kakva ti je igra u usporedbi sa star citizen?
koju bi prije igrao?
koju bi prije igrao?
koju bi prije igrao?
Ja sam dao lovu jednoj i drugoj još u ranim fazama izrade, pa zatim na Kickstarteru i sad pratim jednu i drugu dok ne izađu potpune verzije
Razlika je u tome što za sada igram jedino Star Citizena pošto je za Elite Dangerous (Alphu i Betu sada) jako skup pristup.
Osobno, malo više mi se sviđa Star Citizen svemir (duhovni nasljednik Wing Commander-a) jer je detaljniji i pružat će više opcija za gameplay s vremenom, ali veliki sam ljubitelj i Elite serijala (još od kraja 80tih godina i prve Elite na C64 - to se peglalo tjednima..).
Igrat ću i jednu i drugu igru i ne vidim zašto bi se međusobno isključivale i zašto fanovi jedne trebaju pljuvat po drugoj (to je kao da ako igraš CoD serijal ne igraš BF serijal..).
Igrali netko ovu betu što je nedavno puštena?
Zanima me moguli ja na ovoj svojoj staroj krntiji od računala ikako zaigrat na nekim pristojnim grafičkim postavkama?
Zanima me moguli ja na ovoj svojoj staroj krntiji od računala ikako zaigrat na nekim pristojnim grafičkim postavkama?
Beta minimum recommended hardware specification (for Beta builds):
Direct X 11
Quad Core CPU (4 x 2Ghz is a reasonable minimum)
2 GB System RAM (more is always better)
DX 10 hardware GPU with 1GB video ram
Internet connection
Supported Operating Systems:
Windows 7.x
Windows 8.x
For the final game the minimum hardware specifications may be lower as further code optimisations are completed.
Beta minimum recommended hardware specification (for Beta builds):
Direct X 11
Quad Core CPU (4 x 2Ghz is a reasonable minimum)
........................Vidio sam to samo svi znamo da često te minimum specifikacije nemaju veze sa stvarnim stanjem.
onda ne preostaje drugo nego probati...
onda ne preostaje drugo nego probati...
Sada ima nekakva fora da ako si pledgao za punu verziju igre možeš za doplatu od 15 funti zaigrati trenutačnu verziju (Betu).
Sve si razmišljam da ovaj vikend uplatim pa bacim napokon i taj Elite.
Jel netko igra?
Znam da je glupo i subjektivno pitanje, ali da li je igra dobra u ovoj fazi i da li se isplati kupiti?
Evo kupio Betu i sad se skida klijent..
Javim kad malo proigram prve dojmove
Jel netko igra?
Znam da je glupo i subjektivno pitanje, ali da li je igra dobra u ovoj fazi i da li se isplati kupiti?
prema utiscima vecine beta igraca, sto sam procitao po raznim forumima i siteo-vima ,ako ti se da testirati beta i platiti + 20 $ ,igra je cak i u ovoj fazi odlicna
jedina negativnost za sada , izgleda da je igra hardwerski zahtjevnija od preporucenih za ugodnije igranje(to je sto sam cuo od drugih izvora ,jer je ne igram,pa najbolje prihvatit to sa rezervom)
Evo kupio Betu i sad se skida klijent..
Javim kad malo proigram prve dojmove
ajde dado baci malu recenzijicu, elitu sam igrao još u vrijeme vektorske "nefilovane" grafike i baš me zanima kako će nova ispasti
Frend mi ima dual core 3.16mhz( dignut je na malo vise) 4gb rama i gtx 660oc i vidio sam da radi dobro.
Malo stekanje se primjeti kad si u stanici i na galaxy map.
Dakle prvi dojmovi u natuknicama:
- opcije (grafika, zvuk, postavke..) dovoljno složene za betu
- mapiranje kontrola jako komplicirano i treba živaca - puno opcija i treba sve to isprobavat - zamjerka mi je što još nema opcije za gamepad (samo M/KB)
- grafika sasvim solidna kao i fluidnost izvođenja na max grafičkim postavkama i full HD rezoluciji
- početni scenariji (tutorial) OK za privikavanje na komande
- nakon prvog zaljetanja protivnika u mene (2. tutorial misija) zamrznula se igra pa je trebalo restartat, nakon toga više nije bilo problema (više se nisam ni sudario)
Od prvih nekoliko tutorial misija...
Što mi se svidjelo:
* detaljni tutorial za početnike
* dizajn svemira (asteroidni pojas)
Zamjerke:
* flight model mi za sada nije legao (možda sam se previše naučio na Star Citizena, koji mi ima bolji feeling dok upravljam brodovima..)
* baš kao i Star Citizen zahtjeva nešto sati vježbanja i privikavanja na komande
Sve u svemu, opći dojam je za sada OK i nadam se da će s vremenom postati još bolji..
Kao i u Star Citizenu, postoje 2 'moda' letenja - sa Flight Assist-om FA (ekvivalent SC coupled mode) i bez njega (SC - decoupled mode).
Za sada se nisam upuštao u letenje bez FA jer ima dosta stvari za pohvatat i ovako.
Brzinu je lako prilagoditi manevrima jer (u flight assist modu - FA) ima jasan indikator u kojim granicama je najefikasnija brzina.
Pomicanje broda po horizontalnoj osi je dosta tromo i uglavnom se manevrira pomicanjem po vertikali + rolanjem. Ostaje za vidjeti kako će se brod ponašati bez FA.
Živo me zanima kako će se gamepad ponašati (kada napokon uvedu podršku), a vjerojatno ću nabvaviti i neki HOTAS set s vremenom za sve slične igre.
Naravno, pošto je u pitanju Beta stvari još ne funkcioniraju kako bi trebale po manualu.. Tako recimo kompas nekad zna krivo pokazivati položaj mete u odnosu na nišan što dovodi do manevriranja broda u krivom smjeru.
Evo upravo skidam, ima li kakav savjet za pocetnika:)
Jel vec ima kakav nas klan in nes takvog?
Evo upravo skidam, ima li kakav savjet za pocetnika:)
Jel vec ima kakav nas klan in nes takvog?
Za klan ne znam, ali savjet ti je da odigraš sve tutorial scenarije koji te upoznaju sa mehanikom igre i to neke ako treba i više puta kako bi dobio feeling za manevriranje.
Dosta je komplicirano upravljat brodom, prakticki sve potisnike trebas koristit da bi izvukao maximum iz broda ali mislim da sam savladao osnove.Uspio sam svladat i pristajenje na stanicu, cak me neki tip preko voice coma pitao trebam li pomoc.Cudi me kaj na stanicama nema uglavnom nis za kupit, pa kako bi trebao pare zaradit?
Za one kojima i dvije ruke i dvije noge nisu dovoljno za upravljat svemirskim brodom ili vas ubija usamljenost na dugim putovanjima evo postoji rjesenje, mozete pricati sa svojim brodom i on izvrsava vase naredbe:)
http://www.pcgamesn.com/elite-dangerous/elite-dangerous-voice-pack-lets-you-talk-your-ship
Za one kojima i dvije ruke i dvije noge nisu dovoljno za upravljat svemirskim brodom ili vas ubija usamljenost na dugim putovanjima evo postoji rjesenje, mozete pricati sa svojim brodom i on izvrsava vase naredbe:)
http://www.pcgamesn.com/elite-dangerous/elite-dangerous-voice-pack-lets-you-talk-your-ship
Razmotrit ću upotrebu
uu uemoram probati ovaj voice command, nadam se da ce skontati ovaj tvrdi rusion like engleski hahaha
kao stari elitas na PCu ovo je dream come true hehe, jos dobar HOTAS, oculus consumer kada konacno stave pravu rezoluciju i vozi misko....
evo testirao malo i to..
paaaaaa oook je
dobra stvar.. manje vise radi :)
neke stvari moram malo ubadati dok potrefim akcent koji traze al manje vise ok
veci problem je sto ne koriste sve standarne komande koje su podefaultu nastimane a neke vidim se preklapaju pa tu jos malo pmoram pogledati. ali vecina standardnih kopmandi radi prilicno dobro.
ako nista olaksa malo neke stvari sto uopste nije lose.
mada nekad prepoznaje sev super bez problema a nekad se zblesi pa lupa napamet ahhaah lali to je vjeorvatno vise do mene i naglaska nego do njih ;)
Mene za sada jedino nervira što nisu još službeno podržali gamepadove (Xbox360 i ostale) u zadnjoj verziji nego se mora kemijat da bi se tako nešto upogonilo.
Idealna kombinacija za letenje u Elite-u mi se čini da bi bila gamepad + tipkovnica, naravno kada omoguće proizvoljno mapiranje komandi.
Treba još rada ne tome da bi izašlo iz Bete.
Nadam se da neće forsirano izbaciti 'punu igru' samo da bude vani ove godine.
evo testirao malo i to..
paaaaaa oook je
dobra stvar.. manje vise radi :)
neke stvari moram malo ubadati dok potrefim akcent koji traze al manje vise ok
veci problem je sto ne koriste sve standarne komande koje su podefaultu nastimane a neke vidim se preklapaju pa tu jos malo pmoram pogledati. ali vecina standardnih kopmandi radi prilicno dobro.
ako nista olaksa malo neke stvari sto uopste nije lose.
mada nekad prepoznaje sev super bez problema a nekad se zblesi pa lupa napamet ahhaah lali to je vjeorvatno vise do mene i naglaska nego do njih ;)
moraš "misliti" na engleskom, k'o što je clint eastwood morao misliti ruski u firefoxu
testirao jso malo i moram rci da je odlicna stvar :)
malo dostimavanja prema sopstvenim shortcutmia, malo prakse, malo preuredjenih komanidi i super.
olaksa igranje prilicno.
target borodva, subsistema, upravljanje motorima i balanciranje energija... esktra
nova mladost,, elite iz 80tih al kako bi trebalo bit i kako sam ko klinac sanjao :)
jos da izadje full dane brimnam o brisanju svega zaradjenog i polako :)
Evo spominje se neki wipe vec za par dana, mislim 30. ovog mjeseca, mozda nam ostave barem tesko zaradene kredite:)
A taman sam kobru opremio kako spada.
ma ja sam samo malo nesto igrao nemam vremena od posla :(
nego iams kakav tip kako urbzati malo pare i to trade u pocetku je katastrofa samos a 4 prazna slota :)
mmalo sam kombinovao misije kurirske i trgovinu ali nisam bas daleko stigao, oept nema vrememna..
al iskreno najvise me razocaralo sto nikako ovog jednog lika da ubijem i training misijama negdje na pocetku ova misija sa wingmanom.. ovaj lik pored ne sluzi nicemu a ovakj hostile sezaleti odvali me raketama sreze me samo tako hahaha
mroacu se malo skoncentrisati mada vidim ana jednom youtube lik ga satrao samo tako dko japucam ko lud po nkjemu a jedva mu i stitove nacnem.
Naravno postoji nacin za brzo zaradit pare ali je jako opasan( velika sansa da te ubiju ili npc ili playeri).
Cca zarada je 40tisuca kredit na sat igre sa sidewinderom i mislim da nikakvim trejdom nemozes toliko zaradit.
Ako si zainteresiran mogu ti napisat.