Minecraft

poruka: 6.707
|
čitano: 1.399.723
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Minecraft

Beta 1.6 ipak dolazi sutra ujutro. Notch je našao neke testere na IRC-u pa će s njima isprobati sve i tek onda izbaciti 1.6.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Minecraft
nidjo123 kaže...

Beta 1.6 ipak dolazi sutra ujutro. Notch je našao neke testere na IRC-u pa će s njima isprobati sve i tek onda izbaciti 1.6.

sad je dobio bug list, i napisao da će objavit update prije ručka :D

Modern Warfare 3
16 godina
neaktivan
Minecraft

Na twitteru Notch kaže da je 1.6 out :D

http://notch.tumblr.com/post/5861083562/minecraft-beta-1-6

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Minecraft

evo sad ce svima koji imaju jogurt verziju pisat unslincensed copy pored verzije 

Modern Warfare 3
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minecraft

Jel se mogu modovi koristit u MP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minecraft

A hoće se ovaj Bugov server updateat kad bude moguće? Mislim igrati na njemu, čim dođem kući.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 13:51 (Wicked_Sick87).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Wicked_Sick87 kaže...

A hoće se ovaj Bugov server updateat kad bude moguće? Mislim igrati na njemu, čim dođem kući.

Nemojmo ovdje spamamti temu, imaš posebnu. Uglavnom, updateat će se kada izađe novi canary mod. Do onda ostajem o na 1.5

http://dizanje-ratia.info
15 godina
neaktivan
Minecraft
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Wicked_Sick87 kaže...

Nemojmo ovdje spamamti temu, imaš posebnu. Uglavnom, updateat će se kada izađe novi canary mod. Do onda ostajem o na 1.5

tak je! dok izađu svi potrebni modovi, onda idemo.

najveći problem kod updateova mi je sređivanje tekstura, jer mi se ne sviđaju sve na ovom t. packu pa editiram.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
neaktivan
Minecraft

može tko pomoć?

kako da na serveru koristimo komandu (za black wool) 35:15 64 npr. a ne 35 64 15

imamo problema zbog tog u worldeditu

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minecraft

u SP-u više nemožeš modove koristit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

može tko pomoć?

kako da na serveru koristimo komandu (za black wool) 35:15 64 npr. a ne 35 64 15

Na Canaryju imaš naredbu /cloth količina boja

Evo lista boja http://wiki.canarymod.net/Colors

andrej555 kaže...

Možeš, samo trebaš pričekat da se update-aju kao i sve ostalo kad izađe nova verzija igre

Ja nemogu vjerovat kako neki ljudi mogu provaljivat ovakve gluposti. {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 12:27 (Krešo91).
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
djdomi kaže...

može tko pomoć?

Na Canaryju imaš naredbu /cloth količina boja

Evo lista boja http://wiki.canarymod.net/Colors

andrej555 kaže...

Možeš, samo trebaš pričekat da se update-aju kao i sve ostalo kad izađe nova verzija igre

Ja nemogu vjerovat kako neki ljudi mogu provaljivat ovakve gluposti. {#}

al imamo problema s WE. :(

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

WE?

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
djdomi kaže...

WE?

world edit.

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Krešo91 kaže...
djdomi kaže...

WE?

world edit.

aha

Jel bukkit ili canary mod na serveru?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 12:43 (Krešo91).
15 godina
neaktivan
Minecraft

ja imam još jednu nedoumicu - da li je moguće dići minecraft server u virtualci i onda da se sa host računala spajam na taj server i  igram na njemu, te da svi koji su u lanu samnom se igraju na tom serveru. uvjet mi je da je host linux ( mint ) 

ako da, jel može link na neki tut ?

42

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
djdomi kaže...
Krešo91 kaže...
djdomi kaže...

WE?

world edit.

aha

Jel bukkit ili canary mod na serveru?

canary..

14 godina
neaktivan
Minecraft

Poz

Imam problema sa Minecraftom...Naime nakon 20ak minuta igre se pojavi ovaj text:

Out of memory

Minecraft has run out of memory

This could have been caused by a bug in the game or by the Java Virtual Machine not being
allocated enough memory.If you are playing in a web browser,try downloading the game and
playing it offline.

To prevent level corruption,the corrent game has quit.

Please restart the game

Imam {#} verziju,sto se tice konfe,najvazije:512 mb RAM,Intel Pentium 4 3.0 ghz,ASUS x1300 PRO...

Vjerovatno ste primjetili RAM,bas sam gledao u task manageru,u prosjeku ostane oko 30-40 mb slobodno,no zna se spustiti do 10...

Dakle zanima me jel bug ili nedostatak RAMa (jer se mislim nabaviti jos RAMa zbog ove igre {#} )...

Inace igram igru par tjedana,te mi se tek sa ovom novom verzijom pocinje prikazivati ovaj problem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minecraft

nomojte ovu temu spamat

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...

ja imam još jednu nedoumicu - da li je moguće dići minecraft server u virtualci i onda da se sa host računala spajam na taj server i  igram na njemu, te da svi koji su u lanu samnom se igraju na tom serveru. uvjet mi je da je host linux ( mint ) 

Moguće je, naravno, barem u teoriji. U praksi ne vjerujem jer virtualka guta puno resursa, a posebno RAM-a. Dakle kad bi i virtualka (server) i Minecraft u isto vrijeme bili pokrenuti mislim da nebi bilo moguće (normalno) igrati. O kakvoj se konfiguraciji radi?

Frenky98 kaže...

Poz

Imam problema sa Minecraftom...Naime nakon 20ak minuta igre se pojavi ovaj text:

Out of memory

Minecraft has run out of memory

This could have been caused by a bug in the game or by the Java Virtual Machine not being
allocated enough memory.If you are playing in a web browser,try downloading the game and
playing it offline.

To prevent level corruption,the corrent game has quit.

Please restart the game

Imam {#} verziju,sto se tice konfe,najvazije:512 mb RAM,Intel Pentium 4 3.0 ghz,ASUS x1300 PRO...

Vjerovatno ste primjetili RAM,bas sam gledao u task manageru,u prosjeku ostane oko 30-40 mb slobodno,no zna se spustiti do 10...

Dakle zanima me jel bug ili nedostatak RAMa (jer se mislim nabaviti jos RAMa zbog ove igre {#} )...

Inace igram igru par tjedana,te mi se tek sa ovom novom verzijom pocinje prikazivati ovaj problem.

Notch je ispravio bug:

* Fixed running out of memory corrupting the current level

Koja je verzija Minecrafta koju igraš? Ako nije najnovija, probaj najnoviju (1.6.4). Ne bi škodilo više RAM-a u svakom slučaju, ali mislim da bi trebalo biti dovoljno za neko normalno igranje.Iako, ako pogledaštu svi koji imaju 512 MB RAM-a kažu da je gotovo neigrivo. Ako možeš, probaj nabavit još RAM-a, sigurno neće škodit. {#} Ovaj bugfix samo sprječava corruptanje svijeta, ali ne i zauzeće RAM-a. Na linuxu možeš ograničiti zauzeće memorije, neznam da li se može na Windowsima.

Notch je upravo objavio: "Aack, sorry! I wasn't aware the bugs were that severe! =( I feel horrible now. I'll head in to the office tomorrow." tako da možda ispravi i ovaj tvoj bug ukoliko koristiš najnoviju verziju, a to ti se događa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:42 (nidjo123).
14 godina
neaktivan
Minecraft

OK,hvala na brzom odgovoru.

Da,sa 512 MB laga,ali ne smeta mi :D

Nije toliko neigrivo,jedino ako se glupiras (recimo kreces se lijevo-desno i mices mis uokolo :D )

Ide RAM za par dana :D

Oh da i,igrivo je ako imam samo minecraft ukljucen :D xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:53 (Frenky98).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
andrej555 kaže...

nomojte ovu temu spamat

sve što je pisano u zadnje vrijeme je vezano uz minecraft, tako da nije spam.

15 godina
neaktivan
Minecraft

Nnema vas bas više(mislim na ove starosjedioce) na crocraftovom public  serveru jel ima neki razlog? Malo mi je glupo igrati sa ovim novima jer  nikog neznam. {#}

Kake-Bake

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minecraft

Ispravite me ako grijesim al igra je napravljena da guta ram,
zbog lose optimizacije igre igra ce ti napunit ram ma kolko ga god ti imo ram.
To kolko sam ja primjetio. Neznam kak je snovim patchom al meni je na 2GB rendanje na low da bi mogo igrat normalno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Minecraft

Nije napravljena da guta RAM, nije joj to namjena. {#} Trenutno je u beta verziji i još uvijek je pod "teškim" razvojem. Dodaju se nove mogućnosti i stvari, a time se i kod "deoptimizira". Notch je polako krenuo s optimizacijom i svakom novom verzijom je sve bolje optimiziran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minecraft

Imam i ja neki osjecaj da guta RAM samo tako,gledao sam iskustva mnogih ljudi na netu,kazu da im zna uzet i do 2 GB

No tu vec pretjeruju...Ako je igra dobra (sto MC jest) nije vazno koliko RAMa trosi (dobro,je,al ono :D )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bandito kaže...

Nnema vas bas više(mislim na ove starosjedioce) na crocraftovom public  serveru jel ima neki razlog? Malo mi je glupo igrati sa ovim novima jer  nikog neznam. {#}

ima wiza i tomka valjda. ja igram na bugcraftu.

17 godina
neaktivan
Minecraft

Radin rollercoaster {#}

Pošaljem vam slike kad završim. Trenutno je u Alpha 1.0 verziji. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...
kakapo kaže...

Moguće je, naravno, barem u teoriji. U praksi ne vjerujem jer virtualka guta puno resursa, a posebno RAM-a. Dakle kad bi i virtualka (server) i Minecraft u isto vrijeme bili pokrenuti mislim da nebi bilo moguće (normalno) igrati. O kakvoj se konfiguraciji radi?

intelov  dvojezgreni proc sa 2GHz po jezgri, 4GB RAMa, integrirana intelova grafička, linux mint..  <--- u pitanju je laptopp
RAMa mislim da imam dovoljno, jer sam već i prije dizao servere i to nekoliko i bez problema nekih (osim ako pretjeram :D )
42
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 23:24 (kakapo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice