Novi patch za Armu je napravio ogroman skok u performansama, sada se moze normalno igrati sa 120 ljudi na mapi, nekome u Bohemiji se upalila lampica i nesto su opako sredili. Radili su nekog vraga i na netcodu i sada sve bolje radi, novi zvuk je extra itd... Sve sto trebaju je da prebace igru u Arma3 engine, ne bi rjesilo sve probleme, ali bi bilo prihvatljivo igrljivo kada bi DayZ bio u stanju u kojem je sada Arma.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Novi patch za Armu je napravio ogroman skok u performansama, sada se moze normalno igrati sa 120 ljudi na mapi, nekome u Bohemiji se upalila lampica i nesto su opako sredili. Radili su nekog vraga i na netcodu i sada sve bolje radi, novi zvuk je extra itd... Sve sto trebaju je da prebace igru u Arma3 engine, ne bi rjesilo sve probleme, ali bi bilo prihvatljivo igrljivo kada bi DayZ bio u stanju u kojem je sada Arma.
Hicks je na streamu rekao da će uzet njihov sound sistem, nije spominjao one nove animacije. Navodno je potreban minimalan rad da se kod iz arme prilagodi dayz-u
možda napokon nestanu oni iritantni fantomski zvukovi..
I jesu rekli kad se moze ocekivat taj famozni .60?
Kakav je fps bilo na streamu?

nisu pokazali fps
Onako odokativno bih rekao da im je padalo i do 40 u gradovima
Ne brini, .60 nece uskoro na exp..
hoće taj 0.60 još ove godine?
hehehe ovo me podsjetilo na situaciju kad smo bili nas 6 na Veresniku dok su još bili lootsplosioni. Došli svi skoro pa goli i nakon ziher pol sata, 45 min skupimo se vani, kao idemo na AirField tražit fight i ja si mislim idem ih malo zezat za kraj i bacim bombu.... završilo je isto ovak, bomba drito svima pod noge :D
Ja opet ponavljam pitanje, ako je ovo i dalje (PRE)alpha early access, zašto je tu potrebno imati "stable" i testne servere? Zašto nešto što postoji i radi nije na serverima da se testira? Ovo nije beta ni gotov proizvod, ovo je testna platforma gdje testiraju ljudi koji nisu samo developeri.
Nešto sa tim .60 ne štima je bi bio vani prije Uskrsa po svim pričama, da je doista tako stabilan i daje dobre rezultate, ne vidim da nam ga ne bi dali u ovoj (PRE)alphi.
Jučer sam na Lirikovom streamu čuo da 0.60 nije vani jer imaju poteškoće s rušenjem igre i lootom... (od kud mu ta informacija, ne znam)
Jučer sam na Lirikovom streamu čuo da 0.60 nije vani jer imaju poteškoće s rušenjem igre i lootom... (od kud mu ta informacija, ne znam)
iz zadnjeg status reporta

Ma ajd ja mogu shvatit da to ide sve sporo i da treba vremena, bla, bla.. Al meni nije jasno zašto onda opće izbacuju datume. Kaj se nisu već dosta na tome opekli do sad? reci bit će vani kad bude spremno i gotovo. Do sad su i HC fanovi shvatili da to ne bude tak skoro. Sječam se jedne od zadnjih vijesti u vezi rendera tamo negdje u 10-11 mjesecu prošle godine, da će izać početkom godine ili možda čak i ranije oko božića ako ne bude blockera. Evo 28.04. a još ga nema ni na experimentalu. Pa šuti brate mili i reci bit će vani kad će bit spremno. Ne spominji datume.
Ma ajd ja mogu shvatit da to ide sve sporo i da treba vremena, bla, bla.. Al meni nije jasno zašto onda opće izbacuju datume. Kaj se nisu već dosta na tome opekli do sad? reci bit će vani kad bude spremno i gotovo. Do sad su i HC fanovi shvatili da to ne bude tak skoro. Sječam se jedne od zadnjih vijesti u vezi rendera tamo negdje u 10-11 mjesecu prošle godine, da će izać početkom godine ili možda čak i ranije oko božića ako ne bude blockera. Evo 28.04. a još ga nema ni na experimentalu. Pa šuti brate mili i reci bit će vani kad će bit spremno. Ne spominji datume.
upotpunosti se slažem i potpisujem, sami sebi daju dead-line i onda se ujeb_ bolje da napišu na sajtu uspričavamo se imamo poteškoča sa devoloperima, ma i da napišu devoloperi su nam idioti više bi ih cijenio i imao strpljenja čekat taj render, al eto nekima iskrenost nije jača strana
Iskrenost je jako osjetljiv pojma u marketingu i može koštati firmu puno više nego što bi donijelo koristi. Ipak se sve radi i vrti oko love.
Iskrenost je jako osjetljiv pojma u marketingu i može koštati firmu puno više nego što bi donijelo koristi. Ipak se sve radi i vrti oko love.
upravu si, nažalost, al smatram da je ovakva, ajmo ju nazvat iskrivljena iskrenost iliti laganje ljudi jako neispravno u bilo kojem segmentu života, to vodi ka učenju ljudi da da se ne isplati bit pošten, što je opet nažalost istina, al ovo je sad debeli offtopic, ispričavam se iskreno :)

smrdi to kaj je igra na predstavljanju .60 i dx11 bila igriva na hebenoj pili neko je spomenul i7 i gtx980ti, nisam gledal, al vjerujem da su i tad imali dropove jake, sam se bojim da kad izađe da se nebu moglo igrat na starijim konfama, koje još guraju ostale igre bez beda, neznam kaj glume kaj neuzme engine iz arme 3 il nekaj i nek to srede, baš hebu
Ne mogu nakon 5 godina razvoja i 3 iteracije "novih" enginea koje su navodno radili baš za ovo, reč da idu još jednom mijenjat engine, iovako su već na rubu bankrota. Il će izbacit nešto ili mogu ugasit projekt. drži ih samo činjenica da infrastrukturu imaju i da nemaju board koji ih kontrolira.

Ja sam isto čuo da je bila 980Ti, 970 su spominjali kao mid range karticu jer ona to i jest, budimo realni, to što je nama to skupo, ne znaći da nije mid-range kartica. High end su 980 i 980Ti, dok je titan i tianx enthusiast... Nemre 5 najboljih kartica biti "high end", maltene ispod GTX 950 ne vrijedi ni spominjat jer su u rangu intel kartica kaj dođu sa matičnom. Ako je dakle 950 low end grafička i sve ispod nje, kao mid range ti ostaje 960 i 970.
ja mislim da onima kojima do sada nije radilo bar solidno nema pomoći.. ne vjerujem da će (realni) porast perfomansi biti 100+%, nego prije oko 30-40%(ako i toliko)..
ja mislim da onima kojima do sada nije radilo bar solidno nema pomoći.. ne vjerujem da će (realni) porast perfomansi biti 100+%, nego prije oko 30-40%(ako i toliko)..
30-40% bi bio ogroman pomak jer bi se fps (barem meni) u gradovima s 25 popeo na iznad 30 što je već barem meni igrivo.
Znaci p osvemu sudeci,mogu komotno konfu sutnut u smece,jer taj rendering nekima nece pomoci,samo odmoci...Hebo ja onda takvu optimizaciju,ako oni nakon OPTIMIZACIJE,opet traze bolju konfu....Umjesto da se prilagode slabijim konfama...
Novi renderer ce svima bolje radit,neovisno o konfi koju ima.
Nema šanse da radi slabije jer od onoga nemože lošije radit.
To smo vec objasnili jedno 4x u razlicita 4 navrata.

To je tragično da s svojom konfiguracijom imaš 10 fps.a
Ja ne razumijem kako oni ne troše 99.9% resursa na optimizaciju engina kada je to ključan problem svega.
ja ne igram puno novih AA igara, tu i tamo nekaj kaj me zanima, ali iz zadnjih nekoliko koje sam odigrao sam zaključio da je optimizacija luksuz koji danas praktički više ni ne moraš očekivati od neke early access alpha tek onda ne očekujem optimizaciju..
nedavno sam uzeo MGS, rekoh kao da si odigram neki singleplayer, ni kontrole si ne možeš normalno podesiti FFS, žali bože bačenih para..