Miš preskače

poruka: 133
|
čitano: 16.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Miš preskače
Pozdrav!

Prije tjedan dana sam kupio Trust ComfortLine Wireless mouse u MakroMikro trgovini za 129kn.
Pri kupnji sam pitao prodavača da li će bit problema što se kućište nalazi ispod stola i neće biti izravne veze između miša i recievera,na što mi je on rekao da
je ovo Bluetooth miš te da mu je domet 8m i da neće biti nikakvih problema,no kao što sam i pretpostavljao javili su se problemi:

Prije 2 dana ,miš je jednostavno počeo zapinjati,preskakati te nekad ne bi ni prihvatio klik na tipku (nije tipka u kvaru,jer se klikće normalno).
Probao sam na podlozi (obična,plava -10kn) i bez podloge - rezultat je isti - preskače i zapinje te je više nenormalan za korištenje.

U njemu su nove 2 baterije (iako radi i na 1 bateriju).
Softver nikakav nije potreban,niti sam ga dobio ,a niti ga nema na internetu za skinut.

Jel ovo problem u mišu ili je do toga što nema izravne veze između miša i recievera ?

Inače,miš mi se svidio - dobro mi leži u ruci,ima 1000dpi i meni je odličan,nego eto - smeta me to što svako malo zapinje.
AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Miš preskače

A jesi probao stavit misa da bude u izravnoj poziciji s kucistem ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Miš preskače
Haf932 kaže...

Ne,to nažalost nije izvedivo.

Probao sam i reciever ukopčat na prednju stranu kućišta (HAF 912+) al onda mi Windows javi da nije prepoznao uređaj.

Kućište je ispod stola i ne znam na koji način dovest miša i reciever u istu poziciju.

EDIT:

To je ovaj miš :

http://trust.com/products/product.aspx?artnr=16338

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 21:52 (mstaglicic).
15 godina
Miš preskače

A imas kakav produzni USB kabel pa ukopcaj u njega i nek ti bude blizu misa, ovako nesto !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
mstaglicic kaže...
Haf932 kaže...

Probao sam i reciever ukopčat na prednju stranu kućišta (HAF 912+) al onda mi Windows javi da nije prepoznao uređaj.

Kućište je ispod stola i ne znam na koji način dovest miša i reciever u istu poziciju.

NAjbolje je da nabaviš usb produžni kabel, i da ga ukopčaš u "kučište" i izvedeš na radni stol {#}

Nekako mi se ovo najviše čini da je problem do signala {#}

Edit kolega je brži :-D

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 21:43 (rooswelt1991).
15 godina
ugasi par programa i pobrisi malo sa hdd-a i to je to. imao sam isti shit i tako sam ga rijesil
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
mstaglicic kaže...
Haf932 kaže...

NAjbolje je da nabaviš usb produžni kabel, i da ga ukopčaš u "kučište" i izvedeš na radni stol {#}

Nekako mi se ovo najviše čini da je problem do signala {#}

Edit kolega je brži :-D

Nemam produžni USB nažalost.
U čemu je onda smisao 8m dometa,kad ovdje ima max. 1m daljine i visinske kojih pola metra.

GeneralPag1997 kaže...
ugasi par programa i pobrisi malo sa hdd-a i to je to. imao sam isti shit i tako sam ga rijesil

Kad spojim žičnog miša,sve je u redu.

A i sve se to počelo javljat kad sam kupio miša,pa nije do kompa.
Prvih 6-7 sati je radio na jednoj bateriji i išlo je sve ok ,a onda je počeo štekat,pa sam i drugu bateriju stavio,al on se nastavio blesirat.
Kad ga malo kucnem s donje strane,nešto se popravi stanje pa radi kako treba neko vrijeme :D

17 godina
Miš preskače

Smisao je da se ne petljaju kablovi, ali tih 8 metara je u idealnim uvjetima!

TI ovako imaš vjerovatno drveni stol između, a možda i više ploha.

Bluetooth je već malo staro, trebao si možda gledati wifi modele.

Neznam, ja bi rekao da je do signala, probaj tako ili nešto drugo kemijaj {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Da,drveni je stol .
Reciever sam ukopčao u najbliži utor koji mi je raspoloživ  -skroz gore zadnji (do PS/2 ulaza).

On je rekao da je bluetooth miš te da mu ta visinska razlika i to neće smetat,da će radit kako treba.

17 godina
mstaglicic kaže...
rooswelt1991 kaže...

Da,drveni je stol .
Reciever sam ukopčao u najbliži utor koji mi je raspoloživ  -skroz gore zadnji (do PS/2 ulaza).

On je rekao da je bluetooth miš te da mu ta visinska razlika i to neće smetat,da će radit kako treba.

Čovjek je prodavač {#}

Uostalom, tebi miš radi, problem je samo što se događaju smetenje koje on nije mogao, ili još bolje nije htjeo, pretpostaviti.

15 godina
spusti mis na pod kraj kutije i vidi je se mjenja stanje ako ne odi ga vratit. jer reko si da kad ga lupis malo proradi mora da je neispravan.
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
mstaglicic kaže...
rooswelt1991 kaže...

Da,drveni je stol .

Čovjek je prodavač {#}

Uostalom, tebi miš radi, problem je samo što se događaju smetenje koje on nije mogao, ili još bolje nije htjeo, pretpostaviti.

Ma znam,nisam imao još 70kn za kupit G400  i zaletim se to kupit i sutra dan dobijem 100kn i taman bi imao za G400 ,eto sad sam ljut na sebe .

GeneralPag1997 kaže...
spusti mis na pod kraj kutije i vidi je se mjenja stanje ako ne odi ga vratit. jer reko si da kad ga lupis malo proradi mora da je neispravan.

Evo sad sam morao 3-4 puta kliknut lijevu tipku da bi on uhvatio klik i odabrao opciju Višestruko citiraj .
Mislim da je do miša,al ću probat ovo što si mi rekao.

15 godina
Miš preskače

Mozda ga mozes zamijenit uz nadoplatu za G400 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
rooswelt1991 kaže...

Da,drveni je stol .

E zahebo te prodavač.Ipak je njemu u cilju da proda...probaj s produžnim USB kablom il nabavi drugi miš.

15 godina
treba bi bit u mogucnosti uzet neki proizvod iste vrijednosti koje je i mis ili uzet skuplje i platit razliku tog skupleg predmeta i misa
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mozda ga mozes zamijenit uz nadoplatu za G400 !

Nemaju oni G400 :D

Možda mogu povrat sredstava  (sutra je 7 dana od kupnje,al je kupnja obavljena uživo,ne preko interneta) pa skok u Linksa po G400?

Samo da pitam:

Na kutiji od miša ni nigdje ne piše da je bluetooth miš,nego svugdje piše :

-2.4 GHz technology for smooth movement and 8 meter range

-Smart link technology: easy automatic wireless connection

Sad ne znam jel to bluetooth ili WiFi miš ,jel mi može to netko reć?

Otić ću sutra u Chipoteku po produžni USB,ili ću probat na bratovom laptopu kako radi pa javim ovdje jel problem u signalu .

btw. imao sam MS Industrial MS-712W bežični set (tipkovnica+miš) i nije bilo problema s tim kompletom,miš nikad nije blokirao kao ovaj ,a tipkovnica je radila kako treba.
Da stvar bude gora - cijeli je komplet koštao 99kn i to u Interspara.

15 godina
mis je wifi. zajebali te. a mis je lip nema sta. www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16338
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
mis je wifi. zajebali te. a mis je lip nema sta. www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16338

Čekaj ,jel to bolje ili je lošije od BT-a ?

Ma bio je zadnji tamo i trebao mi je miš i na njegovu preporuku sam ga uzeo.

Inače,ovo je već druga stvar iz MakroMikra koju sam uzeo zadnju i da je krepala.
Prvi je bio monitor W2453TQ koji je tamo bio izložbeni i njega sam uzeo .Nakon god. dana počeo se gasit u radu i ne prikazivat sliku - tamo pred istek garancije ću ga odnijet na servis,neću još jer sam

pronašao metodu - fen u ruke i grij ga :D

Jel mogu ja odnijet miša i reć da želim povrat novca?

17 godina
mstaglicic kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Čekaj ,jel to bolje ili je lošije od BT-a ?

Ma bio je zadnji tamo i trebao mi je miš i na njegovu preporuku sam ga uzeo.

Inače,ovo je već druga stvar iz MakroMikra koju sam uzeo zadnju i da je krepala.
Prvi je bio monitor W2453TQ koji je tamo bio izložbeni i njega sam uzeo .Nakon god. dana počeo se gasit u radu i ne prikazivat sliku - tamo pred istek garancije ću ga odnijet na servis,neću još jer sam

pronašao metodu - fen u ruke i grij ga :D

Jel mogu ja odnijet miša i reć da želim povrat novca?

Možeš probati, ali nebi ja polagao previše nade u to....

15 godina
koje srece s njima imas hmmm nez
AMD u <3 Intel u 8===3
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
koje srece s njima imas hmmm nez

Ništa što jedna bomba nemože riješiti {#}

15 godina
ma to je malo
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
Miš preskače

Sad sam išao na donje računalo (starije) probat miša i tamo je radio normalno.
Tamo je isto visinska razlika kao i ovdje samo je manja udaljenost.

Ako na HAF-u spojim na prednji USB taj reciever od miša ,ne želi ga prepoznat,dok na tom starom računalu (Super Power shrotex kućište) na prednjem USB-u radi normalno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
updataj win i skini nove drivere za mbo
AMD u <3 Intel u 8===3
17 godina
mstaglicic kaže...

Ako na HAF-u spojim na prednji USB taj reciever od miša ,ne želi ga prepoznat,dok na tom starom računalu (Super Power shrotex kućište) na prednjem USB-u radi normalno :D

Mislim da znam rješenje za tvoj problem {#}

TI meni daš HAF-a a ja tebi neki šrotex. Sretan ti, sretan ja. {#}

Nego, ozbiljno, možda HAF-ova konstrukcija ne odgovara, iako bi ja rekao da je onda nešto možda i softverske prirode.

Netko je gore spomenu da može biti i do wins-a i da je on to riješio, pa se s njim konzultiraj prije kamikaza upada u micromacro {#}

16 godina
To je do signala.
Frend ima isto neki srotex wireless mis i preskace valjda 4 pixela...
Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
15 godina
nije trust shroteks
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
mstaglicic kaže...

Mislim da znam rješenje za tvoj problem {#}

TI meni daš HAF-a a ja tebi neki šrotex. Sretan ti, sretan ja. {#}

Nego, ozbiljno, možda HAF-ova konstrukcija ne odgovara, iako bi ja rekao da je onda nešto možda i softverske prirode.

Netko je gore spomenu da može biti i do wins-a i da je on to riješio, pa se s njim konzultiraj prije kamikaza upada u micromacro {#}

Hahah,dobar je prijedlog -al ne :)

Miš neko vrijeme radi normalno i onda poblentavi i preskače,zapinje i ne odradi klik kako treba.

Nije mi jasno kako daljina može bit problem,kad sam imao prije MS 712W set i nije bilo problema s njim.
A taj cijeli set je jeftiniji od ovog miša i još je MS marka.

EDIT:

Gore sam naveo da kad spojim žični miš - sve je u redu.
Ne preskače ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 23:00 (mstaglicic).
16 godina
Nema to veze s cijenom, svi jeftini misevi marka tipa MS, Trust, Genius prakticki isto kostaju za proizvodnju, izvedba je losa, i vjerojatno je neki kontakt rashaban.
Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
15 godina
imam trust mis i tipkovnicu wireless i otvorio sam ih i spojevi su uredu. nigdje da ima viska lema, lijepila.
AMD u <3 Intel u 8===3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice