Dal je ko probao ovu igru??
Meni izgleda jako zamimljivo pa me zanimaju vaši dojmovi...
Dal je ko probao ovu igru??
Meni izgleda jako zamimljivo pa me zanimaju vaši dojmovi...
Ova igra izgleda odlično, a dosta mi sliči na Total War.
Isprobao sam.
Zanimljiv koncept. Elementi RPG, fantasy, Heroes of M&M i Total War u jednoj igri. Grafika na razini današnjih standarda, produkcija visoka (ne najviša), animacije jedinica vrlo dobre.
Već u tutorialu se kreće žestoko s pričom, i samo na temelju toga su me obradovali neki detalji.
1) heroj (general iz TW?) ima nekoliko spellova. U tutorialu je to Fog of Avalon - smanjuje učinkovitost protivničkih strijelaca za 50%
2) u TW postoji samo bitka - vojska na vojsku na livadi ili opsada grada. Ovdje ima nekoliko točaka na mapi koje se mogu osvojiti za bonuse, a ne moraju (sela, utvrde, ruševine, spomenici, vrhovi)
3) skrivanje u zasjedi - jedinica mora najmanje jednu minutu provesti u šumi da postane skrivena, ali je zato i nezgodno što svoje jedinice moramo oprezno voditi kroz šume jer uvijek ima mogućnost upadanja u zasjedu
4) odlučivanje o tijeku - pri planiranju osvajanja slijedeće provincije može zadatak biti napadni ovog ili onog feudalca (opredijeli se), jedan će ti biti saveznik, a drugi protivnik, sa svakom odlukom dolaze bonusi u raznim oblicima - materijalni, diplomatski, nove vještine i spellovi...
I to je samo u tutorialu
Vidjet ćemo dalje. Prema filmovima vidim da za jedinice možemo imati divove, spellovi su moćniji (munje, teleport), razvijanje heroja u jednom od nekoliko smjerova (dobar, loš, kršćanstvo, poganstvo), razvijanje raznih magija, vještina, diplomacija, itd.
Evo,ovog trenutka sam upravo odustal od ove igre jer mi je jednostavno preteška. Igra je inače super perfektna (osim što su strijelci nenormalno prejaki) i jednostavno te tjera da ideš dalje i dalje jer se uvijek nešto zanimljivo dogadja. Armije duhova vrve sve po svuda,Seelie i Unseelie armije upravo su počele invaziju na mene,Dark knight "Mordred" me napada,pobune konstantno u svakoj provinciji. Izgleda da nisam još prokužil igru. Čital sam na nekom stranom portalu da možeš nekim forama dobiti snažnije armije ali ja sam po toj teoriji zeznuo već u startu jer sam odabrao kršćanstvo kao put. Opisano je da se možeš suprotstaviti sa seelie ili unseelie archerima,a oni pripadaju "Old faith" strani i kombinirajući "Sidhe path" magiju sa njima. Ako je netko skužio neke finte,please help. Već sam skupio svih 12 heroja ali mi ni to ne pomaže. Činilo mi se da mi ide dobro ali od ovog trenutka sve se počelo raspadati,jednostavno je previše neprijatelja. Help!