Nagli Pad FPS-a u igrama

poruka: 21
|
čitano: 4.755
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

Imam Crysis Warhead i trebao bih ga moci pokrenuti na najvecim postavkama (pogledajte moj PC za konfu), ali na najvecim postavkama nakon nekoliko trenutaka u igri naglo opadne FPS. Nisam mjerio, ali planiram uciniti, ali je pad FPS-a veoma vidljiv. Nakon sto sam smanjio antialising sa 8x na 4x sve radi donekle normalno, ali me zanima jer imam zbilja jak komp. Također u Mirror's Edgu identična situacija ali samo u situacijama s uključenim NVIDIA physics i scenama koje ga uključuju (deranje plahti, razbijanje stakla itd.). Ne znam je li problem možda u software-u ili je ATI radeon 5970 slabiji nego sto sam mislio (ipak je to trenutacno najjaca graficka na tržištu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 15:12 (BenCades).
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

Imaš komp od 15k kuna i tu kukaš.  Daj molim te!!

Stari avijatičar...
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

U Mirrors Edgeu isključi Physics, to se događa mnogima sa ATI karticama.

I'm gonna be Iron, like Lion, in Zion...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nagli Pad FPS-a u igrama

Kupi Nvidiju. Smijeh

Ja nikad nisam imao nikakvih problema, niti sam morao skidati nekakve fixeve za gotovo svaku igru.

Tko visoko leti, štedi gorivo.

1 5 hvala 0
17 godina
Nagli Pad FPS-a u igrama

Za pocetak ATI nema physx, tako da ako to uspijes ukljuciti to mora raditi proc sto reze performanse zestoko.

A sto se generalnog pada tice, nije sve u brojevima na komponentama, ja npr. imam i5, i garantiram da opere tvoj proc u svemu. Cisto iz razloga sto moj radi na 3.7 GHz, a tvoj na 2.8 GHz. A i korist od hyperthreadinga je diskutabilna kada su igre u pitanju. Kada sam birao komponente u vecini igara je cak bio i performance drop ako je HT bio ukljucen pa sam se odlucio za i5, zasto placati nesto sto mi u konacnici ne koristi.

Koje uopce drivere imas za graficku? Ipak je 5x serija prilicno svjeza, ako imas neke starije, tj. one koji su izasli cca kada i graficka, vrlo lako moze biti da je do njih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 11:32 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nagli Pad FPS-a u igrama
Solo761 kaže...

Za pocetak ATI nema physx, tako da ako to uspijes ukljuciti to mora raditi proc sto reze performanse zestoko.

A sto se generalnog pada tice, nije sve u brojevima na komponentama, ja npr. imam i5, i garantiram da opere tvoj proc u svemu. Cisto iz razloga sto moj radi na 3.7 GHz, a tvoj na 2.8 GHz. A i korist od hyperthreadinga je diskutabilna kada su igre u pitanju. Kada sam birao komponente u vecini igara je cak bio i performance drop ako je HT bio ukljucen pa sam se odlucio za i5, zasto placati nesto sto mi u konacnici ne koristi.

Koje uopce drivere imas za graficku? Ipak je 5x serija prilicno svjeza, ako imas neke starije, tj. one koji su izasli cca kada i graficka, vrlo lako moze biti da je do njih.

Za grafičku karticu imam najnovije drivere. Ali možda je problem u nepodršci Crysis-a za moju grafičku karticu. Također, vidio sam na nekoj temi da se možda može problem riješiti patchiranjem biosa. Može li?

17 godina

Nije to do podrske igre grafickoj. Sama igra tu i nema sto reci, ona koristi pozive u driverima, oni se brinu da sam hardver dobije ono sto treba raditi. Sama igra u pravilu "ne zna" koja je graficka. Jedino "sto zna" je sto graficka podrzava (DX9, DX10, DX11...), a to joj "jave" driveri.

Nece update biosa pomoci, on se brine o drugim stvarima, ne o tome koliko ce igre dobro raditi.

15 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Ispravak - 25 000 kuna. :)

thuglife kaže...

zanimalo me ako se moze s physics normalno, ionak igram s iskljucenim

Shamrock kaže...

Kupi Nvidiju. Smijeh

Ja nikad nisam imao nikakvih problema, niti sam morao skidati nekakve fixeve za gotovo svaku igru.

Imam trenutacno najjacu grafu na trzistu, nisam lud da kupujem NVIDIJU ;)

15 godina
odjavljen
Nagli Pad FPS-a u igrama

Physx neradi na ATi-u, kazes da si smanjio AA sa 4x na 8x i onda da manje trza? Kako si smanjio kad je 8 veće nego 4 ;)

Jedino što ti može pomoć je instalacija zadnjih drivera, novi windowsi i sl. sve ostalo nema veze sa perfomansama.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nagli Pad FPS-a u igrama

Nije ti miš neki kvalitet.

to tebe hebe Cool

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nagli Pad FPS-a u igrama

Nije ti miš neki kvalitet.

to tebe hebe Cool

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

ajde napravi bench pa da baš vidim taj vidljivi pad FPS-a

ispravite me ako sam u krivu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

pozdrav, da ne otvaram novu temu pa da vas ovdje pitam. Fifa 11 radila mi na compu na 60fps (vsync on) i tako dugo vremena. danas upalim comp i igram fife 11, fps oko 50!? tako i na drugim igrama.. zna li mozda netko kako da vratim fps kao sto je prije bio?

Hvala svima koji pomognu ili pokusaju pomoc!

Almin94
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 0:10 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nagli Pad FPS-a u igrama

moze li neki prijedlog, plss

Almin94
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nagli Pad FPS-a u igrama

Pozdrav, u zadnje vrijeme mi u igrama fps opadne na nekih 15-20 nakon nekog vremena provedenog u igri(nakon pola sata - sat) i kad zatvorim igru i udem ponovno,sve radi kako treba.

Trenutno igram Far Cry 6 i sve mi je na max postavkama uz fps 60.Trazio sam po internetu rjesenje ali nista konkretno nisam nasao.Probao sam i starije drivere instalirati ali ne pomaze.

Imam ryzen 5 5600g i rtx 3060ti.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nagli Pad FPS-a u igrama

Prati temperature, možda ti se CPU ili grafička pregrijavaju.

14 godina

E i to sam zaboravio napisat,temperatura je okej i ne pokrece se nikakav background proces koji bi pravio problem.

16 godina
Nagli Pad FPS-a u igrama

Malo zastario problem u današnje vrijeme, ali dešavalo se da se zapuni memorija (RAM) i da se krene cache-irati po disku (sqap file) , pogotovo ako se radi o HDD , čuje se uglavnom i drastično se uspori sve.

Ne znam jel ti poznato, vjerojatno nije uzrok danas, ali tko zna, istraži malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako si stavio teksture na max to ti je razlog. Imao sam isti problem s 3070. Imala 8gb rama i zbog toga je štekalo. Teksture stavi na high, medium i neće biti problema. 8gb nije dovoljno za max settings na Far Cry 6-ici.
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
BenCades kaže...
johi bro kaže...

Ispravak - 25 000 kuna. :)

thuglife kaže...

zanimalo me ako se moze s physics normalno, ionak igram s iskljucenim

Shamrock kaže...

Kupi Nvidiju. Smijeh

Imam trenutacno najjacu grafu na trzistu, nisam lud da kupujem NVIDIJU ;)

nemaš ,pošto si na ATIju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice