O ringovi za mehaničke tipkovnice
- poruka: 11
- |
- čitano: 6.535
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bučni?
Pa Blue switchevi i trebaju biti bučni, odnosno treba se čuti klik.
o-ringovi služe da se ne čuje bottomiranje tipke, ali klik ostaje.
Osobno koristim Blue switcheve i o-ringove.
Kupio najobičnije na ebayu, ovakve nekakve. Dobiješ 120 komada.
https://www.ebay.com/itm/120Pcs-Silicone-Rubber-O-Ring-Switch-Dampeners-White-For-Cherry-MX-Keyboard-/351896668554?hash=item51eead098a
Niti jedan o-ring ti neće maknuti zvuk klika. Ja sam zbog klika i kupio tu tipkovnicu. Ako ti se ne sviđa klik trebao si uzeti brown prekidače.
Sto se samih ringova tice buka se smanji, al meni osobno se nije svidao taj "gumenasti" osjecaj koji se dobije kad ringovi amortiziraju udarac tipke. Sve u svemu predlazem ti da ih narucis tako prek e-baya, ak ti se ne dopadne nista strasno posto su stvarno jeftini il ih jednostavno poklonis nekome kome trebaju (tak sam ja).
Ja bih na tvom mjestu ipak probao s drugom ženom.
Pa blue switchevi su opcenito najglasniji.Ja imam brown i nis mi ne smeta.Zvuk ti ovisi i o kapicama i o podlozi same tipkovnice (npr moja corair strafe rgb ima aluminij ispod switcheva).Ovo ce ih utisat ali mislim da ne dovoljno tako da se ne cuju.
Bučni?
Pa Blue switchevi i trebaju biti bučni, odnosno treba se čuti klik.
Tipkovnice od tanke plastike koje su "otvorene", kod kojih je veći dio prekidača iznad gornje plastične ploče, su iznenađujuće glasne - glasnije nego bi trebale biti samo zbog korištenih prekidača, odnosno klika koji prekidač proizvodi.
Ima toga gdje u Hr?