Epson Stylus Photo R285

poruka: 5
|
čitano: 2.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Epson Stylus Photo R285 problem

e ovak... prije 2 god ovaj printer mi nije špricao crnu boju (valjda se nešto začepilo) pa sam ga odnio na popravak i sve je radilo ok do prije nekoliko mjeseci... sada neželi da šprica žutu boju a neželim ga nositi na popravak jer to dođe oko 150kn plus orginal zamjenske boje oko 90kn... za te pare mogu kupit novi printer... zanima me dali postoji neka kućna fora kako odčepiti taj žuti kanal ili što-već...

i nadodao bih da nikako nisam zadovoljan ovim printerom jer osim što se kvari, troši puuuno boje a zamjenske su skupe ko vrag a i kad printa na A4 formatu skoro uvijek nekako zariba ukrivo a i dok počne printat možeš slobodno popit kavu dok on tamo nelogično zuji... katastrofa...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 6:26 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Epson Stylus Photo R285 problem
ako nisi zadovoljan kupi neki printer koji ima 4 boje, ako se nevaram tvoj ima 6, a za ciscenje glave trebas rastavit printer, skinut glave van i tek onda ih ic cistit, imas opis na netu, guglaj
I don't need sex, T-com fucks me every day
14 godina
neaktivan
Re: Epson Stylus Photo R285 problem

Ako mogu pitati čemu tebi služi taj printer? Ako je za uobičajnu kućnu upotrebu kupi neki obični all-in-one Epson npr. SX215 ili SX 125 (možda sam fulao broj ja sam kupovao kad je vani bio 205) i samo provjeri koliko koštaju zamjenske boje (misli da su za ovaj model oko 20kn), imaš i Canona s jeftinim zamjenskim bojama. Mislim da za kućnu upotrebu nije presudna niti brzima niti kvaliteta ispisa (valjda tekst i par sličica danas svaki printer može lijepo isprintat) nego kad izabereš printer prvo provjeri cijenu i dostupnost zamjenskih boja.

18 godina
neaktivan
Epson Stylus Photo R285

ja koristim nekoliko epsonovih printera među kojima i R360 , većeg brata tvog printera s kojim dijeli tinte. jedan savjet u vezi potrošnje boje ako printaš fotografije: best quality postavka za fotke ne daje nimalo bolje rezultate nego normal postavka za fotke, a troši puno više boje. nema vidljive razlike između iste fotke ispisane na jednoj i drugoj postavki. također treba postaviti točnu vrstu papira na koji se printa u postavkama ispisa, i to utječe na količinu potrošene tinte.

također jedna stvar u vezi epsonovih printera, pri kraju kertriđa kad driver izbaci da je boja pri kraju sa žutim trokutom u kojem je uskličnik, još se može printati jedno desetak fotografija a4 formata na glossy papiru , sve dok se ne pokaže crveni krug sa križićem, tek tada se mora mijenjati kertriđ

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Epson Stylus Photo R285

uopće nemam pojma zašto sam uzimao taj printer... mislim, to je bilo prvi put da kupujem printer pa nisam puno razmišljao... (mislio, može printat fotografije, dvdove.. super)... orginal boje za njega dođu oko 90kn ali se mogu naći i "falš" za nekih 35kn samo nema ih uvijek u prodaji... a sigurno nisam lud da kupujem svih 6 oriđiđi... pa to je ko novi printer... što se tiče fotografija, dobro ih printa nemam pritužbi na to... samo što na kraju krajeva ni to se neisplati jer troši puno boje a kod fotografa je 1.50kn po slici... ma sada to niti nema veze kad je začepljen...

EDIT: i isto je velika glupost to što ako ti se npr. potroši ružičasta tinta, nemožeš više ništa printat iako npr imaš pun ketriđ crne...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 15:57 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice