naći dobru zamjenu svo ovo vrijeme, a da je neka razumna cijena. Odlična pozornica, solidna separacija i poprilično čist zvuk.

Inače, bio sam na onom audio sajmu u hotelu Hilton prošli tjedan pa sam vidio da ima Edifier zvučnika, nešto što je godinama falilo na našem tržištu. Budem linkao kad nađem trgovinu.

Da, da :)

Tek je sad proradilo :))

Moram jos izradit stalke da mi budu u ravnini sa TV-om i onda bi to bilo finito...

Truth in engineering.
9 godina
neaktivan
7 Alesis elevate 5 mkII
0 Logitech z623
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 23:03 (5arda).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ja sam kupio Alesis Elevate 5 MKII, neki savjet u vezi zvuka ti ne mogu dati pošto su mi prvi monitori, ali ti mogu dati savjet da pošalješ mail AudioPro sa linkom od muziker.hr i pitaš ih dali mogu oni možda dati sličnu cijenu, ja sam dobio lijepi popust :D

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
explorer 4 kaže...

Moram jos izradit stalke da mi budu u ravnini sa TV-om i onda bi to bilo finito...

Traži po njuškalu cijelo vrijeme, zna biti zaista jeftinih, a dobrih stalaka.

Ako slušaš glazbu, onda Alesis. Ako slušaš tuc tuc, turbo folk i ove modne pizdarije s puno basa, onda Z623.

17 godina
explorer 4 kaže...
Batista kaže...
explorer 4 kaže...

Traži po njuškalu cijelo vrijeme, zna biti zaista jeftinih, a dobrih stalaka.

E tu cu bit izbirljiv jer mogu dobit tocno sto hocu. Crnu kombinaciju mata i glossya sa kromiranim nozicama. Moram stavit siljate nozice jer previse trese objekte u prostoriji.

Truth in engineering.
9 godina
neaktivan
hedo5 kaže...

ja sam kupio Alesis Elevate 5 MKII, neki savjet u vezi zvuka ti ne mogu dati pošto su mi prvi monitori, ali ti mogu dati savjet da pošalješ mail AudioPro sa linkom od muziker.hr i pitaš ih dali mogu oni možda dati sličnu cijenu, ja sam dobio lijepi popust :D

posluša sam te i zadovoljan sam :)

jedino šta sad, korišteći ih, ne razumin zašto mi BASS BOOST pomak osim on i off ima između (u samom pomaku) nekakav prijelaz kad je zvuk duplo jači :o

stvarno sam amater po ovom pitanju pa mi je nejasno. čak se zna fiksirat na tom prijelazu.

17 godina
5arda kaže...

jedino šta sad, korišteći ih, ne razumin zašto mi BASS BOOST pomak osim on i off ima između (u samom pomaku) nekakav prijelaz kad je zvuk duplo jači :o

stvarno sam amater po ovom pitanju pa mi je nejasno. čak se zna fiksirat na tom prijelazu.

Šta kažu upute?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
17 godina
neaktivan
5arda kaže...
hedo5 kaže...

posluša sam te i zadovoljan sam :)

Bass Boost EQ switch allows you to tailor the Alesis Elevate 5 MKII speakers to your specific room.

Add low end with the bass boost switch

Listen back to your favorite tracks with a little bit of extra low end "oomph" — the Alesis Elevate 5 MKII features a bass boost, so you can kick up the bass a bit when you need it and pull it back when you don't.

In essence, when you get tired of transparent sound and you want to enjoy that sweet biased image, just pop that switch and you will instantly get a better response in the lower end. Speaking of which, even though Alesis Elevate 5 MkII packs a rather decent 5“ driver, it doesn’t really dig too deep in the lower portions of the frequency range.

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

U posjedu imam Logitech Z533 zvučnike i HyperX Cloud slušalice. Zainteresiran sam za kupnju Asus Xonar U5 zvučne kartice. Zanima me vaše mišljenje da li bi imao kakvu značajnu korist od Asusa ili je bolje da ne bacam pare bzvz. Btw. Na kompu imam matičnu iz 2011, koštala je cca 300 kn tako da sumnjam da ima na sebi neke kvalitetne audio komponente. Komp koristim za masivnu konzumaciju multimedije i gejmanje. Unaprijed zahvaljujem ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pitanje u vezi zvučnika. Imam logitech X-210 misilm da je to 2.1 sustav koji mi je ostao od starog PC-a. Zvučnici se spajaju sa klasničnim 3.5mm i sad kako da ih spojim na TV. Imam LCD tv koji ima taj 3.5 mm ali samo za slušalice. Vidio sam da ima onaj Crveni i Bijeli utor R i L. I sad ako kupim onaj adapter iz 3.5 mm u RCA da li ce to radit. I naravno šta ce bit sa onim zvučnicima u TV-u ako budu zajedno radili da li ce to negoativno utjecat.

0 0 hvala 0
17 godina
Nobru93 kaže...

Pozdrav,

U posjedu imam Logitech Z533 zvučnike i HyperX Cloud slušalice. Zainteresiran sam za kupnju Asus Xonar U5 zvučne kartice. Zanima me vaše mišljenje da li bi imao kakvu značajnu korist od Asusa ili je bolje da ne bacam pare bzvz. Btw. Na kompu imam matičnu iz 2011, koštala je cca 300 kn tako da sumnjam da ima na sebi neke kvalitetne audio komponente. Komp koristim za masivnu konzumaciju multimedije i gejmanje. Unaprijed zahvaljujem ;)

Misim da bi imao dosta bolji i kvalitetniji zvuk, pogotovo na sluslicama.

zeroname kaže...

Pitanje u vezi zvučnika. Imam logitech X-210 misilm da je to 2.1 sustav koji mi je ostao od starog PC-a. Zvučnici se spajaju sa klasničnim 3.5mm i sad kako da ih spojim na TV. Imam LCD tv koji ima taj 3.5 mm ali samo za slušalice. Vidio sam da ima onaj Crveni i Bijeli utor R i L. I sad ako kupim onaj adapter iz 3.5 mm u RCA da li ce to radit. I naravno šta ce bit sa onim zvučnicima u TV-u ako budu zajedno radili da li ce to negoativno utjecat.

Taj crveno-bijeli utor imas na TV ili na Logitech-u?

Koje izlaze imas iz TV (samo 3,5mm ili jos neki)?

16 godina
neaktivan

Na tv-u imam taj 3.5mm ali na njemu su nacrtane slušalice. A zvučnici imaju 3.5mm. Još na tv-u imam digital audio i ta dva crveni i bijeli RL.

15 godina
neaktivan
Nobru93 kaže...

Pozdrav,

Prvo isprobaj da li vidiš razliku pa onda odluči o kupnji. Nemoj prosipati novac ako razliku ne primijećuješ.

zeroname kaže...

Na tv-u imam taj 3.5mm ali na njemu su nacrtane slušalice. A zvučnici imaju 3.5mm. Još na tv-u imam digital audio i ta dva crveni i bijeli RL.

Nema veze što su na njemu nacrtane slušalice, samo ubodi tu 3.5 bananu od X210 i to je to. Radit će najnormalnije.

12 godina
Nobru93 kaže...

Pozdrav,

https://www.pcaxe.com/hardver/audio-video-karte/asus-xonar-u5

16 godina
neaktivan

Evo mene opet sa pitanjem. Stavljam sliku slika je sa interneta ovako je na mom televizoru. Zvučnici koje imam su 3.5mm i da li će bolje radit ako ih ušteka u headphone jack ili sa RCA adapterom.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Na ovoj slici su RCA ulazi i 3,5mm izlaz.

Logično je da ako spojiš zvučnike na ulaz televozora da neće uopće raditi. Potrebno ih je spojiti na izlaz.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
16 godina
neaktivan

Evo ovo je sad slika sa mog TV točan model toshiba 32HL833G. Taj headphone jack je desno na rubu ne vidi se ali ovo je ostatak.

16 godina
moderator

Spajaj u headphone.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
16 godina
neaktivan

Ispričavam se što sam dosadan ali još jedno pitanje zvučnici na "žici" imaju onaj kotačić za glasnoću. Da li da ga stavim na maksimum pa da reguliram daljinskim ili obrnuto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoj do kraja, stavi na nekih 70%.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim zvučnike za slušanje glazbe s naglaskom na bass (reggae, dub, dubstep) u cjenovnom rangu do 3000kn, isključivo 2.0 sistem. Spajao bih ih na Allen&Heath XONE:43C miksetu. Preporuke? Naletio sam par postova unatrag na Wharfedale Diamond 9.3, čine mi se pristojnima, a taman su mi tu negdje što se tiče cijene.

Usput bih si nabavio i neke stalke za njih, pa može preporuka i za to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2017 17:37 (paradajz).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Diamondi su klasika, dobar izbor za te pare. Probaj poslušat nekakve samostojeće zvučnike, ili možda monitor zvučnike s barem 6.5" bass jedinicom.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozdrav, tražim zvučnike za komp, generalno za slušanje rocka/popa/punka, igranje i gledanje filmova. Cijena oko 400/500kn, po mogčnosti 2.1, ali može i 2.0 samo ne neki surround.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice