Minimum Requirement

poruka: 9
|
čitano: 1.392
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Sto je Minimum Requirement ??

Kakvo znacenje danas prestavlja Minimum Requirement ?? 

Dali je to 1280x720 na Medium Low postavkama i 30fps a ili sto ?? 

Koji FRAME RATE je granica ispod koje ne treba ici kao i postavke ??

U zadnju godinu next Gen je otisao dosta daleko po pitanju min req i kad pogledas cjene GTX 750 koji je predstavljen kao minimum cjene 900kn.

Prije je to mozda bila razina cak i 500kn dok je sad skocila za skoro duplo. 

Assassin Creed Syndicate trazi GTX 680 ( 256bitna) koji je jaci model od GTX 750 ( 128bitna )

==Jedan napravljeni osobni primjer== FAR CRY 4==

Imam :

AMD Phenom II x4 945 3.0Ghz

HD 6670 DDR5 1GB 128Bit Sapphire Edition

DDR 2 4GB RAM MEMORY

Gledajuci GameDebate ( nebitno koja je to stranica ali uvjek ide preko moje PC konfiguracije ) uzeo sam primjer gamedebate a.

Potraznja je 

Phenom II 955 ( +6% jaci nego moj CPU )

GTX 460 ili RADEON 5850 ( +120% nego moj GPU )

4GB min RAM DDR3 ( ja imam DDR2 )

== I video primjer FarCry4 u real time FPS u na custom postavkama ==

1280x720

Motion Blur - ON

Textures - High

Shadow - Medium

PostFX - Medium

Geometry - Low

Vegetation - High

Terrain - High

Water - High

Enviroment - Low

Ambient Occlusion - OFF

AA - SMAA

Godrays - OFF

Fur - OFF

Trees Relif - OFF

Mislim da je danas MAIN problem sto ne izbacuju DEMO verzije za igre pa da se i osobno svatko moze uvjeriti ali ti igra ide ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 20:02 (L1nNk).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Minimum Requirement

Radit ce ti. Imas quad core i 1gb vram, 4gb ram. nema veze sto nije ddr3...

Ja sam gta v pokrenuo sa q9550, 4gb ram, i gtx560 prije par mjeseci kad je izasao. =)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 20:27 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Minimum Requirement
Luka123 kaže...

Radit ce ti. Imas quad core i 1gb vram, 4gb ram. nema veze sto nije ddr3...

Ja sam gta v pokrenuo sa q9550, 4gb ram, i gtx560 prije par mjeseci kad je izasao. =)

Hvala na odgovoru, znam da mi hoce FC4 stovise ovaj video sam osobno snimio. Ali ono sto me zanima sto su preveliki danas min req i posto vecina igara nemaju DEMO izdanje nikako se ne mozes uvjeriti na neki nacin dali mozes osobno pokrenuti igru. MGS V Ground Zero mi je na ALL High isao na 30+fps pa stim prepostavljam da moze i Phantom Pain. Dok recimo Mad Max je igra koja trazi dosta jaci GPU nego moj a izvrsno je optimizirana i kako da ja sad znam dali ce mi moci :D

13 godina
protjeran
Minimum Requirement

Minimalac je oduvjek znacio da igru mozes prakticki snimiti i pokrenuti, sad dali ce ti doticna ici 2fps-a ili 200 njima nebitno, bitno je da su ispunjeni minimalni uvjeti za pokretanje igre, no slazem se da su poveliki no ne ovi minimalni vec oni "recomended", visoka rezolucija kao i teksture su nekako dosta brzo usle u kolotecinu s HW, no potonji ocigledno nije ni napola spreman za iste, jer ispada da komp od 1000+€ jedva zvace AAA naslove na najvisim detaljima!

inace zanimljiva tema zapravo!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 20:51 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

Minimalac je oduvjek znacio da igru mozes prakticki snimiti i pokrenuti, sad dali ce ti doticna ici 2fps-a ili 200 njima nebitno, bitno je da su ispunjeni minimalni uvjeti za pokretanje igre, no slazem se da su poveliki no ne ovi minimalni vec oni "recomended", visoka rezolucija kao i teksture su nekako dosta brzo usle u kolotecinu s HW, no potonji ocigledno nije ni napola spreman za iste, jer ispada da komp od 1000+€ jedva zvace AAA naslove na najvisim detaljima!

inace zanimljiva tema zapravo!LP

Negdje sam nasao da bih min req trebao biti 1280x720 30FPS i Medium postavke. meni to zvuci sasvi zadovoljavajuce ali mislim da sa svim njihovim min req ti mozes igru pokrenuti i vrtiti normalno i na high postavkama izmedju 30-60fps a na vecim rezolucijama. Ono sto ja vidim da nije prevelika razlika izmedju minimuma i preporucenog kako je to bilo prijasnjih godina. Cjena prije 3 godine koja se davala za Medium Budget GPU danas je Low Budget stovise malo koja kartica ispod 900kn prelazi trazene minimume sto je po meni zbilja apsurdno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 10:16 (L1nNk).
12 godina
Minimum Requirement

a bogme dosta ovisi i o pojedinoj igri, primjerice kod mene stara i slabašna gtx 550ti s 1gb vrama bez problema piči gta5 i to s dosta postavki medium/high (ignoriran vram limit i postavke ga napucaju na preko 2,1gb zahtjeva) i to na vrlo igrivih 40-50 fps-a, zahvaljujući naravno i5 hasi i 8gb rama

u isto vrijeme novom witcheru ne mogu niti prismrditi - sve postavke na najniže, a fps ispod 30 i trza nenormalno

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja sam nedavno imao mocnog pentiuma g3258 s dvije jezgre, vecina igara je bila vise manje neigriva na visim postavkama iako sam na losijim postavkama vrti sve! sad trenutno imam i3 s ht, igre su poletile nenormalno, iako i dalje to nije to jer grafa u prosjeku radi na tek cca 70-80% snage, treba jos jaci cpu, no to prelazi cijenu od 200€ sto je vec daleko od minimalca...a di je tek od preporucenog(govorim opcenito)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...

a bogme dosta ovisi i o pojedinoj igri, primjerice kod mene stara i slabašna gtx 550ti s 1gb vrama bez problema piči gta5 i to s dosta postavki medium/high (ignoriran vram limit i postavke ga napucaju na preko 2,1gb zahtjeva) i to na vrlo igrivih 40-50 fps-a, zahvaljujući naravno i5 hasi i 8gb rama

u isto vrijeme novom witcheru ne mogu niti prismrditi - sve postavke na najniže, a fps ispod 30 i trza nenormalno

Witcher 3 na trenutnoj konfiguraciji 6670 i Phenom x4 3.0Ghz igriv jedino ako ceprkam po edit u ( pod ovo igrivo nije za svakoga mada igra ide sasvim lijepo ( ali da ispod 30 definitivno )

Da bih bio igriv vidi u ovome videu sto sam morao napraviti od njega pocetno da bih ga kad udjem u igru sredio do neke granice. Tek na 01:30min dodje na izgledno stanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 12:47 (L1nNk).
12 godina
Stjepanj kaže...
Ja sam nedavno imao mocnog pentiuma g3258 s dvije jezgre, vecina igara je bila vise manje neigriva na visim postavkama iako sam na losijim postavkama vrti sve! sad trenutno imam i3 s ht, igre su poletile nenormalno, iako i dalje to nije to jer grafa u prosjeku radi na tek cca 70-80% snage, treba jos jaci cpu, no to prelazi cijenu od 200€ sto je vec daleko od minimalca...a di je tek od preporucenog(govorim opcenito)lp

Jedina verzija Dual Core CPU a danas koja moze pruziti igrivo iskustvo s igrama jesu od Intel a i3 verzije. Mislim da polako ulaskom u dx12 i win 10 neces ni trebati nesto previse jak CPU ( Naravno 4 jezgre na 3.0Ghz clocku ) vec ce se sve odnostiti na snagu GPU a. Mozda stim smanje probleme s bottleneck a. Ali ako to tako i bude onda ce naglo i cjena GPU a porasti kao i njihovi zahtjevi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 12:54 (L1nNk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice