Pro Evolution Soccer 2015

poruka: 1.902
|
čitano: 276.128
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Mogli bi neki online turnir organizovati... Je neko za prijateljsku?

Milan Milasinovic

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pro Evolution Soccer 2015
Dr.Feel kaže...

Finesse shot je OP, svaki udarac gol...

Ajd mi onda uploadaj 5-6 golova sa 16-20m.

Fines je tamam. Iz daljine nije učinkovit i nema nebuloza kao na konkurenciji. Unutar 16m možda i je. Tj. prelagano se izvede jer nema prevelke odgode. A zamisli tek da ima, kako bi tek onda ljudi pigovarali.

Ovi kojima ne uspijevaju šutevi iz prve. Maknite taj kvadar sa R2 i šuta. Kontrole su napokon odlične.

16 godina
plavi08 kaže...
Dr.Feel kaže...

Finesse shot je OP, svaki udarac gol...

Ajd mi onda uploadaj 5-6 golova sa 16-20m.

Fines je tamam. Iz daljine nije učinkovit i nema nebuloza kao na konkurenciji. Unutar 16m možda i je. Tj. prelagano se izvede jer nema prevelke odgode. A zamisli tek da ima, kako bi tek onda ljudi pigovarali.

Ovi kojima ne uspijevaju šutevi iz prve. Maknite taj kvadar sa R2 i šuta. Kontrole su napokon odlične.

Doktore, stavi šut na manual pa da vidimo dal je OP {#}

16 godina

Manual se može činiti OP ako se izvježbaš. Bolje nego finese. Al obično nema čovjek volje za to. Nego staviš normalno i uživaš. Drugo ako si prefekcionist.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
plavi08 kaže...

Manual se može činiti OP ako se izvježbaš. Bolje nego finese. Al obično nema čovjek volje za to. Nego staviš normalno i uživaš. Drugo ako si prefekcionist.

Taj sam! {#}

Samo Full Manual..

PSN ID: Soja2706
16 godina

Većina nas je njubova pa ne upotrebljaamo to.  Logično da se najbolji moraju isticati. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad je izašao novi PES nakon par sati igre, ishitreno sam rekao da se onaj stari PES feeling vratio,tj. da se "PES vratio".No nakon par tjedana igre, što singleplayer što multiplayer, mogu reći da se PES nije vratio.Neke stvari su bolje, neke lošije, kao što je bilo i u 2014.Uglavnom je end result frustracija.

Kada se malo bolje pogleda, primjetiti će se da se igrači kreću kao u fifi, sporo se zalijeću i okretni su kao tanker, zbog čega su driblinzi tj. finte sa desnom gljivom neuporabljivi, što je bilo jedna od svijetlijih točaka u PESu 2014, ta sposobnost da predriblate defenzica 1 na 1.Izbačeno je guranje sa desnom gljivom, što sam isto često koristio.Dakle šanse da nekoga predriblate su skorom pa nikakve.

I što se tiće gameplaya, last but not the least.Pucanje.Fijasko nad fijaskom, kako u 2014 tako i u 2015.Jednostavno to ne mogu pregrmiti.To konstantno promašivanje je jednostavno deal breaker, do 2014 je pucanje bilo jednostavno i intuitivno, a potom su sjeb@li pucanje do kraja, tako da imamo ovo što imamo.Možda je realno da nikada ne znaš kada će nešto uć a kada neće, ali meni je bit igre da se zabavim, a ne da se frustriram.Zbog tog pucanja tj, promašivanja cijela igra se svodi na bjesomučno dodavanje, i žute kartone koje sudac djeli ko kikiriki.Ponavljam, dosadno i frustrirajuće.

Nekada je bilo tko će zabiti više golova, danas je to igra u kojoj je pitanje tko će zabiti gol, jedan.Većina utakmica (10 minuta) završava sa jednim do dva gola, ponekad, ali rijetko znaju pasti i 3, ali to su stvarno rijetki Petki, ili bude tako ako uzmeš stvarno jaki klub protiv dva puta slabijeg.Išli su na realnost, i pogodili stvar, ali su sjeb@li igru.

O užasnoj grafici ne treba uopće pričati, samo pokrenuti igru i doživjeti, kartonsku publiku, isprane terene, užasni LOD zbog čega uopće ne možete prepoznati igrače sa kojima igrate (osim u replayu).Bez SweetFX grafičkog dodatka igra stvarno izgleda ko zadnje smeće.PES 2014 izgleda miljama bolje, a čak se i na 8800 GT 512 rama bolje pokreće nego ovogodišnje smeće.

Stvarno mi je već pun kur@c Konamijevog eksperimentiranja i traženja, dodavanja pa oduzimanja mogućnosti i ostalih kretenijada.Rekao sam već i sebi i ostalima sa kojima igram PES da im više neću tolerirati niti jednu grešku u gameplayu, i da ako ne isprave i poprave pucanje, katastrofalnog golmana, stizanje napadača u solo prodoru i kašnjenje odziva kontroli, onda za mene PES više ne postoji.Prelazim na Fifu i više se ne vraćam.Pa neću ja svake godine iznova učiti igrati PES, nemam niti vremena niti volje stalno iznova učiti voziti bicikl.Osobno mi se Fifa ne sviđa, ali što jest jest, gameplay je konstanta, EA se vodi narodnom "ako radi, ne popravljaj", i to je većini dobro, zato i kupuju Fifu, a kako izgleda odsada ću i ja isto.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
10 8 hvala 0
11 godina
neaktivan
mrle503 kaže...

ljudi pomoc, koji je najbolji patch da neskidam bezvze i isprobavam....I zasto u pesu nemogu narediti rezoluciju 1900*1200???Ponudeno mi je najveca 1366x....Ekran je full hd.

moraš prvo namistit rezoluciju ekrana na 1900*1200 i onda će ti se i u settingsima PES-a pojavit ta rezolucija.... a za patch stvarno ne znan, ja čekan Classic (nešto slično ka Shollym za PES 6)... ako ga uopće bude

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 15:13 (VinceNeil).
10 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Kad je izašao novi PES nakon par sati igre, ishitreno sam rekao da se onaj stari PES feeling vratio,tj. da se "PES vratio".No nakon par tjedana igre, što singleplayer što multiplayer, mogu reći da se PES nije vratio.Neke stvari su bolje, neke lošije, kao što je bilo i u 2014.Uglavnom je end result frustracija.

Kada se malo bolje pogleda, primjetiti će se da se igrači kreću kao u fifi, sporo se zalijeću i okretni su kao tanker, zbog čega su driblinzi tj. finte sa desnom gljivom neuporabljivi, što je bilo jedna od svijetlijih točaka u PESu 2014, ta sposobnost da predriblate defenzica 1 na 1.Izbačeno je guranje sa desnom gljivom, što sam isto često koristio.Dakle šanse da nekoga predriblate su skorom pa nikakve.

I što se tiće gameplaya, last but not the least.Pucanje.Fijasko nad fijaskom, kako u 2014 tako i u 2015.Jednostavno to ne mogu pregrmiti.To konstantno promašivanje je jednostavno deal breaker, do 2014 je pucanje bilo jednostavno i intuitivno, a potom su sjeb@li pucanje do kraja, tako da imamo ovo što imamo.Možda je realno da nikada ne znaš kada će nešto uć a kada neće, ali meni je bit igre da se zabavim, a ne da se frustriram.Zbog tog pucanja tj, promašivanja cijela igra se svodi na bjesomučno dodavanje, i žute kartone koje sudac djeli ko kikiriki.Ponavljam, dosadno i frustrirajuće.

Nekada je bilo tko će zabiti više golova, danas je to igra u kojoj je pitanje tko će zabiti gol, jedan.Većina utakmica (10 minuta) završava sa jednim do dva gola, ponekad, ali rijetko znaju pasti i 3, ali to su stvarno rijetki Petki, ili bude tako ako uzmeš stvarno jaki klub protiv dva puta slabijeg.Išli su na realnost, i pogodili stvar, ali su sjeb@li igru.

O užasnoj grafici ne treba uopće pričati, samo pokrenuti igru i doživjeti, kartonsku publiku, isprane terene, užasni LOD zbog čega uopće ne možete prepoznati igrače sa kojima igrate (osim u replayu).Bez SweetFX grafičkog dodatka igra stvarno izgleda ko zadnje smeće.PES 2014 izgleda miljama bolje, a čak se i na 8800 GT 512 rama bolje pokreće nego ovogodišnje smeće.

Stvarno mi je već pun kur@c Konamijevog eksperimentiranja i traženja, dodavanja pa oduzimanja mogućnosti i ostalih kretenijada.Rekao sam već i sebi i ostalima sa kojima igram PES da im više neću tolerirati niti jednu grešku u gameplayu, i da ako ne isprave i poprave pucanje, katastrofalnog golmana, stizanje napadača u solo prodoru i kašnjenje odziva kontroli, onda za mene PES više ne postoji.Prelazim na Fifu i više se ne vraćam.Pa neću ja svake godine iznova učiti igrati PES, nemam niti vremena niti volje stalno iznova učiti voziti bicikl.Osobno mi se Fifa ne sviđa, ali što jest jest, gameplay je konstanta, EA se vodi narodnom "ako radi, ne popravljaj", i to je većini dobro, zato i kupuju Fifu, a kako izgleda odsada ću i ja isto.

Trenig trening i samo trening, ili možda igraš neki kineski PES.

Igram ligu na CROpes-u i u 6 prvih kola dobio 2 žuta kartona. Ovo navodim jer je lako provjeriti. Vratari možda nisu animirani kao u FIFI, ali bolje i realnije brane. Ovo za driblinge, okretnost, ubrzanje što si naveo se također ne mogu složiti, jer meni djeluje sve ok, ovisno od igrača do igrača.

Sve u svemu promašio si cijelu loptu, ali eto...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 17:11 (billyevo).
16 godina
Baotica kaže...

Rekao sam da neću komentirati tuđa miljenja, pa ne ću ni tvoje.

Jedino što i tebi mogu preporučiti da makneš ciglu sa šprinta. I igraći postanu okretni. Također tada mogu i u 60. pobjeći. Jer brzina itekako ima izražaja, ponekad čak i previše kad naletiš na protivnika koji ubije svoje igrače pa mu u 2. poluvremenu tvoj Modrić djeluje brz kao Bale {#}

12 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Uštedi si mi dosta vremena i razmišljanja jer sam i ja mislio napisat isti review ali moramo se pomirit s ovim jer nemaju toliki buđet kao EA. Temelj i koncept je dobar ali te sitnice kvare sve što u igri valja

13 godina
neaktivan

Ma hebo majku ovo je zadnji pes koji sam kupio..Pa koji urac vse,igra je toliko iritanta,oni idioti u singleu se dodavaju kao seronje nikad prema naprijed..Sve vise  i vise igra mi ide na urac..

Igram jucer dam 6 golova i primim 2 na poluvremena.Lik imao ibru i pogodite sto se desilo lik ej vratio na 6-6 kao da igramo hokej..Bolje da sam sacuvao lovu za novu konfu i imao za jedan cooler,a ne za ovo govno..

Toliko se na nerviram,samo sto ne volim unistavat jer drugi gampead dobit necu..nema letterboxinga za monitore stare generacije,kasne kontrole,grafika ej blak..

Mozda mi treba samo pauza od pesa jer sma bolestan i ne idem u skolu pa samo igram pes..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
5 2 hvala 0
16 godina

Ne kreću prema naprijed a zabio ti 6 golova. Kako?

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čim krenu napred (makar i na superstar) oni će izgubiti loptu (bar kod mene), ali kad se krenu dodavat u nedogled u obrani, nemoguće je uzet loptu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
plavi08 kaže...

Ne kreću prema naprijed a zabio ti 6 golova. Kako?

Nisi razumio... igro je single i onda je poceo pricati o online.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina

Da, u pravu si. Moja greška. Mislio da prića protiv čovjeka. 

Nisam isprobavao protiv kompa previše, tako da onda i moguće da komp igra na dodavanja. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vladitor kaže...

Uštedi si mi dosta vremena i razmišljanja jer sam i ja mislio napisat isti review ali moramo se pomirit s ovim jer nemaju toliki buđet kao EA. Temelj i koncept je dobar ali te sitnice kvare sve što u igri valja

Iskreno, dosta mi je tog "argumenta" da Konami nema velik budžet pa je ok da ne radi 100 stvari kako treba. Konami ima i više nego dovoljno para (malo guglajte), ali nema volje kod njih da naprave igru koja se može nazvati igrom, umjesto svake godine neka malo bolja beta.

Oni su odavno trebali preskočiti jednu godinu s izdavanjem i napraviti pravi temelj koji će dalje unaprijeđivati. Sad je situacija da svaki novi PES nema veze s onim prošlim jer uvijek nekog boga "popravljaju" trebalo ili ne. Odlično je netko rekao prije par postova, FIFA je isto smećasta na svoj način, ali tamo barem znaš koga vraga već dobiti kad igru kupiš. S PES-om zadnjih godina nikad ne znaš.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina

kako lagano zabiti 1vs1?sa finesse šutom? ili

http://social.xfire.com/profile/strmi007

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

kako lagano zabiti 1vs1?sa finesse šutom? ili

Finesom ako hoćeš da budeš 99% siguran i poželjno je da znaš koja mu je noga jača (s dešnjakm šutaj u desni kut), a i bez finessea obično uđe. Ako hoćeš malo atraktivnije lobovi poprilično lako ulaze (također ako lobuješ u neku stranu a ne po sredini gola uveliko povećaješ šanse), ako nemaš protivničkog igrača za leđima (što se rijetko događa) onda uvijek idi na lažnjak.

i didn't ASK fOr this
13 godina

kako napraviti taj finesse shot,jer kad snisnem ono što je C na tipkovnici a na mom joysticku R2 dok pucam onda je to lob ali finesse pokušao i neide

17 godina
neaktivan

Što se tiće komentara da prođem trening.Prošao sam sve moguće treninge.Igrao sam PES od 2008 satima, i single player i sa ekipom ispred TV-a.I do 2014 nikada nije bilo problema sa zabijanjem.Znao si točno kuda će lopta ići ako si bio u toj i toj poziciji u odnosu na gol, i ako si držao gljivu tako i tako te slider napunio toliko i toliko.No od 2014 se to više ne zna, ponekad šut ide tamo kamo hoću ponekad ne, iako sam u gotovo identičnoj poziciji i držim gljivu isto i slider napunim gotovo jednako, pa opet šut završi tko zna gdje.

U principu znam što je problem, u jednadžbu šutiranja gdje smo prije imali 3 faktora (položaj gljive, šut slajder, položaj šutera u odnosu na gol), u Konamiju su još dodali još barem 3, brzinu kretanja šutera, položaj tijela šutera u odnosu na loptu (lopta je bliže ili dalje u momentu kada pritisneš šut) i kojom nogom puca (predominantnom ili slabijom).A možda  i heart sustav ima nekakvu ulogu tko će ga znati.Uglavnom, sada šut izgleda kao rotiranje kola sreće, pa šta sreća baci.Budalasto.Kakva je svrha u treniranju i praksiranju ako u dvije gotovo identične situacije, šanse da rezultat bude isti 50:50.

Zato sam i lud kad igram ova zadnja dva PESa, možeš doma rasturat na superstaru, pa onda biti tu negdje ili pušiti od ekipe koja igra kojih par sati tjedno kad se okupite halati zajedno.Nema nikakve konstante, u PESu je lopta doslovno okrugla što se tiće zabijanja.Badava ja koristim duple paseve, kombinacije i šta ja znam kakve sve ne pass điđe, kad na kraju možda pogodim a možda i ne, najvjerovatnije ne.Jeßeš takav trud i takvu igru.A neću ni komentirat blesavo bjesomučno horizontalno dodavnanje CPU strane u singleplayeru, to su stvarno "pogodili", nema mi jačeg nego kada komp uđe u "pass loop" iz kojeg ne može izać nekih 15 dodavanja, i to sve u horizontali na centru i na svojoj strani, kao čeka mene da se z@jeßem, pa štajaznam, stisnem XA kombinaciju juriša dva igrača na njegovog sa loptom, kao ja sam kreten pa ću si tako raditi rupe u veznom redu.

I ono što se tiće tromosti igrača nažalost stoji, sporo startaju i nisu agilni tj. okretni, no razumijem zašto su ove godine tako to riješili, naime, u 2014 su igrači bili puno okretniji i brži, no zato gotovo i niste mogli napraviti nikakvu akciju, jer su vas odmah zatvarali, nije bilo vremena za stati i pogledati, napraviti 5 do šest passeva u okomici, odmah ti je protivnički igrač bio na grbi, nisi mogao pucati sa 20 metara jer te netko u 90 % slučajeva zablokirao, realno, ali također i dosadno i frustrirajuće na svoju ruku.Loš balans što se tiće igrivosti, isto kao i ove godine, sa time da su sada otišli u drugu krajnost.Jednostavno u Konamiju ne mogu pogoditi nekakav balans između realizma i igrivosti, između realnog i zabavnog.Njima je jedno ili drugo, nema tu zlatne sredine.No ustvari opet im ni igrivost nije na razini obzirom da su sjeb@li tj. ostavili sjeb@n šut od prošle godine.Jedino što su ove godine "poboljšali" su grafika i realizam.Upropastili su franšizu.

I najjači su mi ovi recenzenti raznoraznih gameing portala i časopisa,koji pišu panegirike i ode novom PESu.Sve sami Fifusari, koji su jedva opet dočekali da PES izgleda, i ponaša se kao FIFA, nisu to vidjeli još od PESa 2011 koji isto nisam igrao baš zbog toga.Došli su i oni na svoje.Ove godine imaju ne jednu, nego dvije FIFE, samo što druga ima preloše pucanje i kartonsku publiku.Japanske Konami konjine, ustvari nisu oni konjine, mi koji kupujemo nogometnu igru od Japanaca, mi smo  konjine.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
2 8 hvala 0
10 godina
neaktivan

Samo da napomenem, da ja imam original box verziju PES-a 2015 za PC koju sam pošteno platio i zato molim pojedince da mi ne šalju upite na PM, vezano za piratsku verziju.

Nakon dosta odigranih tekmi i dalje ostajem pri mišljenju da je ovo najbolji virtualni nogomet do sada. Igrao sam sa dosta ljudi, a neki od njih su pravi majstori od kojih možeš najviše saznati i vidjeti sav potencijal igre i sve čari koje nudi.

Evo, ja i dalje nemam niti najmanju želju da pokrenem FIFU, koju također imam u kolekciji. 

12 6 hvala 0
13 godina

Skinio sam danas pes galaxy patch koji je odličan pa me zanima šta je PESmonkey pitch & weather,šta točno to mjenja ako uključim i također ako netko može opet dati link za bolji travnjak (poboljšana grafika preko sweetfx fajlova) - već sam imao to ali danas sam prvo bio brisao pes jer sam zeznio prvi s galaxyem

hvala

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Baotica kaže...
Kao prvo, sam si postavis pitanje i odgovoris, i odgovor ima nekog smisla, za razliku od tvoje reakcije.
Kao drugo, ako ne mozes zabiti 90% sansi u ovom pesu (a opcija je vise, R2 i plasirati loptu, napunit do pola i poslat ju u raslje, lobat ili prodat laznjak i zaobic golmana) kad izadjes s golmanom 1 na 1, onda nisi ni prosjecan igrac pesa u najboljem slucaju.
Tekme koje sam ja igrao s frendovima su jako cesto zavrsavale s 5+ golova. ne zato sto su golmani losi ili se ne moze igrat dobro obrana, vec jer je dovoljno lako postic gol kad se nadjes u sansi.
13 godina
neaktivan

Da li je betko zainteresiran da ligu napravimo ili turnir sad za praznike23.12-12.1?

Tada ce svi imati vremena,ali bi bio uvijet da igraju igraci koji imaju original uz sliku sa steama kao predocenje

Btw. Ono gore vrijedi takodjer za mene

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Da li je betko zainteresiran da ligu napravimo ili turnir sad za praznike23.12-12.1?

Tada ce svi imati vremena,ali bi bio uvijet da igraju igraci koji imaju original uz sliku sa steama kao predocenje

Ako ti je do toga, kao recimo meni, onda se lijepo prijaviš na BPL ili CROPES i uživaš. Bojim se da si malo zakasnio, ali uvijek se nađe netko tko odustane, pa uletiš kao zamjena.

Ozbiljnost i profesionalizam su na visokom nivou.

13 godina
neaktivan

ako volite pes6 mozete se prikljucit kod nas u ligu....

ima nas 24 stalna clana...8 sezona odradili...

1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
billyevo kaže...
drakula789 kaže...

Ako ti je do toga, kao recimo meni, onda se lijepo prijaviš na BPL ili CROPES i uživaš. Bojim se da si malo zakasnio, ali uvijek se nađe netko tko odustane, pa uletiš kao zamjena.

Ozbiljnost i profesionalizam su na visokom nivou.

Problem je sto sam zakasnio ko baka s kolacima..Registriran sam i tamo i na pesserbia,ali jednostavno nema mjesta..

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 11:13 (drakula789).
15 godina
drakula789 kaže...
billyevo kaže...
drakula789 kaže...

Problem je sto sam zakasnio ko baka s kolacima..Registriran sam i tamo i na pesserbia,ali jednostavno nema mijesta..

Mijesta? Really?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 10:51 (SolidSnakeCRO).
13 godina
neaktivan
SolidSnakeCRO kaže...
drakula789 kaže...
billyevo kaže...
drakula789 kaže...

Problem je sto sam zakasnio ko baka s kolacima..Registriran sam i tamo i na pesserbia,ali jednostavno nema mijesta..

Mijesta? Really?

Grseka u brzom pisanju,ispravio sam..Hvala sto ste primjetili

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice