Koliko god mi dayz dize tlak sa bugovima i sporim napredkom igre bar nije p2w kao h1z1,ako je to istina za puske i municiju u dropu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
H1Z1 za sada ne pokazuje znakove P2W. Znaci ti ko igrac narucis airdrop, jedina prednost koju ti imas je da znas da ce doc unutar minutu-dvije. Onda slusas gdje ide, buduci da ce iskrcat u kvartu taj drop, ides prema njemu (zvuk i kad ga vidis pratis gdje je i gdje bi mogo dropat) i funkcionira po principu ko prvi njegova djevojka.
Osoba koja ga je platila nema veliku prednost u sakupljanju samog dropa.
Dropovi će biti sa jako mnogo zombija znaći ti sam nemožeš do dropa, to spada sada u teamplay. Ako svatko u timu pozove airdrop to je super, ali npr cijeli dan "nekako" skupljat "neke kredite" za taj airdrop i na kraju da tvoja ekipa pokupi 80% loota to nema veze s vezom.
H1Z1 za sada ne pokazuje znakove P2W. Znaci ti ko igrac narucis airdrop, jedina prednost koju ti imas je da znas da ce doc unutar minutu-dvije. Onda slusas gdje ide, buduci da ce iskrcat u kvartu taj drop, ides prema njemu (zvuk i kad ga vidis pratis gdje je i gdje bi mogo dropat) i funkcionira po principu ko prvi njegova djevojka.
Daj nemoj me nasmijavat. . ., covjek ode na rub mape gdje nema puno ljudi (kao da u Day Z netko ode u jednu od vukojebina na sjeveru kojoj neznam niti ime), naruci airdrop, saceka minut i voila! Pumperka, army backpack i municija za pumperku. Ne pokazuje znakove Pay 2 Win LOL . . . A ta prica "nemozes sam zbog zombija" samo pogledajte video, i da porade na AI nece bit nista inteligentnij nit opasnij od onih u Day Z ili bilo kojem post apo shooteru. Naravno da ce moci sam. . .
h1z1 je 24 sata vanka i vi odmah pljuvate, a dayz je pitaj boga koliko vanka i vidio sam 300 puta više kritika na dayz nego na h1z1. 99% ljudi ovdje nije ni kupilo h1z1, a pljuva po njemu jer je pogledalo video o erroru i video o airdropu. Dobro je onaj čovjek napisao, ako vam se ne sviđa uradite refund (traje do ponedjeljka) i gotovo. Nitko ne kaže da je igra savršena, ali hebo vas 24 sata je vanka i to early access kao dayz normalno da je pun bugova itd.
h1z1 je 24 sata vanka i vi odmah pljuvate, a dayz je pitaj boga koliko vanka i vidio sam 300 puta više kritika na dayz nego na h1z1. 99% ljudi ovdje nije ni kupilo h1z1, a pljuva po njemu jer je pogledalo video o erroru i video o airdropu. Dobro je onaj čovjek napisao, ako vam se ne sviđa uradite refund (traje do ponedjeljka) i gotovo. Nitko ne kaže da je igra savršena, ali hebo vas 24 sata je vanka i to early access kao dayz normalno da je pun bugova itd.
DayZ je vani dosta dugo pa ima i vise kritika... logicno.
Prvo i osnovno stvaras nepotreban OFF TOPIC ovo nije tema za H1Z1 nego Day Z. Sam si postavio glupo pitanje "koja je bolja" pa kad si dobio odgovor koji ti se ne svidja pokusavas kritizirat bez ikakve osnove i objektivnosti.
Vecina ovdje (ukljucujuci mene) ne pljujemo po igri zbog bugova, errora i propusta ima vremena ispravit ce. Igra je za mene Pay 2 win smece zbog airdorpova, jer ti, ja ili bilo tko drugi moze KUPITI novcem opremu sto daje prednost. To nije BUG to nije glitch to nije error, vec odluka developera da bi vise zaradili! Da ne napominjem kakvi su smradovi jer su prije izlaska mjesecima obecavali i kleli se kako airdop nece imati opremu/oruzja nego skinove.
A sad molim te da zamislis da si kengur i lagano, laganoooo odskakuces u H1Z1 temu dalje tvrditi kako govno nije govno, iako smrdi i vec prvi dan roj muha zuji oko njega!
Svaki put si uljepšam dan kada ovdje dođem. Do prije dva dana ste se svađali kako dayz nevalja, kako je to
prijevara, kako samo grabe pare na tome, a ne rade na igri. Ali ćim je izašao h1z1, svi se ujedili u obrani dayz-a...
Te danas evo komentara kao dayz je puno bolji, nije pay to win itd... Ne znam dal se sijećate moda, ali i tamo je bilo
kupovanja oružja i ostalih stvari, no to im nije pomoglo da prežive metak is ak47 koji bi nalazili u firestationu za đabe.
Pitanje je vremena kad će se ubacit mogućnosti adminima da daju gear.
Glupo mi je da ste uopće očekivali da igra neće "prodavat" oružje. Radit takvu igru nije zanimacija za dosadno popodne, treba platit
ljude, opremu, struju...
A da i ne spominjem da skoro nitko nije probao igru nego samo pričate na temelju onoga što je neki random forumaš napisao.
Probajte pa se onda javite. I normalno da je frankie podržao igru... Zašto nebi? Ima vozila, zombije (rekli su da će ih biti cak i više od tri
na mapi u isto vrijeme), i trebala je biti free (možda će i bit...)
A sad molim te da zamislis da si kengur i lagano, laganoooo odskakuces u H1Z1 temu dalje tvrditi kako govno nije govno, iako smrdi i vec prvi dan roj muha zuji oko njega!
Odustale muhe od dayz, pošto su shvatile da developeri neće prestat ubacivat nove vrste graha i pašte, pa traže nove žrtve.
Daj nemoj me nasmijavat. . ., covjek ode na rub mape gdje nema puno ljudi (kao da u Day Z netko ode u jednu od vukojebina na sjeveru kojoj neznam niti ime), naruci airdrop, saceka minut i voila! Pumperka, army backpack i municija za pumperku. Ne pokazuje znakove Pay 2 Win LOL . . . A ta prica "nemozes sam zbog zombija" samo pogledajte video, i da porade na AI nece bit nista inteligentnij nit opasnij od onih u Day Z ili bilo kojem post apo shooteru. Naravno da ce moci sam. . .
djeca previše gledaju the walking dead i sl. .... kako da im ti objasniš da je AI smeće ne prestavlja problem u nijednoj igri do sad pa neće ni u H1Z1..
EDIT: ovaj mi je najjači ne prikazuje znakove P2W lol
kako da ti nacrtam da mi to sve znamo što ti govoriš ali rekli smo da je DayZ s milion bugova opet bolja po svim segmentima od P2W H1Z1.....i naravno da nam se ne sviđa nešto što je P2W i nitko za sad nemože reći suprotno......te normalno da si više čuo kritika na DayZ kad je DayZ vani već godinu dana pa neće se kritizirat H1Z1 prije nego li ga izdaju sad su ga izdali i sad će mo ga kritizirat
TKO VOLI,NEK IZVOLI!
Gle ako se opamete i maknu ta P2W sranja onda možda i bude dobra igra, do tad je obično P2W smeće lažljivih i manipulatorskih developera, ništa više
Igrao sam danas par sati H1Z1 i nije igra tako losa, ovi paketici sto padaju s neba su malo smjesni, mogu se ukrast lako, jedan sam loot liku ispred nosa, drugi paketic me ubio, bude neka explozija kada padne s neba, nevalja stajati blizu .
Ali morao sam se log na DayZ poslije H1Z1, zalazak sunca na obali Chernarusa, gamerska nirvana.
Igrao sam danas par sati H1Z1 i nije igra tako losa, ovi paketici sto padaju s neba su malo smjesni, mogu se ukrast lako, jedan sam loot liku ispred nosa, drugi paketic me ubio, bude neka explozija kada padne s neba, nevalja stajati blizu .
Ali morao sam se log na DayZ poslije H1Z1, zalazak sunca na obali Chernarusa, gamerska nirvana.
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/22839222226256914/122806B3EE122A5056AAFB126DA1BB6EB5B87BC1/
;)
Ja vas ne kuzim sa tim P2W u H1Z1. Inace prvi vristim protiv takvih stvari, ali tu se navode problemi prvog dana EA, nista vise. Ona kutija koja je pala na rubu mape i spawnalo se 7 zombija - bug na bugu. Vjerojatno ce onemogucit takve dropove, ako i ne, gol i bos tesko da ces ubit 7 "normalnih" zombija (oni u primjeru djelovali su strasno zbugirano, ignorirali igraca kad im je priso na pola metra, kao da se nisu aktivirali)...
Ja nemam nista toliko protiv tog air dropa, ne spawnaju se itemi instant u inventoryu vec dropaju sa neba i free for all su. Pitanje je omjera onoga sto ti dropa i onoga sto mozes naci. Ako ti dropa kutija sa itemima koje normalno mozes pronac u sat-dva vremena igre, vrlo vjerojatno ces imati iteme slicne kvalitete da bi uopce mogao pokupiti drop. ako i ne i trebas 2-3 prijatelja da ti pomognu, a uvijek postoji opasnost da ti netko to preotme, to nije P2W, to je rizik da ces pare dat nekom drugom za iteme, sa eventualnom prednoscu da ti znas kad i gdje se drop poprilici moze ocekivat.
Ja vas ne kuzim sa tim P2W u H1Z1. Inace prvi vristim protiv takvih stvari, ali tu se navode problemi prvog dana EA, nista vise. Ona kutija koja je pala na rubu mape i spawnalo se 7 zombija - bug na bugu. Vjerojatno ce onemogucit takve dropove, ako i ne, gol i bos tesko da ces ubit 7 "normalnih" zombija (oni u primjeru djelovali su strasno zbugirano, ignorirali igraca kad im je priso na pola metra, kao da se nisu aktivirali)...
Ja nemam nista toliko protiv tog air dropa, ne spawnaju se itemi instant u inventoryu vec dropaju sa neba i free for all su. Pitanje je omjera onoga sto ti dropa i onoga sto mozes naci. Ako ti dropa kutija sa itemima koje normalno mozes pronac u sat-dva vremena igre, vrlo vjerojatno ces imati iteme slicne kvalitete da bi uopce mogao pokupiti drop. ako i ne i trebas 2-3 prijatelja da ti pomognu, a uvijek postoji opasnost da ti netko to preotme, to nije P2W, to je rizik da ces pare dat nekom drugom za iteme, sa eventualnom prednoscu da ti znas kad i gdje se drop poprilici moze ocekivat.
Osobno sam lootao jedan drop, koji nisam narucio, ali cu ti reci da je to p2w i da je debilno u jednoj survival igri. Ali to cak i nije problem, vec je problem sto su par sati prije luncha ovi sta su napravili igru govorili kako u tim dropovima NECE BITI ORUZIJE, kad tamo otvoris paket i gun unutra, usrali su ga i gotovo...
očito ne shvaćaš pojam P2W.....kada nešto možeš kupiti RL novcem što nema drugi igrač koji nije kupio to je P2W...a još uvijek mi ne objašnjavaš jednu stvar koju je D3Vil napisao a to je da uvijek možeš otići negdje na kraj mape i obaviti taj airdrop da ti ga nitko ne mazne pogotovo ako imaš ekipu od više ljudi onda je još lakše (da ne spominjem što će bit kada mapu povećaju kao što je rečeno)......mislim to je čisti primjer P2W-a i čemu to uopće stavljati osim da lako zaradiš lovu na idiotima koji kada to kupuuju očito nisu igrači za takve igre i nije im poznat pojam 'survival'....
Ali ja objasnjavam zasto meni to nije P2W.
Ajmo ovako - primjer kojeg se drzite ko pijan plota i idealni uvjeti za vas- odes na rub mape sa 3 prijatelja, nema nikoga blizu i dolazi taj airdorp. Prvo, vidli smo da ce, kad si sam, spawnat 7 zombija, nitko ne garantira da ih nece bit vise ako ima vise ljudi u kvartu. Ako ste goli i bosi - pojest ce vas, a i tesko da ste se nasli - ti i prijatelji, i da ste goli i bosi, znaci vjerojatno neka oruzja vec imate (cisto da biste se kretali po mapi, nasli na tom mjestu i uopce poceli provodit taj plan u djelo). Drugo, dolazi airdrop i baci identican paket, znaci sacmu, nesto metaka i onaj ruksak ili sta je vec bilo u filmicu, cool, sad je jedan od vas obucen. Ajmo rec da ste svi 4 uzeli po jedan... ne, ajmo rec dva airdropa i potrosili sat vremena da se nadjete negdje na rubu mape, uzmete svaki 2 airdropa, pocistite i ubijete tih 50-60 spawnanih zombija da poberete loot, dobili svaki neko melee i ranged oruzje, ruksak i komad armora ili sto vec sve bude u dropu (znaci donosite sud po filmicu koji prikazuje jednu varijantu dropa, moguce da ce se u buducnosti ti dropovi razlikovat, moguce i da je vec sad on imao puno srece sa tim dropom) - kaj ste to tak bitno naprednije napravili, od nekoga tko je nabasao na kucu sa nekom puskom, malo municije i negdje usput u autu pobrao ruksak? Dio municije ste ionako vjerojatno trosili da cistite zombije, ili su se oni pocistili po duhu svetom? Moguce ste i dozvali neku hordu iz kvarta ako ste bili glasni - jos uvijek ne znamo sve o igri i koliko je ovaj scenarij moguc.
Ako su dosle stvari koje se u igri ne mogu nabavit ili ih je gotovo nemoguce nabavit, ajmo rec da i granici sa P2W, inace - ne.
Ajmo sad uzet nesto gori slucaj - nadjete se i pozovete airdrop i nemrete pocistit zombije? Ili nadjete se, pokupite prvi drop i naidju 4-5 bolje geranih playera i pobiju vas ko zeceve te poberu drop koji ste vi platili? Narucite 4 dropa a nutra samo hrana i takve zalihe, a potrosili ste sto ste imali kod sebe da bi cistili zombije oko dropa...
Ne znam zasto se svi sudovi donose na temelju jednog filmica iz prvog dana EA. Sa druge strane o DayZ, koji nakon godine dana EA i koliko razvoja prije toga ima samo silnih problema i maltene nikakvog napretka po pitanju zombi AI-a, bugova i u biti svega osim dodavanja novih oruzja (ok, ajde, ima i fora stvari i satora i kuhanja itd.), osnivac projekta usred izrade uzima pare i bjezi, tu se pisu hvalospjevi o igri.
Definicija P2W je kad novcem mozes kupit nesto sto drugi igraci ne mogu nabavit u igri, ili im je BITNO otezano, na nacin da tebi daje prednost koja je drugim igracima nedostizna - ja i dalje ne vidim dokaze za to, osim cinjenice da se spawnao kontejner kojeg nitko osim osobe koja ga je narucila nije pokusao pokupit, a spawnani zombiji nisu reagirali pa mu je omoguceno da prvi dan EA, bez ikakve muke, goloruk pobere pumpericu, municiju i nesto armora (ili ruksak) - sto definitivno ne djeluje kao zamisljeno ponasanje.
P2W mogo ti doci do tog geara ili ne. Platit da ti content padne ispred nosa je P2W i tu nema rasprave. Govoriti kako to nije P2W jer mozes sve naci u igri nije tocno. Ako ja stjecem prednost u prvih 2min sta sam u igri zato jer sam pozvo airdrop je P2W... Ocekivali da ce na jednostavnom enginu sklepati neki survival uvesti mikrotransakcije i pokupiti lovu na F2P igri.... svaka cast jer im je uspjelo.
P2W mogo ti doci do tog geara ili ne. Platit da ti content padne ispred nosa je P2W i tu nema rasprave. Govoriti kako to nije P2W jer mozes sve naci u igri nije tocno. Ako ja stjecem prednost u prvih 2min sta sam u igri zato jer sam pozvo airdrop je P2W... Ocekivali da ce na jednostavnom enginu sklepati neki survival uvesti mikrotransakcije i pokupiti lovu na F2P igri.... svaka cast jer im je uspjelo.
Ne padne ti "ispred nosa". U buducin updejtovima ce napravit da padne u radijusu 700m oko tebe, i treba bit odredjena brojka igraca na serveru da bi se uopce moga aktivirat airdrop.
Sanse za airdropove sa oruzjem su male, vrlo male, 10-17%
Definitivno ce se za svaki airdrop u buducnosti tuc baren 10 ljudi, sansa da ce dobit onaj ko ga je narucio, je mala.
Ovo je vrlo zanimljiv dodatak igri, i svidja mi se, stvori jedan "event"
Ali ja objasnjavam zasto meni to nije P2W.
Ajmo ovako - primjer kojeg se drzite ko pijan plota i idealni uvjeti za vas- odes na rub mape sa 3 prijatelja, nema nikoga blizu i dolazi taj airdorp. Prvo, vidli smo da ce, kad si sam, spawnat 7 zombija, nitko ne garantira da ih nece bit vise ako ima vise ljudi u kvartu. Ako ste goli i bosi - pojest ce vas, a i tesko da ste se nasli - ti i prijatelji, i da ste goli i bosi, znaci vjerojatno neka oruzja vec imate (cisto da biste se kretali po mapi, nasli na tom mjestu i uopce poceli provodit taj plan u djelo). Drugo, dolazi airdrop i baci identican paket, znaci sacmu, nesto metaka i onaj ruksak ili sta je vec bilo u filmicu, cool, sad je jedan od vas obucen. Ajmo rec da ste svi 4 uzeli po jedan... ne, ajmo rec dva airdropa i potrosili sat vremena da se nadjete negdje na rubu mape, uzmete svaki 2 airdropa, pocistite i ubijete tih 50-60 spawnanih zombija da poberete loot, dobili svaki neko melee i ranged oruzje, ruksak i komad armora ili sto vec sve bude u dropu (znaci donosite sud po filmicu koji prikazuje jednu varijantu dropa, moguce da ce se u buducnosti ti dropovi razlikovat, moguce i da je vec sad on imao puno srece sa tim dropom) - kaj ste to tak bitno naprednije napravili, od nekoga tko je nabasao na kucu sa nekom puskom, malo municije i negdje usput u autu pobrao ruksak? Dio municije ste ionako vjerojatno trosili da cistite zombije, ili su se oni pocistili po duhu svetom? Moguce ste i dozvali neku hordu iz kvarta ako ste bili glasni - jos uvijek ne znamo sve o igri i koliko je ovaj scenarij moguc.
Ako su dosle stvari koje se u igri ne mogu nabavit ili ih je gotovo nemoguce nabavit, ajmo rec da i granici sa P2W, inace - ne.
Definicija P2W je kad novcem mozes kupit nesto sto drugi igraci ne mogu nabavit u igri, ili im je BITNO otezano, na nacin da tebi daje prednost koja je drugim igracima nedostizna - ja i dalje ne vidim dokaze za to, osim cinjenice da se spawnao kontejner kojeg nitko osim osobe koja ga je narucila nije pokusao pokupit, a spawnani zombiji nisu reagirali pa mu je omoguceno da prvi dan EA, bez ikakve muke, goloruk pobere pumpericu, municiju i nesto armora (ili ruksak) - sto definitivno ne djeluje kao zamisljeno ponasanje.
Vidis ja kritiziram igru na osnovu cinjenice, konkretnog videa i objektivno ju smatram pay 2 win smecem dok ju ti branis na osnovu "ajmo rec" "ajmo vidjet" izmisljajuc scenarije u kojima sta bi bilo kad bi bilo, znaci na osnovu pretpostavki kako ce nesto nekad bit drugacije.
Istina u navedenom video su zombie bili bugani, ali isto tako sam gledao streamera koji je narucio airdrop i onda autom pogazio sve zombije napraveci koji krug oko box-a i s mirom ga lootao dok ga je cuvao drug s shotgunom. U drugom video lik sakama zatuce vuka i 3 (tri) zombija bez problema, bez ikakvog geara tako da pretpsotavka da nece moci sam je sama po sebi smjesna.
Zombije mozes "pocistiti" bez ispaljenog metka, zgazis ih, drug ti ih "aggra" (povuce) a ti lootas ili ih ko i svaki drugi glupi AI kite-as i zabijes sakom malo po malo.
U igri bi prvo trebao postojati neki "group sistem" da bi prepoznao vise ljudi koji igraju skupa pa spawnao vise zombija s paketom, ali opet cista izmisljotina i pretpostavka. Sad ih se spawna par.
Pay 2 Win platis da dobijes nesto sto netko drugi mora farmat, trazit i mucit se da nadje. Iako je random i oni ce "smanjiti" drop chance opet je to Pay 2 Win.
Na kraju trebate biti zahvalni svim ljudima koji su digli bunu protiv tog sistema, koji su ih pljuvali i trazili refund. Jer ako na realease day padaju puske i svi sute za mjesec dana iz aviona bi padao auto, kamion, avion i bestrzajni top. . . Kako ti pretpostavljas da ce oni sve to "sredit" tako ja pretpostavljam da ce za duplo vecu cjenu "extra pro paketa" uskoro s neba padat avioni i kamioni uz malu sansu za tenk!
Ne padne ti "ispred nosa". U buducin updejtovima ce napravit da padne u radijusu 700m oko tebe, i treba bit odredjena brojka igraca na serveru da bi se uopce moga aktivirat airdrop.
Sanse za airdropove sa oruzjem su male, vrlo male, 10-17%
Definitivno ce se za svaki airdrop u buducnosti tuc baren 10 ljudi, sansa da ce dobit onaj ko ga je narucio, je mala.
Ovo je vrlo zanimljiv dodatak igri, i svidja mi se, stvori jedan "event"
Trenutno pada ispred nosa, a i u buducnosti ce padati mozda 50-100 metara dalje (mada sumnjam) jer igra je FREE 2 PLAY njima je u cilju zarada i ako netko placa za paket pa mu 4/5 paketa drugi pokupi 6sti sigurno nece kupit. Free 2 Play igre se prilagodjavaju onima koji izvale novcanik ne onima koji igraju za badava. . . U ostalom na osnovu cega iznosis podatak od 700 metara? Istina treba biti odredjen broj ljudi na serveru ali je mapa tolika da se uvjek moze naci "prazan kutak" ovo bi bio zanimljiv dodatak igri da su developeri ispostovali svoju rijec i tako prodavali vanity iteme (skinove) s obzirom da daje gear je cista glupost.
opet D3Vil dominira i nemam što nadodati....
EDIT: nisi dao ni jedan argumet samom činjenicom da kupuješ nešto da padne u radijusu od 700m je i dalje P2W....da postoji šansa da ti netko otme taj paket ali postoji opcija da ih kupiš još jer imaš love i nije te briga te to ne umanjuje pojam P2W.........trebali su nešto napravit na ovaj način kao u DayZ modu zabavno je i teško a svatko može doći do toga.....
Uzmi na primjer Dotu, LoL (sve ostale mobe), cak i Planetside 2 (igra od SOE isto) koje nisu pay2win u nikojen smislu. Imas jednu dotu koja dize milijone na cisto kozmetickin itemima i nista drugo.
Ti si upravo rekao da svaka f2p igra MORA biti pay2win, ocito nemora. Airdropovi ce stvarati evente, nekima to ne mora biti drago, al nazivati to p2w.... nezz sta reci.
Devil ovi primjeri koje ti navodis nisu P2W, to je fail igra. Ako ja u 2 minute mogu pokupit airdrop i zatuc 7 zombija koji ga cuvaju sam i goloruk, ako sakama zatucem vuka i 3 zombija, to nije P2W igra, to je fail igra i o takvoj igri cu onda govorit druge stvari.
Dakle pricamo o igri koja ce jednog dana biti sredjena te takve stvari nece biti moguce, ili nece biti sredjena pa ce biti fail igra i nebitno jel P2W kad ju nitko nece igrat. Tu se razlikuje moje "ajmo vidjet, sto bi bilo kad bi bilo" i vase proglasenje prvog dana EA da je ovo P2W.
U uvjetima koje ja opisujem, a to je da ti treba nekoliko ljudi (barem 2-3 ili sam ali da si dovoljno naoruzan da ti ne treba pomoc, opet u uvjetima gdje je nebitno sto ti dropa) koji nisu goloruki da ubije zombije oko dropa i pokupi MOZDA neko oruzje, ali vjerojatnije hranu i neki supply kako je najavljivano, unutar 700 metara od tvoje lokacije sa 1-3 minute razmaka od kako si narucio i u biti dolazi free for all drop koje vide SVI iz radijusa kilometar do dva - to nije P2W.
Ovo sto kazes "covjek je sa autom pregazio sve zombije i pokupio drop bez ispaljenog metka" - da, samo auto u H1Z1 ne nalazis na svakom koraku i vecinu ce trebat "craftat", tj. sakupljat djelove i benzin dok ne osposobis jednoga da ga mozes vozit - da bi to sve skupio apriori nisi goloruk i nebitno je dal nutra padne sacmarica ili ne jer u toj fazi ne postizes neku prednost pred drugima.
Ideja airdropa je random pomoc u trenutku kad ju mozes pokupit, tj. nisi goloruk. Ideja airdropa definitivno nije "spawno sam se u igri, dao 1-2€ i sad sam opremljen od glave do pete".
Jedino sto mi je zao u ovoj raspravi je sto sam prilikom prve poruke bio uvjeren da sam u temi H1Z1, koju sam imao paralelno otvorenu sa DayZ, pa mozda svoje ideje iznosim na krivoj temi, na neki nacin radim offtopic, mozda bolje da se prebacimo u H1Z1, ali kad me vec vucete za jezik...

Jel netko od vas gledao 28 days later? Ili 28 weeks later kad smo vec kod toga? Znaci "apokalipsa" nije zahvatila cijeli svijet i jos uvijek ima nezahvacenih regija koje na ovj nacin pokusavaju pomoci regiji koja jest zahvacena i ima jos zivih ljudi, ali nedostupna kopnenim putem iz ovog ili onog razloga.
Jel bitno kakav je setting? Kome se svidja super - kome ne, opet super, ali tvrdit da je ovo neki P2W je glupost.
P2W je recimo igra poput Anarchy online koja je imala dijelove koji su nedostupni igracima koji nisu placali, imala je VIP klasu, imala je perkove za subscribere koji su pojacavali tvoje skilove itd. a nisu bili dostupni free igracima - to je P2W. Random paket kojeg se mozes docepat, ali ne moras, koji je free for all 700 metara od tebe unutar 1-3 minute nakon sto ga narucis nije P2W - to je kao "fun box" u GW2 kojem svi mogu pristupit i proizvodi zabavne situacije.
Server od 200 ljudi od kojih 30ak vidi airdop i krene ga pokupit nije P2W, to je poziv na PvP.
EDIT: ovdje sam mogao na primjer stavit i pocetke resident evila i u biti bilo koje fransize gdje se "outbreak" postepeno siri i jos uvijek bude nezahvacenih podrucja u kojima je civilizacija opstala i pokusava se svim silama branit od dolaska bolesti.
opet D3Vil dominira i nemam što nadodati....
EDIT: nisi dao ni jedan argumet samom činjenicom da kupuješ nešto da padne u radijusu od 700m je i dalje P2W....da postoji šansa da ti netko otme taj paket ali postoji opcija da ih kupiš još jer imaš love i nije te briga te to ne umanjuje pojam P2W.........trebali su nešto napravit na ovaj način kao u DayZ modu zabavno je i teško a svatko može doći do toga.....
Na kojem serveru to igrate ?
plitak
A za Dayz je normalno da sa konfom od 20k kuna imaš 30 fpsa i da ti se igra crasha svakih sat vremena i to nakon više od godine dana od izlaska?
Cinjenica je cinjenica, ja sam kroz svoje postove iznosio cinjenice.
Brutalna cinjenica (takodjer i vrlo tuzna) je da H1Z1, igra koja je prakticki jucer izasla, je ispoliranija nego jedan veliki DayZ koji je u alphi 256 godina.