Mass Effect 3

poruka: 2.682
|
čitano: 358.595
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Mass Effect 3
Zura kaže...
Zeppe kaže...
Vi igrajte demo, ja sam lijepo ponovno rijesio 1. I 2. dio te neke od DLC'ova drugog dijela, te sad kao lik dobricina cekam sa mojom cijelom posadom te sejvovima na 3. dio. Nadam se da ce ovaj put i biti nesto RPG elemenata a ne cisti TPS kao u 2 dijelu.

demo završiš u cca pol sata (bilo bi manje da nema  cut scena koje traju možda i više od samog gameplay-a).

Inače, demo je odlična prilika da se upozna s klasama (ako netko nije do sada isprobao druge klase), jer u drugom dijelu demoa ostavljaju određeni broj skill pointova koje možeš potrošiti po želji.

Mozda probam tak mp demo, ali za sp demo sam siguran da ga necu preci. Neznam, osjecam da ce tu biti neki spoiler.. :)
Zeppe :D
17 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Ma isti je kao demo za ME2, nema nikakav spoiler za priču, barem ja nisam skužio ništa.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Nitko za MP?

Ako je netko zainteresiran neka me doda na Originu - Sunburn_Cro

Vi veri veniversum vivus vici
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda probam tak mp demo, ali za sp demo sam siguran da ga necu preci. Neznam, osjecam da ce tu biti neki spoiler.. :)

NEma nikakvih spoilera, osim onoga što se već odprije znalo. Ali ako stvarno neželiš biti ni taknut od strane SP priče opet ga je bolje neigrati.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Sad zasad sam bio dovoljno snažan da zažmirim i na najmanji spoiler, jedino što sam uspjeo pogledati je trailer a i to je bilo sasvim slučajno. Inače, jedna sam od rijetkih osoba koja preferira prvi Mass Effect, drugi dio je bio dosta dobar, korak naprijed što se tiče mnogih stvari ali jednostavno nije bio uzbudljiv kao prvi dio i (sasvim logično) imao onaj "everything's unfamiliar and new" feeling.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Dosta ljudi preferira prvi, ako ništa onda zbog više razrađenih RPG elemenata, u dvici ih skoro pa i nema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
thuglife kaže...

Dosta ljudi preferira prvi, ako ništa onda zbog više razrađenih RPG elemenata, u dvici ih skoro pa i nema.

Meni je prvi remekdjelo naspram drugog. Jednostavno priča je bila bolja, kao sto kažeš rpg elemenata je bilu strahovito više, malo mozga je ipak trebalo da se razradi dobar plan razvoja likova.

Dvica je jedino bolja po fluidnosti borbe i mrvicu boljom grafikom, sve ostalo je inferiorno.

No nastranu rpg elementi ono u čemu me dvojka najviše razočarala je priča,jer  gotovo i da je nema: 80% igre skupljas ekipu i onda bum zadnja misija.

Meni osobno najveći trn u priči dvice je definitivno derelict reaper ship, mislim malo je teško povjerovati da rasa koja toliko pažnje posvećuje brisanju svakog traga svojeg postojanja jednostavno zaboravi na jednog od svojih pripadnika a ima ih samo par tisuća.

Nadam se da trojka neće imati efekt 'dana nezavisnosti' kada je potrebno samo ubaciti virus u glavni brod i odjednom svi alieni padaju ko od šale.

BF3 Battlelog: pijana_carapa
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ja prvi nisam mogao probaviti duže od 15min, nakon dvojke (jer sam nju prije odigrao) činilo mi se kao da..ne znam točno kako bih se izrazio ali ugl bilo mi je jako, jako odbojno.

Znači općenito mi je gameplay bio nikakav tako da je nakon 15min išao uninstall, a priču sam onda popunio preko wikipedije.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 1:00 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Evo, napokon sam probao i MP dio i moram priznati da je zabavan. Možete ga slobodno probati jer nema nikakvih spoilera (nikakve priče, cut-scene, nema ništa).

Na raspolaganju su vam sve klase i 2 mape. Svaku mapu je moguće odigrati na 3 težine (Bronze, Silver i Gold) u društvu od ukupno 4 igrača.

Ja nisam uspio privoliti 3 frenda da probamo zajedno, pa sam se okušao sa random ekipom.

tijekom igre (dok se čeka na početak) moguće je odabrat oružje, raspodijelit skill pointe, vidjet kako radi inventory sistem, weapon modification, itd.

Snimio sam i kratki gameplay:

----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
thuglife kaže...

Ja prvi nisam mogao probaviti duže od 15min, nakon dvojke (jer sam nju prije odigrao) činilo mi se kao da..ne znam točno kako bih se izrazio ali ugl bilo mi je jako, jako odbojno.

Znači općenito mi je gameplay bio nikakav tako da je nakon 15min išao uninstall, a priču sam onda popunio preko wikipedije.

Moja ti je preporuka da pregrizeš, i odigraš, priča te doslovno počupa u igru, nedostatak RPG elemenata ti većinu vremena ni ne predstavlja velik problem, samo na igru gledaj kao igru nekog drugog žanra, a ne RPGa i uživaj :).

15 godina
neaktivan
Mass Effect 3

min ima zanimljivih podataka o bioweru i mass effectu 3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thuglife kaže...
AA-d00d kaže...
thuglife kaže...

Moja ti je preporuka da pregrizeš, i odigraš, priča te doslovno počupa u igru, nedostatak RPG elemenata ti većinu vremena ni ne predstavlja velik problem, samo na igru gledaj kao igru nekog drugog žanra, a ne RPGa i uživaj :).

Također velika preporuka, prvi dio sa pričom i radnjom je pravo remek djelo. Izdrži taj početak i siguran sam da ćeš uživati do kraja igre.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
neaktivan
Prvi dio je super, drugi je vise akcijski (meni isto super). Treci, vidim, nastavlja se na stil drugog.
Prvi i drugi su imali svoje musice, ali uglavnom u dijelovima koji nisu bili vezani uz pricu pa i nisu toliko strasni.
Tko nije, obavezno nek ide redom od prvog nadalje.
----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
13 godina
Mass Effect 3

Oće netko bacit MP sa mnom ?  :) 

ShadowWLordD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mass Effect 3

mogao bi ja aj me dodaj na xfire matejsb22 ili na skype : matej.doky

tj.na Origin servisu : dokii22

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 14:00 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Također, ako neko želi samnom u MP, dodajte me na Originu: F4stReload

Origin: F4stReload ---- | ----- Nema na čemu! ------ | ------ Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mass Effect 3

dodao sam te prihvati pa da zaigramo

jel se to mogu neke misije zajedno prelaziti,kao CO-OP ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mass Effect 3

Doda sam vas na skype i originu pa se javite 

ShadowWLordD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mass Effect 3

prihvatio ajd dodjite na origin i skype evo me cekam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

prihvatio ajd dodjite na origin i skype evo me cekam

ja mogu tek kasnije večeras.. tijekom dana imam uglavnom nekakve obaveze.

Origin: F4stReload ---- | ----- Nema na čemu! ------ | ------ Google is your friend ----- | -----
14 godina
Mass Effect 3

Hočemo zaigrati MP,dodajte me a neki neka prihvatite : Voyager_CRO

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 15:32 (Tomy Lee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Dodajte i mene Origin nick: zrimo, pa da bacimo koju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mass Effect 3

{#}

Shazbot !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mass Effect 3

OK glupo je kad ti dođe trailer od par sekundi u kojem piše da full trailer dođe par dana kasnije i ja sad veseo idem vidjeti trailer i na kraju tog full trailera... ma morate pogledati sami:).

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vs7kix6_8Ks

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E kada bi napravili pravi film.

16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

muku mu ljutu :( sad me ovaj demo toliko navukao da sam ponovo išao prelaziti ME 2. Ovaj put sa svim DLC-ovima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Zura kaže...

muku mu ljutu :( sad me ovaj demo toliko navukao da sam ponovo išao prelaziti ME 2. Ovaj put sa svim DLC-ovima.

Mene ovo čekanje ubija pa sam ponovo krenuo prolazit ME2, naravno sa svim DLC-ovima, makar sam već par puta prešao. Jednostavno, igra je predobra.

Kad će više taj ožujak...

Paragon
16 godina
neaktivan

Nisam impresioniran..

Demo je za nekoga tko ne pati od mass efekta (pun intended) gotovo kontraproduktivan.

Kao prvo podjela na action, standard, rpg nema smisla..

U actionu te zaključaju na soldiera, a u rpg na neku smiješnu težinu..

Action mod automatski bira dijaloške odgovore (kontinuirani film) i automatski puni skillove.

Shvaćam namjeru actiona moda (i potrebu njegovog postojanja) zbog igrača koji su navikli na gears of war ili uncharted.

Međutim action mod je moguće igrati isključivo kao soldier.

Pretpostavljam da bi i ti igrači poželjeli možda isprobati neku drugu klasu bez "mučenja" sa dijalogom.

Rpg mod je uvreda. On ne nudi nikakve dodatne RP opcije u odnosu na standardni nego samo zaključava težinu.

Čemu?

Customizacija oružja je nevidljiva u demu. Ipak pogled na wikiu otkriva nam da se ne radi o punoj customizaciji prilikom koje bi morali misliti da li ćemo nadograditi pojedini dio oružja. Nema negativnih posljedica pojedine nadogradnje. Dulja cijev daje više štete, ali ne smanjuje npr. rate of fire. Ovdje se radi o jednostavnom skupljanju modova po misijama, kao u ME2, pri čemu su modovi rangirani po snazi. Razlika su i vizualni efekti pojedinih modova (vidljiv nišan, dulja cijev). Također su najavljene (ali ne potvrđene) konzole unutar misija na kojima je moguće oružje modificirati novopronađenim dijelom.

Što se tiče skillova, čini se da je fokus na njihovoj evoluciji umjesto na odabiru na koje skillove ćete se fokusirati. tako bi oni koji dosegnu maksimalni nivo 60, trebali imati na raspolaganju imati 181 bod od potrebnih 189 za maksimalni razvoj dostupnih 8 + jednog bonus skilla. Pri tome je veliku bonus "uvezete" li lika iz prethodne igre koji je već odradio 25-30 levela. Gotovo svi skillovi su unaprijeđeni i gušt je zaigrati pojedine klase. Tako recimo inžinjerac ili infiltrator hakiranjem neprijateljskog turreta kompliciranu borbu doslovce trivijaliziraju. Volite li više klasa ME3 bi mogli zaigrati više puta.

Inventorij je iznimno kriminalno prikazan u demu. Naime u ME3 težina oružja koja nosite utječe pozitivno ili negativno na cooldown skillova. Tako možete odabrati samo pištolj, pri čemu će vam cooldown skillova biti iznimno kratak ili se nakrcati raznim oružjem pri čemu ME gotovo postaje obični shooter. U demou naime nije moguće odbaciti oružja već ste zapeli sa pištoljem, strojnicom, jurišnom puškom i sačmaricom tako da je jedan tactical cloak ili biotic charge moguće koristiti svakih 20ak sekundi što igranje nekih klasa čini frustrirajućim, a bez ikakve potrebe.

Kretanje i animacije su nespretni. Kamera je malo preblizu tako da vam je fov prilično uzak. Sve je nagurano na jednu tipku tako ako imate neku tipku na tipkovnici koju "mrzite" evo vam prilike da je uništite. Jednom tipkom naime u ME3 sprintate, ulazite i izlazite iz zaklona, skupljate predmete, inicijalizirate razgovore, milujete dragu(og)..

Borba se čini teža prvi put kada zaigrate, ali zapravo nije toliko. Frustrirajuća je, ali to je zbog gore navedenog inventorija. Jedina realna promjena je potreba za više kretanja. Naime, velika je promjena što i na instanity težini postoji puno protivnika čija je jedina zaštita hp (nemaju niti trunčice štitova ili barijera) te su od starta ranjivi recimo na zamrzavanja (squad cyro ftw) ili biotic napade. Ne treba puno da se shvate taktike koje je potrebno primjeniti. Tako recimo, iznimno izdržljivi neprijatelji sa štitom postaju smijeh jednom kada ih zamrznete ili im otrgnete štit iz ruku uporabom biotica.

Neprijatelji nisu posebno pametniji, osim što je njihovo ponašanje bolje zamaskirano. Tako će vas obasipati granatama ili postavljati dimne bombe kroz koje je nemoguće ciljati, a sve kako bi se konstantno morali kretati. I dalje je moguće naletjeti na neprijatelja koji vas ignorira ili stoji na sredini bojnog polja. Na višim težinama njihova je preciznost i šteta ubitačna, posebice ukoliko fokusiraju paljbu na Shepa.

Mape su i dalje linearne ako gledamo ulaz i izlaz, ali isto tako dizajnirane na način da nude 2 puta između tih vrata. Pri tome nije bitno koliko ima smisla recimo konstrukcijska prepreka na sredini sobe, glavno da Shepard i ekipa mogu flankati (ili biti flankani). Nije niti strana taktika recikliranja na način da se po istoj prostoriji morate vratiti nakon što ste očistili val neprijatelja i boriti sa novim valom.

O priči je iz dema teško nešto posebno reči. Dijalog se čini klišeiziran i da se radi o nekom drugom izdavaču mislim da bi više ljudi to primjetilo.

Osnovna priča ima još manje smisla. Naime Reaperi mora da su "najnesposobnija kuga svršetka svijeta ikad" kad Shepard ima vremena skakutati galaksijom dok oni mrcvare zemlju.

Iako je ME3 bez sumnje kvalitetan prozivod, u osnovi ne vjerujem da bi cijela igra dobila previsoku ocjenu da se ne radi o "vrhuncu" triologije pri čemu BioWare uspješno igra na kartu vezanja uz naše pastirčice i pastirčeke kako bismo zažmirili na jedno oko. Bojim se da im to postaje trend (SWTOR)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 13:14 (NightShadow).
17 godina

@NightShadow

uz duzno stovanje igru se ne moze kritizirati samo uz odigrani demo koji je identican onome koji se vrtio posljednjih mjeseci/godinu dana ili koliko vec po internetu.

kazes da su reaperi najnesposobnija kuga svrsetka svijeta zbog jednog jedinog razloga, jer su spori. pa ipak u prvom dijelu vigil na ilosu-u govori o dugom vremenskom periodu koliko je trebalo reaperima da izbrisu cijelu civilizaciju. nije bitno sto su oni spori, nego sto su sistematicni. a dovoljno je vidjeti iz me1 da treba masu ''firepower'' da bi se samo jednog ubilo. sad, kako ce se to odraziti na cijelu pricu, odnosno hoci li ovaj dio biti zadnji u trilogiji ili ce ga razvuci u to necu ulaziti dok igra ne izađe i dok je ne odigram.

ja ovako gledam na pricu. nema teorije da ce shepard kad ujedini sve rase u svemiru moci skrsiti reapere u smislu jedne ogromne svemirske bitke. eventualno je moguce da ih pobiju npr 1/5  ukupnog broja, ali da svi izginu u toj ogromnoj ''makljaži''. vjerojatno ce biti neka ''caka'' kojom ce oni njih sve pobiti. da li je to ubacivanje nekakvog virusa u reapere pa ce oni svi pokrepat, ili neka super tajna tehnologija koju je prothean civilizacija ostavila iza sebe. 

mape su i u prvom i drugom dijelu bile linearne. dijalozi su uvijek bili deformirani, jer se radilo ili o paragon izboru ili o renegate, a i sami sistem je to forsirao buduci da su bili bolji bonusi na osnovu viseg broja određenih poena. opcenito nikad mi se nije sviđao taj dialog sa 3 opcije, a jos pogotovo da meni igra pokazuje koji ''dark'' a koji je ''light'' side odabir. 

promjena oruzja mi se cini ok, ali ako nema negativnog efekta kao sto si govorio onda je parada za budale. ai neprijatelja je uvijek velika rasprava ali sto to meni vrijedi kad ja uopce necu igrati igru na insane ili sto vec, nego na normal. uostalom presao ti igru na jednoj ili drugoj tezini kraj ce uvijek biti isti. da je bar slucaj da je bolje oruzje i oprema sto je tezina veca. kretanje mi se sviđa, nisam igrao demo pa ne mogu komentirati je li nezgrapno, ali ideja o vecoj slobodi kretanja je ok. 

nikad ovo nije bila rpg igra u pravom smislu rijeci. jedino se tom nazivu koliko-toliko priblizila u prvom dijelu, na kraju krajeva najbitniji aspekt ove igru su prica i likovi.

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 14:13 (Obi Wan).
13 godina
odjavljen
Mass Effect 3

Demo ko demo, jedinu manu koja me iritira je da se kamera čudno kreće kada Shepard bježi. Odnosno ne miće se gore dolje pa imam neki dojam, dok ne vidim Shepardove noge kao da lebdi iznad tla. Valjda će to popraviti.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice