S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 820
|
čitano: 274.528
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Boris grozni kaže...

U Bn ste "obadvoica", gpu ceka na prespori cpu da obradi frejmove, stavi na 4k bit  ce sve ok

De kupi si ryzena i igraj kao čovjek, jedini si lik sa intelom na forumu i to si još uzeo 2 generacije stari intel. Moraš u korak sa vremenom nije ti ovo više 2015, intela više ne kupuju ni najveći fanboyevi. 

13 godina
BeLLicus kaže...
Boris grozni kaže...

U Bn ste "obadvoica", gpu ceka na prespori cpu da obradi frejmove, stavi na 4k bit  ce sve ok

De kupi si ryzena i igraj kao čovjek, jedini si lik sa intelom na forumu i to si još uzeo 2 generacije stari intel. Moraš u korak sa vremenom nije ti ovo više 2015, intela više ne kupuju ni najveći fanboyevi. 

meanwhile moj i7700k jos uvijek gura sve 7 godina OC-an na 5ghz

intel mama

10 godina
Rocinante2112 kaže...
BeLLicus kaže...
Boris grozni kaže...

meanwhile moj i7700k jos uvijek gura sve 7 godina OC-an na 5ghz

intel mama

Samo ti živi u zabludi :D

16 godina

Radi nedostatka A life ja odugovlačim dok ne srede ali vuče me. Šta je sa tim modovima koje si instalirao ako se update napravi treba li deinstal te ponovit instalaciju? Baš radi bloodsuckera da lagano zaplešem s njim  sam prebacio na početnu težinu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina
dery kaže...

Radi nedostatka A life ja odugovlačim dok ne srede ali vuče me. Šta je sa tim modovima koje si instalirao ako se update napravi treba li deinstal te ponovit instalaciju? Baš radi bloodsuckera da lagano zaplešem s njim  sam prebacio na početnu težinu.

Modovi su ti u zasebnom folderu koji moraš sam napraviti i koliko sam skužio neovisni su, eventualno kaj ti se može desiti je da ti ne budu radili ak sjedne nekaj kaj im ne paše ali rekao bi čak ni to ( ja ih nebum micao )

Bloosucker nije problem jučer sam sam na 3 odjednom išao, prvo kaj možeš skočiti na nekaj poluvisoko i s tim ih shebeš a i ako ne nije problem samo moraš imati pumpericu ( po mogučnosti onu sa sanžerom kaj dobiš na kranu )  - nemoj ga ubijati sa dječjom municijom tipa 9mm ili 5.56 ili 5.45, znači pumperica samo deri  i kreći se stalno 

5 godina
dery kaže...

Vjerojatno će se trebat opet instalirat modovi, ali ni to nije problem jer su to u biti manje preinake u .ini fajlu, ili nekom drugom sličnom. Neki modovi koji mjenjaju ist fajl nisu kompatibilni pa onda ne možeš imat sve što želiš. To je sve po par kb teško, niš u biti. Najjednostavniji način za držat sve to u redu je regat se na nexus mods, skinut onaj njihov program vortex i preko njega sve odrađivati. Jako je jednostavan i super radi. I kad dođe patch ovaj tjedan, nadamo se, ako igra i pobriše promjene možeš opet instalirat mod a ako modove napravi skroz nekompatibilnim onda treba pričekat autora da ih updejsta. S obzirom da je i tvorac Anomaly uključen u modanje stalkera 2 em će to bit brzo em dobro.

E sad, kad smo već kod modova, dosta ekipe po internetima sere da zašto nema u igri samostalnog popravljanja oružja sa djelovima drugih oružja, zašto nema skinanja mutanata, ovog ili onog... Za masu toga je kriva upravo Anomaly tj call of pripyat jer su ti modovi toliko digli stalkera da ljudi pojma nemaju kakve su igra stalkeri bili u originalu pa im se onda brka što je zapravo bio mod a što tj kakva je igra zapravo i bila. Dosta tih tužakanja proizlazi iz tog neznanja. Boga mi, ni ja više ne znam koji elementi bili u igri a koji u modovima, oću reći da je šteta da neke stvari iz modova, a koje su bile jako popularne nisu uključili u igru. npr meni je totalno fora bilo ono random dopisivanje stalkera u PDA-u. tipa odjednom dođe poruka nekog stalkera da je tamo i tamo da je našao neki artefakt. Ili nakon što pobiješ neke đibere, neko drugi javi da je upravo vidio nekog kako je pobio neke đibere tamo i tamo... i tako to. Fora je, jer daje još jednu dozu živosti zoni. Bilo je dosta dobrih stvari u modovima. Taj Anomaly sam samo probao jer nije mi baš neki đir, kad nema nekog storya, igrat igru.

HAIL TO THE KING, BABY!
13 godina

Ja iskreno ne znam jesam ikada igrao lošije optimiziranu igru. Pa čak ni Starfield mi nije ovako ne igriv bio.

Intel 12500H

RTX 4060 140W

Postavke: 1080p, medium settings, Dlss Balanced,Frame Gen uključen, najnoviji driveri i igra mi Bogu iza nogu, van bilo kojeg naselja baci takve teške frame dropove da je neigrivo. Gdje god krenem nakon toga imam samo 10-15 frame-ova i nikako da se više vratim na 60 FPS-a. GPU usage bude 23-30 posto i više ne ide gore.

Horor

Marko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Marko008 kaže...

Ja iskreno ne znam jesam ikada igrao lošije optimiziranu igru. Pa čak ni Starfield mi nije ovako ne igriv bio.

Intel 12500H

RTX 4060 140W

Postavke: 1080p, medium settings, Dlss Balanced,Frame Gen uključen, najnoviji driveri i igra mi Bogu iza nogu, van bilo kojeg naselja baci takve teške frame dropove da je neigrivo. Gdje god krenem nakon toga imam samo 10-15 frame-ova i nikako da se više vratim na 60 FPS-a. GPU usage bude 23-30 posto i više ne ide gore.

Horor

Ti si očekivao na laptopu igrati ovu igretinu gdje i gaming konfiguracije pokleknu.Taj gpu je malo slabiji od rx6600, cpu možemo reči 4jezgreni jer ima samo 4p jezgre.Tako da očekivano nisi trebao ni pokretati igru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 16:05 (dery).
13 godina

Na ovom laptopu sam igrao sve novije moderne AAA igre uključujući GOW Ragnarok u 4k sa dlss-om na Quality bez FG-a ali ova ljepota od igre je odjednom prezahtjevna. Cyberpunk igram 1080p sve na Max samo bez Pathtracing-a i udarem stabilnih 60 fpsa i nema nikoga na ovom svjetu da će me uvjeriti da je ova igra grafički ljepša od Cyberpunka.

Igra je jednostavno neoptimizirana.

I u kojem svjetu je RTX 4060 slabija od RX6600.

Marko
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 16:18 (Marko008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja nemam problema dobiti 60 Fps-a u igri i to na high postavkama bez Frame gena ali mi u određenim dijelovima igre odjednom padne GPU i CPU usage i ne ide više gore. Znači doslovno mi i grafa i proc rade u leru.

Marko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma kakvi modovi, samo vanila a problem sa NPCovima više ni ne primjetim. Igra godine i više od toga...ovo je za sada u rangu prvog dijela koji mi cijelo desetljeće bio najbolja igra ikada.

Nisam se nadao da će uspjetii, ali rasturili su. Sa ekspanzijama i popravcima kroz godine opet će postati gaming legenda.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Marko008 kaže...

Ja nemam problema dobiti 60 Fps-a u igri i to na high postavkama bez Frame gena ali mi u određenim dijelovima igre odjednom padne GPU i CPU usage i ne ide više gore. Znači doslovno mi i grafa i proc rade u leru.

To bi trebalo da zakrpi nadolazeći patch, nije do zahtevnosti kao takve, naprosto je bug u pitanju i dosta je raširen.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
Marko008 kaže...

Na ovom laptopu sam igrao sve novije moderne AAA igre uključujući GOW Ragnarok u 4k sa dlss-om na Quality bez FG-a ali ova ljepota od igre je odjednom prezahtjevna. Cyberpunk igram 1080p sve na Max samo bez Pathtracing-a i udarem stabilnih 60 fpsa i nema nikoga na ovom svjetu da će me uvjeriti da je ova igra grafički ljepša od Cyberpunka.

Igra je jednostavno neoptimizirana.

I u kojem svjetu je RTX 4060 slabija od RX6600.

Zahtjevnija je od svega što si igrao jer je UE5 na brutalno velikoj mapi i glatko radi ako se ne igra sa epic postavkama na mid/high end mašinama.Vjerovatno voli x3d procesore moj jeftikaner - naselje oko 100fps-a sve uključeno DlssQ ,FG, high. Sa mog gledišta "izgleda optimizirano" ali ne čim nije igriva na nativ postavkama.

Rtx4060: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4060-mobile.c3946

16 godina

Pozdrav.. Odi se registriraju na Nexus Mods fora Stalker 2 i skini Optimized Tweaks mod zadnji od danas te vidi upute gdje ga staviti.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

ma kakvi modovi, samo vanila a problem sa NPCovima više ni ne primjetim. Igra godine i više od toga...ovo je za sada u rangu prvog dijela koji mi cijelo desetljeće bio najbolja igra ikada.

Nisam se nadao da će uspjetii, ali rasturili su. Sa ekspanzijama i popravcima kroz godine opet će postati gaming legenda.

Bez A-life zona je prazna, baš to ga spušta ispod ranga stalkera. Puno Nedostaje prikradanje neprijatelju melee ubijanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 17:58 (dery).
15 godina

Nemam takav dojam, stalno se ima nešto za raditi, uvijek te netko napada ili nešto istražuješ...od anomalaija, životinja i vojske...opasnost na svakom koraku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Nemam takav dojam, stalno se ima nešto za raditi, uvijek te netko napada ili nešto istražuješ...od anomalaija, životinja i vojske...opasnost na svakom koraku.

Kako ti to ne primječuješ pa to je bila srž po pustopoljinama razna živina se naganja bori između sebe ili zalutalih stalkera to ti je A-life bez toga je zona mrtva. Za ubijene živine si bio nagrađen ili si imao rang po broju ubijenih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 18:22 (dery).
15 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Kako ti to ne primječuješ pa to je bila srž po pustopoljinama razna živina se naganja bori između sebe ili zalutalih stalkera to ti je A-life bez toga je zona mrtva. Za ubijene živine si bio nagrađen ili si imao rang po broju ubijenih.

To kaj si nabrojao mi je sve bilo i ostalo sporedno. Ok ako ima, OK ako nema.

Bitna mi je atmosfera, osječaj napucavanja, istaživanje, priča, skupljanje svega i svačega, odlična oružja, prodaj/nadogradi itd.

Zona je sada veća, atmosfera originala je tu, napucavanje i dalje odlično tak da mi je život umjetne inteligencije i nihove programirane skripte manje bitan. Malo me smetalu na početku ali skroz sam se naviknuo, vuče na igranje sve ostalo.

11 godina

zanimljivo da igram više od 10-ak sati, a da mi se igrica niti jednom nije srušila

fps se gotovo stalno drži iznad 100, u onom zalisya selu pada na 80-90, prvi put kad sam posjetio palo je nakratko ispod 70, ali to se više ne događa

nema 'zapunjavanja' vrama, ide najviše do 62% i nejde preko toga, dakle sasvim ok radi igra na mix epic i high postavki

donekle smeta što se odjednom pojavi hrpa banditosa ili kojekakvih beštija, ponekad naiđem na fajt stalkera i banditosa, nekad stalkera i beštija, ali malo fali da to vidiš u daljini i malo smeta što počistiš neku lokaciju, a odjednom se ponovo stvore banditosi ili beštije

makar i to nije strašno veliki problem, barem zasad dok sam na početnoj mapi

uglavnom, vrlo zadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Srce Isusovo kaže...

Vjerojatno će se trebat opet instalirat modovi, ali ni to nije problem jer su to u biti manje preinake u .ini fajlu, ili nekom drugom sličnom. Neki modovi koji mjenjaju ist fajl nisu kompatibilni pa onda ne možeš imat sve što želiš. To je sve po par kb teško, niš u biti. Najjednostavniji način za držat sve to u redu je regat se na nexus mods, skinut onaj njihov program vortex i preko njega sve odrađivati. Jako je jednostavan i super radi. I kad dođe patch ovaj tjedan, nadamo se, ako igra i pobriše promjene možeš opet instalirat mod a ako modove napravi skroz nekompatibilnim onda treba pričekat autora da ih updejsta. S obzirom da je i tvorac Anomaly uključen u modanje stalkera 2 em će to bit brzo em dobro.

Instalirao vortex te modirao sa mod zmea koji popravlja više stvari odjednom i mod no warmup copiling shaders nema više čekanja za ulazak ide trenutno u igru. Hvala super stvar ovo.

van naselja van naselja
naselje naselje
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 19:56 (dery).
10 godina

Ima li kakav redosljed da je bitan za stavljanje ovih artifakta na pojas, zeleni se samo ovaj prvi... Jer našao sam jeben artifakt, onaj koji zaustavlja krvarenje da se ne moram bandažirat weird nut se zove artifakt, i lik je pitao na redditu što taj artifakt radi i dobio je odgovor 

Green good red bad

Bleeding - Maximum (in green) no more bleeding

Bleeding - Maximum (in red) All of the Bleeding all the time

Pa ne kontam ni ja što znači ovo green a što red? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
E sad glavna mana stalkera, ne ovaj AI life nego isto kao u prvom dijelu...kad nabaviš dobru opremu na srednjoj težini postane prelagano.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
E sad glavna mana stalkera, ne ovaj AI life nego isto kao u prvom dijelu...kad nabaviš dobru opremu na srednjoj težini postane prelagano.

Makni svu opremu ko ti brani. Dakle to nije nikakva mana naspram nedostatka A-life.  Ako je ovo stalker mora imat sve šta ima prvi, čak i više se očekuje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 20:52 (dery).
13 godina

Ma qurac vi igrate vi samo mjerite frajmove i temperature.

10 0 hvala 4
16 godina
mislioc kaže...

Ma qurac vi igrate vi samo mjerite frajmove i temperature.

E pa, ako čemo je nabit na k.. očemo i to.

10 godina

Kakva grafikica, ma roka se, ima bugova nije da nema, i to spawnanje AIa i tako to al nemoš ovo ne igrati, i u ovakvom stanju je bolja od svega što izađe danas... 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
BeLLicus kaže...

Kakva grafikica, ma roka se, ima bugova nije da nema, i to spawnanje AIa i tako to al nemoš ovo ne igrati, i u ovakvom stanju je bolja od svega što izađe danas... 

Od svega što je izašlo odavno.

5 godina
BeLLicus kaže...

Ima li kakav redosljed da je bitan za stavljanje ovih artifakta na pojas, zeleni se samo ovaj prvi... Jer našao sam jeben artifakt, onaj koji zaustavlja krvarenje da se ne moram bandažirat weird nut se zove artifakt, i lik je pitao na redditu što taj artifakt radi i dobio je odgovor 

Green good red bad

Bleeding - Maximum (in green) no more bleeding

Bleeding - Maximum (in red) All of the Bleeding all the time

Pa ne kontam ni ja što znači ovo green a što red? 

ako ti piše zeleno bleeding onda zaustavlja bleeding, a ako piše crveno onda ti ga taj artefakt uzrokuje. zeleni statsi su dobri a crveni loši - u pravilu im se crveni samo količina radijacije koju uzrokuju a i to se da riješit. Ovaj prvi pretinac što ti sjaji zeleno, to ti je zaštićeni pretinac i u njega možeš stavit bilo koji artefakt sa bilo kojom količinom radijacije, dok u ove druge pretince moraš kombinirati artefakte koji štite od radijacije i koji je uzrokuju... weak radiation crveno + weak radiation protection= slobodno ga možeš nosit. weak rad + weak rad = medium rad pa ti onda treba medium protection itd. Jednostavno je

HAIL TO THE KING, BABY!
13 godina
forumaš kaže...

modovi cine stalker serijal....

16 godina
Rocinante2112 kaže...
forumaš kaže...

modovi cine stalker serijal....

Brže i bolje igru popravljaju moderi nego devovi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 11:18 (dery).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice