Nova tenkovska simulacija GHPC

poruka: 1
|
čitano: 930
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Nova tenkovska simulacija GHPC

GHPC (Gunner-Heat-PC)

 

 

Odlično osvježenje na tenkovskoj sceni za sada još je u demo-beta fazi i već za sada jako, jako obečava. Rade ju nekolicina likova entuzijasta i smatraju da će do kraja godine sjesti na Steam kao full naslov.
Implementirani su M60, T-55A, T-72M1, M1, Abrams, BMP, M2 Bradley i mali UAZ 469, BRDM-2...Ima još i protuoklopnog oružja i oruđa, poput TOW-a, Maljutke, ATGM-a itd. Ne možemo voziti baš sve tenkove i oklopnjake jer za to treba biti 'suporter', odnosno uplatiti neku sitnu lovicu za razvoj gejma do izlaska iz beta faze. Kako god, demo je besplatan za skidanje sa njihove stranice, ali je preporuka da se instalira ITCH klijent pa se kroz njega automatski nadopunjuje patchevima i to radi ok. 


Balistika je odlično simulirana, 3D modeli izgledaju jako dobro, odlično. Nema pogled na 'instrument' tablu ali obzirom na stalnu akciju nema se vremena zagledavati u nekakve panele i gumbiće. Dakle, pogled je izvana kao zapovjednik tenka koji ujedno ima običan i noćni dalekozor a unutarnji pogled je rezerviran za vozača-topnika. Imamo i vanjski 3D pogled pa možemo kamerom 'odlutati' bilo gdje u prostoru. Meni se ovo ipak čini kao nekakav cheat, al ajd, izgleda fenomenalno.
Koliko god je u igri moguće simulirane su karakteristike raznih municija. Od penetracije, daljine gađanja i brzine. Ove demo mape na kojima se možete napucavati i šuljati neprijatelju iza leđa ili ga flenkati su velike kakve i trebaju biti za tenkovske bitke. Čini mi se da se jako puno radi i na konfiguraciji terena tako da, nemamo nekakve ravnice gdje postajemo topovsko meso niti sigurna uzvišenja sa kojih ćemo nekažnjeno kao snajperom kampirati i rokati po vozilima. Koliko mi vidimo neprijatelja toliko on vidi i nas. Ako mi imamo noćni IC, ima i on. Ako ga gađate na 3 tisuće metara, radi to i on, jednako dobro i loša kao i vi. Mislim, nisu superiorni.


I u ovoj beta fazi AI je dosta pametan da nas nanjuši ako mu se prikradamo pa nas može iznenaditi da to i on isto pokušava napraviti nama. A onda slijedi tostiranje posade u tenku. Vizualni efekti, od ispaljivanja do uništenja vozila također super izgledaju. Eksplozije, kuljanje vatre iz pogođenog tenka, u zrak odbačene goruče kupole, rikošetiranje...Za samo nišanjenje nišanskom končanicom treba malo upregnuti mozak jer su oznake "hijeroglifi", kao u RL na tenkovima istočnog bloka. Simuliran je i IR ciljnik za tenkove koji to u stvarnosti i imaju. Za neke tenkove tu je i lasersko određivanje daljine cilja a na onima koji ga nemaju morat ćete sami procijeniti udaljenost pa ponekada opaliti po metodi pokušaja i pogreške. Kada je fajt gotov, bilo da ste pobijedili ili da su vas skurili u tenku, zanimljivo je pogledati tko je sve koga, kako i čime pogodio te zašto je i kolika je nastala šteta po posadu i vozilo. Simuliran je trajektorij projektila odnosno njegovo djelovanje na cilj.

 

Zvukovi? Zvukovi su genijalni! Frenetično urlanje člana posade, panična dojava o smjeru neprijatelja...

 
Isto vrijedi i za zvukove ispaljivanja maljutki, tenkovskih strojnica, topničkih granata, kretanja tenka, gusjenica, okretanje kupole i cijevi, pogodak u zemlju pokraj tenka, nadopunjavanje iz karusela tenka i punjenje cijevi, zvuk zatvarača, i samog ispaljivanja projektila...

 

Šteta koju pretrpite nakon što ste pogođeni je nepopravljiva. Znači, nema niti će biti raznih heal-boksova, experience bodovanja a niti 'napredovanja', rangiranja i sl. Ako ste dobili u gusjenicu, preživjeli a tenk je još u mogućnosti djelovati, rokajte. Nema vam više mrdanja s tog mjesta. Samo da napomenem da ovo nije NFS, CoD, ToW, WoT. 

 

Igra je osmišljena kao light-simulacija da i običnom igraču pruži mogućnost zabave i igranja a da ne provede sate i dane istraživajuči gumbiće, tipkice, azimute i elevacije. Bazira se na single play kampanji i standardnim skirmish okršajem ali i na coop multiplayeru u kojemu ćemo po želji moći imati live-posadu ili haklati sami u tenku. Biti će tu i generator misija pa fajtu nikad kraja. Malo sam zbrda-zdola  nabacao činjenice ali tu ima toliko toga da ono...Skužit ćete. Naročito entuzijasti tenkovskih simulacija.

Nekada mi je bio favorit Red Orchestra(1) Ost Front ali kako nema više online gejmera, solo si složim misiju pa rokam po enemiju.

E sad dolazi ovo. Ja ću si ubost gejm čim sjedne na Steam, pa kaj košta da košta :) 

 

Zainteresirani? 

Miruj..!+:) Miruj..!+:)
Ajmo+ekipa,+samo+hrabro! Ajmo+ekipa,+samo+hrabro!
Postajemo+muškarci!+:) Postajemo+muškarci!+:)
Dobio+sam+po+lampi.. Dobio+sam+po+lampi..
...upalila+mi+se+nekakva+lampica+:) ...upalila+mi+se+nekakva+lampica+:)
Iskočio+i+osigurač+:) Iskočio+i+osigurač+:)
...lampa+je+pregorjela+:) ...lampa+je+pregorjela+:)
Ne'š+dugo!! Ne'š+dugo!!
Licem+u+lice... Licem+u+lice...
Badava+mi+ispaljivanje+po+Abramsu! Badava+mi+ispaljivanje+po+Abramsu!
Moja+je+kuća+na+kraju+sela+:) Moja+je+kuća+na+kraju+sela+:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2022 22:26 (Mrljavi).
Moj PC  
0 0 hvala 4
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice