Global agenda - MMOFPS

poruka: 23
|
čitano: 5.569
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Global Agenda

Bok svima,

evo upravo se instalira igra iz naslova.

Za neupucene, to je FPS sa MMO elementima (perzistentni svijet, crafting, etc...), kosta oko 45 eura na steamu, uz cinjenicu da se veliki dio igre moze igrati bez mjesecne pretplate (ie. FPS dio), dok mjesecna pretplata donosi pristup MMO elementima.

Koga interesira lako ce se informirati, no mene interesira da li ovdje ima drugih ljudi koji su je kupili i da li su voljni zaigrati skupa? Da li ju je netko vec isprobao i kakva su iskustva iz prve ruke?

Znam da je izlazak nesretno pogodjen bas sa Battlefieldom, ali Battlefield sam ionako igrao samo 2142, jer volim SF, tako da cu Bad Company preskociti. S druge strane jako me zaintrigiralo sto se Global Agenda konstantno usporedjuje s Team Fortressom 2 i naglasak je, navodno, na teamworku.

Dakle, komentari, iskustva, mozda cak i pokoji Steam ID na PP ako se netko zeli igrati u timu.

Refuse is our inspiration, terrorism our trade, sabotage and piracy, chaos our mental state / In the age of super-boredom, hype and mediocrity, celebrate relentlessness - menace to society

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global Agenda

Malo bumpa i kratki review:

igra je tocno ono sto sam htio, and a kitchen sink.

Uzeo sam Assault klasu, koja je nekakav mix izmedju tipicnog FPS assaulta i Tenka u MMORPGovima. Inventar se sastoji od jednog melee oruzja, 2 ranged oruzja, 3 utility devicea, 1 group buff i 1 deployable. Svaki fight donosi XP koji, normalno, donosi level upove. Level up otkljucava nova oruzja za klasu i donosi skill pointse, koji se raspodijeljuju po spec treeju. Oruzja i deviceovi se ne mogu kupovati nego su predefinirana za svaku klasu, u 4 razine. Prilikom equippanja svaki lik ima na raspolaganju 15 equipment pointsa, pored ogranicenja sa slotovima, tako da treba malo razmisliti sto tocno ponijeti u fight (ie. minigun ili rocket launcher) i koliko jake upgradeove ponijeti (minigun lvl4 i range shield lvl2, npr). Nema municije, sve crpi energiju iz jednog energy poola.

Ah da, tu je i nezaobilazni jetpack :-D Svatko ga ima, trosi isti energy pool, i kad se covjek nauci da moze letjeti gdje god, otvara sasvim drugacije pristupe mapi i borbi.

Skillovi su rijeseni tako da daju vrlo malen bonus na damage ili health, ali daju velike bonuse na trajanje - sto je po meni odlicno rijeseno jer likovi level 50 imaju neke prednosti nad likovima lvl 1, ali sve je to besmisleno ako covjek ne zna taktizirati i improvizirati u borbi. Cisto za primjer (i malo samohvale), moj lvl6 Assault je jucer na payload mapi napravio najveci attack i defense score, zahvaljujuci odlicnom medicu i malo moje improvizacije - naspram drugog tima koji nije imao fightera ispod levela 20. To ne znaci da sam ja super igrac, nego da su bonusi odlicno balansirani.

Respecanje je besplatno, tako da nema nikakvog penala za 'pogresno' specanje.

Kreditima se moze kupovati visual fluff (armour, boje, etc) i upgradeovi. Upgrade slotova ima barem 20, i jos uvijek nisam uspio nista kupiti jer je trgovina bila zatvorena (?????). Potrosio sam svojih prvih 6000 kredita, zaradjenih u PvP-u na armour i boju, i tek onda sam shvatio da je to samo visual fluff :-D

Postoji i crafting i to dvije vrste - jedan je osobni, gdje se kupi ili loota blueprint, i onda uz pomoc komponenti (koje se takodjer lootaju ili kupuju) i shop keepera, moguce je izcraftati neki upgrade.

Druga vrsta craftinga je za agencije, gdje se mogu craftati vozila, mechovi, dropshipovi, upgradeovi, i sve je to perzistentno; u smislu, ako mech koji je izcraftan kroz tjedan dana ode u klinac u nekoj misiji, pa-pa :-) Odlican nacin da se doskoci kamikazama.

Fightovi su tipicne stvari vec vidjene u FPS multiplayer shooterima: popularni payload iz TF2, checkpoint race, i nekakav reverzni CTF, gdje treba mecha s bombom odgurati u tudju bazu. To je PvP dio, i to ne ukljucujuci Conquest mod, dostupan samo pretplatnicima.

Postoje i PvE borbe, koje me podsjecaju na L4D - odabere se tezina misije, ceka se u queueu dok se ne skupi 4 igraca, i onda krece mapa. PvE fight obicno traje oko 10ak minuta, i na kraju je boss.

PvP, normalno, donosi i vise kredita i vise XP-a :-D

Takodjer je moguce prikljuciti se nekoj od agencija, ali trenutno sam solo jer me nije volja ulaziti u politiku dok se ne naucim trips&tricks moje klase.

Sve navedeno (osim agencijskog craftinga) je dostupno cisto one-time-purchaseom. Mjesecna pretplata donosi stategijske elemente gdje se na hexagonalnoj mapi agencije bore za resurse i teritorij. Mogu se graditi rudnici, laboratoriji, tvornice i sve to neatly funkcionira da bi se proizvela oruzja za osvajanje jos teritorija :-D

Ako sam dobro shvatio, Conquest kampanja bi trebala trajati izmedju 45-60 dana, dakle citajuci izmedju redaka, wipeat ce mapu svakih 2 mjeseca, ali likovi i oprema normalno ostaju.

Grafika je Unreal3 engine sa svim novotarijama, dakle ocekuje se nesto sto izgleda kao Batman:AA - no imam dojam da ih je artstyle zeznuo, jer dok Batman:AA izgleda 'tight', ovo je nekako saroliko i ne mogu se odluciti da li izgleda ozbiljno ili sasavo.

Uglavnom, ja sam zadovoljan svakim eurom koji sam dao - za razliku od STO-a, gdje bi radije da sam obrisao straznjicu s tih 50 eura tako da mogu reci "i to sam napravio".

Cheers!

Refuse is our inspiration, terrorism our trade, sabotage and piracy, chaos our mental state / In the age of super-boredom, hype and mediocrity, celebrate relentlessness - menace to society
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 11:48 (Deus ex machina).

0 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Igra dobija, doduše nakon nekog vremena, i boxed izdanje.

http://electronictheatre.co.uk/index.php/pc/pc-news/4677-global-agenda-signed-for-retail-release

:)

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Malo dizem temu iz mrtvih...

Izasla je Sandstorm ekspanzija koja redom uvodi:

* "raid" battles, odnosno 10 ljudi brani Dome protiv NPC-eva

* Questove

* Otvoreni world nazvan Sonoran desert

Pored toga, od pocetaka igra je promjenila ruho potpuno. Uvedeni su itemovi umjesto deviceova, lootanje istih, crafting modova koji sad cak necemu i sluze...

I ono najbitnije, vise nema mjesecne pretplate ni za sto. Dovoljno je kupiti igru i sve je besplatno...

Ponovno, toplo preporucam igru ljubiteljima TF2-a i L4D-a jer je gameplay slican i odlican (ovisi da li se igra PvP ili PvE).

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Global agenda - MMOFPS
Deus ex machina kaže...

Malo dizem temu iz mrtvih...

Izasla je Sandstorm ekspanzija koja redom uvodi:

* "raid" battles, odnosno 10 ljudi brani Dome protiv NPC-eva

* Questove

* Otvoreni world nazvan Sonoran desert

Pored toga, od pocetaka igra je promjenila ruho potpuno. Uvedeni su itemovi umjesto deviceova, lootanje istih, crafting modova koji sad cak necemu i sluze...

I ono najbitnije, vise nema mjesecne pretplate ni za sto. Dovoljno je kupiti igru i sve je besplatno...

Ponovno, toplo preporucam igru ljubiteljima TF2-a i L4D-a jer je gameplay slican i odlican (ovisi da li se igra PvP ili PvE).

ima koja agencija tu da je sa balkana evo ja isto igram a nisam vidia nikoga za sad, javi se ingame nick je Olivera ,Pozzz

16 godina
neaktivan
neno16 kaže...

ima koja agencija tu da je sa balkana evo ja isto igram a nisam vidia nikoga za sad, javi se ingame nick je Olivera ,Pozzz

Nemam pojma, ali ja sam uboo jednog decka iz Splita slucajno, na PvE-u. Napisem "jebiga" u chatu i on reply "e da, jebiga" :-D

Sto se tice agencija, to se toliko raslojilo da sam odustao od AvAe. Kupio sam igru u pocetku i odmah postao clan Hayabuse u Nexusu, ali JL/Protocol i ekipa su nabrijavali te borbe na nesto sto vise covjek ne moze igrati bez zescih treninga... Hayabusa je pocela sa nekim pravilima, kao sto je zabrana pugginga, obavezni PvE trening i lootanje componenata, i bla bla bla - pa sam ja lijepo odustao od agencija i Ave i sad se drzim PvE-a i PvP-a.

Btw, ovi novi 10-man raidovi su prezabavni... no ne bas teski... za misije koje samo +30 leveli mogu odradjivati, ono je bilo skoro pa bijedno.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
neno16 kaže...

Nemam pojma, ali ja sam uboo jednog decka iz Splita slucajno, na PvE-u. Napisem "jebiga" u chatu i on reply "e da, jebiga" :-D

Sto se tice agencija, to se toliko raslojilo da sam odustao od AvAe. Kupio sam igru u pocetku i odmah postao clan Hayabuse u Nexusu, ali JL/Protocol i ekipa su nabrijavali te borbe na nesto sto vise covjek ne moze igrati bez zescih treninga... Hayabusa je pocela sa nekim pravilima, kao sto je zabrana pugginga, obavezni PvE trening i lootanje componenata, i bla bla bla - pa sam ja lijepo odustao od agencija i Ave i sad se drzim PvE-a i PvP-a.

Btw, ovi novi 10-man raidovi su prezabavni... no ne bas teski... za misije koje samo +30 leveli mogu odradjivati, ono je bilo skoro pa bijedno.

ja sam poceo prije dva dana igrat evo sad sam lvl 27 i lupam samo po merc pvp iskreno ovo drugo neznam sta je ,a nisam se bas ni trudia da bi pita nekog trazia san tu po netu ali nema nas puno u GA ti si prvi kojeg vidim po forumima da igra ovo, primjetia san da je pve ili je pretezak ili san ja u grupi s nekim debosima, uvijek na kraju ne uspijemo dovrsit misiju + umru svi minimum 10 puta i vecinon niko ne heala haha

uopce ne kuzim sta je ova ava samo vidim da ljudi imaju neke teritorije grade neke rudnike defence sisteme ... 

pa daj mi objasni u par recenica sta je ta ava, postoji li nacin da brze zaradujen kredite i di nac najbolji gear??

koji ti je ingame nick?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 17:52 (neno16).
17 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Kad se malo naigram Lead and gold-a budem uzeo i ovo - izgleda ok Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
čuo sam da je igra potpuno besplatna pa bih je želio zaigrati u multyplayeru s ekipom s foruma,pa ako mi možete dat link da je skinem.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
neaktivan

nije besplatna dode 30 eura na steamu ali su makli mjesecnu preplatuCool

16 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Link je, kao i uvijek, svemoguci Steam.... igra ima trial period, mislim da traje 2 tjedna ili slicno.

Takodjer, ja imam tri alta a samo jedan je manji od lvl 30, a s obzirom da je trial ogranicen tezinom misija, igrajuci Medium PvE ne dobijam bas nista, nazalost :-(

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 19:06 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

mene to jako podsjeca na exsteel

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Imam pet kodova za 15% cijene igre dolje. Tko zeli nek pita OVDJE, NE NA PM. Prvih pet dobijaju kodove, ostatak se moli da prebroji molbe prije nego spamaju zamolbe.

0 0 hvala 0
17 godina
Baš skidan demo da malo probam.. Kolko vidim na steamu je 25% popusta trenutno..
17 godina
protjeran
Global agenda - MMOFPS

Probao igru, i cini mi se ful zabavna, aliiiiiiiiiii moj komp i ne uspijeva drzat neku fluidniost FPS-a,

pa igra malo trza i to me zivcira. :-(

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...

Probao igru, i cini mi se ful zabavna, aliiiiiiiiiii moj komp i ne uspijeva drzat neku fluidniost FPS-a,

pa igra malo trza i to me zivcira. :-(

Da, trzanje u FPS-u i to jos multiplayer... :-\

Jesi probao ubiti neke settinge? Ambient occlusion obicno guta dosta FPS-ova. Motion blur i focus blur ionako samo nerviraju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 18:36 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
Global agenda - MMOFPS

Jamio :D.

Probao, dojmovi...kasnije :D.

Nije loš početak, uzevši u obzir ostale MMO-e, ovaj je još nekak najživljiji.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Global agenda - MMOFPS

Eo da se prikljucim i probam oziviti malo temu. Krenuo se igrat prije 2 tjedna, lvl 32, recon, tek neki dan kupio Elite. Ak se jos uvijek neko igra nek me doda - Cquencer. :)) Vidimo se.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Zakon mi je procitati svoj review koji sam napisao kad je igra izasla, i vidjeti koliko se toga promjenilo do danas :-D

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Global agenda - MMOFPS

Igrao sma igru nekih 2 sata max...nije me uspjela odlijepit od drugih igara koji me okupiraju...nažalost. Ne čini se loša.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Global agenda - MMOFPS
Deus ex machina kaže...

Zakon mi je procitati svoj review koji sam napisao kad je igra izasla, i vidjeti koliko se toga promjenilo do danas :-D

Jos je smijesnije sto si napisao da kosta 45 Eura na Steam-u a ja platio 50 kuna s kuponom :))

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
13 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Ako netko igra nek se javi, nick je yellowivan.

Ja sam u agenciji imena Agencija :D pa ga mogu ubacit unutra :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Global agenda - MMOFPS

Dali ovo tko jos igra. I jeli ima igrača s naših prostora ?

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice