Ratchet and clank PC

poruka: 45
|
čitano: 10.150
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Ratchet and clank PC

Ok, jesam ja lud ili je ovo zesce smece od porta?

Moj PC - 1080p medium - 20-30 fps, uz dropove i ispod 20.

Fsa ukljucen, izgra izgleda kao ps1 naslov. Niti u jednoj kombinaciji na 1080p nisam uspio doci ni blizu stabilnih 60fps...

Jbt, stvarno doslo vrijeme kad za arkadne igrice (namjerno sam napisao igrice) moras imati graficku od 1000E....

Smece..... 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ratchet and clank PC

Treba brzi M2 SSD pod br. 1 a treba i dobar GPU sa dosat vrama, 6600XT dobro grebe po sistemskom ramu

zato ti izgleda kao ps1 naslov, jer loše učitava teksture i fps ti nije stabilan. Ovo ti je next gen naslov sa PS5, jedna od današnjih najnaprednijih igara. Nije šala od igre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 11:59 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Re: Ratchet and clank PC
Pa.... Kako rekoh, losa optimizacija, i port, jer, postoje daleko zahtjevnije igre koje rade bez ikakvih problema.

Doduse, mozda nova verzija drivera, ili neki patch poprave stvari, za sada, uninstall...

Pogledaj recommended sistem za 1080p 60fps..... Ryzen 3600 i rx5700.

A niti 5600 (koji je brzi od 3600) niti 6600 (koja je marginalno brza, ali hajmo reci jednaka 5700) ne mogu niti 30fps tjerati u toj rezoluciji....

Dalje, 1440p 60 fps ili 4k 30fps sistemska preporuka je upravo taj 5600 i 3600ti, koja je opet, nesto brza od 6600, ali ne toliko da iedna nebi mogla ni 1080p u 30fps drzati stabilno, a druga mogla 4k u 30 fps....

Onda nije do hardvera nego do porta, valjda.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 12:10 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ratchet and clank PC

meni drži 60 fps-a na high na slabijo konfi. ryzen 3600, gtx 1660 super, 16 gb rama 3200, kingston m2 a2000. i grafika izgleda ko crtani, nešto tu ne štima. možda zato jer sam skinuo torrent pa bolje radi :D

3 0 hvala 0
9 godina
I ja isto ;)

No ok, mozda je do drivera.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ratchet and clank PC

Iznenađenje je da su opće portali igru na PC, uglavnom radi odlično ako imaš srednje jak komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ratchet and clank PC

Koje su to zahtjevnije igre ? 

Nema nit jedne igre na trzistu koja ucitava tolko materijala u jako kratkom roku. 

Za to ti treba brz put od SSD do VRam-a. Bez toga nista.

Mislim da ce se puno ljudi koji ne kuze problematiku ove igre neugodno iznenadit. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 12:13 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Pojasni mi "brz put od ssd do vram"?

To znaci, sto tocno?

Koje igre? Pa recimo sve koje sam isprobao u zadnje vrijeme....

Iskreno ne kuzim problematiku mozda je u tome problem, no, kako 2k recommended settings postane 720p low settings?
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 12:24 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ratchet and clank PC

Pa jesi igrao ovo...ako jesi valjda si primjetio prolazak kroz portral i učitavanje nove mape u djeliću sekunde...nema takve igre na tržištu.

Edit: zaboravi na preporučene i minimalne zahtjeve sve dok ne navedu točnu rzoluciju i FPS. Pod minimalne mogli su misliti na 720p i 30 fpswa a pod preporučene 1080p i 30 fpsa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 12:30 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ne pricamo mi o istoj stvari, izgleda...

Nisam vidio, jer kako rekoh, 20fps ne smatram igrivim, zato sam i napisao da je vjerovatno losa optimizacija.

Naravno, uvijek mozemo zakljuciti da moj pc jednostavno ne moze ovu igru tjerati ni priblizno 60fps na 1080p, tu pomoci nema, pregazilo ga vrijeme.

No, ipak vise sumnjam na prvu teoriju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ratchet and clank PC

Ova igra podržava skorz nove tehnologije poput direct storage i nije šala za hardver. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Damir22 kaže...

Naravno, uvijek mozemo zakljuciti da moj pc jednostavno ne moze ovu igru tjerati ni priblizno 60fps na 1080p, tu pomoci nema, pregazilo ga vrijeme.

Nema ti druge, spiratiziraj novi komp.

9 godina
Damir22 kaže...
Ne pricamo mi o istoj stvari, izgleda...

Nisam vidio, jer kako rekoh, 20fps ne smatram igrivim, zato sam i napisao da je vjerovatno losa optimizacija.

No, ipak vise sumnjam na prvu teoriju.

Ako te zanima tehnologija pogledaj analizu od Digital Foundry. Objasne puno bolje nego kaj ja mogu o cem se tu radi, a i testiraju igru na raznom HW. Low end i High end.

Isto tak je moguce ovo kaj ti velis da su driveri problem kod tebe. Kolko vidim ima ova igra problema sa AMD HW-om 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina

AMD grafe imaju problem ako se uključi RT

AMD Software: Adrenalin Edition 23.7.2 Release Notes | AMD

• AMD is working with the game developers of Ratchet & Clank™: Rift Apart to resolve some stability issues when Ray-Tracing is enabled.

15 godina
Ova igra je napravljena sa novim tehnologijama i super brzim SSD-om u vidu. Igra je ujedno bila kao nekakva tech demonstracija PS5 SSD-a. Ako imaš stariji, dosta sporiji storage, nemoj se ni truditi.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ratchet and clank PC

Ima valjda neki bottleneck.

Igra radi sasvim solidno na steam deck-u

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Ok, nije najbrzi disk na svijetu ali sa 3500/3000 mislim da ipak nije spor.

Mozda za ovu igru je.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

Ok, jesam ja lud ili je ovo zesce smece od porta?

Moj PC - 1080p medium - 20-30 fps, uz dropove i ispod 20.

Fsa ukljucen, izgra izgleda kao ps1 naslov. Niti u jednoj kombinaciji na 1080p nisam uspio doci ni blizu stabilnih 60fps...

Jbt, stvarno doslo vrijeme kad za arkadne igrice (namjerno sam napisao igrice) moras imati graficku od 1000E....

Smece..... 

Skinuo i ja jučer, ista konfa.

Kad dođem doma instaliram pa javim rezultate.

Ovo kod tebe nema smisla, na 1080p very high s FSR-om na quality bi morao konstatno imati 60+ FPS-a (osim u najzahtjevnijim dijelovima).

DDU i nove drivere, ili prvo uključi overlay i vidi jel grafa throttla ili kaj.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 14:04 (fer-de-lance).
13 godina
Ratchet and clank PC

ja imam sporiji disk pa leti igra pogledaj u grafickim postavkam da ti nije raytracing ukljucen, možda je to

1 0 hvala 1
9 godina
Ratchet and clank PC

R5 5600 + 5700XT, kingston a2000: 20-40 fps na high (sa uključenim fsrom)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 18:11 (It'sMe932).

0 0 hvala 1
9 godina
Novi driveri, u medjuvremenu bio neki win update u tijeku kad sam prvi put pokrenuo....

Sada, medium settings, bez blooma i slicnih kerefeka, fsr 2.1 na quality, 70-90fps, ali i dalje zna dropati debelo ispod 20. Rijetko ali desi se.

Inace, sama igra je sarena, zabavna, i toliko brza da komotno mogu igrati i na 720p low, ionako nemas vremena proucavati grafiku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ratchet and clank PC

ako ja imam 60 fps-a na hig fhd rezolucija, evo slike na svojoj ragi, kako netko sa jacim kompom ima duplo manje 

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ratchet and clank PC

Konačno uspio uploadati...

Moj život je patnja.

https://sendvid.com/02noraj6

(ovaj sendvid žešće sranje, treba pol sata da loada sekundu videa pa opet buffer).

I ne znam kak u afterburneru dobit 0.1% low da prikazuje, nikak dobit.

I ne kužim zakaj adrenalin nemre snimat svoj overlay.

Uglavnom, i na high i very high dobijem isti framerate bez fsr (ne kužim?), i ak nariktam target 60 fps, varira od 55-65, ali nema nikakvog stuttera za sad.

Jedina razlika je ak idem fsr na performance ali onda je užas slika.

Uglavnom, prezadovoljan, igra je tehničko čudo i pošteno ubija moj Kingston NV2 i RAM i VRAM su uvijek na 90-100% zauzeća.

Prvom prilikom uzimam još bar 16 GB.

Još jednom, čudo kak dobro dela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2023 20:14 (fer-de-lance).

1 0 hvala 0
8 godina
Ratchet and clank PC

Jeste vi svi negdje pokupovali tu igru ili je bila free negdje za uzeti ili jogurt verziju halate? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kod Vitke Đevojke 

Ali podrži developere i kupi igru, vrijedi.

9 godina
neaktivan
Ratchet and clank PC

Sad je i NV2 spreman za borbu 

3 0 hvala 1
16 godina
Ratchet and clank PC

Pri samom ulasku u igru me upozorava da bi bilo dobro da nadogradim drivere, to napominjem na početku. Ali ono što želim reći, igra ima neku zrnatost i vrlo je grafika neoštra, skoro mutna. Igrao sam se sa grafičkim postavkama, ali nisam dobio zadovoljavajuće rezultate. I mislim se... Pa evo još jedan "dokaz" da živimo u blesavim vremenima - igra izgleda vrlo loše na max. grafičkim postavkama i koristi oko 11 GB memorije na grafičkoj kartici. Kakav kretenizam. Igre izlaze sve neoptimiziranije. Uz FSR čak izgleda i bolje u odnosu na isključen bilo kakav "upscaling". A anti-aliasing kada je na SMAA ili isključen, tek tada igra izgleda katastrofalno. Ipak, i na TAA nije dobro, ali sve niže je očajno.

Evo i "screenshotovi". Prve 2 slike su uz FSR, a druge bez njega uz TAA.

EDIT: Skidam zadnje drivere. Ali da igra koristi 11 GB na FHD rezoluciji i da izgleda tako loše... Koliko joj realno treba?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2023 16:20 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ratchet and clank PC

grafika je u igri nešto najljepše što sam vidio ali na pc se treba igrat postavkama, probaj upscale sharpness stavit na više od 5, isključi bloom, vignette, chromatic aberration smannji motion blur i dobit ces na ostrini barem sam ja tako.

1 0 hvala 1
16 godina

Jesam još ranije, ali vrlo malo sam dobio na oštrini. Vidjeti ću sada sa zadnjim driverima ima li napretka.

4 godine
protjeran

Nije jedina igra kod koje sam primijetio te probleme. TAA i svi upscaleri FSR/DLSS/XeSS (koji su također neka vrsta temporal upscalinga) donose s sobom ghosting i blur u većoj ili manjoj mjeri. Nakon hrpe godina konačno sam si nabavio OK gaming PC i prvo sam mislio da me oči varaju, da mi trebaju naočale, ali očito nije slučaj. Sjedim cca 70 cm ispred monitora, ne igram na TV-u.

Prva igra koji sam instalirao je bila F1 23, igram na 21:9 1440p, stavim sve na max osim RT i isključim motion blur, ali igra izgleda mutno. Kad isključim TAA (koji je moguće maknuti jedino preko config file-a, u postavkama igre ga je nemoguće isključiti) igra izgleda katastrofa. Na kraju sam uključio VSR i sad igram na 2160p na 1440p monitoru s isključenim bilo kakvim AA i relativno je podnošljivo. Par primjera se moze ovdje vidjeti:

https://imgsli.com/MTkyODUy
https://imgsli.com/MTkyODUz
https://imgsli.com/MTkyODU0
https://imgsli.com/MTkyODU1
https://imgsli.com/MTkyODU2

Skoro pa mi je veći gušt odigrati par partija CS:GO s 8x MSAA (makar su teksture katastrofa) od bilo kojih novih mutnih naslova.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice