Modem > wireless?

poruka: 6
|
čitano: 1.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Modem > wireless?

Imam internet od bneta, ali bez wirelessa.
Meni bi trebao domet od nekih 5m sa preprekom nosivog zida od zgrade debljine 20cm tako da mogu komotno koristit laptop u dnevnom boravku dok je odašiljač smješten u sobi. Pretpostavljam da to nije nešto zahtjevno? Ne znam jeli za to mogu poslužiti wireless adapteri ili se to rješava routerom?

Može neki model na preporuku za opisanu situaciju? 
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 18:59 (orbit6969).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Modem > wireless?

5m udaljenosti kroz zidove nebi trebalo biti nikakav problem za većinu wireless uređaja. Ja ok hvatam signal kroz 2 zida i 10m na jeftinom T-Comovom Siemensu.

Ovo što si naveo bi trebalo raditi bez problema.

O nekim kvalitetnim routerima iskreno pojima nemam, imo sam par D-Linkova i svi su još živi, pa bi možda uzeo od njih. Mogu se naći za istu takvu cijenu (+/- 20kn)

Ako bi više para trošio i igrao se mrežara, WRT54GL je stvarno zakon zbog hrpetine podrške i stvari poput OpenWRTa :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 0:31 (Mr. Shanty).
14 godina
neaktivan
Modem > wireless?

Evo uzea san ovoga i jako san zadovoljan.

230kn u technomarketu

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR741ND

Radi jako dobro, ping gotovo da i nije povećan, a brzina mi je ista ka i kod žičane konekcije. Jako jednostavna konfiguracija.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Modem > wireless?
srusila sam sistem i nakon ponovnog vracanja, ne mogu na net preko wireless , instalirala sam postavke za ruter koji koristim

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Modem > wireless?
aza kaže...
srusila sam sistem i nakon ponovnog vracanja, ne mogu na net preko wireless , instalirala sam postavke za ruter koji koristim

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-wireless-internet-sve-sto-trebate-znat-po/120056.aspx?page=4 potraži tamo savjet ili čitaj.

Kako si spojena na ruter žicom ili imaš wireless karticu u kompu ili usb stick wireless-

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 15:57 (Fero).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice