RAM overclock na 667mhz a matična podržava 533mhz

poruka: 7
|
čitano: 2.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RAM overclock na 667mhz a matična podržava 533mhz

Ovako..

U drugom kompu imam 2x1gb pločice ddr2 @ 800mhz koji po defaultu rade na 533mhz zbog ograničenja matične..

Jučer sam malo iz dosade kloknuo procesor (sa 2.4 na 3.0ghz) i naravno i ram se podigao na 667mhz (latencije 4-4-4-12 ja mislim..)

E sad.. predstavlja li ova frekfencija potencijalni problem za matičnu i dal bi bilo pametno smanjit brzinu..?

Sve skupa je stress stabilno (testirao u everestu 10-15 minuta, nije mi se dalo čekat više :p) a u normalnom radu (surfanje) je bez ikakvih problema sve radilo jučer cijeli dan i danas cijelo jutro.

Nisam baš neki overclock freak, s ovakvim "problemom" se još nisam susreo pa pitam čisto informativno.

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 14:21 (nontryer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: RAM overclock na 667mhz a matična podržava 533

Anyone?

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
16 godina

The Ressurection: Final Bump

16 godina
neaktivan
nontryer kaže...

The Ressurection: Final Bump

Skini si program Speccy i kod rama sve piše o memoriji i piše za koju latenciju podržava.

Nenad
16 godina

Ma nije problem u ramu i latencijama, to radi.. problem je u tom što je ploča ddr 533mhz

Zanima me dal ploča može podnijet taj overclock, ram bi trebao jer je 800mhz..

16 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Ma nije problem u ramu i latencijama, to radi.. problem je u tom što je ploča ddr 533mhz

Zanima me dal ploča može podnijet taj overclock, ram bi trebao jer je 800mhz..

Ako memorija ima 800mhz, onda on radi na dvije takte po 400mhz.  A kod 533hz dakle radi na dvije takte od 266mhz.  Ako overclockaš na jaču može ti oštetit ploču i jer stime skračuje vijek. Ako matična piše da radi do 533hz na više nemože.

Nenad
16 godina

Znam ovo za taktove, samo nisam bio siguran koliko šteti ploči..

Ma pustit ću ovako kako je, vratit ću na default latencije ako bude problema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice