Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 243.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

evo nakon nekog vremena ucenja i citanja, overclockao sam I3770k na 4.4 Ghz. (maticna Asrock Z77 Extreme 4)

Core Voltage u programu CPU-Z je 1.208V - 1.216V (dok tesitram sa Prime 95). E sad me zanima dali je to previse za rad 24/7 ?

Temperature u CoreTempu su Max 82 (testirano sa Prime 95)

CPU Voltage: Offset

Offset votage: +0.005

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 22:25 (MegaTheJohny).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
MegaTheJohny kaže...

evo nakon nekog vremena ucenja i citanja, overclockao sam I3770k na 4.4 Ghz. (maticna Asrock Z77 Extreme 4)

Core Voltage u programu CPU-Z je 1.208V - 1.216V (dok tesitram sa Prime 95). E sad me zanima dali je to previse za rad 24/7 ?

Temperature u CoreTempu su Max 82 (testirano sa Prime 95)

CPU Voltage: Offset

Offset votage: +0.005

hvala

Voltaža je odlična ali temperatura je previsoka.

Nemoj ga pržit na više od 67c.

Koji hladnjak imaš?

nicky.sl
12 godina
neaktivan

Noctua NH D14, ali koristim ultra low noise adapter.. mislim ako ga skinem da ce temperatura ici dole... budem probao

0 0 hvala 0
12 godina

Ha baš sam ti taj htio preporučit.

Bez obzira na ultra low adapter čini mi se previsoka provjeri da li je dobro sjeo.

nicky.sl
12 godina
neaktivan

dali to ima veze sto koristim Prime95 i opciju "In-place large FFTs (maxium heat, power consumption, some ram tested)" ? 

Hladnjak je sigurno dobro sjeo. Imam sve Noctua ventilatore u kučište HAF XM.

1 0 hvala 0
12 godina

Sad sam proba na 5min i tu opciju i default kako obično tetiran i temperature su mi iste.

Probaj skinit hladnjak prominit pastu, to je prvo šta ja radin kad mi je sumnjiva temperatura

nicky.sl
12 godina

Provjeri orjentaciju ventilatora da slučajno ne pušu jedan prema drugom

nicky.sl
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina

Moj i7 2600k isto radi na 4,4 s voltažom 1,290v i temperature ne prelaze 51c doduše hladi ga Corsair h100i i nek dodaš još 10c mada znam iz iskustva da se tvoja noctua

drži 6-8c razlke opet imaš previsoku temperaturu.

Temperatura prostorije mi je okruglih 20c

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 23:26 (nicky.sl).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Nicky nerazumijem tvoju usporedbu zrak vs voda?...dodas 10c?,bla,bla itd?
||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Moj i7 2600k isto radi na 4,4 s voltažom 1,290v i temperature ne prelaze 51c doduše hladi ga Corsair h100i i nek dodaš još 10c mada znam iz iskustva da se tvoja noctua

koliko ti je temp na prime95 nakon 20 min na full ?

13 godina

Sandy Bridge je puno hladniji od Ivye Bridge procesora i preko 20C u loadu,još kad tu dodamo H100i dobijemo još koji stupanj razlike!!

Meni procesor i7 3770K 4.5GHz.1.23v u loadu pod prime95 dolazi do nekih 70-75C,u BF3 oko 60C hlađen sa H100i!!Znači kad opteretiš sa prime95 vrlo rijetko ćeš takve uvjete imat u svakodnevnom radu kompjutera

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

Ne razumiš ti puno toga pa opet pametuješ

nicky.sl
12 godina
MegaTheJohny kaže...
nicky.sl kaže...

koliko ti je temp na prime95 nakon 20 min na full ?

53c ali temperatura prostorije je 19,4c.

Istina da mi usporedba baš ne stiji jer ja sam polirao i Cpu i bazu hladnjaka ali moj savjet ti je da ne držiš proc na 4,4Ghz ako ti se toliko grije.

nicky.sl
16 godina

Meni je na 4.2 auto napon, temperature u idle-u variraju od 17- 28, a u loadu ide do 55 (išao i više ali sada je ispuhan i bez prašine je), ja sam prezadovoljan!{#}

burp-beer-burp
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

A zasto uvik td pa samo pokusavam objasnit da mu je 80c previsoka temperatura za i7 3770k

nicky.sl
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...

Ne razumiš ti puno toga pa opet pametuješ

sta si se odma zapjenio, da si citao s razumijevanjem nebi nis rekao, kolega ima ivy proc i przio ga je u primeu95, a ti mu kazes da mu hladnjak nije dobro sijeo,prevelike temp,da je mozda okrenuo ventove da pusu jedan u drugi{#} ...bez ljutnje ali razumijemem ja previse toga jos od kad sam athlone prebrikavao s grafitom!lp{#}zato mi ovakve sitnice smetaju...sry

||| Core™ inside |||
12 godina

Znaci kolega stjepanj ti mislis da je normalna temperatura 80 stupnjeva za i7 3770k na taktu od 4400Mhz.

Moje misljenje je da je previsoka i istina je da u normalnom radu nece doci do temperatura kao s prime95 ali u igrama ili enkodiranju filma ce se opasno priblizit toj brojci a sve povise 67,4 nije dobro za taj proc. LP

nicky.sl
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran

pa u primeu95 s default reg.napona na 4.4ghz odgovor je DA!

||| Core™ inside |||
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

To je normalna temeratura za i7 3770k do 85 preko nemoj.

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina

Znaci oni u intelu neznaju nista kad su stavili T.case 67c a strucnjaci s bugovog foruma govore da je 80-85c u redu tada je valjda u redu.

nicky.sl
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Znaci oni u intelu neznaju nista kad su stavili T.case 67c a strucnjaci s bugovog foruma govore da je 80-85c u redu tada je valjda u redu.

Da, 80-85°C je sasvim u redu. Procesor čak može bez problema raditi i na 90°C, ali to nipošto nije preporučljivo. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
protjeran
Na 90 stupnjeva im se automatski spusta mnozitelj ili se smrzava radi zastite provjereno iz prve ruke milijon puta:-) iz svih serija i7! I nicky doticna visoka temp se odnosila dok je prime upaljen vrati se par postova prije!lp
||| Core™ inside |||
12 godina
NiramX kaže...
nicky.sl kaže...

Da, 80-85°C je sasvim u redu. Procesor čak može bez problema raditi i na 90°C, ali to nipošto nije preporučljivo. 

Evo jos jednog inzenjera{#}

Radice on i na 100 al koliko dugo?

Nije me briga na koliko ce ga kurit a kad zagori hocete li mu vi kupit drugi

nicky.sl
12 godina
Stjepanj kaže...
Na 90 stupnjeva im se automatski spusta mnozitelj ili se smrzava radi zastite provjereno iz prve ruke milijon puta:-) iz svih serija i7! I nicky doticna visoka temp se odnosila dok je prime upaljen vrati se par postova prije!lp

kao da su u igrama temperature puno nize neg u primeu. Kod mene je razlika nekih 5-6c

nicky.sl
13 godina

Ivy  puno bolje podnosi visoke temperature od Sandy Bridge,Tj.Max mu je 105 C,80C može podnit bez problema,da može kojih stupanj manje bilo bi super ali ni ovih 80c nije nešto strašno!!

Prestanite uspoređivat Ivy i Sandy!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 14:54 (volegradele).
Moj PC  
4 2 hvala 1
12 godina

{#} Just a random rant and my 2 cents... {#}

Manji razlog većeg zagrijavanja Ivya leži u načinu i materijalu (namjerno ne pišem pasta) primjenjenom izmedju CPU corea i CPU lida; najveći razlog većeg zagrijavanja IBa naspram SBa je smanjen proizvodni proces, samim time smanjen je razmak izmedju tranzistora, samim time imamo bržu disipaciju topline (razmak izmedju tranzistora manje djeluje kao kvazi izolator, jer ga manje ima).

TjMax je vrijednost koju Intel definira u microcode-u CPU; IMO mogli su napisati i 130C kad im je već THERMTRIP# definiran na 130C. Razlika 98C i 105C  je whatever, pogotovo kad ekipi stock Haswelli (oni pak imaju neke voltage regulatere prebačene sa MB na CPU, koji sigurno pridonose zagrijavanju) rade bez nekog prevelikog problema na 85-95C (prosao mi je jedan kroz ruke i5 4570, na stock postavkama i sa stock kulerom, prilikom stress testinga lupalo je to 100-102C kada bi u OCCTu iskljucio CPU TEMP limit); ne bih ulazio u raspravu koliko je to zdravo.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Netocno, na 90C se nista ne desava, provjereno na i7 920, i7 970, i5 3570K i i7 3770K.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 16:48 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
Stjepanj kaže...

Netocno, na 90C se nista ne desava, provjereno na i7 920, i7 970, i5 3570K i i7 3770K.

kako ne? kod mene su se uredno na tocno 90°c smrzavali! neznam mozda je do ploca?

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 17:02 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...
Stjepanj kaže...

kako ne? kod mene su se uredno na tocno 90°c smrzavali! neznam mozda je do ploca?

Moze biti, znam da kod mene niti jedan procesor nije stao na 90C.

multi-gpu 4 live
13 godina
protjeran

sad si me zbunio! kazem imao sam uvijek top ploce(od Asusa) za doticne, mozda je na njima neka zastita...evo i ovaj mi se na 90 freeza! mogu video snimiti kak crkava:)

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 17:04 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice