Instalirao uporedo Metro Enhanced i A Plague Tale Requiem i od početka peglam samo PT, em izgleda nevjerovatno, em je toliko igriva. Na Metro jedno 2-3 sata, ne da igra gledati u sebe koliko je zastarjela u odnosu na PT.
Igra ima malo tehničkih problemčića i nekih dropova tu i tamo. Svejedno je držao je na 4K Ultra ili Low, primjetio sam da štucne ponekad i u nekim situacijama kad je veliki broj pacova.
Ja sam pokupio neku optimizaciju sa neta, pa Volumetric lights držim na low i Screen space reflection na medium, međutim nikakve razlike ne vidim ni kad je sve na Ultra. Undervolt držim na 850mV sa 1700Mhz i buka je u normali.
Pc verzija ima judder bug tojest nebitno dali imas 60,80,120fps igra ce ti povremeno "zastekat".
Radi toga sam odigrao XsX verziju u 40fps 120hz modu,iritiralo me je na kompu da je tren izuzetno glatko a onda zastuca bez ikakvog razloga iako je naprimjer tada prosjecno 80fps.
Ja sam mislio da je u pitanju stream nove zone igre ili tekstura ali nije to,ovi sa cini mi se Digital Foundrya su to spomenuli tojest razjasnili o cemu se radi.
Btw
Chapter VI Leaving all Behind....kako to dobro izgleda ❤️
Ucitavam malo chaptere na pc verziji da vidim jesu li patchali taj stutter.