Potvrđeno je da ce paragon i renegade bit izbaceni iz igre.
Čemu to?
Zato što je to najgluplji sistem ikada. Nije sve tako crno/bijelo.
Čemu to?
Čemu to?
A jbg, valjda navika iz prijašnjih igara..
Čemu to?
A jbg, valjda navika iz prijašnjih igara..
U prijašnjim igrama (waaaay back) si imao ponuđeno više od dva odgovora. Čak si mogao i pisati svoje odgovore ili ključne riječi, a ponekad si samo tako mogao napredovati dalje u igri. (morrowind anyone?)
Uh, morowajnd.. ja sam uteko na vrijeme, ali je frend skoro okinuo razred u srednjoj
Samo se nadam, opet, nedaj samo da budu konverzacije kao u FO4.. i da se baziraju na količini side misija zbog satnice, a main da bude shitty...
Čemu to?
Jedan od važnijih razloga zašto je to glupavo (na osobnom primjeru): kroz drugi, treći i ini prolaz sam birao samo plave ili crvene odgovore prema tome kakvog lika sam želio dobiti (full paragon ili full renegade) bez čitanja odgovora. Ovdje su rekli da će umjesto paragon ili renegade staviti Agree i Disagree varijantu, tj odabrat ćeš stav. Što po meni, barem na papiru, izgleda interesantno jer će donijeti raznolikost. Za*eb će biti ako će se opet stackati odgovori, pa će se moći izvući shema.
Još mjesec dana pa ćemo vidjeti (ili ako u međuvremenu izađe neki video sa pobliže objašnjenom mehanikom).
Šta se nije to znalo već par mjeseci ako ne i više?
Šta se nije to znalo već par mjeseci ako ne i više?
Da, to su već ranije objavili. Stara vijest.
Post je isao kao odgovor na post iznad.
Isprike, nisam skužio :)
Razocaravajuce. Klase izgleda nista ne znace, nego kolko bodova u pojedino stablo stavimo(biotic, tech...) tako "otkljcuavamo" klase koju pojacavaju taj stil igranja. Ko kak je i Kingdoms of Amalur: Reckoning imao. I jesam to dobro cuo da samo 3 skilla mozemo imat odjednom?
Razocaravajuce. Klase izgleda nista ne znace, nego kolko bodova u pojedino stablo stavimo(biotic, tech...) tako "otkljcuavamo" klase koju pojacavaju taj stil igranja. Ko kak je i Kingdoms of Amalur: Reckoning imao. I jesam to dobro cuo da samo 3 skilla mozemo imat odjednom?
Da, čini se da je moguće imati samo 3 aktivna skilla...pasivnih će vjerojatno biti moguće imati više ali će to zavisiti o tome koliko i gdje misliš uložiti.
3 aktivna skilla su vjerojatno namjerno stavili tako da companionsi imaju veću ulogu (pogotovo kod biotičara i inžinjeraca) i da se mogu pohvaliti o stotinama mogućih kombinacija
Ne znam, ovaj mi se sistem čini previše tupav. Zašto bi pobogu itko mogao mijenjati engi→biotic→soldier skillove u hodu.....i to unutar same borbe? Zar to ne ubija svrhu onog rpg dijela? Mislim, di je težina igre kad ćemo moći sve mijenjati u hodu klikajući na profile mijenjati oružja i moći?
Meni je kudikamo draži class sustav jer em je teži, em imaš razloga za višestruko prelaženje i najbolje od svega imaš slabosti koje određene klase donose....s ovim sustavom ne postoji mogućnost bilo kakvih slabosti jer je jednostavno sve moguće mijenjati u hodu. Jebu te mechovi a ti si uzeo biotic skillove? Ma nemaš beda, samo klik i odjednom si John fuc.ing Connor koji ih jede za doručak a overload i ostale anti mech sposobnosti su ti drugo ime.
Po meni totalno a ovaj primjer jednostavno pokazuje smjer u kojem većina današnjih develepora ide...napravi vizualno impresivnu igru ali toliko laganu (i bez duše) tako da je i dijete od 3 godine može prijeći bez imalo problema.
Nece ih se moc mijenjat tijekom borbe, nego na onim loadout capsulama kojih ima par na svakom planetu. To je opet glupo jer moras umrijet da bio znao protiv cega ces se borit. Jedino da bude neki sustav istrazivanja ili nesto da unaprijed znamo koji neprijatelji ce bit, ali to nema sanse da bude u igri.
Izgleda da se vratio onaj weight sustav iz 3. Jos jedna glupa odluka.
ME je od ME2 pretežito TPS.
ME je od ME2 pretežito TPS.
Uz nekoliko suvišnih RPG dodataka.
Ja se nadam da neče bit na svakom uglu borbe, nego i istraživanja ipak idemo kao istraživači.
Pa po meni je to bolje da se samo 3 skilla može imat. Inače se desi ono što mi se dešavalo kad sam prešao cca 40% prijašnjih ME-ova da imam skill za 90% situacija i companioni su mi služili samo za extra firepower.
I sto je tu lose sto su maknuli class sistem? Zakljucavanje gameplaya class sistemima radi prividne tezine ja osobno ne smatram zabavnim i nevidim razlog zasto bi bio prisiljen na to. RP u RPG znaci Role play, pa ako vec zelis sam sebe ogranicavati i dalje ti je to moguce ali nevidim razlog da i ostali moraju ispastati zbog toga.
I sto je tu lose sto su maknuli class sistem? Zakljucavanje gameplaya class sistemima radi prividne tezine ja osobno ne smatram zabavnim i nevidim razlog zasto bi bio prisiljen na to. RP u RPG znaci Role play, pa ako vec zelis sam sebe ogranicavati i dalje ti je to moguce ali nevidim razlog da i ostali moraju ispastati zbog toga.
Zašto bi ispaštao? Odabir klase u RPG-u je oduvijek zaštitni znak. Recimo ako sam želio stealth/sniper stil igre, uzeo sam infiltratora sa svim plusevima i minusima te sam igrao kao Shepard koji je prošao obuku za to sa svim prednostima i manama, role playing. Sad je totalno neozbiljno za ME svemir što je glavni lik (koji se usput ne čini ni približno potkovan u borbi kao Shepard) kao švicarski nož; čas je specijalist za biotic napade, da bi minutu kasnije bio specijalist za sniper, pa onda 10 minuta kasnije za blisku borbu. Potupljivanje i podilaženje "average Joe-u" na štetu ozbiljnosti i role playing iskustva.
Zar nisu govorili da je sada drukčije, da je ovo research team, a ne junak kao Shepard? Izgleda da je junačina Shepard mala beba za naše "all in one" Rydere...
Još jednom ću reći; čekajte s pre-orderima. Ovo nisu limited edition fizičke kopije i keyeva će uvijek biti. Neka netko drugi bude pokusni kunić, a vi kupite 2-3 dana kasnije kad se skupi par relevantnih recenzija.
A ljudi, vrijeme je da se naviknemo. Danas svaka igra gdje preuzimamo ulogu određenog imenovanog lika postaje "RPG" jer, u nazivu kaže "Role Playing Game". Već godinama gledam kako se RPG igre poglupljuju i sa svakom novog generacijom sam sve sigurniji da je zlatno vrijeme RPGa završilo, a da svaki novi "RPG" sve više liči na pucačinu sa malo radnje.
Ima pokušaja manjih studija, indie studija i kickstarter projekata koji povremeno izdaju igru poput onih koje smo nekada igrali, ali trendovi AAA igara su grafika, akcija, pojednostavljivanje (ili poglupljivanje) i što manje odluka, čitanja, razmišljanja itd. jer je trend uvjerit i igrače da je sve to prekomplicirano, dosadno i ne mogu se time baviti - "CBA". Zato sve više igram takve igre, a mičem se od AAA naslova.
Večina "mlađih" igrača time su zadovoljni, dokle god ima blještavila na ekranu, brze akcije, kakav-takav voiceover i po mogućnosti ne razmišljat puno. Gamepad generacija uvjerena da su "pravi" gameri. Ima i igrača mojih godina i starijih koji su dio tog trenda i sviđa im se dokle god ne moraju donositi komplicirane odluke ili se nosit sa svojim odlukama.
Mislim pogledajte i ovu temu i dragon age. Svaki slijedećim nastavkom igra se sve više odmiče od izvornog RPGa i postaje sve više akcijska sa sve manje bavljenja izradom lika, taktičkim pristupom borbi, odlukama, a sve više akcijom i blještavilom na ekranu. Međutim, da li to odvraća igrače od kupnje tog naslova? "Naravno da ću kupit jer je dio franšize".
DA:O je genijalna igra, DA2 loša, a DA:I ne želim ni komnetirat, ipak, gledajuć komentare, dosta ljudi ima savršeno suprotnu krivulju oduševljenja, te ono gdje se trebalo taktizirat, razmišljat i igrat nešto nalik starijim RPGovima su bili blago zadovoljni, dok su nakon strahovitog poglupljivanja priče, borbe, razvoja lika itd. postali oduševljeni.
Andromeda će biti sve samo ne RPG, po svemu viđenom nekoliko ljestvica lošiji u kvaliteti borbe, razvoja lika, moralnih odluka, više pucačina nego taktički RPG, a opet uvjeren sam da će upravo zbog toga biti uspješnija igra. Ponekad se bojim za budućnost igara opčenito... Imam osjećaj da će ljudi bit najzadovoljniji igrat RPG kad igre poput CS:GO budu nazvane RPGom i dodana neka single player kampanja sa povremenim "multiple answer" dijalogom gdje će imat privid da o nečem odlučuju, a u stvari sve vodi ka istom cilju. Imam osjećaj da je to ono što večina želi, koliko god glumili da im RPG u stvari odgovara... Oni u stvari žele pucačinu u tom svijetu sa što manje komplikacija i što više akcije. Zarde tih igara, komentari po forumima, i opčenito trendovi mi sve više govore da sam u pravu... a ujedno mi je to teško prihvatit jer znam što time gubim i kakvu budućnost "RPG" igara mogu očekivat. Možda doista jest vrijeme da se dostojanstveno povučem iz svega umjesto da tlačim mlađe generacije svojim razmišljanjima, počinjem se osjećat ko Stan i Kyle u South Parku kad ih mlađi brat sa ekipom počne zvat djedicama.
DA:O je genijalna igra, DA2 loša, a DA:I ne želim ni komnetirat, ipak, gledajuć komentare, dosta ljudi ima savršeno suprotnu krivulju oduševljenja, te ono gdje se trebalo taktizirat, razmišljat i igrat nešto nalik starijim RPGovima su bili blago zadovoljni, dok su nakon strahovitog poglupljivanja priče, borbe, razvoja lika itd. postali oduševljeni.
Andromeda će biti sve samo ne RPG, po svemu viđenom nekoliko ljestvica lošiji u kvaliteti borbe, razvoja lika, moralnih odluka, više pucačina nego taktički RPG, a opet uvjeren sam da će upravo zbog toga biti uspješnija igra. Ponekad se bojim za budućnost igara opčenito... Imam osjećaj da će ljudi bit najzadovoljniji igrat RPG kad igre poput CS:GO budu nazvane RPGom i dodana neka single player kampanja sa povremenim "multiple answer" dijalogom gdje će imat privid da o nečem odlučuju, a u stvari sve vodi ka istom cilju. Imam osjećaj da je to ono što večina želi, koliko god glumili da im RPG u stvari odgovara... Oni u stvari žele pucačinu u tom svijetu sa što manje komplikacija i što više akcije. Zarde tih igara, komentari po forumima, i opčenito trendovi mi sve više govore da sam u pravu... a ujedno mi je to teško prihvatit jer znam što time gubim i kakvu budućnost "RPG" igara mogu očekivat. Možda doista jest vrijeme da se dostojanstveno povučem iz svega umjesto da tlačim mlađe generacije svojim razmišljanjima, počinjem se osjećat ko Stan i Kyle u South Parku kad ih mlađi brat sa ekipom počne zvat djedicama.
DA:I je kao da igraš WoW sa emulatorom servera, tj. bez drugih igrača xD
Meni sad s 27 to čak odgovara. Vremena za igranje nemam puno i taman mi dođu cca 3 naslova godišnje koje je vrijedno do kraja odigrati. Da su igre bolje pekla bi me savjest, ovako manje "smrdim" za računalom.
Kad sam se DA:I dotaknuo (razvikani primjer sumraka RPG-a). Na PC-u koma, očekuješ da te priča prožme, da te likovi očaraju, a čorak. Razočaran, odustaješ.
Probam ju onda spletom okolnosti na PS4 (ovaj splet okolnosti čitaj 150kn i dosada).
I vidi vraga, natukao skoro 10 sati prije nego sam shvatio da je i dalje smeće. Zašto mi je toliko trebalo? Sjednem u naslonjač, gamepad u ruke, veeeelika telka i tih par sati me držao neki hype jer sam eto lupao tipke po gamepadu i ubijao vrijeme gledajuć fantasy slikice na 107cm. Casual. Ono kad po 100x pustiš random epizodu Prijatelja dok usput trpaš večeru iz mikrovalne. Želim reć da izgleda kako je ok za današnji način života bez da se puno mučiš uzet gamepad u ruke i u roku od 1 min ti se igraš uloge, a istovremeno odlutaš mislima. Kao kad legneš malo odmoriti. Totalno vidim kako to može funkcionirati.
Problem? 90% novih AAA je te kompleksnosti, na PC-u mi to jednostavno ne funkcionira. Tu cijeli želim biti u igri, želim da se inventory otvara u prozoru DOK IGRAM, a ne da se sve pauzira kroz konzolaške pause menije koji su jako ograničeni, a nakon konačno kompleksnog pitanja koje dovodi u pitanje smrt sela moje su opcije "Ok, thumbs up" i "No, bad boy!".
Al pobogu, sjećam se vremena kad je došla igra, pa nastavak stvari popravio i dodao DUBINU/SLOŽENOST. Sad? Prva igra je obično složena za današnje pojmove, ako je dobra digne prašinu, a nastavci ko da su pravljeni "Disney, ages 3-13", odnosno $$ i samo $ od djece ili starije casual publike.
Iskoristio bih priliku i da kažem R.I.P. Fallout serijal
Zašto bi ispaštao? Odabir klase u RPG-u je oduvijek zaštitni znak. Recimo ako sam želio stealth/sniper stil igre, uzeo sam infiltratora sa svim plusevima i minusima te sam igrao kao Shepard koji je prošao obuku za to sa svim prednostima i manama, role playing. Sad je totalno neozbiljno za ME svemir što je glavni lik (koji se usput ne čini ni približno potkovan u borbi kao Shepard) kao švicarski nož; čas je specijalist za biotic napade, da bi minutu kasnije bio specijalist za sniper, pa onda 10 minuta kasnije za blisku borbu. Potupljivanje i podilaženje "average Joe-u" na štetu ozbiljnosti i role playing iskustva.
Zar nisu govorili da je sada drukčije, da je ovo research team, a ne junak kao Shepard? Izgleda da je junačina Shepard mala beba za naše "all in one" Rydere...
Još jednom ću reći; čekajte s pre-orderima. Ovo nisu limited edition fizičke kopije i keyeva će uvijek biti. Neka netko drugi bude pokusni kunić, a vi kupite 2-3 dana kasnije kad se skupi par relevantnih recenzija.
Zasto? Pa vrlo jednostavno zapravo, posto su presli sa koridornih levela na open world logicno je i da se class sistem napusti. Igra ce biti veca i duza od prijasnjih nastavaka i nebi bilo smisla pocinjat novi game radi nekoliko skillova, zar ne? Meni je to dobra pormjena jer ce igra biti dulje svjeza sa vecim izborom oruzja i sposobnosti. A sto se tice tvog dozivljaja sa mjenjanjem klasa to je izgleda do tebe. Ako si mogao proci pored toga da su Sheparda ozivili nakon sto je uletio iz svemira kroz atmosferu lol vjerujem da ces moc i preko ovoga. Neznam zasto ljude toliko smeta promjena i nekakav napredak sto se tice gameplaya da se pisu romani kako su nekoc bila bolja vremena. ME nikad nije pojam RPG-a vise neki TPS sa RPG elementima a sto se mene tice svaka promjena je dobrodosla.
nije vam palo na pamet da su developeri postali lijena i pohlepna dupeta koja neće promijeniti na pc verziji da se "inventory otvara bez pauze" i dodatno poboljšati igru za pc?
i sad da dam 1000 eura za stroj (+ dodatnu periferiju) na kojem igram šugave portove sa konzola sa 20% boljom grafikom?
ja svoje vrijeme, rad i novac previše cijenim da to napravim. nema to veze sa hobijem slaganja računala ili igranjem igara.
A ljudi, vrijeme je da se naviknemo. Danas svaka igra gdje preuzimamo ulogu određenog imenovanog lika postaje "RPG" jer, u nazivu kaže "Role Playing Game". Već godinama gledam kako se RPG igre poglupljuju i sa svakom novog generacijom sam sve sigurniji da je zlatno vrijeme RPGa završilo, a da svaki novi "RPG" sve više liči na pucačinu sa malo radnje.
Ima pokušaja manjih studija, indie studija i kickstarter projekata koji povremeno izdaju igru poput onih koje smo nekada igrali, ali trendovi AAA igara su grafika, akcija, pojednostavljivanje (ili poglupljivanje) i što manje odluka, čitanja, razmišljanja itd. jer je trend uvjerit i igrače da je sve to prekomplicirano, dosadno i ne mogu se time baviti - "CBA". Zato sve više igram takve igre, a mičem se od AAA naslova.
Večina "mlađih" igrača time su zadovoljni, dokle god ima blještavila na ekranu, brze akcije, kakav-takav voiceover i po mogućnosti ne razmišljat puno. Gamepad generacija uvjerena da su "pravi" gameri. Ima i igrača mojih godina i starijih koji su dio tog trenda i sviđa im se dokle god ne moraju donositi komplicirane odluke ili se nosit sa svojim odlukama.
Mislim pogledajte i ovu temu i dragon age. Svaki slijedećim nastavkom igra se sve više odmiče od izvornog RPGa i postaje sve više akcijska sa sve manje bavljenja izradom lika, taktičkim pristupom borbi, odlukama, a sve više akcijom i blještavilom na ekranu. Međutim, da li to odvraća igrače od kupnje tog naslova? "Naravno da ću kupit jer je dio franšize".
Manje vise se sve slazem ali misliti da RPG igru cini samo to sto odredis velicinu nosa boju koze i to je kao RPGeee je smijesno.
Bio lik premade ili ga ja pravio je najmanje bitno u RPGu,prica svijet likovi to se trazi.
Zasto? Pa vrlo jednostavno zapravo, posto su presli sa koridornih levela na open world logicno je i da se class sistem napusti (1). Igra ce biti veca i duza od prijasnjih nastavaka i nebi bilo smisla pocinjat novi game radi nekoliko skillova, zar ne? Meni je to dobra pormjena jer ce igra biti dulje svjeza sa vecim izborom oruzja i sposobnosti (2). A sto se tice tvog dozivljaja sa mjenjanjem klasa to je izgleda do tebe (3). Ako si mogao proci pored toga da su Sheparda ozivili nakon sto je uletio iz svemira kroz atmosferu lol (4)vjerujem da ces moc i preko ovoga. Neznam zasto ljude toliko smeta promjena i nekakav napredak sto se tice gameplaya da se pisu romani kako su nekoc bila bolja vremena. ME nikad nije pojam RPG-a vise neki TPS sa RPG elementima a sto se mene tice svaka promjena je dobrodosla.
1) Zašto misliš da je to logično, tj. po kojoj logici?
2) Ok, tebi je tako bolje. Samo se nikako ne slažem da će igra biti dulje svježa. Recimo da ti treba 40h za završiti ju. Zar nije dulje nešto svježe ako to obaviš s 3 klase odnosno 3 drukčija pristupa (120h)? Ovako nekako sumnjam da budeš dobio dulje iskustvo, probat ćeš sve klase u jednom igranju
3) Ne bih se složio, većina RPG fanova je protiv toga
4) Shepard je bio CYBORG, oživjeli su ga pomoću nano tehnologije i cijeli projekt vraćanja Sheparda se uklapa u priču, mjesto i vrijeme radnje s dostupnom tehnologijom. Projekt je ionako bio veliki rizik i pre skup. Puno manje ima smisla "ultimate death machine Ryder the explorer" To nema NIKAKVE veze s paralelom koju vučeš s poglupljivanjem gameplay mehanika oko kojih je ovdje diskusija.
Ajd, let's stay civil. Ali kakav napredak?? Često vidim da kad se ljudi obruše na neko pojednostavljenje riječ "napredak". Ne. To je promjena, ali nikako napredak. Napredak je npr. što je Obsidian napravio s Fallout: New Vegas naspram Fallout 3
BioWareu je bolje da ima hebenu dobru priču jer ako će biti neka generička tipa skupljanje resursa i MMO style grind/craft jao si ga nama.
Zasto? Pa vrlo jednostavno zapravo, posto su presli sa koridornih levela na open world logicno je i da se class sistem napusti (1). Igra ce biti veca i duza od prijasnjih nastavaka i nebi bilo smisla pocinjat novi game radi nekoliko skillova, zar ne? Meni je to dobra pormjena jer ce igra biti dulje svjeza sa vecim izborom oruzja i sposobnosti (2). A sto se tice tvog dozivljaja sa mjenjanjem klasa to je izgleda do tebe (3). Ako si mogao proci pored toga da su Sheparda ozivili nakon sto je uletio iz svemira kroz atmosferu lol (4)vjerujem da ces moc i preko ovoga. Neznam zasto ljude toliko smeta promjena i nekakav napredak sto se tice gameplaya da se pisu romani kako su nekoc bila bolja vremena. ME nikad nije pojam RPG-a vise neki TPS sa RPG elementima a sto se mene tice svaka promjena je dobrodosla.
1) Zašto misliš da je to logično, tj. po kojoj logici?
2) Ok, tebi je tako bolje. Samo se nikako ne slažem da će igra biti dulje svježa. Recimo da ti treba 40h za završiti ju. Zar nije dulje nešto svježe ako to obaviš s 3 klase odnosno 3 drukčija pristupa (120h)? Ovako nekako sumnjam da budeš dobio dulje iskustvo, probat ćeš sve klase u jednom igranju
3) Ne bih se složio, većina RPG fanova je protiv toga
4) Shepard je bio CYBORG, oživjeli su ga pomoću nano tehnologije i cijeli projekt vraćanja Sheparda se uklapa u priču, mjesto i vrijeme radnje s dostupnom tehnologijom. Projekt je ionako bio veliki rizik i pre skup. Puno manje ima smisla "ultimate death machine Ryder the explorer" To nema NIKAKVE veze s paralelom koju vučeš s poglupljivanjem gameplay mehanika oko kojih je ovdje diskusija.
Ajd, let's stay civil. Ali kakav napredak?? Često vidim da kad se ljudi obruše na neko pojednostavljenje riječ "napredak". Ne. To je promjena, ali nikako napredak. Napredak je npr. što je Obsidian napravio s Fallout: New Vegas naspram Fallout 3
BioWareu je bolje da ima hebenu dobru priču jer ako će biti neka generička tipa skupljanje resursa i MMO style grind/craft jao si ga nama.
Pa odogvorio sam ti na prvo pitanje ali vidim da ne citas sto pisem. Postaviti cu ti onda ovakvo pitanje, smatras li da je witcher 3 koji ima isto slican sistem onda los posto nema klasa? Nemaju svi 120 sati vremena za potrosit na igru kako bi vidjeli nekoliko novih skillova. A za napredak govorim iskljucivo na videno iz zadnjeg gameplay videa gdje se vidi borba koja izgleda puno fluidnije od prijasnjih nastavaka. Price se nisam ni taknuo, tome se svi mozemo samo nadati da ce bit na nivou ali nakon trojke nemam pretjerana ocekivanja pa bas zato se pomalo nadam da ce me iznenaditi.
Pa odogvorio sam ti na prvo pitanje ali vidim da ne citas sto pisem. Postaviti cu ti onda ovakvo pitanje, smatras li da je witcher 3 koji ima isto slican sistem onda los posto nema klasa? Nemaju svi 120 sati vremena za potrosit na igru kako bi vidjeli nekoliko novih skillova. A za napredak govorim iskljucivo na videno iz zadnjeg gameplay videa gdje se vidi borba koja izgleda puno fluidnije od prijasnjih nastavaka. Price se nisam ni taknuo, tome se svi mozemo samo nadati da ce bit na nivou ali nakon trojke nemam pretjerana ocekivanja pa bas zato se pomalo nadam da ce me iznenaditi.
Čitam, čitam; bez brige.
Apsolutno ne. Ali u tome je stvar. On je Witcher. Mutant obučen za borbu prsa o prsa, alkemiju, magiju. Ryder baš da može biti sve po želji ne znam. A stvar je i u tome što su maknuli jednu značajnu odliku prethodnih igara.
Iako to smatram lošim, atmosfera i interakcija s drugima su mi trilogiju učinile posebnima. Ne toliko combat.
Strah proizlazi iz ME:A reklamne kampanje; potenciranja borbe, micanja klasa u klasičnom smislu i što su do sada predstavljeni likovi bez ikakve karizme, kao iz prosječnog summer blockbustera naspram ekipe od prije. Što će biti znat ćemo za mjesec dana, tako da mislim bolje odigrati, pa onda raspravljati dalje što je dobro, a što ne. Ima sasvim opravdanih strahova oko ove igre.
Čitam, čitam; bez brige.
Apsolutno ne. Ali u tome je stvar. On je Witcher. Mutant obučen za borbu prsa o prsa, alkemiju, magiju. Ryder baš da može biti sve po želji ne znam. A stvar je i u tome što su maknuli jednu značajnu odliku prethodnih igara.
Iako to smatram lošim, atmosfera i interakcija s drugima su mi trilogiju učinile posebnima. Ne toliko combat.
Strah proizlazi iz ME:A reklamne kampanje; potenciranja borbe, micanja klasa u klasičnom smislu i što su do sada predstavljeni likovi bez ikakve karizme, kao iz prosječnog summer blockbustera naspram ekipe od prije. Što će biti znat ćemo za mjesec dana, tako da mislim bolje odigrati, pa onda raspravljati dalje što je dobro, a što ne. Ima sasvim opravdanih strahova oko ove igre.
___
Malo se ubacujem ali i meni je draže kad možeš birat klase kako oćeš nego da odabereš jednu stvar na početku i držiš se toga, pogotovo za igre od 30+ sati. Two worlds 2, Witcher III omogućuju respec. Vjerojatno je takva fora i sa ovim ME. Dakle imaš lika, kojeg puniš odabranim skillovima/magijama šta već svaki level up. Ako hoće igrat stealth snipera od početka do kraja nitko ti ne brani, s druge strane ako se meni svakih 20h igra nešto drugo u igri od recimo 80+h nisam prisiljen da svaki put kreiram novog lika. To je biowareu čak jedan veliki plus.
Ono što im je minus je val za valom neprijatelja, umjetno usporavanje (ranjen u ME3, mečava u DA:I) i binarne odluke.
Zašto ja u ME imam puno sati igranja? Zato jer mi samo treba 10h da proučim klase prije igranja hahah.
A svakako, kakav god bude Andromeda, preči ću ga.. ..pa onda budemo vidjeli kako će se mišljenja složiti.