Fallout i Fallout 2

poruka: 43
|
čitano: 9.059
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Fallout i Fallout 2

 

Mislim da o njima jos nema topic...

 

Pa je mi moze netko reci zasto su te igrice tako dobre?

 

Ja ih nisam igrao, ali razlog zbog kojih sam skeptican je to sta se kreces sa misem, a takve igre su mi prilicno dosadne i prestaticne...

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2

E, ovako, za nas nešto starije igrače u 30im godinama fallout 1 i 2 (barem za mene) su legendarne igre; prije 10 godina nije bilo ovak naprednih računala, pa su se developeri više oslanjali na dobru priču, zaraznu igrivost i ludi humor, (speech i bartering s niskom inteligencijom :D) nego na tehničke izvedbe. Danas se zaista možemo uvjerit u beskonačnu eksploataciju raznih serijala, igra za igrom na istom enginu uz poboljšanje zvuka i grafike, a priča drek. Osobno sam prešel F2 20-tak puta i uvijek iznova se veselim igranju. Svaki put imaš drugačiji lik, briješ po mapi kam očeš, a ne kak u ovom sra*u od Fallouta 3 (koji vrijeđa normalne ljude, napravljen je za američke tinejdžere konzolaše, imho). Kaj da ti velim, danas možda i izgleda staro igra, al ima dušu, tu je i lagana doza radijac.. pardon, nostalgije, zbog koje su i dan danas Fallout 1 i 2 jedne od najdražih igara. Uz njih igram i DiabloII LOD, koji isto tako iznova veseli. Danas su druga vremena, ipak, i svi pričaju za nove igre "kak je grafika doooobraa", "kak dobro zgleeedaa" i tak dalje, al recimo, igram ja i COD4 onak, pro, barem kolko to može čovjek reći za sebe, probam skoro sve kaj izađe od igara, al puno njih jednostavno nema tu dušu, to nekaj... Uostalom, visoko preporučam serijal (bez tacticsa... nije to isto), pa odluči sam, a ako ti baš i nebudu nekaj igre, rekel sam, druga su vremena danas, klikati nekakve čovječuljke po ekranu i nije možda tolko privlačno ko ludi FPS pun detalja, al ako voliš dobru priču, i postakopalitični ugođaj, F1 i 2 su - mustplay! Sretno!

15 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2

imaš pravo ja sam ist fan fallouta imam i jedinicu i dvojku još i danas igram neke stare igre popot legedernomg duke nukema 3d monkey islanda wolfa 3d tomb ridera 1 2 itd.. ove današnje nemaju dušu dobrih starih igara imaju samo nabrijanu grafiku

16 godina
offline
Fallout i Fallout 2

Prvo muzika to je nesto nevjerojatno. Drugo prica koja je remek djelo. Gameplay koji je po meni najbolji svih vremena. Sustav napredovanja i likovi i atmosfera koja je jednostavno legendarna. I za kraj scena kada preko cijelog ekrana sa rocket launcherom pogodis supermutanta u prsa i on se rasprsne e to je igra!

 
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2
markbodin kaže...

Uostalom, visoko preporučam serijal (bez tacticsa... nije to isto), pa odluči sam, a ako ti baš i nebudu nekaj igre, rekel sam, druga su vremena danas, klikati nekakve čovječuljke po ekranu i nije možda tolko privlačno ko ludi FPS pun detalja, al ako voliš dobru priču, i postakopalitični ugođaj, F1 i 2 su - mustplay! Sretno!

 
I ja sam mislio odgovoriti slično kolegi macgyver ali vidim već u njegovom nastupu jednu veliku muku, pa mi se ne da pisati mnogo, jer razumijem situaciju.

Čovjek cijeni naš hype oko kvalitete Fallout 1 i 2, ali ga nerviraju kontrole iz onog vremena. On će moći uživati u tim legendama samo ako u njemu prevlada želja za zabavom nad klikanjem po ekranu. Isto tako, mi ovdje možemo ubiti prste na tipkovnici objašnjavajući mu zašto je ta igra legenda, a ako u njemu prevlada gađenje prema klikanju, sve propada.

Razumijem ga, jer je hiper-produkcija igara danas zatrpala naše vrijeme za igranje i uništila našu sposobnost da cijenimo kvalitetne naslove (generaliziram, ali približno je takvo stanje).

Kolega markbodin je neke stvari već dobro objasnio u svezi Fallout 1 i 2. Ja bih dodao macgyveru još da je originalni Fallout (od developera Black Isle) u ono vrijeme donio stvari koje su nas sve na jednome mjestu opčinile:

- sloboda kretanja, sloboda djelovanja
- nevjerojatna šarolikost dijaloga koja je jako ovisila o statovima lika i osobnom stavu (bad guy, bitch, svetac, itd.)
- raznovrsno brutalno stradavanje protivnika ovisno o oružju, udaljenosti, municiji, armoru
- sarkazam "na kamione"
- svojevrstan crni humor
- lik je mogao biti kvalitetan bad guy i odigrati zadovoljno do kraja
- "nabavka" svakakve opreme kroz krađu (ne mora se mukotrpno skupljati lova za kupiti nešto kvalitetno)
- božanski osjećaj one-man-army kad nabriješ lika drogama i pobiješ čitave bande koje ne bi mogao bez buffanja
- brojne mogućnosti taktiziranja i rješavanja problema
- pravi role-playing - razvijanje lika da bude baš onakav kakav si ti sebi zamislio da treba biti (od destroyera do finog znanstvenika, na izbor)

Eto, to je par stvari koje su mene držale po cijelu noć Osmijeh


Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
15 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2
macgyver kaže...

 

Mislim da o njima jos nema topic...

 

Pa je mi moze netko reci zasto su te igrice tako dobre?

 

Ja ih nisam igrao, ali razlog zbog kojih sam skeptican je to sta se kreces sa misem, a takve igre su mi prilicno dosadne i prestaticne...

  kreces se sa misem, e to ti prijatelju moj znaci da nije neko konzolasko smece.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 23:44 (Rektum).
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Klasici, koje je pregazio bager vremena :) kao što će za deset dvadeset godina biti današnje igre.Zanimljive u svojem vremenu.

 

Nekad su konji i kočije bili cool, i može ti sad deda pričat kako je bilo cool vozit četveropreg, ali sumnjam da bi se oduševio kad bi danas sjeo u kočiju, možda bi bilo fora na sat vremena ali onda bi ti lagano dozlogrdilo, tako je i sa starim igrama koje su nekad bile hitovi, pokreneš ih ali ubrzo dosadi.

 

Kad sam imao komodorca bilo je to cool računalo, proveo sam sate na njemu i vjerovatno se sa tadašnjim igrama zabavljao više nego danas na šenstiumu, ali moš mislit kako bi be vratio prčkat po komodorcu.Čemu.Tako je i sa starim hitovima.I tu ne pričam o igrama starosti 3 do 4 godine, to se još da igrati, ali starije od 10 godina, to je stvarno zastarjelo, gamerski ekvivalent konjima i kočiji.

 

Đijaaa Kokose !!! Osmijeh

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
protjeran
offline
Fallout i Fallout 2

Baotica, strašni su ti argumenti. Feardhur je sve lijepo objasnio. Nijedna današnja igra nema toliko slobode i da je bez cenzure koliko je to bio F1 i F2. Fallout Tactics je više RTS sa RPG elemntima (ali mi je odličan). Današnje igre jesu grafički savršene, ali su sve sterilne. Postal je jedna krajnost a GTA druga. Vrag je u detaljima, kojima F1-2 obiluje.

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura je jedina igra koja bi se mogla mjeriti svojim karakteristikama sa Fallout serijalom (F3 ne ulazi u to), a to je razumljivo jer su Troika Games osnovali ključne figure Interplaya: Tim Cain, Leonard Boyarski i Jason Anderson.

 

Treba se pomiriti sa činjenicom da mediji rade novu vrstu potrošaća i rade na zaglupljivanju masa.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
 
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Jao pa nisam rekao da su F1 i F2 loše igre, naveo sam da su klasici, iz čega valjda proizlazi da su u svoje vrijeme bile kako čajoljupci vole reći top of the trees proizvodi, ali sve postoji u svojim okvirima, sve.Možemo mi tu lamentirati kako su to i danas vrhunske igre, ali realno gledajući danas ih više nikome ne možeš prodati, te igre spadaju u prošlost.

 

A tvrdnje da su današnje igre lošije od onih prije dvadeset godina su isto samo djelomično točne, najviše ljudi koji po forumima dižu stare igre u nebesa, a današnje zavaljuju u blato su ekipa koja ih je igrala, uglavnom treidesetogodišnjaci i plus likovi kojima je igranja na kompjuteru lagano dosta, i nakon toliko godina igranja na kompu više nisu spremni trpit razna sranja od igara, i kako se kaže u svakom jajetu traže dlaku, jednostavno se moramo pomiriti da smo lagano prestari za nekakve igrice, pričam iz vlastitog iskustva.

 

Prije deset petnaest godina znao sam se igrat satima, kudikamo lošije i inferiornije igre današnjima, dok sada igram najbolje hitove, koji su po webu ocjenjeni sa 9/10 pa mogu izdržati nekih sat dva, i onda mi je dosta, te je grafika loša, ili je igrivost ovakva ili onakva, uvijek nešto, pas masters mi starija ekipa koji smo se svega i  svačeg naigrali danas igramo igre ko recenzenti, a to je bezveze, jer ako se nisi uživio u igru, ili film, što god već radiš iz zadovoljstva, onda to ne vrijedi niti raditi, jednostavno je došlo do zamora, a stari hitovi nisu bili toliko dobri ili kudikamo bolji od današnijh, ne, nego jednostavno kad pomislimo na te stare igre one asociraju na feeling sa kojim smo ih igrali, totalna uživljenost, i zaokupljenost sa nečim što voliš raditi, u konkretnom slučaju sa igranjem igara na kompjuteru, dok danas više nemam živaca za sate i sate igranja, a nema ih ni ekipa o kojoj sam gore govorio, sam što oni sam i sebi neće priznati da su prestari da bi se satima igrali na kompjutoru, ma ne, nisu oni prestari, nego su igre loše.

 

A kad prevale šezdesetu pa se počnu izderavat na klince u parku preko puta stana, onda će im biti kriva djeca koja su kudikamo bezobraznija i neodgojenija danas, nego prije trideset godina, naravno,  to što će oni biti nabrušeni penzići over the hill, tankih živaca neće biti istina, neće to biti do njih, to će biti do djece. Belji se

 

 

Poanta, igre stare 10 i više godina uglavnom ne iga nitko, a ako i igra, igra ih ekipa koja ih je igrala kad su bile izašle, a kvalitativne usporedbe sa današnjim igrama su bez svrhe.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran
offline
Fallout i Fallout 2

Slažem se jednim dijelom. Vremena tj. ljudi se mijenjaju. Zato danas nebi mogao napraviti igru poput F1-2 jer bi bila politički nekorektna. Dobila bi ocijenu ESRB AO a to bi odbilo izdavače. Treba podilaziti publici i raditi konfekcijske proizvode samo to ponekad dovodi do ovoga: EA (opet) otpušta


Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Fallout i Fallout 2

Sve što se o njima može reči - LEGENDE (pogotovo u vrijeme kada su izašle) Smijeh

 

P.S. postoji patch tj. fix za podizanje rezoucije u Fallout-u 2 pa ako netko želi pokušati zaigrati - iskrene preporuke!

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Meni su fallout 1 i 2 sranje, dok me 3 oduševila

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
offline
RE: Fallout i Fallout 2
kero kaže...

Meni su fallout 1 i 2 sranje, dok me 3 oduševila

 Prvo si makni taj avatar jer ga ne zasluzujes, a onda se odi upucaj.
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
16 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Remek djelooooooooooo!!!!Jako dobre i zarazne igre.Spomenuo bih još The brothehood of steel.

Najbolji mi je bolesni crni humor.....Trojka nema veze sa prva 2 dijela i radio ju je drugi razvojni tim

koji je kupio prava na ime.Tako da ju treba gledati kao posve drugu igru.

Kao samostalna je odlična ali kad stari fanovi kao ja uspoređuju onda se razočaraju.....

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
RE: Fallout i Fallout 2
kero kaže...

Meni su fallout 1 i 2 sranje, dok me 3 oduševila

 Ljudi nemojte ovakve komentare shvacat osobno.... covjek je zaludjen grafikom Fallouta 3 i ocito je jedan od ovih mladjahnih FPS stil wannabee RPG-ovaca kojima su izgled i "specijalni efekti" vazniji od same price i ugodaja (makar da vam budem u potpunosti iskren nisam impresionaran... puno vise su me impresionirali efekti raspadanja tjelesa u fallout 1 i 2 u 2d grafici nego ovo sto ovi uspjeli danas u full 3d sa mnogo boljom tehnologijom skrpat)... Ako hoce imati tog avatara i misli jer je cool imati za avatara nesto sto predstavlja sve ono sto se njemu ne svidja neka ga ima, sam sebi uskace u rijec i ne treba se na njega ljutit vec ga zalit jer nikada nece imati ono sto smo mi imali dok smo od frenda dobivali fallout ili fallout 2, onaj osjecaj u nama dok smo gledali kako se install bar puni, zadovoljstvo kad smo uspjeli pokrenut igru... pa kad smo prvi put primili u ruku magnum ili combat shutgun ili cak i neko naprednije oruzje xD i njime rastepali raidere i mutante... u vremenu kad je 1 mutant predstavljao realnu opesnost, a 2-3 su bili problem za ubit... njemu se ocito svidja mogucnost da uleti medju 8 mutanata i ubije ih kalasnjikovom i u medjuvremenu eventualno mora iskoristit stimpack ili 2 u rambo misiji. Makar bi isti efekt postigo i sa nozem samo bi dulje trajalo i mozda bi morao iskoristiti jos koji stim pack... danasnja mladez ne voli puno razmisljat i taktizirat... daj im nesto sto cool izgleda i mogucnost da bez puno paznje ulete u bilo koju situaciju i ostanu zivi i oni su sretni....Ubaci koju foru tipa mutanta koji je sada drvo (iako vjerojatno 80% populacije koja je igrala nema pojma zasto je on smijesan i odkud on sad tu) i imas hit.... Jest da vise podsjeca na Oblivion nego Fallout seriju, da su perkovi vise nego smijesni i besmisleni (iskreno niti jedan nije bas ono nesto posebno niti nesto sto bi netko stvarno trebao ili zelio... vecinu vremena pumpo sam statove, iako za to postoje i bubbleheadovi)... Sad je izaso addon koji jos vise lici na fps, ali dignut je lvl cap na 30 - cemu? kad do levela 20 ako ste pazili da pokupite sve mozete imati sve skillove i statove na ili blizu maksimuma...
Sama cinjenica da je reko da su fallout 1 i 2 sranje me navodi na pomisao da ih nikada nije ni vidio, kamo li igrao... ili ako je, upalio ih je, vidio 2d grafiku i ugasio.... odigro ih nije sigurno. Uostalom on je dijete od 14 - 15 godina.... sto drugo od njega mozete ocekivat? Sigurno nije imo pametnijeg posla nego instalirat DOS igru (Fallout 1) i gledat kako ju uopce pokrenut iz danasnjih windoza te trazit emulator za nju? don't think so
Ne znam, iskreno danasnje igre ne mogu ponuditi nista od onoga sto su RPG-ovi poput Fallout 1 i 2, Baldurs gate i Icewind dale serijala nudili.... zadnji RPG koji sam s gustom igro je Neverwinter nights 2 zbog nekih inovativnih elemenata i price koja je bila nelosa do samog kraja (makar u nekim dijelovima i odlicna, pogotovo ideja sa keepom).
Oblivion je smijesan.... Koliko god se ljudi njemu divili questovi su smijesni... gear i level nemaju smisla... kako dobivate level i gear svuda na svijetu mobovi se skaliraju i igra vam je cijelo vrijeme jednaka.... uvijek jednako lagana (iako neki kazu jednako teska... makar ja cu se drzat svoje teorije sa jednako lagana) i nezanimljiva... Gothic 3 ima jos i taj problem da je extremno buggovit i melee borba se svodi na to ko ce koga prvi pocet stunlockat i koliko dugo ce ga drzat u locku jer ako se target ne odhrva ubit cete ga bez ogrebotine, dok ako se to radi vama umrijet cete bez obzira na kolicinu i kvalitetu skupljene opreme i skilova.... no dosta s offtopicom...
Iskreno meni je zao gledati kako je nastavak meni omiljenog RPG serijala od kojeg smo mi stariji koji su igrali prva dva nastavka unutar svega par dana od njihovog izlaska (i zivjeli za dugo ocekivani nastavak) umjesto RPG-a dobili los FPS sa elementima RPG-a, koji samo djelomicno pricom, izgledom i pokusajem stvaranja onog istog ugodjaja podsjeca na originale
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Potpis...ispričavam se ako sam ikog uvrijedio sa prijašnjim postom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Evo upravo sam skinuo duju, sad se bacam na jedinicu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Fallout i Fallout 2

Jučer sam ponovo instalirao F2 i dodao sam 'Fallout 2 restoration project'

 

Jel je neko igrao taj mod i kakvi su dojmovi?

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Fallout i Fallout 2

Ja sam skinuo taj mod prije nekoliko tjedana al ga još nisam stigao zaigrat. Prema opisu čini mi se dosta kvalitetan i vrijedan igranja.

 

P. S. - Skinuo sam taj patch za rezoluciju, al na 22 inča LCD-u sve izgleda preeeesitno. A ostale rezolucije mi razvlače sliku. Imate kakve proporuke oko podešenja?

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2
kero kaže...

Meni su fallout 1 i 2 sranje, dok me 3 oduševila

  kero ja i ti smo mladi igrači i nemaš pravo nikoga vriđat...
Stvar ukusa
E8500 3,16 GHz, Asus Hd 4870 512 gddr 5, 4 GB Ram HDD 600GB
15 godina
offline
Fallout i Fallout 2

Ja sam igrao sva tri djela (preskočio sam tactics) i koliko vidim jedan od rjetkih koji obožava 1 i 2 ali voli i treći dio(možda zato jer sam u startu krenio sa niskim očekivanjima). Ali da se osvrnem na prijašmnje postove danas nebi recimo ni pod razno čekao igicu da se load-a preko 5 min koliko je trebalo fallout 2 na mojoj staroj pentium I na 75 MH i diskom od 520 MB i 16 MB RAM-a. To su bila vremena kad se igralo satima bez sejva i onda ti auto netane i sve ispočetka.

 
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: Fallout i Fallout 2
Baotica kaže...
Poanta, igre stare 10 i više godina uglavnom ne iga nitko, a ako i igra, igra ih ekipa koja ih je igrala kad su bile izašle, a kvalitativne usporedbe sa današnjim igrama su bez svrhe.

 

To ti ne stoji. Vecina mojih prijatelja(vršnjaka; neki su i mlađi od mene, a prvi komp sam dobio 2005.) obožava Diablo 2 (neki žive za tu igru), a ja osobno smatram Fallout 2 najboljom igrom ikad. Nekoliko puta sam prešao Diablo 1, odigrao sam Duke Nukem, Vampire the Masquerade. Mislim da je puno ljudi od 15, 14 i 13 godina odigralo te igre da bi se reklo da ih nitko ne igra.

 

A sad jedan problem. Instaliro sam Fallout 2 ponovno i primijetio da mi je šansa za hitac puno manja nego inače. Na 3 heksa udaljenosti,šansa je 63%, a small guns mi je na 117. Sto se dogodilo? Inace mi je uvijek šansa udarca bila visoka, a imao sam manji small guns skill.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 21:14 (m0jA bAkA).
14 godina
offline
RE: Fallout i Fallout 2
Rhodin kaže...
kero kaže...

Meni su fallout 1 i 2 sranje, dok me 3 oduševila

 Ljudi nemojte ovakve komentare shvacat osobno.... covjek je zaludjen grafikom Fallouta 3 i ocito je jedan od ovih mladjahnih FPS stil wannabee RPG-ovaca kojima su izgled i "specijalni efekti" vazniji od same price i ugodaja (makar da vam budem u potpunosti iskren nisam impresionaran... puno vise su me impresionirali efekti raspadanja tjelesa u fallout 1 i 2 u 2d grafici nego ovo sto ovi uspjeli danas u full 3d sa mnogo boljom tehnologijom skrpat)... Ako hoce imati tog avatara i misli jer je cool imati za avatara nesto sto predstavlja sve ono sto se njemu ne svidja neka ga ima, sam sebi uskace u rijec i ne treba se na njega ljutit vec ga zalit jer nikada nece imati ono sto smo mi imali dok smo od frenda dobivali fallout ili fallout 2, onaj osjecaj u nama dok smo gledali kako se install bar puni, zadovoljstvo kad smo uspjeli pokrenut igru... pa kad smo prvi put primili u ruku magnum ili combat shutgun ili cak i neko naprednije oruzje xD i njime rastepali raidere i mutante... u vremenu kad je 1 mutant predstavljao realnu opesnost, a 2-3 su bili problem za ubit... njemu se ocito svidja mogucnost da uleti medju 8 mutanata i ubije ih kalasnjikovom i u medjuvremenu eventualno mora iskoristit stimpack ili 2 u rambo misiji. Makar bi isti efekt postigo i sa nozem samo bi dulje trajalo i mozda bi morao iskoristiti jos koji stim pack... danasnja mladez ne voli puno razmisljat i taktizirat... daj im nesto sto cool izgleda i mogucnost da bez puno paznje ulete u bilo koju situaciju i ostanu zivi i oni su sretni....Ubaci koju foru tipa mutanta koji je sada drvo (iako vjerojatno 80% populacije koja je igrala nema pojma zasto je on smijesan i odkud on sad tu) i imas hit.... Jest da vise podsjeca na Oblivion nego Fallout seriju, da su perkovi vise nego smijesni i besmisleni (iskreno niti jedan nije bas ono nesto posebno niti nesto sto bi netko stvarno trebao ili zelio... vecinu vremena pumpo sam statove, iako za to postoje i bubbleheadovi)... Sad je izaso addon koji jos vise lici na fps, ali dignut je lvl cap na 30 - cemu? kad do levela 20 ako ste pazili da pokupite sve mozete imati sve skillove i statove na ili blizu maksimuma...
Sama cinjenica da je reko da su fallout 1 i 2 sranje me navodi na pomisao da ih nikada nije ni vidio, kamo li igrao... ili ako je, upalio ih je, vidio 2d grafiku i ugasio.... odigro ih nije sigurno. Uostalom on je dijete od 14 - 15 godina.... sto drugo od njega mozete ocekivat? Sigurno nije imo pametnijeg posla nego instalirat DOS igru (Fallout 1) i gledat kako ju uopce pokrenut iz danasnjih windoza te trazit emulator za nju? don't think so
Ne znam, iskreno danasnje igre ne mogu ponuditi nista od onoga sto su RPG-ovi poput Fallout 1 i 2, Baldurs gate i Icewind dale serijala nudili.... zadnji RPG koji sam s gustom igro je Neverwinter nights 2 zbog nekih inovativnih elemenata i price koja je bila nelosa do samog kraja (makar u nekim dijelovima i odlicna, pogotovo ideja sa keepom).
Oblivion je smijesan.... Koliko god se ljudi njemu divili questovi su smijesni... gear i level nemaju smisla... kako dobivate level i gear svuda na svijetu mobovi se skaliraju i igra vam je cijelo vrijeme jednaka.... uvijek jednako lagana (iako neki kazu jednako teska... makar ja cu se drzat svoje teorije sa jednako lagana) i nezanimljiva... Gothic 3 ima jos i taj problem da je extremno buggovit i melee borba se svodi na to ko ce koga prvi pocet stunlockat i koliko dugo ce ga drzat u locku jer ako se target ne odhrva ubit cete ga bez ogrebotine, dok ako se to radi vama umrijet cete bez obzira na kolicinu i kvalitetu skupljene opreme i skilova.... no dosta s offtopicom...
Iskreno meni je zao gledati kako je nastavak meni omiljenog RPG serijala od kojeg smo mi stariji koji su igrali prva dva nastavka unutar svega par dana od njihovog izlaska (i zivjeli za dugo ocekivani nastavak) umjesto RPG-a dobili los FPS sa elementima RPG-a, koji samo djelomicno pricom, izgledom i pokusajem stvaranja onog istog ugodjaja podsjeca na originale

 

 

PRIČA PRIČA I SAMO PRIČA....to je ono što su te starije igre imale kao glavne adut a tek onda iza je išla grafika...

Npr. System Shock 2, takva igra više nikad neće izać...neki dan gledam  neki youtube clip i neki mulac piše za ss2 clip, kakav je ovo loš pokušaj bioshocka {#}. Prije nije bilo toliko love u igri  pa se i radilo s više entuzijazma,valjda...

Al ne možemo suditi ovim mlađim generacijama, oni samo mogu biti zavidni nama starijima jer su propustili najbolje doba gaminga {#}

hardcore
16 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

Budući da čekam zakrpu za New Vegas odlučio sam ponovno zaigrati Fallout 1. E sad, kad ubacim instalacijski CD od Fallout Collection Windows 7 ne želi pokrenuti instalacijsku proceduru. Isto tako pod My Computer dvd drive je prazan pa ne mogu ručno pokrenuti instalaciju. Da li netko zna kako ovo popraviti?

 
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Fallout i Fallout 2

hm... a nis. skini s torrenta. koliko sam ja vidio nitko nema takvih problema :/

 

mozda ti pomogne za ubuduce :

 

 

If you are unable to install Fallout due to a video error:
1. Disable then reenable SLI. Done!

If you receive an error while trying to install the patch:
1. Find the patch file and rename it to Fallout.zip
2. Open it with WinZip, WinRar, or 7zip.
3. Extract all files onto the main Fallout directory, overwriting all files. Done!

To fix the "rainbow graphics" follow these instructions:
1. Right click anywhere on desktop and click "Screen Resolution"
2. Start up Fallout while the Screen Resolution window is open. Done!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
Fallout i Fallout 2

prvi put sam fallout probao igrat tamo '99te, no nije mi nikako legao. sad nakon odigrane trojke i new vegasa natjerao se da odigram i dvojku (kak stvari stoje, definitivno ću i jedinicu:) ).

no da igra nije bug-free ko ni nastavci - nije :) par seksi bugova koji su mi živce ispili (igra je patchirana), a nigdje nemogu naći rješenje za gadnije bugove (vraćanje starijeg sejva ne prolazi jer sam ga uspio overwriteati). zadnjim bugom mi je nestao auto kad sam putovao do ncr-a, a u gepeku je bilo nešto skuplje opreme i ono što je najbitnije: g.e.c.k. {#}. hoću li uopće moći završiti igru bez njega? kak to riješit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Fallout i Fallout 2
thucydides kaže...

prvi put sam fallout probao igrat tamo '99te, no nije mi nikako legao. sad nakon odigrane trojke i new vegasa natjerao se da odigram i dvojku (kak stvari stoje, definitivno ću i jedinicu:) ).

no da igra nije bug-free ko ni nastavci - nije :) par seksi bugova koji su mi živce ispili (igra je patchirana), a nigdje nemogu naći rješenje za gadnije bugove (vraćanje starijeg sejva ne prolazi jer sam ga uspio overwriteati). zadnjim bugom mi je nestao auto kad sam putovao do ncr-a, a u gepeku je bilo nešto skuplje opreme i ono što je najbitnije: g.e.c.k. {#}. hoću li uopće moći završiti igru bez njega? kak to riješit?

Hoćeš, ima još jedan u Enklavi bezbrige

Jer Hrvatsku mi moju objesiše, Ko lopova, dok njeno ime briše, Za volju ne znam kome, žbir u uzama! A.G. Matoš - 1909
15 godina
neaktivan
offline
Re: Fallout i Fallout 2

e super, al svejedno će mi falit ogromno skladište na četiri kotača :D

14 godina
neaktivan
offline
Re: Fallout i Fallout 2
thucydides kaže...

e super, al svejedno će mi falit ogromno skladište na četiri kotača :D

Možeš probat sa ovim patchom, al prije naravno napravi backup saveova

Jer Hrvatsku mi moju objesiše, Ko lopova, dok njeno ime briše, Za volju ne znam kome, žbir u uzama! A.G. Matoš - 1909
12 godina
protjeran
offline
Fallout i Fallout 2
Rođen sam 1999 godine, znači da sada imam samo 12 godina, ali obožavam Fallout 1 i 2. Nisam još jedan od onih koji igraju igre zbog njihovog izgleda i likova, i takvih gluposti. Ponavljam ti riječi koje su kao da ih je sam Isus jučer izreko: BITAN JE GAMEPLAY, NE GRAFIKA!! Igra je odlična, pogotovo ako voliš RPG igre! Preporučam da zaigraš i Fallout tactics.. Imaš tim koji vodiš, ubijaš radiere, skupljaš članove tima, razvijaš vlastite tehnike borbe, prodaješ oružja od onih raidera za ostala dobra oružja iz arsenala brotherhood of stell-a i još puno stvari.... Nadam se da sam bio od pomoči...
sajko
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice