Bixolon SPP-R200II

poruka: 6
|
čitano: 6.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Bixolon SPP-R200II

Pozdrav! Imam navedeni prijenosni pisač i uredno sam ga upario pomoću bluetootha sa mobitelom. Sa android marketa sam skinuo Bixolon app i u njoj mogu što hoću, ali nijedna druga aplikacija ne prepoznaje printer.

Naišao sam na internetu na neki Bixolon Android printer SDK koji bi trebao omogućiti komunikaciju između printera i 3rd party aplikacija kao što su aplikacije za izdavanje fiskalnih računa itd... Da, upravo sam ga zbog toga i kupio!

Ne znam kako instalirati taj SDK na Android. Na SD karticu? Gdje staviti te foldere? Ima tri foldera i executable jar fileove itd... Evo slike...

folderi folderi
folder "doc" folder "doc"
folder "lib" folder "lib"
folder "sample" folder "sample"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bixolon SPP-R200II
diskDEfragmenter kaže...

Pozdrav! Imam navedeni prijenosni pisač i uredno sam ga upario pomoću bluetootha sa mobitelom. Sa android marketa sam skinuo Bixolon app i u njoj mogu što hoću, ali nijedna druga aplikacija ne prepoznaje printer.

Naišao sam na internetu na neki Bixolon Android printer SDK koji bi trebao omogućiti komunikaciju između printera i 3rd party aplikacija kao što su aplikacije za izdavanje fiskalnih računa itd... Da, upravo sam ga zbog toga i kupio!

Ne znam kako instalirati taj SDK na Android. Na SD karticu? Gdje staviti te foldere? Ima tri foldera i executable jar fileove itd... Evo slike...

Taj SDK treba "ugraditi" u aplikaciju, dakle ako autor aplikacije nije "ugradio" podršku za taj printer neće raditi s tom aplikacijom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
mind_challenge kaže...
diskDEfragmenter kaže...

Taj SDK treba "ugraditi" u aplikaciju, dakle ako autor aplikacije nije "ugradio" podršku za taj printer neće raditi s tom aplikacijom.

Oni kažu da njihova aplikacija podržava taj printer. Ja sam mislio da je problem u Androidu...

Printer se uredno upari s mobitelom preko bluetootha, ali aplikacija kaže da printer nije spojen... Al ovo je stvarno za izluditi!!!

A kako se to inače "ugradi" u aplikaciju? Ja veze nemam o tome. Samo mislim da bi aplikacija za fiskalnu "kasu" trebala podržati i printer.

17 godina

Mozda je problem u toj aplikaciji za fiksalizaciju tj. da li/kako je predvideno uopce da vrsi ispis na printer? ..posto na mobitelima u samom OSu print (barem android i iOS) nije uobicajen niti predviden kao na kompjuterima.

Za print iz aplikacija; na marketu ima aplikacija koja pod share doda print preko bluetootha, a navodno vecina koristi PrinterShare.

15 godina
Bixolon SPP-R200II

Problem je u tome što niti na PrintShare nema drivera za moj printer. Kaže mi: We did not find driver for your printer. Please choose manually. I kad sam odabrao neki samsungov driver, potrošio mi je cijelu rolu papira na print test page. Dakle, pretpostavljam da u ovoj aplikaciji za fiskalizaciju fali driver za printer... a kažu da je podržan.

Sad moram kupit novu rolu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bixolon SPP-R200II

Evo problem riješen na interesantan način. Probao sam i s drugim printerom (Zebra MZ220) za koji piše da je testiran s aplikacijom koju koristim za ispis računa. I opet isto! Same greške: Connection refused kod paralelnog porta i Service discovery failed kod OBEX komunikacije. Kod bluetooth komunikacije preko paralelnog porta stalno se ponavlja zahtjev za uparivanjem.

Onda sam po stranim forumima naišao na slične probleme sa spajanjem različitih uređaja preko bluetootha i saznao da su na IceCreamSandwich-u neki mobiteli pogođeni bugom koji se zove bluetooth pairing loop koji se dogodio nakon prelaska sa Gingerbreada na ICS. Problem nije riješen ni sa najnovijim firmware-om. Onda sam se ja na svojoj Xperii U vratio na Gingerbread i problem se riješio sam od sebe.

Dakle, Android! Nije bio problem ni u printeru niti u aplikaciji.

Pozdrav!

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice