Beta 1.6 ipak dolazi sutra ujutro. Notch je našao neke testere na IRC-u pa će s njima isprobati sve i tek onda izbaciti 1.6.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Beta 1.6 ipak dolazi sutra ujutro. Notch je našao neke testere na IRC-u pa će s njima isprobati sve i tek onda izbaciti 1.6.
sad je dobio bug list, i napisao da će objavit update prije ručka :D
Jel se mogu modovi koristit u MP
A hoće se ovaj Bugov server updateat kad bude moguće? Mislim igrati na njemu, čim dođem kući.
A hoće se ovaj Bugov server updateat kad bude moguće? Mislim igrati na njemu, čim dođem kući.
Nemojmo ovdje spamamti temu, imaš posebnu. Uglavnom, updateat će se kada izađe novi canary mod. Do onda ostajem o na 1.5
Nemojmo ovdje spamamti temu, imaš posebnu. Uglavnom, updateat će se kada izađe novi canary mod. Do onda ostajem o na 1.5
tak je! dok izađu svi potrebni modovi, onda idemo.
najveći problem kod updateova mi je sređivanje tekstura, jer mi se ne sviđaju sve na ovom t. packu pa editiram.
može tko pomoć?
kako da na serveru koristimo komandu (za black wool) 35:15 64 npr. a ne 35 64 15
imamo problema zbog tog u worldeditu
u SP-u više nemožeš modove koristit
može tko pomoć?
kako da na serveru koristimo komandu (za black wool) 35:15 64 npr. a ne 35 64 15
Na Canaryju imaš naredbu /cloth količina boja
Evo lista boja http://wiki.canarymod.net/Colors
Možeš, samo trebaš pričekat da se update-aju kao i sve ostalo kad izađe nova verzija igre
Ja nemogu vjerovat kako neki ljudi mogu provaljivat ovakve gluposti.
može tko pomoć?
Na Canaryju imaš naredbu /cloth količina boja
Evo lista boja http://wiki.canarymod.net/Colors
Možeš, samo trebaš pričekat da se update-aju kao i sve ostalo kad izađe nova verzija igre
Ja nemogu vjerovat kako neki ljudi mogu provaljivat ovakve gluposti.
al imamo problema s WE. :(
WE?
WE?
world edit.
WE?
world edit.
aha
Jel bukkit ili canary mod na serveru?
ja imam još jednu nedoumicu - da li je moguće dići minecraft server u virtualci i onda da se sa host računala spajam na taj server i igram na njemu, te da svi koji su u lanu samnom se igraju na tom serveru. uvjet mi je da je host linux ( mint )
ako da, jel može link na neki tut ?
WE?
world edit.
aha
Jel bukkit ili canary mod na serveru?
canary..
Poz
Imam problema sa Minecraftom...Naime nakon 20ak minuta igre se pojavi ovaj text:
Out of memory
Minecraft has run out of memory
This could have been caused by a bug in the game or by the Java Virtual Machine not being
allocated enough memory.If you are playing in a web browser,try downloading the game and
playing it offline.
To prevent level corruption,the corrent game has quit.
Please restart the game
Imam verziju,sto se tice konfe,najvazije:512 mb RAM,Intel Pentium 4 3.0 ghz,ASUS x1300 PRO...
Vjerovatno ste primjetili RAM,bas sam gledao u task manageru,u prosjeku ostane oko 30-40 mb slobodno,no zna se spustiti do 10...
Dakle zanima me jel bug ili nedostatak RAMa (jer se mislim nabaviti jos RAMa zbog ove igre )...
Inace igram igru par tjedana,te mi se tek sa ovom novom verzijom pocinje prikazivati ovaj problem.
nomojte ovu temu spamat
ja imam još jednu nedoumicu - da li je moguće dići minecraft server u virtualci i onda da se sa host računala spajam na taj server i igram na njemu, te da svi koji su u lanu samnom se igraju na tom serveru. uvjet mi je da je host linux ( mint )
Moguće je, naravno, barem u teoriji. U praksi ne vjerujem jer virtualka guta puno resursa, a posebno RAM-a. Dakle kad bi i virtualka (server) i Minecraft u isto vrijeme bili pokrenuti mislim da nebi bilo moguće (normalno) igrati. O kakvoj se konfiguraciji radi?
Poz
Imam problema sa Minecraftom...Naime nakon 20ak minuta igre se pojavi ovaj text:
Out of memory
Minecraft has run out of memory
This could have been caused by a bug in the game or by the Java Virtual Machine not being
allocated enough memory.If you are playing in a web browser,try downloading the game and
playing it offline.
To prevent level corruption,the corrent game has quit.
Please restart the game
Imam verziju,sto se tice konfe,najvazije:512 mb RAM,Intel Pentium 4 3.0 ghz,ASUS x1300 PRO...
Vjerovatno ste primjetili RAM,bas sam gledao u task manageru,u prosjeku ostane oko 30-40 mb slobodno,no zna se spustiti do 10...
Dakle zanima me jel bug ili nedostatak RAMa (jer se mislim nabaviti jos RAMa zbog ove igre )...
Inace igram igru par tjedana,te mi se tek sa ovom novom verzijom pocinje prikazivati ovaj problem.
Notch je ispravio bug:
* Fixed running out of memory corrupting the current level
Koja je verzija Minecrafta koju igraš? Ako nije najnovija, probaj najnoviju (1.6.4). Ne bi škodilo više RAM-a u svakom slučaju, ali mislim da bi trebalo biti dovoljno za neko normalno igranje.Iako, ako pogledaštu svi koji imaju 512 MB RAM-a kažu da je gotovo neigrivo. Ako možeš, probaj nabavit još RAM-a, sigurno neće škodit. Ovaj bugfix samo sprječava corruptanje svijeta, ali ne i zauzeće RAM-a. Na linuxu možeš ograničiti zauzeće memorije, neznam da li se može na Windowsima.
Notch je upravo objavio: "Aack, sorry! I wasn't aware the bugs were that severe! =( I feel horrible now. I'll head in to the office tomorrow." tako da možda ispravi i ovaj tvoj bug ukoliko koristiš najnoviju verziju, a to ti se događa.
OK,hvala na brzom odgovoru.
Da,sa 512 MB laga,ali ne smeta mi :D
Nije toliko neigrivo,jedino ako se glupiras (recimo kreces se lijevo-desno i mices mis uokolo :D )
Ide RAM za par dana :D
Oh da i,igrivo je ako imam samo minecraft ukljucen :D xD
nomojte ovu temu spamat
sve što je pisano u zadnje vrijeme je vezano uz minecraft, tako da nije spam.
Nnema vas bas više(mislim na ove starosjedioce) na crocraftovom public serveru jel ima neki razlog? Malo mi je glupo igrati sa ovim novima jer nikog neznam.
Ispravite me ako grijesim al igra je napravljena da guta ram,
zbog lose optimizacije igre igra ce ti napunit ram ma kolko ga god ti imo ram.
To kolko sam ja primjetio. Neznam kak je snovim patchom al meni je na 2GB rendanje na low da bi mogo igrat normalno.
Nije napravljena da guta RAM, nije joj to namjena. Trenutno je u beta verziji i još uvijek je pod "teškim" razvojem. Dodaju se nove mogućnosti i stvari, a time se i kod "deoptimizira". Notch je polako krenuo s optimizacijom i svakom novom verzijom je sve bolje optimiziran.
Imam i ja neki osjecaj da guta RAM samo tako,gledao sam iskustva mnogih ljudi na netu,kazu da im zna uzet i do 2 GB
No tu vec pretjeruju...Ako je igra dobra (sto MC jest) nije vazno koliko RAMa trosi (dobro,je,al ono :D )
Nnema vas bas više(mislim na ove starosjedioce) na crocraftovom public serveru jel ima neki razlog? Malo mi je glupo igrati sa ovim novima jer nikog neznam.
ima wiza i tomka valjda. ja igram na bugcraftu.
Radin rollercoaster
Pošaljem vam slike kad završim. Trenutno je u Alpha 1.0 verziji.
Moguće je, naravno, barem u teoriji. U praksi ne vjerujem jer virtualka guta puno resursa, a posebno RAM-a. Dakle kad bi i virtualka (server) i Minecraft u isto vrijeme bili pokrenuti mislim da nebi bilo moguće (normalno) igrati. O kakvoj se konfiguraciji radi?