Kako presnimit DVD od 8 G na DVD od 4.7 G

poruka: 9
|
čitano: 4.225
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobio sam neke igrice od druga,sve orginali,i pokušao da ih presnimim na DVD od 4.7 GB.Prvo sam ih prekopirao na kompjuter,i pokušao da na prvi DVD presnimim sve foldere i neke data.crab(mislim da se tako zovu,uglavnom su zipovani) fajlove,a na drugi DVD sam presnimio ostalo.Kod nekih mi je to uspjelo,pa mi je u toku instalacije došao prozor sa"Next,Try Again,Cancle".Zanima me šta je bitno znati i uradii da prepržim sve igrice na ovaj način i da mi uspije.MOlim vas pomozite mi , moram što prije da prepržim igrice.Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Jel ti to pržiš prijatelju pa da ima sigurnosne kopije ili?

Ili ti je pak prijatelj te poklonio, pa hoćeš da imaš i originale i po 1 kopiju svake?

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 11:40 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako presnimit DVD od 8 G na DVD od 4.7 G
Glumac kaže...

Dobio sam neke igrice od druga,sve orginali,i pokušao da ih presnimim na DVD od 4.7 GB.Prvo sam ih prekopirao na kompjuter,i pokušao da na prvi DVD presnimim sve foldere i neke data.crab(mislim da se tako zovu,uglavnom su zipovani) fajlove,a na drugi DVD sam presnimio ostalo.Kod nekih mi je to uspjelo,pa mi je u toku instalacije došao prozor sa"Next,Try Again,Cancle".Zanima me šta je bitno znati i uradii da prepržim sve igrice na ovaj način i da mi uspije.MOlim vas pomozite mi , moram što prije da prepržim igrice.Hvala.

Na jedan DVD moraju iči svi fajlovi od jedne igrice.Znači tebi treba dvoslojni DVD.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan

Pa kopiraj tak kak si i kopiral, na 2 dvda, pa kad ideš instalirati, sve fajlove sa ta dva dvda strpaj u jedan folder na disku i onda sa diska pokreni instalaciju. Pazi na strukturu foldera da bude ista ko i na orginal dvdu.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina

Ili jednostavno napraviti ISO sliku dvd-a, winrarom ju podijeliti na veličinu dvd-a.

Spržiti dijelove na dvd-e i ikasnije kad/ako bude trebalo samo se otpakira na disk i mounta.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ludovi,ne komplicirajte....ortak skini program DVD SHRINK,besplatan je i on ti sve fino automatski napravi,naravno prije toga to samo podesiš u setupu...evo ti link:

http://www.dvdshrink.org/what_en.php

enđojaj!!! Namigiva

15 godina
neaktivan

hvala za ovo ...probaću sa ovim DVD Shrink-om .....i imam još jedno pitanje .Zna li ko od vas kako instalirat GTA Lost and Damned preko Spark IV.Ja imam na CD-u neke fajlove i ima neko objašnjenje ,ali to je pre komplikovano.Zna li ko to fino objasnit ili ima li neko kakav video.

P.S Nemam XBox.

Hvala.

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

ludovi,ne komplicirajte....ortak skini program DVD SHRINK,besplatan je i on ti sve fino automatski napravi,naravno prije toga to samo podesiš u setupu...evo ti link:

enđojaj!!! Namigiva

Linuxjuzer-u skino sam Ovaj D VD Shrink i kad odem na opciju OPEN Disc izađe mi prozor na kome piše:

DVD Shrink encountered an eror and cannot continue.

Failed to Open file ''E:'VIDEO_TS.INFO''

The system cannot find the file specified.

kakav je ovo problem i kako ga se riješit.

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

enđojaj!!! Namigiva

@linuxjuzer WTF?! Pa DVD Shrink je za reauthoring i backup dvd filmova, malo si pomješal nešta.

@Glumac Odtud ti i taj error, vidiš da ti error kaže da nemože nać E:'VIDEO_TS.INFO. Naglasak na boldanu riječ. Očito nisi pročitao na stranici: "You can use this software in conjunction with DVD burning software of your choice, to make a backup copy of any DVD video disc."

Kažem ti šta je najjednostavnije. Fino razdjeliš na 2 dvda, i kad ideš instalirati sve presnimiš u jedan folder (analogno jednom dvdu) i iz tog foldera pokreneš instalaciju. A možeš i ovo šta ti je 191x7 reko.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 17:54 (1domagoj1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice