DayZ je na puno kompleksnijem enginu i tu je najveci problem dayza i njegovog razvoja.

potok
Taj arma engine, koliko god bio njegov problem s jedne strane, s druge strane je razlog zašto toliko ljudi obožava Dayz :)
istina,volili smo nekad,ali sad su druga vremena sada bi engine od Arme 3 npr. zadovoljava nešto što oni žele postić.....
A za Dayz je normalno da sa konfom od 20k kuna imaš 30 fpsa i da ti se igra crasha svakih sat vremena i to nakon više od godine dana od izlaska?
Nije sve u fps. DayZ bude vjerojatno jos valjda godinu dana peace of shit low fps govno ali je radeno na simulatoru. Meni se grafika od H1Z1 gadi. Igra je fakin arkada, lik skace ko neki orangutan, skupljanje bobica i lupanje sa batinom mi je stupidno.
Mozemo se kladit da bude H1Z1 veci hit od DayZ i molim boga da sva djecurlija ode na njega. Meni je dosta tri DayZ servera i moja ekipa.
Nije sve u fps. DayZ bude vjerojatno jos valjda godinu dana peace of shit low fps govno ali je radeno na simulatoru. Meni se grafika od H1Z1 gadi. Igra je fakin arkada, lik skace ko neki orangutan, skupljanje bobica i lupanje sa batinom mi je stupidno.
Mozemo se kladit da bude H1Z1 veci hit od DayZ i molim boga da sva djecurlija ode na njega. Meni je dosta tri DayZ servera i moja ekipa.
Ako se ne varam trebali bi već ove godine počet radit na optimizaciji, počevši sa novim rendererom.
Rekli su da nikakvi veliki fps boostovi nece bit do samog izlaska igre. Meni je to sve smijesno
Ako se ne varam trebali bi već ove godine počet radit na optimizaciji, počevši sa novim rendererom.
Jedva čekam taj novi renderer. Šta nije trebao sredinom prvog izać? Kad izlazi?
Prema ovome, u prvih par mjeseci.
Q1 2015
Ah ti njihovi planovi koji se nikad ne ostvare. Vozila su trebala biti u igri već početkom prošlog ljeta pa ništa s toga, kao i veći broj zambija ako se ne varam.
Prateci arma serijal nekako sumnjam da ce lako rjesiti preformace probleme u DayZu, ali ja im drzim fige, ako nista drugo igra izgleda realisticno i nudi dosta toga za tu svoju zahtjevnost. Sto se tice promjene renderera, najbolje bi bilo da si uzmu arma3 engine i tako ce svi profititrati, sve ono sto uspiju napraviti kao poboljsanja onda mogu implementirati u Armu i tako jednim udarcem dvije muhe. Preformance situacija u Armi je nesto bolje i sve super radi dok je 50ak igraca na mapi, cim ide preko server se pocinje dusiti, tako da bi to moglo odgovarati za DayZ, ionako je 30-40 igraca optimalno. Ono sto bih ja volio vidjeti je da pocnu rijesavati probleme hakera, jer ih je sada tona u DayZu, svjestan sam da ce ih uvijek biti, ali cim ima ovaj broj hakera to znaci da je prelako trenutno hakirati igru.
Ono sto bih ja volio vidjeti je da pocnu rijesavati probleme hakera, jer ih je sada tona u DayZu, svjestan sam da ce ih uvijek biti, ali cim ima ovaj broj hakera to znaci da je prelako trenutno hakirati igru.
Zanima me zašto niste pisali za dayz mod da je p2w kada se mogao "kupovati" gear sa donacijama na server?
Zanima me zašto niste pisali za dayz mod da je p2w kada se mogao "kupovati" gear sa donacijama na server?
To je teski crap i dosta streamera su provalili da su dobijali gear i tehniku lol. Nadam se da ce u DayZ SA kasnije biti inikator koji ce oznaciti servere na kojima nema manul spawnanja helikoptera i mitraljeza lol.
To nema veze sa poslovnim modelom igre/moda u tadasnje vrijeme. Vec je to poslovni dio ekipe koja je drzala server... Lol, ako ti nije paso server nisi bio na njemu i to je to.
Kakve gluposti jos neces cut :D
"when it's done"™ ... znaš onu "obećanje ludo radovanje"
stvari koje mene trenutno živciraju više od rendera (iako sam već par puta nahebao zbog fps droppova):
- hodam po šumi, vode ni blizu - bljuć bljuć "you are soaked through".
- random zvukovi koji me cimaju - definitivno jedan od iritantnijih problema, hebene fantomske limentke pipsija i ograde.
- nekidan me roknul hebeni predator, čujem korake oko sebe, stanem, gledam naokolo i dalje koraci a nigdje nikoga - "you are dead" (znači haxori obviously).
- zombiji koji me šusnu sa 15m i pri tome mi unište sve u hlačama i slome nogu - kaj se mene tiče zombije mogu i izbaciti iz igre dok ih ne poprave. trenutno su totalno broken i toliko rijetki da praktički ni nemaju neku svrhu.
kupio sam igru prije božića, imam oko 70-ak sati playtime-a, jbg ne stignem puno igrati, i iako smatram da je odlična ovi dev-ovi su apsolutni idioti i ljenčine..
ne možeš mi reći da ti treba mjesec dana da razviješ jednu pušku i hlače. to su stvari koje bi trebale izlaziti kao sa trake. sa trenutnim tempom ulazak u beta-u do kraja godine je po meni jako optimističan.
ahh i da se dotaknem rasprave o H1Z1.. ovo whine-anje oko p2w mi je ločina. nisam kupio igru, malo pratim kaj se događa kao što to već dugo radim sa DAYZ i mislim da je to jako slab argument. kaje sa PVE serverima i airdroppovima? isto P2W? airdrop ne daje nikakav skill, pravom igraču to nije nikakava prijetnja nego samo šansa da skuži di će naći potencijalne žrtve koje će biti zauzete kopanjem po inventoryju
stvari koje mene trenutno živciraju više od rendera (iako sam već par puta nahebao zbog fps droppova):
- random zvukovi koji me cimaju - definitivno jedan od iritantnijih problema, hebene fantomske limentke pipsija i ograde.
- nekidan me roknul hebeni predator, čujem korake oko sebe, stanem, gledam naokolo i dalje koraci a nigdje nikoga - "you are dead" (znači haxori obviously).
- zombiji koji me šusnu sa 15m i pri tome mi unište sve u hlačama i slome nogu - kaj se mene tiče zombije mogu i izbaciti iz igre dok ih ne poprave. trenutno su totalno broken i toliko rijetki da praktički ni nemaju neku svrhu.
kupio sam igru prije božića, imam oko 70-ak sati playtime-a, jbg ne stignem puno igrati, i iako smatram da je odlična ovi dev-ovi su apsolutni idioti i ljenčine..
ne možeš mi reći da ti treba mjesec dana da razviješ jednu pušku i hlače. to su stvari koje bi trebale izlaziti kao sa trake. sa trenutnim tempom ulazak u beta-u do kraja godine je po meni jako optimističan.
ahh i da se dotaknem rasprave o H1Z1.. ovo whine-anje oko p2w mi je ločina. nisam kupio igru, malo pratim kaj se događa kao što to već dugo radim sa DAYZ i mislim da je to jako slab argument. kaje sa PVE serverima i airdroppovima? isto P2W? airdrop ne daje nikakav skill, pravom igraču to nije nikakava prijetnja nego samo šansa da skuži di će naći potencijalne žrtve koje će biti zauzete kopanjem po inventoryju
- i da srede animacije kada mjenjas oruzija, to su isto davno najavili, zvuk i zombije i to je vec pocetak ozbiljne pripreme za betu. Hakeri su nazalost prica za sebe, previse ih je atm u igri .
Sto se tice H1Z1 pay to win, mozes to tako gledati, a moze biti i tako da se ja i 2 frenda dogovorimo i ustanemo u 5 ujutro kada nitko ne igra, narucimo 4-5 dropova, naoruzamo se do zuba i popodne glumumo ramba na mapi.
- i da srede animacije kada mjenjas oruzija, to su isto davno najavili, zvuk i zombije i to je vec pocetak ozbiljne pripreme za betu. Hakeri su nazalost prica za sebe, previse ih je atm u igri .
Sto se tice H1Z1 pay to win, mozes to tako gledati, a moze biti i tako da se ja i 2 frenda dogovorimo i ustanemo u 5 ujutro kada nitko ne igra, narucimo 4-5 dropova, naoruzamo se do zuba i popodne glumumo ramba na mapi.
da bi "naručio" airdrop na serveru mora biti minimalno 120 ljudi. dakle, server mora biti 60% pun
Da, H1Z1 je djecja igra kaze netko. Uzmes luk i strijelu i uspijes pogodit zombija za vece udaljenosti u glavu. I gle cuda on pada mrtav, a ne da me glitcha kroz vrata
kuce. Igra FUNKCIONIRA. Mozda zato je djetinjasta.
Koliko god volim DayZ i nakon stotine sati provedene na njemu odustajem igrati jer je neigrivo. Necu nabrajati zasto jer to svi znamo ali je bolesnija
cinjenica da je zadnji update bio prije mjesec dana? WTF
H1Z1 je vani tjedan dana cca i vec je imao toliko kriticnih updatea. I ja se nadam da ce Bohemia se uhvatit posla sad jer ovo vise nema smisla...
Unlike all you want :D
Ali nisi dobio nešto što drugi igrači ne mogu dobiti igranjem.
Nisi imun na metke i ne dobijaš aimbota airdroppom, samo si si ubrzao proces nabavke oružja.
Realno u DAYZ ima servera u kojima na nekim lokacijama doslovno hodaš po oružju. Kreneš gol na takvom serveru za pola čuke si imaš i pištolj i pušku i full army gear i možeš ići na server na kojem iače igraš glumiti ramba
Ja ne vidim nikakvu razliku u te dvije priče, izuzev da si za prvu morao iskeširati nekaj novaca.
Ali nisi dobio nešto što drugi igrači ne mogu dobiti igranjem.
Nisi imun na metke i ne dobijaš aimbota airdroppom, samo si si ubrzao proces nabavke oružja.
Realno u DAYZ ima servera u kojima na nekim lokacijama doslovno hodaš po oružju. Kreneš gol na takvom serveru za pola čuke si imaš i pištolj i pušku i full army gear i možeš ići na server na kojem iače igraš glumiti ramba
Ja ne vidim nikakvu razliku u te dvije priče, izuzev da si za prvu morao iskeširati nekaj novaca.
Pay 2 Win se ne odnosi samo da ti kupis nesto sto drugi nemoze da ima. . ., ako ti mozes kupiti nesto (makar bila random sansa) sto drugi mora traziti to je pay 2 win. Platio si da ti oruzje padne s neba. Da nije bila onolika negativna kampanja, da ih ljudi nisu popljuvali i dalje bi padali Ar 15 s neba, mozda bi i "pojacali" kvalitetu paketa ovako su bili prisiljeni to nerfat i modificirat.
Smjesno mi je kako ih fanboyi brane i puse njihove price o "eventovima" pa zar nebi jos bolji event bio da iz tog airdropa pada recept (skin) za AR-15, sacmaricu ili tvoj omiljeni sljem. . . Ne daje nikakvu prednost osim ljepseg izgleda oruzja/opreme (na kraju to su godinu dana obecavali pa pogazili svoju rjec na dan izlaska igre) a vjerujem da bi se ljudi jos vise klali oko tog jer to nemogu da nabave ingame. Trenutno je to fino balansirano pa istina ti paketi ne daju neku spektakularnu prednost, al covjek se mora zapitat ako su vas u startu prejebal* sutra, za mjesec kakav se novi "event" moze pojaviti? Mogu biti *premium igraci koji placaju mjesecnu pretplatu da bi se spawnali s gearom i kucom
Sto se tice Day Z-a mislim da se radi o Persistance ON serverima. Nisam siguran jeli bug, ili se ne kupi loot (koji se resetuje samo srijedom) pa ako odes na prazan server u utorak naravno da imas cizama i hlaca da biras. ., ali to je bug nisi platio da ti se spawnaju cizme, hlace ili AKM nemozes stavljati kruske i jabuke u isti koš!
Na kraju nema potrebe za neke tenzije, sto vise survivor igara to bolje za nas krajnje korisnike jer svatko moze naci nesto za sebe. Iskreno jedva cekam da H1Z1 izadje iz EA da klinci i balavci odu igrati arkadu a ostave hardcorce u Day Z. Cheers!
ako je h1z1 pay2win onda je dayz buy2win.
h1z1 kupiš airdrop znaci ti nemas pojma sto ces dobiti i oces li to uopce dobiti jer tu su zombiji i najmanje 10 ljudi.
dayz odes na server, lijepo se prosetas do miliary base i airbase i samo uzimas oruzja i metke te nakon 30sek uzimanja samo logout i login na drugi server.... a siguran sam da će najmanje 50% ljudi s dayza prijeći na h1z1 jer se vidi da ljudi rade svoj posao i to jako brzo za razliku od znas vec koga.
h1z1 kupiš airdrop znaci ti nemas pojma sto ces dobiti i oces li to uopce dobiti jer tu su zombiji i najmanje 10 ljudi.
dayz odes na server, lijepo se prosetas do miliary base i airbase i samo uzimas oruzja i metke te nakon 30sek uzimanja samo logout i login na drugi server.... a siguran sam da će najmanje 50% ljudi s dayza prijeći na h1z1 jer se vidi da ljudi rade svoj posao i to jako brzo za razliku od znas vec koga.
Kako se u rekordnom roku naslo hejtera DayZa cim je Sony izbacio svoj proizvod, tako reci RUST + zombie game. Graficki i fizikom igra zaostaje miljama iza DayZa to je sigurno.
Da si malo upuceniji znao bi da server hopanja vise nema, ima... ali se vremenski ne isplati. Prosetat se to Military Basea nije bas jednostavno... isto se moze reci i za H1Z1 ako se ude na prazan server.
A da, nisam znao da je car igranja H1Z1 cekati paket s neba i uopce ne znat hoces ga pokupit ( naravno hoces, jer ima milijun taktika da se ga se bez ikakvog problema pokupi ). Ushrali ste se i pokupili na taj H1Z1, platili buducu F2P igru da igrate betu... svaka cast.
Inace je tesko bilo zadovoljiti prosjecnog DayZ igraca koji igra samo SA a ne i modove. Stavi mu craftanje + base making i svi ce bacati cum na tu igru...
Igrat H1Z1, da... ali kad izade F2P...
Ajde bar si me sad lijepo nasmijao. Ljudska glupost stvarno ne poznaje granice. . .
Rekao sam da nemozete u isti koš kruske i jabuke. . ., to sto netko ima volje igrati 2 sata na praznom serveru i trcati od obale i nazad 16 kilometara da bi mozda na njemu nasao AKM pa se "gerao" stvarno nije i nemoze biti isto kao sto ti mozes s mjesta gdje stojis platiti da ti padne kutija par metara dalje s 10tak zombija. . On to nije PLATIO! Jos samo da si napisao i doopanje kao "argument"
Istina ima takvih jadnika al zato fino odes kao ja igrati na privatni server od streamera i nema "server hopanja" i jako malo cheatera (drugi hub). Gle ja ne branim Bohemiju i razvojni tim. Daleko od tog, mutavi su, smotani, glupi, PRE PREEEESPORI i razvoj definitivno traje predugo. Iskreno da imam malo bolji PC vjerojatno bih presao na Armu 3 i modove. Ali meni H1Z1 djeluje arkadno, likovi skakucu kao kenguri vizualno mi je neprivlacan. Jednostavno mi je softcore i radije cu nastaviti igrati na enginu od simulatora vec od mincrafta.
Day Z SA moze sutra propasti, mogu odustati od projekta i 90% igraca preci na H1Z1 (cista glupost al ajd) ali za novac koji sam dao, ulupao sam u njega 305 sati i jako se zabavio. Za mene je i ovakva igra odlicna i s vremenom moze biti samo jos bolja. Kome se ne svidja, kome ne lezi pa moze da ide. Eto sad je na trzistu arkada za samo 20 eura!
Najbolji dokaz da je za Dayz potreban samo dobar CPU je taj sto ja sa integriranom grafikom i intelovim procom imam bolji fps nego sa diskretnom grafickom i AMD procom.
Najbolji dokaz da je za Dayz potreban samo dobar CPU je taj sto ja sa integriranom grafikom i intelovim procom imam bolji fps nego sa diskretnom grafickom i AMD procom.
Ja imam intel i5 3470 i 4 gb rama na drugom kompu i onu nvidia nvs 310 grafu na kojoj idu wot i diablo 3, lord of the rings i insurgency na 1280x1024 low postavkama pa baš kontam da li bi dayz mogao ?
Koji je procesor i grafa na kojoj si ti igrao i koliko si fps postigao ?
Ja nisam hejter dayza, meni je to super igra da poprave nekoliko bitnih stvari te stave veci broj igraca u server. D3vil pocinje nesto pricati o airdropovima, a uopče ne čita što su developeri rekli za tu igru. Pa imaš nekoliko članaka, čak i videa od prije godinu dana kako su rekli da će airdropovi sadržavati oružja. Pa kako drukčije privuči ljude na airdrop da airdrop bude centar sukoba? Maknut oružje i stavit 10 bandage i 10 wood sticks?
Pay 2 Win se ne odnosi samo da ti kupis nesto sto drugi nemoze da ima. . ., ako ti mozes kupiti nesto (makar bila random sansa) sto drugi mora traziti to je pay 2 win. Platio si da ti oruzje padne s neba.
Nisi ti igrao pravi pay to win ovo je benigno..
Daj mi reci da u DAYZ moš piknuti airdrop, koliko bi te to smetalo? Mene najiskrenije nebi ni najmanje, čak bi volio vidjeti pokoji povremeno Niti bi mi se izgubila čar hodanja uokolo i traženja geara, niti bi me smetalo što netko ima bogznakoju pljucu.
Samo bi još imao extra faktor zabave pokušavanjem ninjanja loota
D3vil pocinje nesto pricati o airdropovima, a uopče ne čita što su developeri rekli za tu igru. Pa imaš nekoliko članaka, čak i videa od prije godinu dana kako su rekli da će airdropovi sadržavati oružja. Pa kako drukčije privuči ljude na airdrop da airdrop bude centar sukoba? Maknut oružje i stavit 10 bandage i 10 wood sticks?
Prvo nije tacno, ima vise clanaka, reddit postova od strane developera i videa gdje tvrde da nece biti u airdropovima oruzja nego vanity itemi, recepti za craftat skin ali da ces i za skin prvo morati naci item (oruzje ili armor) pa tek onda craftati.
Neznam sta je zalosnije sto pokusavas nesto argumentovati na glupostima ili sto mene citiras a da uopce ne citas moj post. ., "Smjesno mi je kako ih fanboyi brane i puse njihove price o "eventovima" pa zar nebi jos bolji event bio da iz tog airdropa pada recept (skin) za AR-15, sacmaricu ili tvoj omiljeni sljem. . . Ne daje nikakvu prednost osim ljepseg izgleda oruzja/opreme (na kraju to su godinu dana obecavali pa pogazili svoju rjec na dan izlaska igre) a vjerujem da bi se ljudi jos vise klali oko tog jer to nemogu da nabave ingame."
Maknut oruzje, maknut 10 bandage i 10 sticka i ubacit skinove. Klali bi se ko svinje u toru za napoj!
@ Nine jednostavno masate poantu mojih postova. Nije problem u samim airdropovima, trenutno ne nude neki poseban loot. Stvar je u neiskrenosti samih developera i blitz mjenjanju odluka. Kako danas airdrop, tako sutra im padne na pamet da s neba nekome za 20 eura bace tenk. Igra je free 2 play, njima je cilj zadovoljiti ljude koji placaju da bi ostvarili profit. Jednom kad krene padati s neba oprema (makar to sad bilo kako ti kazes benigno) sto bi rekli "it's a slippery slope" past ce im opet nesto drugo na pamet, "gore" da zarade jos vise. Premium playeri s full starter gearom i slicno. Iako ima i vise nego dovoljno free 2 play naslova koji su PREPOPULARNI i zaradjuju jako puno novca na osnovu skinova i slicnih gluposti koje ni na koji nacin ne narusavaju gameplay i balans.
Iskreno smetalo bi me da netko moze kupiti gear u Day Z. Iz tog razloga i igram na privatnom a ne public serverima da smanjim sansu za server hoppere, cheatere i slicne exploitere. Onog momenta ako ikad dopuste vlasniku servera da spawna gear preci cu na neki drugi naslov.
Više ne znam jel ovo DayZ ili H1Z1 tema.