Sjeca li se netko doom-a 3

poruka: 214
|
čitano: 32.733
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

I zvuk u igri je odličan,metalan,ambijentalan,mračan.Cool

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bez obzira na sve komentare doom 3 je za mene jedna od najboljih igara koje sam odigrao, a bilo ih je puno. malo koja je uspjela postici onu atmosferu koja te cijelog uvuce u igru, a pravi igraci to znaju prepoznati.

nekima se ne sviđa grafika, nekome zvuk, nekome smeta sto nema pricu ali najbolji je onaj koji tvrdi da je igra dosadna.....e na to nemam komentara.

0 0 hvala 0
17 godina

Hmmmm......... Tko god kaze da Doom 3 ne valja u bilo kojem pogledu nema blage veze sta je dobra igra. To je odlicna igra koja mi je sigurno oduzela jedno 2 godine zivota. Primjer: Sjedim ja navece (ponoc je vec prosla), jedini izvor svjetla u sobi je monitor i jos povrh svega koristim slusalice da ne bi uznemiravao ostale ukucane. U medjuvremenu je u sobu usla sestra koju ja naravno nisam cuo i onako dok sam se ja tumarao onim hodnicima ona mene zgrabi za rame a ja ni vise ni manje od straha ispraznim citav sanzer u igri.

Ja mislim da ovo dovoljno opisuje koliko napet i prestravljen mozes biti od Dooma 3. Iskreno za mene jedan od najboljih FPS-ova koje sam igrao (a igrao sam ih)........

F.E.A.R. je isto tako bio odlican ali kad jednom predjete Doom 3 sve ostale horor FPS-ove je vise manje lagano podnijeti.

HL2 isto odlican ali iskreno meni nije bio uopce strasan...

Jedina igra koja me je isprepadala pa cak za mrvicu vise od Dooma 3 i koju isto tako necu nikada zaboraviti (i dan danas je imam) je Alien vs Predator 2 i moram napomenuti da sam je prvo presao sa marincem(e to je iskustvo) pa sa predatorom pa onda sa alienom. Stroj igra, odlicna prica i atmosfera i jedva cekam da isprobam nadolazeci Aliens:Colonial marines......

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

igra je bezveze, kolko su govorili da je igra strasna uopce nije.

Jedna te ista cudovista iskacu na jednu te istu foru, nako par sati igranja vec znas kad ce iskocit i samo pucaj, ubi ih 10 odi u drugi hodnik pa sve ispocetka.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
RE: Sjeca li se netko doom-a 3

Sudeci po ovakvim komentarima svaka igra je bezveze. Tebi je onda i CoD bezveze jer i u njemu je skoro svaka misija na istu foru. Ides ubijas stalno njemce koji iskacu pred tebe. Bolje da kazem svaki FPS na temu WW2 je bezveze jer stalno ubijamo njemce koji iskacu pred nas.

Hajde navedi ti onda igru koja je tako dobra i da ne prati neki slican sablon........

17 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Sudeci po ovakvim komentarima svaka igra je bezveze. Tebi je onda i CoD bezveze jer i u njemu je skoro svaka misija na istu foru. Ides ubijas stalno njemce koji iskacu pred tebe.

to je istina! CoD je bio super, CoD2 je bio na istu foru, jedino grafika i neki drugi mali detalji poboljsani ALI je opet sve bilo vise-manje isto.
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
16 godina
protjeran

doom,doomCool bas tako,nakon te igre vise se nisam usudio niti jednu horor igru upaliti.Prokleti Doom!!! Sve pet u igri,ali pre strasno cudan minus za igru ali je tako.Slazem se sa nekim ljudima koji su napisali da je quake 4 bolji.Ima svega i puno vise akcije nego srcanih trokiranja.

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta dali se sjećam?

Pa to je skoro pa isto ko da me netko pita dali se sjećam prve ševe SmijehSmijeh. Pa to je klasik koji se ne ponavlja Cool. Ta igra i dan danas izgleda bolje, nego neke koje su nedavno izašle....A prošlo je malo manje od 5 godina.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto vise reci nego to je DOOM,iako ima minusa igra je hebena,pogotovo u usporedbi s kojekakvim srotom sto danas izlazi,stvarno te natjera na visoki broj okreta ovaj otkucaja srca,u tome je broj 1Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da "sjeca li se netko"... da li ima netko da se NE sjeca a da je igrao :p

Uz Silent Hill najveci osjecaj horrora u igrama, s tim da SH ide na suptilniju, psiholosku jezu (tamo je najmanji problem dok se boris sa cudovistima, bar znas na cemu si - ali sto nakon toga, zar u sljedecu prostoriju? heh) dok DooM pruza onaj cisti osjecaj PANIKE. Jednako trojka, kao i original koji mi je to priustio dok sam zapravo bio klinac. A film ti ustvari i ne moze priustit tako nesto, cisto zbog nedostatka interakcije.

A ove anegdote, mislio sam da se samo meni to dogodilo - slusalice na glasno (i to taman isprobavam nove, Phillips najskuplji model, strava), sestra ulijece u zamracenu sobu poput propuha, zuri se van, pogleda me i pita "jesi dobro?" nisam ni uspio odgovorit, cini mi se :p Imao sam osjecaj da je utrcao onaj demon sa sljemom i bičem kojeg prvo cujes i onda panično gledas na koja ce vrata krenut i NIKAD ne stignes reagirat kako treba...

Zanimljivo mi je bilo da si van kruga okorjelih gamera najčešće mogao naic na negativne komentare trojke... Osobno, jedini minus su zvukovi oruzja koji su premlaki i dizajn miniguna koji izgleda kao groteskni komad plastike, a ne rotirajuci top. Prica je tu ako si ju voljan pratit, i to dosta dobro odrađeno preko PDA-ova po pustoj bazi, daje gotovo avanturisticki sith, sto je uvijek plus u mojoj knjizi... Btw, Bioshock anyone?

Jedina stvar s kojom sam malo kemijao je izvuci max performanse na mom tad super-duper radeonu 9700 pro (jer je igra na ati-jevim karticama uvijek radila sporije, obrnuto od HL2)... Na kraju sam i uspio, ali s nekih 20GB nekomprimiranih podataka na hardu, danas i ne zvuci puno jel, ali 5 godina je stvarno puno, zar je vec toliko proslo...

Evo i link sto se tice sjena, mislim je vec i bilo govora o tome na forumu:

http://warp.povusers.org/doom3snapshots/  - naravno, efekti tek u pokretu dolaze do izrazaja, ali i ovako se vidi

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2009 15:46 (Pixidar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stvarno čudni komentari na igru,Doom je jedna genijalna igra svidjelo se to nekom ili ne ,Ko god kaže suprotno taj ne zna šta je pravi FPS.

Sjećam se igara za PSX i ja odigram MGS i naravno oduševim se najbolja igra svih vremena,kolega odigra prvo siphon filters ili tak nekak i kaže bolja od MGS.

U biti želim reci ovi koji su prvo odigrali fear za njih je to the best,za mene je najbolja horor igra (FPS) AVP jedinica naravno tu se krv ledi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo pošto nisam imao kompa 2004 da igram tu igru, konačno sam je uspio zbaviti i instalirati.

Pa da krenemo.

Početak igre je doista fanscinantan. Atmosfera je uvjerljivo najbolja u bilo kojoj FPS igri koju sam ja igrao. Toliko straha, toliko akcije... Uistinu nevjerovatno.

No nakon, 10-ak levela (ima ih ukupno 27) svatite nedostatke.

To su u prvom redu monotonija. Jednostavno, udite u prostoriju pobijete sve sto se mice i idete dalje.

Nadalje, AI je po meni debelo zastario. Likovi se ponasaju skriptirano, odnoso samo se krecu naprjed-nazad i pucaju/udaraju po vama. I to je to. Tako da je igra poprilično lagana.

Oružje u igri je solidno odradeno. Na izboru vam je Sacma, Plasma gun, motorna pila, meelee attack, te jos mnogo drugih oruzja.

Igra se bazira naravno na zatvorenim prostorima, u kojima nema ni tracka svjetolosti, tako da je svjetiljka u 90% slucajeva upaljena.

Grafiku nemoramo ni spominjat, radi se o engineu koji je u tome vrjeme imao do tad nevideno osvjetljenje i sjene.

Zvuk u igri je vrlo dobar, pogotovo zvuci demona i cudovista, a ako imate bolji zvucni sistav cut cete kako se likovi u daljini krecu.

Sve u svemu jednu iznadprosjena igra, kojoj je definitivno najveca mana monotonija, te AI.

Čekajmo nastavak Doom 4.

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja

0 0 hvala 0
16 godina
jurluk kaže...

jel vrijedi to još zaigrat? u vrijeme kad je igra izašla imao sam slabu konfu pa je nisam igrao

Ja sam je skinuo i razičarao se, cijelo vrijeme si u preuskim hodnicima, nema nikakve slobode kretanja, cijelo vrijeme moraš držati prokletu svijetiljku, pa kad vidiš nekoga, ponovno vadit pištolj (zar nisu mogli napravit svijetiljku na pištolju,...), o monotoniji igre da ne govorim.

Igra je živi užas, jedino dobro je neloša grafika (za ono vrijeme, a ni sada nije uopće loša), i dosta je strašna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 9:56 (xxxxx).
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
jurluk kaže...

jel vrijedi to još zaigrat? u vrijeme kad je igra izašla imao sam slabu konfu pa je nisam igrao

Ja sam je skinuo i razičarao se, cijelo vrijeme si u preuskim hodnicima, nema nikakve slobode kretanja, cijelo vrijeme moraš držati prokletu svijetiljku, pa kad vidiš nekoga, ponovno vadit pištolj (zar nisu mogli napravit svijetiljku na pištolju,...

Igra je živi užas, al dobro malo je i strašna.

ja sam je bas jucer presao

ovo sve sto si naveo je istini definitivno, ali igra je cisti FPS. Ko voli ovake igre, i nema slabo srce vrjedi zaigrat. Nije bas toliko losa. Ipak su uspjeli napraviti najbolju atmosferu u ijednoj FPS igri.

16 godina
xxxxx kaže...

Ja sam je skinuo i razičarao se, cijelo vrijeme si u preuskim hodnicima, nema nikakve slobode kretanja, cijelo vrijeme moraš držati prokletu svijetiljku, pa kad vidiš nekoga, ponovno vadit pištolj (zar nisu mogli napravit svijetiljku na pištolju,...), o monotoniji igre da ne govorim.

Igra je živi užas, jedino dobro je neloša grafika (za ono vrijeme, a ni sada nije uopće loša), i dosta je strašna.

Skini http://ducttape.glenmurphy.com i stvar riješena sto se tice svijetiljke.

16 godina

Hvala za ovo inače me je svijetiljka najviše živcirala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...

Hvala za ovo inače me je svijetiljka najviše živcirala.

Ma nema frke i mene je zivciralo to sa svijetiljkom pa sam malo proprckao po netu i nasao, i pomaze dosta.

16 godina
neaktivan

meni  je igra totalno dosadila vec nakon 7-8 nivoa, svaka misija reciklira jednu drugu...

0 0 hvala 0
16 godina

Ma meni je bila fantasticna. Obozavam taj filing da si sam u napustenim krvavim hodnicima i znas da ce ti nesto iskociti. i opet se jednostavno usrers.

Frend mi je poslao i ovaj mod gdje se poboljsa grafika pa ako nekog zanima :http://doom3.filefront.com/file/%3B50595

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
overdeath kaže...

meni  je igra totalno dosadila vec nakon 7-8 nivoa, svaka misija reciklira jednu drugu...

I evo čovjek je naveo najveći problem ID Softwarea u jednoj rečenici, D3 i Q4 nisam prošao jer su odlične igre već najviše zbog respekta prema IDu i orginalnom Doomu. Ljudi su jednostavno zaglibili u staroj slavi i gameplayu iz 1993.

Žalosno stvar je da D3 izgleda upravo onako i ima gameplay kakav bi Doom trebao imati, da bilo što radikalnije promjene to više ne bi bio Doom. Zato da sam ja na Carmackovom mjestu ostavio bi se Dooma 4 i napravio potpuno novu igru, a legendu pustio da ostane legenda.

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 11:12 (ZC_Someone).
16 godina

mjestu ostavio bi se Dooma 4 i napravio potpuno novu igru, a legendu pustio da ostane legenda.

Pa oni ipak hoce jos malo zaraditi love od te legendeOsmijeh.

Ali inace se slazem da bi trebali nesto potpuno novo napraviti.

17 godina
neaktivan

Da, malo je monotona igra ,ali svejedno obavezno stivo. Inace , preporucujem igranje i ekspanzije " Doom 3- Resurrection of evil ", meni je cak zanimljivija od originala.

Serenity Now!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ah taj Doom 3! Strašna igra! Doduše kao što velite malo monotona, ali zna kako utjerati strah u kosti. Jednom sam igrao po noći i koračajući u nekom mraku ispred mene iskočila neka spodoba - AAAA!!!! povikao sam nekontrolirano iz sveg glasa - mogu misliti što su ukućani pomislili :-). Jedva sam čekao da prijeđem igru do kraja i da se oslobodim patnje i stresa. No nisam uspio srediti bossa. Koja je caka na kraju? Što treba napraviti?

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ctrl-alt-tild god hehe

17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Ah taj Doom 3! Strašna igra! Doduše kao što velite malo monotona, ali zna kako utjerati strah u kosti. Jednom sam igrao po noći i koračajući u nekom mraku ispred mene iskočila neka spodoba - AAAA!!!! povikao sam nekontrolirano iz sveg glasa - mogu misliti što su ukućani pomislili :-). Jedva sam čekao da prijeđem igru do kraja i da se oslobodim patnje i stresa. No nisam uspio srediti bossa. Koja je caka na kraju? Što treba napraviti?

ubijati "obične" demone da napuniš onu kocku ili što već i onda ga pogoditi iz toga i tako par puta

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 11:40 (ZC_Someone).
16 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...
overdeath kaže...

I evo čovjek je naveo najveći problem ID Softwarea u jednoj rečenici, D3 i Q4 nisam prošao jer su odlične igre već najviše zbog respekta prema IDu i orginalnom Doomu. Ljudi su jednostavno zaglibili u staroj slavi i gameplayu iz 1993.

Žalosno stvar je da D3 izgleda upravo onako i ima gameplay kakav bi Doom trebao imati, da bilo što radikalnije promjene to više ne bi bio Doom. Zato da sam ja na Carmackovom mjestu ostavio bi se Dooma 4 i napravio potpuno novu igru, a legendu pustio da ostane legenda.

a i quake 4 je po meni isto monotona igra... jednsotavno, zastarjele igre i nacin igranja.ljudi  zele otvorene prostore, a ne zatvorene u 4 zida, u mraku... svaka cast carmacku a grafickom sustavu, al vidi se da je tim koji radi igru zaostao u 90-tima.

16 godina
neaktivan

heh sto se dooma 3 tice, zamalo nisam dobio srcani udar, na dijelu kao naprimjer:

ja u nekom predugom ravnom hodniku, pogledam ledja nikog nema, pogledam naprijed nikog nema, nastavim ja, kad odjednom cujem neki zvuk, okrenem se, KAD, ZOMBIEEEE!!! i onda banzaiiiiiiiiiiii u sobu po nove gaće i onda u wc

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jako dobra igra, pogotovo zbog toga što se u njoj nikako ne možeš opustiti tj. jako teško postane dosadnjikava kao neke.

Ethical Hacking Community
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bio bi dobar Doom 4 da hoće biti na Marsu na otvorenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Bio bi dobar Doom 4 da hoće biti na Marsu na otvorenom.

da bar,,,

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice