Ovo što kažeš, puno NPCova se vraća u središte, ali neki nikada ne dolaze tamo. Ima 2 viteza (jedan je ženska) koji su vezani čak i za alternativni završetak, gdje obaviš ritual vjenčanja, to je koliko ću reć, a koje na nekoliko mjesta moraš tražiti, neka od njih su opcionalna, čak skrivena.
Postoji "onion knight" - popularno zvani - (da ne spoilam) - kojeg moraš određenim redosljedom sretati na pojedinim dijelovima igre, pomagati mu i slično, a koji se povlači kroz sve 3 igre (nije isti lik... al da ne ulazim u spoilere)
Ima "patches" kojeg, doduše, na karju dobiješ kod centralnog huba, ali isto zahtjeva određene predranje
Postoje covenanti koji su u skrivenim zakutcima igre....
Teško je dobiti ono što želiš na kraju igre, bez guidea... Doduše, ajde, nema ljudoždera koji ti može pobit sve tamo, za razliku od BB, ali opet... u BB sam bio upozoren na njega od "nepovjerljivog stranca" koji je rekao da se pazim "sumnjivog slijepca" , ali za razliku od DS3, u BB su NPC-evi apsolutno beskorisni za samu igru, imaju neke dropove koje ti mogu, a ne moraju dati. Ovdje su to trgovci, koje doduše možeš sam ubiti, ali nikako to ne bih preporučio.
Ma... DS3 mi je jedna od najdražih igara na svijetu, nisam siguran da li su mi DS ili DS3 draže, svaka ima nešto svoje. BB je... drugačiji. Djeluje mi jednostavniji, puno više i lakše oprašta pogreške, recimo kad ne uspiješ bossa parry. U DS je to instant smrt, ili veliki problem jer si maltene mrtav, moraš se odmaknut, popit 1/6 boćice za heal za jednu grešku. BB me boss lupio direktno 3-4 puta kad sam fulo parry za parryem... dovršio sam borbu i ubio ju na kraju (mislim da se zove Maria, na kraju onog research laba), dapače, gamad prije nje sam umro 8-9 puta, a navodno su lagani boss, nju od prve, a nisam pojma imao što je i kako se bori, al reko ajde, idem probat.