Trenutno igram ME1 i stvarno je nevjerojatno koliko je sama radnja trojke potkopala radnju jedinice (nisam se ni sjetio ovoga dok nisam počeo igrati keca ponovno).
O čemu se radi? U kratkom - o catalystu.
Jel mi može netko onda objasniti zasto se Soverign MORA fizički spojiit sa citadelom da bi pozvao ostale reapere kada je to sam catalyst (iliti čudno misterijsko supernadnaravno AI biće) mogao napraviti bez imalo problema. Dapače on na kraju sam veli da on upravlja repaerima i da im je on dao svrhu, a u konačnici samim time oni su njemu dali svrhu lol.
Također kako je onda moguće da su protheanski znanstvenici uspjeli uopće reprogramirati keepere kada je catalyst morao znati da su došli na citadel (zove ga vlastitim domom pa je za pretpostaviti da i zna sto se na njemu dešava) i naravno NIJE pozvao Soverigna da riješi te uljeze? Wtf?
Zaista nema smisla, pogotovo ako se uzme u obzir koliko su reaperi temeljiti kada su čak stoljećima isli od planeta do planeta istrebljujući sav napredan život a sad odjednom ignoriraju tu tamo neke krelce koji prčkaju po njihovom jedinom načinu da aktiviraju portal u tamni dio svemira. Jel to jedino meni nema smisla ili ......
Presa sam ME1 prije neki dan.
1. Soverign se mora spojit sam na Citadel jer su keeperi s vremenom "evolvuirali" i poceli slusat samo naredbe od citadela samoga. Prije je Soverign samo posla naredbu i keeperi bi otvorili relay, ali sada su odbijali naredbu i mora se spojit.
Sam soverign je ovaj napad dugo priprema, sta ti i u igri govore, prvo je treba agenta (Saren), pa vojsku (geth) da bi usao na citadel tek tako.
2. Ako si cita sta pise u igri ( ili ti je engleski los ) vjerojatno si vidia sta je VI na Ilosu reka. Kad su reaperi otisli ca iz ovog svemira, proteanci su otisli na Citadel uz pomoc "njihovoh" relaya i "evoluirali" su keepere.
3. Vjerojatno neznas engleski. Reaperi su ignorirali Ilos jer su svi podaci vezani za njega unisteni u prvom napadu Reapera na citadel. A ti "krelci" koji prckaju po njihovom jedinom ( nije jedini ako si igra ostale igre, ali najbrzi je) su prckali nakon sta su otisli iz ovog svemira.