Misliš cryengine 3 lošiji od cryengine2? Malo si brojeve pobrkao Ali ne vjerujem da će biti lošiji, daj mi reci jedan pametan razlog zašto bi imao lošiju grafiku od prvog crysisa, može u najgorem slučaju biti ista, i ja sam više nego zadovoljan, kao i većina nas koji danas vrte krizu bez problema što znači da bi Crysis 2 bio jednako zahtjevan. Ono što mene interesira po pitanju grafike je fizika, dali ćemo sad imat fizike u ogromnim količinama(ono da se ruši sve kao u BC2) te da sve to proguraju u multiplayer kao standard(crysis wars ima dx9 i dx10 servere a na dx9 serverima nemožeš vrtit fiziku, izmjenu dana/noći i slične fore)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Misliš cryengine 3 lošiji od cryengine2? Malo si brojeve pobrkao Ali ne vjerujem da će biti lošiji, daj mi reci jedan pametan razlog zašto bi imao lošiju grafiku od prvog crysisa, može u najgorem slučaju biti ista, i ja sam više nego zadovoljan, kao i većina nas koji danas vrte krizu bez problema što znači da bi Crysis 2 bio jednako zahtjevan. Ono što mene interesira po pitanju grafike je fizika, dali ćemo sad imat fizike u ogromnim količinama(ono da se ruši sve kao u BC2) te da sve to proguraju u multiplayer kao standard(crysis wars ima dx9 i dx10 servere a na dx9 serverima nemožeš vrtit fiziku, izmjenu dana/noći i slične fore)
lol pa zato jer je cryengine 3 engine za konzole i normalno da onda mozda bude losiji od engina koji je pc-only
a i imas hrpu videa u kojima imas usporedbi gdje se vidi skoro nikak napredak na pc-u
Oni kazu da su napravili engine koji je u osnovi isti na PCu i konzolama, ali konzole odgovaraju medium detaljima tog enginea na PCu.... Dakle, pola tehnologija iskljuceno + osakaćene teksture i shaderi.
Kako ne kužiš da cryengine 3 je isto što i cryengine 2 + podrška za konzole, i normalno da konzole nemogu imat istu grafiku i za njih se posebno snizila i optimizirala grafika, ne kužim kako možeš uspoređivat xbox/ps3 sa pc-om, normalno da nije ista grafika. A sad zašto bi ako je takva na konzola ista bila na pc-u?? Oni za pc će peglat svoje kao što su vijek radili a konzolama se posebno prilagođavaju da mogu gruvat 30 frama...a to što ne puštaju pc shootage je zato jer pc nije toliko trenutno zanimljiv jer mi smo sve to vidjeli, dok oni žele pokazat svoj engine koliko je sposoban na konzolama jer tu će najviše love i dignuti i cilj im je privuć potencijalne kupce, dok za pc znamo da će 99% ljudi skinut sa neta kao što je bilo i sa prvim crysisom...
Oni kazu da su napravili engine koji je u osnovi isti na PCu i konzolama, ali konzole odgovaraju medium detaljima tog enginea na PCu.... Dakle, pola tehnologija iskljuceno + osakaćene teksture i shaderi.
aha zanimljivo nisam jos to cuo
nadam se da je tako
ja osobno zelim bolju grafiku od crysisa (ak je to moguce) al opet 5 puta bolje optimiziranu (ak je to moguce)
ak bude mozda kupujem :)
Mislim da će veći napredak što se tiče grafike bit u performansama, nego u samoj grafici, zbog novih tehnologija koje koriste(Deferred Lightning...).
Ipak, bolje performanse, opet znače bolju grafiku, jer se grafičke postavke mogu povećati za iste performanse.
Doduše, ovo su samo pretpostavke, pa ništa od ovog ne mora biti istina :)
IMO, to bi meni pasalo, grafika se ne mora drastično unaprijeđivati, samo neka level design bude dobar.
Fiziku ne znam kako će napraviti. Ja bih htio da bude što više prisutna, kako u SP-u tako i u MP-u, ali ne znam kako će napravit da performanse ostanu zadovoljavajuće.
Inače, svaka Crytekova igra mi je bila odlična pa imam vjere u njih i vrlo vjerojatno ću kupiti Crysis 2 kad izađe.
Ma bitno je samo da taj engine napravljen tako da ide na konzole i PC, ali to se ostvaruje tako sto se detalji "krešu" prema dolje, broj poligona, rezolucije tekstura, shaderi i sl. nije kao CE2 koji se nije mogao ni pokrenuti na konzolama i zbog toga je Crysis bio PC eksluziva.
mene interesira taj cover sistem
toga nema u FPS-u osim u call of juarez ak se ne varam
Ima Brothers in Arms: Hell's Highway.
da ali se onda pogled mijenja u trece lice
ne ostaje u prvom licu
pitam se dali ce sa krajsisom biti tako ili ce biti kao u CoH-u
bit ce ko u killzone 2 garant
http://www6.incrysis.com/screenshots/crysis2_cryengine3_brochure.png
novi screeen cita ono na ekranu onom malom evacuate
Impresivno!
Lijepo je vidjeti da svi izvori svjetla mogu stvarati sjene te naglašenja na teksturama. Sviđa mi se novi look sunčevih zraka. Nevjerovatno je kako dobro sve izgleda na XBOX-u. Definitivno dobro odrađeno.
Malo me zbunilo da metak probija armirani beton, a ne može probiti bačvu. Nadam se da je ovo bilo samo radi prezentacije tako podešeno.
Sve u svemu, mislim da je Crysis 2 definitivno nadmašio Crysis 1 u grafičkom smislu, a vrlo lako će ga nadmašiti i u gameplay-u zbog novih mogućnosti. Ovo zadnje ipak ovisi o developeru ali vjerujem da će dobro iskoristiti sve što imaju.
Sada još da vidimo kako će to raditi na PC-u.
Uff, nakon Metro-a bojim se kako bi ovo moglo raditi na PC-u budući da mi izgleda još bolje od Metro-a.
Evo Crysis 2 concept art
http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=857&Itemid=1
Posto dobivam novi komp napkon cu moci odigrati Crysis.(hd 5850,amd phenom II X4,4 gb rama).Sad me zanim par pojedinosti uz ovu igru(crysys 2)
1.Da li je poznat datum izlaska(otprilike)?
2.Posto se radi paralelno i za konozole hoce li to utjecati na kvalitetu za PC jer uvijek sam imao dojam kad se nesto radi za PC i konzole PC ispasta.Ali Battlefield bad company 2 me razuvjerio.Ipak gledo sam trailer o CryEngineu 3 i za sve se spominju samo konzole za unistivi okolis,uzrocno-posljedicnu vezu,realni model ostecenja pa da li to znaci da necemo moci uzivati s tim fičurima na PC-u?
Posto dobivam novi komp napkon cu moci odigrati Crysis.(hd 5850,amd phenom II X4,4 gb rama).Sad me zanim par pojedinosti uz ovu igru(crysys 2)
1.Da li je poznat datum izlaska(otprilike)?
2.Posto se radi paralelno i za konozole hoce li to utjecati na kvalitetu za PC jer uvijek sam imao dojam kad se nesto radi za PC i konzole PC ispasta.Ali Battlefield bad company 2 me razuvjerio.Ipak gledo sam trailer o CryEngineu 3 i za sve se spominju samo konzole za unistivi okolis,uzrocno-posljedicnu vezu,realni model ostecenja pa da li to znaci da necemo moci uzivati s tim fičurima na PC-u?
1. Za sad se zna samo da će biti u posljednjem kvartalu 2010.
2. Crytek je izjavio da će Crysis 2 izgledati za konzole najbolje što može, i za PC također najbolje što može(State of the art na svakoj platformi).
Rekli su i da će zbog toga na PC igra izgledati bolje.
Ne znam koliko bolje, ali PC definitivno ne ispašta, ako je vjerovati Cryteku.
Evo Crysis 2 concept art
http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=857&Itemid=1
odlicno izgledaju jedva cekam
samo se nadam da nece forsirati, opet, upotrebu kalasnjikova umjesto onog scar-a. to me je smetalo dosta
samo se nadam da nece forsirati, opet, upotrebu kalasnjikova umjesto onog scar-a. to me je smetalo dosta
Kako misliš forsirati? Meni je čak i municije za scar bilo previše, uzeo bi kalasa samo kad bi naletio na onu bolju municiju koja gazi sve živo. Sve je stvar da gađaš u glavu i onda sa 30 metaka barem njih 25 umre sniper scope+strenght mode=boom headshot
Kako misliš forsirati? Meni je čak i municije za scar bilo previše, uzeo bi kalasa samo kad bi naletio na onu bolju municiju koja gazi sve živo. Sve je stvar da gađaš u glavu i onda sa 30 metaka barem njih 25 umre sniper scope+strenght mode=boom headshot
Ja nikad nisam koristil tu municiju koja gazi sve živo jer sam je uvijek imal malo i bilo mi je šteta trošit ju xD
e da to mi nije jasno kak moze puska bit jaca kad uđes u strenght mode
Nije jača nego ti se manje leluje kad ciljaš i općenito sa bilo kojom puškom imaš manji recoil kad si u strenght modu(što ima smisla jer su mu jače ruke i cijelo tijelo) te tako kad snajpaš puno manje ti se leluja i skoro da nema recoiloa u single-shot modu pa možeš dosta preciznmo na velike udaljenosti gađati i pogoditi glavu
premalo municije je bilo za scar, na nekim levelima je cak nije ni bilo. i ja sam radio headshote ali mi opet nije bilo dovoljno, tu i tamo sam znao uletit u sred baze nevidljiv i onda odjednom - HAVOC
Za obične koreance vrijedi:Jedan Headshoot jedan koreanac manje.
Za one u nano odijelima vrijedi:Jedna strelica za uspavljivanje i jedan headshoot sa gauss rifle-om
Dok za lignjiče treba malo više muke.Za one male u neposrednoj blizini je dobro uključi strength mode,ulovit ga golim rukama i opalit šakom po glavi.HEHE
A za one velike par(tri) preciznih metaka iz gauss rifle i pada za slobodu.
Meni osobno je najdraže kad u strength modu ulovim kornjaču,bačvu ili nešt deseto i bacim lipo koreancu u glavicu.
Ako ikoji FPS dozvoljava sve žive mogučnosti ubijanja onda je to Crysis.
Ja sam jednom bacio neki kontejner ili što već i ubio jedno 10 koreanaca. To je na onoj misiji kad moraš brod uništit airstrike-om pa jednoj od zgrada se za kempao i njih 10-ak se pojavilo a ja to bacim i svi poginuli Ali nema gušta nego kad bacim koreanca u more(bez strenght moda)i onda se sam utopi
Nadajmo se crysis 2 će isto imati milijun načina kako ubiti protivnika
evo, upravo je zaključana tema koja govori da bi crysis 2 mogao biti optimiziraniji, da če uz manje resursa davati bolju grafu i engine... to bi bilo vrhunski ako je tako...
lol jedva ga čekam.. warhead na min detaljima mi je davao zvijersku grafu
definitivno kupujem igru kad izađe jer tvorce takvog softwarea treba podržati, koliko je samo tu truda uloženo u igru, xd
u skoroj budučnosti mislim da če crysis biti taj koji če napraviti revoluciju u igrama kakva je bila izlaskom prve 3D igre
Far Cry 2 je jako malo zahtijevan pa svejedno ima jednu od najlijepsih grafika ikad vidio.
mislim da če novi crysis više pucati na multiplayer nego sp. jer na kraju krajeva zbog dobrog multiplayera se kupuju igre.. primjer CoD i Bbc2. samim time igra nesmije biti hardverski prezahtjevna da bi ju mogao igrat što širi krug igrača. tako da niš od neke velike revolucije u grafici.
mislim da če novi crysis više pucati na multiplayer nego sp. jer na kraju krajeva zbog dobrog multiplayera se kupuju igre.. primjer CoD i Bbc2. samim time igra nesmije biti hardverski prezahtjevna da bi ju mogao igrat što širi krug igrača. tako da niš od neke velike revolucije u grafici.
To nije razlog da ne bude lijepa grafika u igri, koda je teško spustit sa very high i na high i dobiti puno frama. Ja sam crysis wars igrao na mediumu(par stvari i na low i par na high) i imao sam nekih 50-60 frama u prosjeku i super je vrtilo a i grafika je bila lijepa. Samo da ima fizike u multiplayeru da se sve može uništiti kao u BC2 i ja sretan kao malo dijete