- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E ljudi,zanima me da li je ovo hack?Znaci trcim iz svetla prema tracnicama i usred sume odjednom udara me nesto sa sjekirom ili necim.Okrecem se,ne vidim nikoga,krenam jos jedan korak,opet udarac,kao sa sjekirom i umirem.Nakon toga,cujem dok mi pise you are dead,neke glasove,ali jako prigusene.Da li je to hack ili mozda samostrel?
Neznam,ali budu li se mnozili hackovi,ova igra ce propast.A razlog je(bugovi,lagovi,glitchevi a sada i hackovi)...
Lipo odmorite od DayZ-a , igrate nesto drugo i cekate pravi izlazak igre...
Kvarite sami sebi igru igrajuci je i zivcirajuci se na glitcheve i hackove.
Lipo odmorite od DayZ-a , igrate nesto drugo i cekate pravi izlazak igre...
Kvarite sami sebi igru igrajuci je i zivcirajuci se na glitcheve i hackove.
A gle,nitko nije kupio igru da je gleda.Nego da je testira.Samo sto ocito ovo prelazi u mucenje samog igraca,a ne u bolju i svjetliju buducnost igre i napretka.Neznam,ali prije da su takve igre izlazile i toliko kostale,to ne bi centa dobilo xD
Da li se vi može te spojit na Steam?
A gle,nitko nije kupio igru da je gleda.Nego da je testira.Samo sto ocito ovo prelazi u mucenje samog igraca,a ne u bolju i svjetliju buducnost igre i napretka.Neznam,ali prije da su takve igre izlazile i toliko kostale,to ne bi centa dobilo xD
Ja sam kupio da gledam i supportam developere. Dean Hall je na pocetku rekao ljudima da ne kupuju igru jer je jako rano u razvoju i da pol toga ne radi. Igre se ne rade preko noci.
Tak su pricali za H1Z1 da vec sad bolje izgleda od DayZa, da idu na super fast development i da je igra skoro tu, vec je preslo 3 mjeseca i nista od early access, znaci oni vec imaju cijeli engine za takvu igru i gle kak im sporo ide, kamoli onda dayz koji niti engine nisu imali.
prijatelju kupija si Alpha verziju igre. Drugi put ces biti pametniji i kupovat igru kad izadje.
BTW. koliko si ti bugova prijavija?
Imas li koji broj buga da vidimo?
prijatelju kupija si Alpha verziju igre. Drugi put ces biti pametniji i kupovat igru kad izadje.
Glavi game designer mu je rekao da ne kupuje igru i on je ipak kupio, rasprava je gotova.
Glavi game designer mu je rekao da ne kupuje igru i on je ipak kupio, rasprava je gotova.
Znas da si dobar, kada kazes ljudima da ne kupuju pa prodas dva milijuna kopija
Ljudi su ocajni za novim, inovativnim igrama.
Ljudi su ocajni za novim, inovativnim igrama.
A zasto nebi bili? Mislim da je vrijeme za takve...
Govorim iz osobnog iskustva. Imam sve skupa oko 800 sati na bf3, dayz mod (znam da nije to ni do koljena nekima al... respect btw )
I ne znam kada sam zadnji put upalio bf3, 4, cod... Jednostavno mi je dosadilo. Sada cekam Survive the night's, a do tada starcraft, dota...
Ocu rec da sa rastom indie developera sve vise dolaze do izrazaja nove teme, jer se njima ne ispalti radit fps shooter jer se ne mogu natjecat sa
vec spomenutim igrama. Tako da nema tog "ocaja" nebi imali minecraft, pa ni dayz ni hrpu drugih igara koje puno rade upalim sada nego sta sam bf3 npr.
Pa onda zasto su uopce izdavali igru u ranoj fazi???Ako mi on sam kaze da je ne kupujem?Da bi umlatili pare za (pod navodnicima)daljnjim razvojem igre.Koji se ako cemo o poboljsanju,nije pomakao ni metar.Ljudi,jednostavno priznajte si da ste se shebali i cao.Mozete se vi svi ovdje tjesiti,rana faza,rano ovo rano ono...Ali jedna je istina.Ugrabili su lovu i sada laganini rade na igri.Umjesto da vec kada se znaju hvaliti kako su prvi na STEAMu i koliko su para umlatili,neka pokazu nekakav poseban napredak.Jer ako cemo realno,vrijeme je da krene.Jedan Star Citizen ce prije u betu i zavrsnu fazu od ovog.
http://www.info.ba/kolumne/785
Evo vam jedan mali primjerak,da vidite da neki drugacije razmisljaju od nekih i sta je najbolje,vise su u pravu oni,nego pojedini ovdje.
Pa onda zasto su uopce izdavali igru u ranoj fazi???Ako mi on sam kaze da je ne kupujem?Da bi umlatili pare za (pod navodnicima)daljnjim razvojem igre.Koji se ako cemo o poboljsanju,nije pomakao ni metar.
Vise je tu elemenata bilo u igri, ali mislim da ih je na to ponajvise nateralo xyZ klonova. . ., famozni War Z ako se iko vise tog smeca uopce i sjeca
Pa onda zasto su uopce izdavali igru u ranoj fazi???Ako mi on sam kaze da je ne kupujem?Da bi umlatili pare za (pod navodnicima)daljnjim razvojem igre.Koji se ako cemo o poboljsanju,nije pomakao ni metar.
Vise je tu elemenata bilo u igri, ali mislim da ih je na to ponajvise nateralo xyZ klonova. . ., famozni War Z ako se iko vise tog smeca uopce i sjeca
Taj WarZ sam kupio za 2 eura i igra ne valja pisljiva boba.Ali preso sam preko tih 2 eura.Dok ovdje i nije mi bas drago gledat igru u kojoj vise od 80%stvari nervira a platio sam 180 kuna xD
Pa onda zasto su uopce izdavali igru u ranoj fazi???Ako mi on sam kaze da je ne kupujem?Da bi umlatili pare za (pod navodnicima)daljnjim razvojem igre.Koji se ako cemo o poboljsanju,nije pomakao ni metar.Ljudi,jednostavno priznajte si da ste se shebali i cao.Mozete se vi svi ovdje tjesiti,rana faza,rano ovo rano ono...Ali jedna je istina.Ugrabili su lovu i sada laganini rade na igri.Umjesto da vec kada se znaju hvaliti kako su prvi na STEAMu i koliko su para umlatili,neka pokazu nekakav poseban napredak.Jer ako cemo realno,vrijeme je da krene.Jedan Star Citizen ce prije u betu i zavrsnu fazu od ovog.
Evo vam jedan mali primjerak,da vidite da neki drugacije razmisljaju od nekih i sta je najbolje,vise su u pravu oni,nego pojedini ovdje.
Pa koji si racku onda kupio? Jebote lika, kupiš igru iako ti piše "NE KUPUJ OSIM AKO ŽELIŠ PODRŽAT DEVOVE". Pa jesi ti malo? Ako ne vidiš poboljšanje onda si glup ili se praviš glup. Stavili su alphu na prodaju jer su se svi žalili "kad će standalone kad će standalone babababa".
Ti si očiti newfag koji je DayZ započeo sa Standaloneom i nije dio communityja niti shvaća šta se događa.
Ja osobno žalim tog Deana jer mora ovo sve trpit. Mislim da se lik osjeća kao teta u vrtiću. Posvuda zahtjevni čangrizavci koji žele sve sad i odma.
Pa koji si racku onda kupio? Jebote lika, kupiš igru iako ti piše "NE KUPUJ OSIM AKO ŽELIŠ PODRŽAT DEVOVE". Pa jesi ti malo? Ako ne vidiš poboljšanje onda si glup ili se praviš glup. Stavili su alphu na prodaju jer su se svi žalili "kad će standalone kad će standalone babababa".
Ti si očiti newfag koji je DayZ započeo sa Standaloneom i nije dio communityja niti shvaća šta se događa.
Ja osobno žalim tog Deana jer mora ovo sve trpit. Mislim da se lik osjeća kao teta u vrtiću. Posvuda zahtjevni čangrizavci koji žele sve sad i odma.
Podrzavat cu ljude,koje vidim da kada mu hebeno posaljes (HEBEMTE LUDOG NE RADI TO I TO),da odgovori i popravi u narednih mjesec dva.A ne da suti ko zaliven i da bere lovu.A on to trenutno radi i boli ga racku.Dokaz je sam COMMUNITY (koji ti ocito nisi niti pogledao)pa ne vidis koliko se ljudi zale na osnovne probleme i traze hebeni odgovor i ne dobe ga.Ako hoces,poslat cu ti hebenu stranicu i ocu da svako hebeno slovo procitas.A ima sta da citas.Od smjesnih bugova pa sve do OGROMNIH problema,koji se vuku jos od izlaska te takozvane Alphe...I da,tebi ne smeta toliko ti bugovi i ostale stvari,jer imas zvjer od kompa koji vjerojatno nisi niti kupio svojim parama,nego tatica i mamica imaju.Zato suti tamo balavac jedan i prestani baljezgat gluposti kada pojma nemas sta je krvavo zaradjen novac i bacen u vjetar.
Podrzavat cu ljude,koje vidim da kada mu hebeno posaljes (HEBEMTE LUDOG NE RADI TO I TO),da odgovori i popravi u narednih mjesec dva.A ne da suti ko zaliven i da bere lovu.A on to trenutno radi i boli ga racku.Dokaz je sam COMMUNITY (koji ti ocito nisi niti pogledao)pa ne vidis koliko se ljudi zale na osnovne probleme i traze hebeni odgovor i ne dobe ga.Ako hoces,poslat cu ti hebenu stranicu i ocu da svako hebeno slovo procitas.A ima sta da citas.Od smjesnih bugova pa sve do OGROMNIH problema,koji se vuku jos od izlaska te takozvane Alphe...I da,tebi ne smeta toliko ti bugovi i ostale stvari,jer imas zvjer od kompa koji vjerojatno nisi niti kupio svojim parama,nego tatica i mamica imaju.Zato suti tamo balavac jedan i prestani baljezgat gluposti kada pojma nemas sta je krvavo zaradjen novac i bacen u vjetar.
Patchevi izlaze šta prije mogu i Dean daje sve od sebe da komunicira sa communityjem. Imaju svoj plan i oni su developeri a ne ti. Ti možeš eventualno prijavit bug, boli njih pola k**ca šta ti želiš u igri. Stvar je u tome što je taj tvoj "community" sastavljen od newfagova kao što si ti koji su tek kupili igru i ne znaju čitat niti znaju kakav je pritisak bio da se alpha izbaci. Za ovu "zvjer" od kompa, iako ovo nije ni blizu zvjeri (ovo je običan gamerski komp) sam prao čaše cijelo ljeto. Ne poznaješ me niti imaš pravo takva sranja baljezgat. Za 200 kuna si dobio jednu od najboljih igara koje postoje danas koja u alphi ima više sadržaja nego neke gotove igre. Ali ipak imaš snage kenjat du 24/7 jer ti igra ne radi dobro. Lijepo pošalji poruku steam supportu i zatraži povrat novca i poštedi nas svojih sranja.
Oprosti Endy ali ti si "balavac" ovoj temi... Dobro ti je Roko reko, pa samo pogledaj kada je tema otvorena, i koliko se odgađao taj izlazak ( ako to uopće možemo tako navesti ). Pritisak na developere je ogroman, i znam da rade igru težim putem ali ja im vjerujem, za sad sam zadovoljan. Igra napreduje, polako, ali napreduje. A što se tiće optimizacije nemoj je očekivat sve do bete, jer nema smisla optimizirat igru koja još nema pola sadržaja u sebi. Mislim da je to logično? Meni igra radi čist solidno, i ekipa s kojim igram isto se nebuni, jer smo svjesni da igramo ( testiramo ) proizvod koji je tek na 30%, i bar meni nije žao tih pišljivih 20eura.
I nemoj mi tu pisat krvavo zarađen novac i te spike, jer ako ti krvavo žarađuješ novac i onda ga trošiš na igru za koju je sami Hall reko da ju on nebi kupio onda si, pa blago rečeno glup.
Dobro,onda blago receno ta igra nije trebala kostat 20 eura nego 12.Jer 24 eura kostaju skoro pa gotovi proizvodi.Sta cebiti kada bude bio gotov proizvod?50 eura?I da,onda mi reci od kada je izasla igra,sta je POPRAVLJENO do sada u igri?
Ukratko ono što je Hall je na Eurogamer Expou rekao:
- Riješeni veći bugovi i hakiranje + stabilna verzija = alpha
- U tom obliku igra MORA izaći do kraja godine.
- Bit će jeftina
Ali koliko ja vidim to je u Alphi,ali i dalje su tu prisutni bugovi i hackovi :)
Zbilja mi se neda raspravljat vise o tom, ako te smetaju bugovi nemoj ju igrat i tocka...
Nego, dali zna netko nesto sa sutra? Dali bude kakav update na stable verziju?
Dobro,onda blago receno ta igra nije trebala kostat 20 eura nego 12.Jer 24 eura kostaju skoro pa gotovi proizvodi.Sta cebiti kada bude bio gotov proizvod?50 eura?I da,onda mi reci od kada je izasla igra,sta je POPRAVLJENO do sada u igri?
Ukratko ono što je Hall je na Eurogamer Expou rekao:
- Bit će jeftina
Ali koliko ja vidim to je u Alphi,ali i dalje su tu prisutni bugovi i hackovi :)
Hahaha pa taj cijeli projekt su bacili u vodu, skuzili su da je nemoguce napravit dobru igru bez da mijenjaju engine. Oni su na pocetku planirali uzet Armu 2 i stavit zombije na mapu, kao mod, al kad su vidjeli da to nejde su odustali i poceli radit na DayZ kojeg imamo danas i koji je u pre alphi.
Bugovi i script hackovi ce bit prisutni sve dok igra ne izade u prodaju, za razliku od Arma 2 sad bar imaju mogucnost zatvorit i popravit hackove, da su nastavili s tom verzijom koju si postao igra bi vec odavno bila mrtva.
- Bit će jeftina
Lik je rekao da će do kraja godine igra niti u beti,osim ako se sad nije predomislio.
DayZ kojeg imamo danas i koji je u pre alphi.
Kad idem u igru piše mi da je igra u alphi,tako da neznam o kakvoj pre alphi ti govoriš.
DayZ kojeg imamo danas i koji je u pre alphi.
Kad idem u igru piše mi da je igra u alphi,tako da neznam o kakvoj pre alphi ti govoriš.
Krivo pise.
Alpha is the stage when key gameplay functionality is implemented, and assets are partially finished. A game in alpha is feature complete, that is, game is playable and contains all the major features. These features may be further revised based on testing and feedback. Additional small, new features may be added, similarly planned, but unimplemented features may be dropped. Programmers focus mainly on finishing the codebase, rather than implementing additions. Alpha occurs eight to ten months before code release.
DayZ kolko ja znam nije ni blizu ovome. Osim ako na wikipediji krivo ne pise, igra nije u alphi.
Za sve one koji vole DayZ, a pogotovo za one koji tvrde da ovo nije pravi survival, na steamu ima nova burutlana survival igra i to besplatna, UNTURNED, igra je onako cisto nevjerovatno genijalna.
ma joj rekla kazala, nije sve to sam tak... nema Dean Hall 20 godina iskustva ni geaming industriji niti u PRu... da je hrpu puta bubnuo je, al da ima super projekt i da ima smisla za to ima... bilo bi mu najpametnije da se samo drži razvoja i gotovo al ne ide to sam tak...
to je problem za sve manje studije... nemaju oni para za velike projekte i zapošljavanje stotine ljudi od PRa do programera... ak se dobro sječam SWTORa, pričali su da je u jednom momentu radilo preko 600 ljudi na igri, a kolika je Bohemia, 50? sad bi imalo 200 ljudi ljudi kaj radit na DayZu... pogotovo ako ostanu na ovom enginu... a i sad kad su dobili pare nemaju veliko iskustvo kaj s parama i veliki je rizik od krivog poteza jer kako došlo tako ošlo... dal kupit novi engine, dal zaposlit više ljudi, da li dio outsourcat, dal ovo dal ono... 100 je tu pitanja ne koje su odogovori jako teški i rizični... Ako Dean stvarno vodi razvoj i ima nekakvog jačeg utjecaja tamo sigurno mu nije lako... skakanje cijelo vrijeme između glavonja, ljudi koji rade pod njim i communitya... nema on veliko iskustvo u tome
svatko je mogao NE kupit.. evo ja nisam do neki dan :) suzdržavao sam do neki dan al više nisam mogao... žena i deca na moru pa me dosada natjerala... sigurno neću natuć 500 sati u ovom stadiju razvoja igre al nije mi žao ni eura... koje gluposti sam znao kupit a igrat manje od 5 sati... mislim da bilo tko skupi preko 40-50 sati u ovom djelu razvoja se stvarno nema kaj žalit na pare i koliko je gaminga izvukao iz tog.. a i sad ako prorade šatori večina ljudi će se vratit sigurno
uglavnom... noću je hladnije nego vani :) ne laprdajte bezveze i pustite male ribe da se koprcaju s velikima... zahebano je njima a ovo koliko god se otegnulo sigurno nešto bude od tog..
Early acess je suport developera a cijela logika "pa rekao da bude beta" ne drži nikakvu vodu.. u tom trenu je sigurno to mislio, al očito razvojno/financijska konstrukcija se nije poklopila.. i sam Hall je rekao da je on "bomba" :) to su neiskusni kreativci.. proseru se i ostanu živi.. to tak ide kod njih.. al zato rade najbolje radove :) koliko dobrih igrica zadnjih par godina ne bi bilo vani da nije bilo Early Accessa? puno...