Aliens: Dark Descent je još jedna igra u Aliens svijetu, igra je izasla prije 6 dana (20.06.2023),Radi se o singleplayer strategiji proizveo ju je francuski studio Tindalos Interactive otprije poznat po strategiji Ethereium, a lansirao Focus Entertainment na PC/PS4/PS5/XBOX ONE/Xbox series X.Igra kosta oko 40e na Steamu, ocjene su vrlo pozitivne osobno sam bio dosta skeptican kakva ce igra biti jer se colonial marines i nije nesto proslavio kao niti Predator hunting grounds.Veliki sam fan AvP serijala i osobno mi je jako zao kada igra ispadne fail a kako u vecini slucajeva danas izlaze "ispljuvci" i na kraju igra umre za par mjeseci, iako to nije slucaj sa ovom igrom.
Odigrao sam uvod i prvu misiju.Imate team od 4 marinca koji su na pocetku rookie a kasnije se upgradeaju na klasu:Medic,Gunner itd...Naravno na svakog marinca se stavljaju trait-si kao na primjer extra health bar,10% brzi reload,20% veci spremnik itd.Na brodu imate oko 15 marinaca koje mozete izmjenjivat za svaku misiju i mozete ih sami konfigurirat kako hocete cak promjenit ime i spol svakog marinca.U svakom trenutku se mozete povuci sa misije i vratit na brod te ponovno deploy-at na misiju sa drugim marincima.Najvise volim postavit sentry-gun da ih roka, dogodi se isto da vam alien ozljedi marinca, uhvati ga i nosi ga na hive,mozete se isto zabarikadirat u prostoriju i odradit pauzu (save game) i ujedno vam se spusti stres bar na marincima.Pritiskom space na tipkovinici imate nekakv slow mode koji je koristan u borbi u tome trenutku mozete izvuci pumpericu ili grenade launcher koji radi dosta stete.Eto tko voli strategije ovo vrijedi odigrat.
SYSTEM REQUIREMENTS
MINIMUM:
Requires a 64-bit processor and operating system
Processor: AMD FX-6300 / Intel Core i3-6100
Memory: 8 GB RAM
Graphics: 3 GB VRAM, AMD Radeon R9 380 / NVIDIA GeForce GTX 960
DirectX: Version 12
Storage: 60 GB available space
Additional Notes: 30 FPS, 1920x1080 in low
Evo trailer: