Dota 2

poruka: 9.013
|
čitano: 1.961.420
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Dota 2
FarmWithMeee kaže...

di su proeri bug foruma i neki klanovi ne vidim ih?hrvatski turnir a nitko se ne prijavljuje di je stislo

https://www.facebook.com/CroDotA?ref=br_tf

Jel mora bit tim striktno pun balkancima ili dolazi u obzir ekipa koja nije s ovih prostora?

14 godina
Dota 2

zašto meni prilikom gledanja tournamenta nikad ne može dropati neki pišljivi item {#}

čak mislim da sam danas na starladderu vidio da je istom liku u dva različita meča danas dropao item, makar nisam sto posto siguran. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dota 2

Cesto vidim da ljudi kupe vanguard na razoru, sepectr-u, anti-mage.. ta sta nije bolje kupit poor man's shield koji blokira svaki hit od heroja i kosta 4x manje? 

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
fanaticni gejmer kaže...

Cesto vidim da ljudi kupe vanguard na razoru, sepectr-u, anti-mage.. ta sta nije bolje kupit poor man's shield koji blokira svaki hit od heroja i kosta 4x manje? 

Poor man's shield pravis kao counter herojima koji prave jak burst tipa clinkz, to je jeftinija verzija vanguarda istina ali se on vise isplati na pocetku i dalje mozes fokus druge iteme. Sto se vanguard pravi spektri je jednostavno, taj heroj samo treba hp i izdrzljivosti da iznese team fight.

Razor i anti mage su *mekani* heroji, malo HP imaju pa nije los izbor malo hp boost na pocetku ako mzes ufarmati, mada ja razoru nikad vanguard nisam napravio, radije sange yasha i imas speed ko zmaj.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Poor man's shield pravis kao counter herojima koji prave jak burst tipa clinkz, to je jeftinija verzija vanguarda istina ali se on vise isplati na pocetku i dalje mozes fokus druge iteme. Sto se vanguard pravi spektri je jednostavno, taj heroj samo treba hp i izdrzljivosti da iznese team fight.

Razor i anti mage su *mekani* heroji, malo HP imaju pa nije los izbor malo hp boost na pocetku ako mzes ufarmati, mada ja razoru nikad vanguard nisam napravio, radije sange yasha i imas speed ko zmaj.

Pa i vanguard mi gubi korist u late game, a sto se tice razora, on je ranged heroj pa blokira samo 20 umisto 40, mozda ne ni toliko jer igra koristi PRD.. Zato na razoru uzem pms, blademail i drum.

Spectre i AM moze ako imam los start, inace otezavaju farm vaznijih itema.. 

play2much
14 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...
chaselol kaže...

Pa i vanguard mi gubi korist u late game, a sto se tice razora, on je ranged heroj pa blokira samo 20 umisto 40, mozda ne ni toliko jer igra koristi PRD.. Zato na razoru uzem pms, blademail i drum.

Spectre i AM moze ako imam los start, inace otezavaju farm vaznijih itema.. 

Ja radim vanguard na razoru kad imam osječaj da mi treba još hp-a i regena rano u igri. Stout mi je prvi item, pa uzmem ring of health i, ili završim vanguard, ili kombinirano kupujem iteme i za yashu (za dmg boost). Ponekad umjesto vanguarda radim drumse, pa umjesto ring of health uzmem bracer za survivability. 

Vanguard nije late game item, ali s razorom je cilj (meni bar) uvijek završiti prije late gamea, a tu vanguard daje puno. Bar po mojem iskustvu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 13:02 (SHODAN).
13 godina
Dota 2

Razor je meni ekstra heroj, imas dmga dovoljno, brzine ms/as samo mu fali hp realno. Scepter je meni prvi item njemu pa BKB ako je neki cc/stun party, ali definitivno scepter prio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Razor je meni ekstra heroj, imas dmga dovoljno, brzine ms/as samo mu fali hp realno. Scepter je meni prvi item njemu pa BKB ako je neki cc/stun party, ali definitivno scepter prio.

Ja sam počel uzimati scepter u zadnje vrijeme, ali mi se čini da nije baš dobro ići rush scepter. Ja ga uzimam ko 3 item: vanguard (ili drums), yasha pa onda scept. Naravno i phase su tu još. Pa onda 4.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 13:05 (SHODAN).
12 godina
neaktivan
Dota 2

Sang&Yasha takodje nije los, pogotovo nakon buff-a. Ima sam predasudbu o njemu prije, jer su ga po forumima dosta gadili kao i vanguard.

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Vanguard i PMS se kupuju iz potpuno različitih razloga. 

PMS:

• Ima 100% šansu da blocka 20 dmga koji dolaze od heroja (daje mogućnost da ostajete u laneu i da se obranite od supportova velikog rangea)
  • Ima 53% šansu da blocka 20 dmga od creepova (pomaže da tankate dmg koji dobijate od creepova dok last hitate ispod towera ili u džungli)
  • Gradi se iz Stout Shielda koji je starting item i za jako malo novaca daje jedan vrlo kompletan set od 6 dmga, 0.84 armoura, dmg block

Vanguard:

• Košta 2225 dok PMS košta 550, razlika je 1675 Golda i Vanguard se smatra prvim ili drugim velikim itemom
  • Nakon nerfa Tranquil bootsa Vanguard je (osim solo Ring of Health-a) jedan od praktičnih načina ostajanja u laneu jer daje +6HP regena
  • Kao kompletan item što se komponente dmg blocka tiče efektivan je samo earlygame (samo 40 dmg block, Ancient campovi rade mnogo više dmga)
  • Drugi skupi element u njemu je Vitality Booster koji daje 250HP

Dakle Vanguard nije farming item jer je efektivan samo early game, sebičan je jer nema aure, ne može se rastaviti i poslije 35 minuta se prodaje

Zato većina heroja koji su prije kupovali Vanguard (i prije buffa) su prešli na Mekansm, a on:

• Daje 5 svakog atributa (95HP-a, 65 Mane i 5.7 Armoura, auru od 4HP regena i Aktiv koji je 250 heal ili efektivnih 1250HP-a ako je cijeli tim oko vas te 2 Armoura za cijeli tim)
  • Košta 2306 Golda, lakše se gradi jer ima jeftine elemente (osim recipe-a), 
chaselol kaže...

Ne mogu se složiti s tim da PMS praviš kao counter herojima koji imaju jak burst jer heroji koji imaju jak burst (Lion, Lina, Magnus, Mirana) rade magični burst kojeg PMS ne sprječava, a veliki DPS-eri koji su online mid i lategame kao što je Clinkz (prosječno vrijeme Orchida je 14 minuta) napadaju heroje koji nikad ne rade PMS (PMS rade samo farmeri). Counter za Clinza je Ghost Scepter.

Razer je Mekansm holder zadnjih pola godine koliko je u meti zato jer Vanguard za njega ne radi ništa, nema probleme s Manom. Prilično sam siguran da Vanguard na Razoru nikada nije kupljen.

Što se tiče Anti-Magea na njemu je Vanguard sekundarni build. Znači kad ne idete na Battlefury+Manta idete na Vanguard+Vlads tako da budete efektivni poslije 12-te minute. Ako to radite trebali ste pickati nekog drugog heroja jer tada do izražaja ne dolaze kvalitete heroja kao što je AM (snažan push, mogućnost farmanja svih campova i jednog niza lane creepova unutar ciklusa jednog spawna).

SHODAN kaže...

Ja sam počel uzimati scepter u zadnje vrijeme, ali mi se čini da nije baš dobro ići rush scepter. Ja ga uzimam ko 3 item: vanguard (ili drums), yasha pa onda scept. Naravno i phase su tu još. Pa onda 4.

Ne znam koju poziciju igraš, ali ja sam morao par puta ići mid (protiv OD, naravno) i Aghanim's rush te ostavlja ranjivim (pogotovo za CC, CC su svi stunovi i ensnareovi).

Phase, Drums, Mek, BKB su mi uvijek bili najlogičniji izbor. BKB zato jer Razor ima 2 zadatka:

fight 4v5 dok carry farma ili early push/fight 5v5 i treba da bude pouzdani i stabilni izvor dmga što mu BKB omogućava, pogovo zbog načina na kojeg se njegov ult izvršava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 13:46 (Onjegin).
13 godina
Onjegin kaže...

Ne mogu se složiti s tim da PMS praviš kao counter herojima koji imaju jak burst jer heroji koji imaju jak burst (Lion, Lina, Magnus, Mirana) rade magični burst kojeg PMS ne sprječava, a veliki DPS-eri koji su online mid i lategame kao što je Clinkz (prosječno vrijeme Orchida je 14 minuta) napadaju heroje koji nikad ne rade PMS (PMS rade samo farmeri). Counter za Clinza je Ghost Scepter.

Znas kako, kad sam rekao nuker heroj mislio sam na nuker physical dmg heroji, citaj Clinkz (kad upali onaj burst cao zdravo), Mepo, Riki, Troll, Ursa etc 

Poor Man's shield(PMSvidis da je ovo skracenica i za zloglasni zenski PMS) je odlican izbor protiv heroja koji auto attackom naprave tonu dmga u jako kratkom vremenu i isplati se napraviti. Sad sve zavisi  od igraca samog. Da ce taj shield biti neki counter nece, nece biti ni  Ghost scepter, jer ces od urse popiti +50% dmga na prvu magiju, mepo ce se *blinkati* na tebe +50%m valja protiv rikija i drowa taj item, eventualno trola. Da ce te spasiti nece, ali ako hoces counter pravi jbga counter item => Blademail. To je counter svemu.

Plus, vanguard nikad neces prodati na nekim herojima tipa Bristleback, jer je to punokrvi hm tank/killer heroj ili spektra?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 14:01 (chaselol).
14 godina
neaktivan

SHODAN kaže...

Ne znam koju poziciju igraš, ali ja sam morao par puta ići mid (protiv OD, naravno) i Aghanim's rush te ostavlja ranjivim (pogotovo za CC, CC su svi stunovi i ensnareovi).

Phase, Drums, Mek, BKB su mi uvijek bili najlogičniji izbor. BKB zato jer Razor ima 2 zadatka:

fight 4v5 dok carry farma ili early push/fight 5v5 i treba da bude pouzdani i stabilni izvor dmga što mu BKB omogućava, pogovo zbog načina na kojeg se njegov ult izvršava.

Ja s Razorom u pravilu idem mid, pozicija 2 neka. Nisam još igral protiv ODa (na sreću), i pokušal bi izbjeći tu situaciju ako je ikak moguće.

Bkb ima smisla, jer rzr treba biti blizu za static link i ulti, ali ga nikad ne radim iz nekog razloga.

Nebi se složil da rzr ima samo ta dva zadatka, ja ga jako puno (i uspješno) koristim za genkanje side lane-ova, jer kad dobije lvl 6 lako ubija i heroje sa puno hpa sa kombom ulti, static link, right click i plasma field.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Znas kako, kad sam rekao nuker heroj mislio sam na nuker physical dmg heroji, citaj Clinkz (kad upali onaj burst cao zdravo), Mepo, Riki, Troll, Ursa etc 

Poor Man's shield(PMSvidis da je ovo skracenica i za zloglasni zenski PMS) je odlican izbor protiv heroja koji auto attackom naprave tonu dmga u jako kratkom vremenu i isplati se napraviti. Sad sve zavisi  od igraca samog. Da ce taj shield biti neki counter nece, nece biti ni  Ghost scepter, jer ces od urse popiti +50% dmga na prvu magiju, mepo ce se *blinkati* na tebe +50%m valja protiv rikija i drowa taj item, eventualno trola. Da ce te spasiti nece, ali ako hoces counter pravi jbga counter item => Blademail. To je counter svemu.

Plus, vanguard nikad neces prodati na nekim herojima tipa Bristleback, jer je to punokrvi hm tank/killer heroj ili spektra?

• Meepo radi magical dmg, a ako ti treba pomoć da counteraš Meepa (kojeg counta makar 70 heroja), onda ti ja ne mogu pomoći.
  • Clinkz bez ijednog itema radi oko 150 physical dmga po strijeli na lvl 16, PMS blocka 20 dmga i to svaku drugu strijelu
  • Riki, okreni se prema njemu i Teleport Scroll? Većina heroja nema problema s bježanjem od Rikija
  • Trolla vidiš preko cijele mape

Nije poenta Ghost Sceptera da budeš invulnerable 30 minuta, on ti daje 4 sekunde života što je dovoljno da ti tim dođe pomoći ili da te u teamfightu carry prestane fokusirati.

Blade Mail kao item rijetko pravim jer ne igram heroje koji ga grade. On ti se radi kao item na herojima koji imaju puno puno HP-a. Dakle, ima potpuno različitu svrhu od Ghost Sceptera jer ako ga Maiden aktivira sa svojih 700HP na lvl 11, umrijet će.

12 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Zato većina heroja koji su prije kupovali Vanguard (i prije buffa) su prešli na Mekansm, a on:

• Daje 5 svakog atributa (95HP-a, 65 Mane i 5.7 Armoura, auru od 4HP regena i Aktiv koji je 250 heal ili efektivnih 1250HP-a ako je cijeli tim oko vas te 2 Armoura za cijeli tim)
  • Košta 2306 Golda, lakše se gradi jer ima jeftine elemente (osim recipe-a), 

Ovo. U profesionalnim mecevima igraci kupe stout shield i ne upgrejdaju ga vec idu direktno na mekansm. Vanguard uzmu ako vec izgrade navedeni item.

Sto se tice razora u svakom mecu vidim da ljudi kupe vanguard+bladmail.

play2much
15 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

od tih heroja igram specicu... i vanguard na njoj je največa glupost... doslovno netreba i uspori te u farmanju... ako imaš suporta koji zna kako se suporta i znaš farmat sa njom + nakon lvl-a6 par kilova sa ultom ti si na konju... čim prije nabaviti diff i to je to... rokaj dale...

16 godina
neaktivan
Dota 2

Što je ovo?

Nikomu ne nedostaje skellie?

0 0 hvala 0
13 godina
Dojitza kaže...

Što je ovo?

Nope.

Bilo je samo pitanje vremena kad ce ga rework, bio je previse OP i imba heroj, isti kao Lifestealer prije ako se ko sjeca....samo jedna magija za koristit sve ostalo pasivno, lole

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Dojitza kaže...

Što je ovo?

Nope.

Bilo je samo pitanje vremena kad ce ga rework, bio je previse OP i imba heroj, isti kao Lifestealer prije ako se ko sjeca....samo jedna magija za koristit sve ostalo pasivno, lole

Po cemu je tocno bio OP i imba? Mislim da nije to zbog reworka vise zbog frostviusa

14 godina
Ravenclaw92 kaže...
chaselol kaže...
Dojitza kaže...

Što je ovo?

Nope.

Po cemu je tocno bio OP i imba? Mislim da nije to zbog reworka vise zbog frostviusa

Malo je "OP" po tome da zahtjeva nula mozdane aktivnosti tj. dosta je da  znas upaliti armlet i critas za 600-700 ili switchati na int PT da imas za ulti i vozi.

twice the pride double the fall
14 godina
neaktivan

Isto mozes onda reci i za pa koja je uz to i vise mobilna.

16 godina
neaktivan
Dota 2

Nije OP
Samo je jednostavan za igrat.

1 0 hvala 0
17 godina
Dota 2

Jel ima netko problema s dota networkom? Zadnjih par dana mi se dogodi da me disconnecta iz gejma, i nema teorije vratiti se.

Pokusao i ugasiti dotu, steam, odspojiti net, ali nema teorije. Prvih par puta nisam poslan u low priority, ali danas me bacilo.

Stvarno iritantno, ako im je vec mreza u ku..u, mogli bi bar na neki nacin urediti da mogu odvojiti slucajeve kad se ne mozes ponovo spojit od onih kad se namjerno abandona.

Uglavnom, ako netko ima rjesenje molim da stavi tu, hvala.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Dojitza kaže...

Što je ovo?

Nope.

Boldano: lol, wat? Kakav je bio skill-list njegov?

Btw. novi update je ispred nas.

http://www.dota2.com/wraithnight/

14 godina
Dota 2

Dodaju Comandericu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dota 2

@Chaselol 

Skeleton je "nestao" samo za kratko vrijeme dok traje event. I nece se mjenjati. Heroj je preslab a ne prejak {#}

Stari naix je imao

1. 40% lifesteal za prvi skill (nije orb),

2. 40% Slow (orb),

3. Frenzy (pasivni skil koji daje MS i AS)

4. Ulti koji daje 30 sekundi magic immunity. 

Na papiru izgleda kao heroj kojeg je nemoguce zaustaviti, ali bio je str heroj koji je imao najmanji gain i pocetni strength od svih str heroja. Najjaci lategame carry i najslabiji heroj kroz mid i early game.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 9:45 (Arxi).

5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Nope.

Ovo ukratko opisuje znanje prosječnog DotA igrača.

Heroj koji nema ulta (countera ga item koji košta 3300 golda), ima stun koji je single target i putuje užasno sporo (dok je Force davao malo dmga bio je item za SK-a) i malo crita.

Sporo farma, ima loš teamfight, ima loš counterpush, ima loš splitpush. Heroj bez funkcije.

13 godina
Onjegin kaže...
chaselol kaže...

Nope.

Ovo ukratko opisuje znanje prosječnog DotA igrača.

Heroj koji nema ulta (countera ga item koji košta 3300 golda), ima stun koji je single target i putuje užasno sporo (dok je Force davao malo dmga bio je item za SK-a) i malo crita.

Sporo farma, ima loš teamfight, ima loš counterpush, ima loš splitpush. Heroj bez funkcije.

Jeli Onjegine, da te cika Chase nesto pita...ali nemoj da se ljutis...

Sto se ti non stop stavljas iznad svih kad komentarises u ovom threadu? Jesi ti neki dota 2 Bog? Dendi jesi to ti?

SK je jedan od savrsenih heroja za late game kao mix carry tankera, imas poprilicno najjacu auru sto postoji u Doti 15/20/25/30% life steal na melee i range (RANGE) jedinice, a posto je to aura mozes uzeti u timu s njim Clinkza ili bilo kog range carry heroja i da ownate team fight bez problema. Heroju realno treba 1-2 itema i ti si car. Imas stun, crit, lifesteal 30% i reinkarnaciju(ako te brine difusal druze, sigurno neko u timu ima arcane boots pa si miran sto se toga tice).

Ides midas+armlet+mjolnir i na kraju BKB *bkb mozes ici kao drugi item ako protivnicki tim ima previse disable-a* i to je to. Taj heroj se prefarma i pretezak je za countera ako se odigra kako treba. To je right click heroj kao i sto je Lifestealer bio prije.

A sto se tice farma, ako mislis da sporo farma onda i Lifestealer sporo farma, realno. Jedina razlika je sto u jungle farmu LS ima *drugi midas* (njegov ulti) i to je sve. Crit/Aura nadoknadjuje ostalo.

**koji ima los teamfight, los counterpush, los splitpush** ovo je cisto carry-tanker heroj koji je tu da napravi damage, baci solidan stun koji pravi dot.
Mozes sve reci ali da je los heroj, brale pretjerao si.

Calm your tits bro. 

P.S. imam osjecaj da si zesci rager i tryhard kad neko faila iz tima, ili kad igras sa ne daj Boze nazovi ih svojim prijateljima sa steam liste.

15 godina
neaktivan

Prejadan carry. A i ovi su mi najbolji kojima se ne sviđa njegov novi look. Pa daj molim te, ima heroja iz originalne Dote koji bolje izgledaju.

12 godina
neaktivan
Dota 2

Moze preporuka za bet, nesto riskantno ? Posto sam kreira novi profil, sad bi htio stavit onaj shit common item sta svako dobije na bet ?

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dota 2

jel netko možda zna što ovaj mali znak u donjem lijevom kutu predstavlja?

http://steamcommunity.com/profiles/76561198049470130/inventory/#570_2_1530416395

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice