Izasao novi BIOS za Z68 Asusice. Ovaj put cekam komentare u ovoj temi prije updatea.
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
- poruka: 1.339
- |
- čitano: 244.169
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izasao novi BIOS za Z68 Asusice. Ovaj put cekam komentare u ovoj temi prije updatea.
Koju ploču imaš točno?
Stavil novi bios 3304+IRST 10.8.0.1003
Kolko sam primjetil nakon flešanja, nema više onog restartanja, kak je bilo u prijašnjim verzijama bios-a, to je to kaj sam primjetil od noviteta...
Koju ploču imaš točno?
Kolko sam primjetil nakon flešanja, nema više onog restartanja, kak je bilo u prijašnjim verzijama bios-a, to je to kaj sam primjetil od noviteta...
Nema? Onda cu prvi put uzivotu imati Asusovu maticnu bez nekih bugova. Pricekat cu jos koji dan da vidim ima li kakvog utjecaja na performanse. P8Z68-V.
A gle, nisam primjetil, inače ploču koju imam je V-PRO model Z68..
To je još milina što se tiče bugova, Na GB pločama sam uredno imal od s939 do s1155, i uvijek jedno te isti problemi...
Tak da je Asus po tom pitanju, fenomenalan, bugovi postoje, al to su minimalni tj zanemarivi..
bome ću ga i ja saćekati,zadnji put sam cekao dva tijedna,ovaj put bumo minimalno mijesec dana,meni je zvucna se zbugala sa ovim 3203 biosom
Zdravo ekipa dolazi mi komp cije su mi karakteristike navedene dolje ....ovaj procesor je koliko sma citao i sve stvoren za oc problem je samo sto sam stvarno noob u tome i zanima me na koliko bi da ga se oc s ovom maticnom i kako :D naravno ne zelim ic do maximuma jel mi ne treba a opet steta je da stoji ne oc
Matična ploča ASUS P8Z77-V LE, iZ77
Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz, 7MB cache, GPU, QuadCore
Cooler COOLERMASTER GEMIN II M4
Grafička kartica PCI-E ZOTAC GeForce GTX 560 Ti, 1GB DDR5, HDMI, DualDVI, HDTV
Memorija PC-17000, 8 GB, G.SKILL Sniper Series, F3-17000CL11D-8GBSR, DDR3 2133, kit 2x4GB
Napajanje 500W, CORSAIR CX Series V2
Zdravo ekipa dolazi mi komp cije su mi karakteristike navedene dolje ....ovaj procesor je koliko sma citao i sve stvoren za oc problem je samo sto sam stvarno noob u tome i zanima me na koliko bi da ga se oc s ovom maticnom i kako :D naravno ne zelim ic do maximuma jel mi ne treba a opet steta je da stoji ne oc
Matična ploča ASUS P8Z77-V LE, iZ77
Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz, 7MB cache, GPU, QuadCore
Cooler COOLERMASTER GEMIN II M4
Grafička kartica PCI-E ZOTAC GeForce GTX 560 Ti, 1GB DDR5, HDMI, DualDVI, HDTV
Memorija PC-17000, 8 GB, G.SKILL Sniper Series, F3-17000CL11D-8GBSR, DDR3 2133, kit 2x4GB
Napajanje 500W, CORSAIR CX Series V2
Iskreno, maticna i nije bas predobra, cisto je ok za neki OC do 4,5GHZ.Prouci OC tutorijal na prvoj strani, odnosi se bas na ASUS ploce, ne budi lijen.
Ja ću još sačekati sa apdejtom. Dobro je ako su ispravili ovo sa podizanjem sistema, na svako peto ili šesto podizanje ide jedno problematično (krene, nakon par sekundi se reboot-uje, i onda normalno upali monitor i podigne sistem). Inače sam osim toga prezadovoljan pločom (asus p8z68-v/gen3), svaka preporuka.
jedno pitanje ako moze sto brzi odg ako mi frend uzmi i3 jel treba kakav poseban da bi imao otkljucan mnozitelj ili to ovisi o maticnoj(rekli su mi da ovisi o maticnoj) sry za vjerovatno glupo pitanje al nikad nisam imao intel pa nezz ja znam da amd treba bit black edition..
jedno pitanje ako moze sto brzi odg ako mi frend uzmi i3 jel treba kakav poseban da bi imao otkljucan mnozitelj ili to ovisi o maticnoj(rekli su mi da ovisi o maticnoj) sry za vjerovatno glupo pitanje al nikad nisam imao intel pa nezz ja znam da amd treba bit black edition..
I3 Sandy Bridge nema otkljucan mnozitelj, moze se clocknuti samo putem BCLK za 150 MHZ na P67/Z68/Z77 plocama.Ukratko idi na H61 jer neces nista dobiti sa tim plocama osim ako ne planiras uskoro ubaciti kakav unlocked procesor.
ako ti nije problem aj mi preporuci plocu a i da sljedece god mogu ubacit i5 ili mozda cak i7 i dali je i3 jaci od 965 posto ja govorim frendu da si to uzme i nemora ni maticnu mijenjat al kaze da je i3 ajci od phenoma ii 965 pa oce to..??
ako ti nije problem aj mi preporuci plocu a i da sljedece god mogu ubacit i5 ili mozda cak i7 i dali je i3 jaci od 965 posto ja govorim frendu da si to uzme i nemora ni maticnu mijenjat al kaze da je i3 ajci od phenoma ii 965 pa oce to..??
I3 nije jaci od Phenoma II 965BE.Kupi onda Z77 Pro3 od Asrocka, miran si za nadogradnje SB i IB proceva.
Svaki non-K SAndy Bridge ima zaključan množitelj, i dići ćeš ga (u najboljem slučaju) za 200MHz na pločama od 600+ Kn.
Ukratko, ne isplati se.
Ili kako ti je kolega gore rekao, idi na ASRock Z77 Pro3 zbog buduće nadogradnje.
Svaki non-K SAndy Bridge ima zaključan množitelj, i dići ćeš ga (u najboljem slučaju) za 200MHz na pločama od 600+ Kn.
Ukratko, ne isplati se.
Ili kako ti je kolega gore rekao, idi na ASRock Z77 Pro3 zbog buduće nadogradnje.
Nema svaki, primjerci tipa I5 2500 imaju djelomicno otkljucan mnozitelj, to jest 4X viska u ovom slucaju iznad stock mnozitelja.Isto tako je sa I7 procevima, non K verzijama.
aj ak vam se da da mi slozite nes maticna + i3 2120 do 1400kn ak je moguce +- 50kn..??
aj ak vam se da da mi slozite nes maticna + i3 2120 do 1400kn ak je moguce +- 50kn..??
i3 2120 + ASRock H61M-VS.
Na koliko bi mogao ic Intel i5 2500k na AsRock P67 Pro3 B3 sa stock coolerom ili sa Katanom?

Na koliko bi mogao ic Intel i5 2500k na AsRock P67 Pro3 B3 sa stock coolerom ili sa Katanom?
Stock cooler 4GHZ
Sycthe Katana 4,5GHZ i malo vise
S Katanom bi do 4.7GHz ako je dobar primjerak, sa stockom nemoj preko 4GHz.
S Katanom bi do 4.7GHz ako je dobar primjerak, sa stockom nemoj preko 4GHz.
Ja se sa stockom ne bih dao kladiti na 4 GHz. Posebice tijekom ljetnih mjeseci. Zimi već da, ali može postati "škakljivo" kada je velika temperatura zraka.
Redovno čišćenje, dobar Airflow, nešto bolja pasta tipa AC Silver 5 i nema beda.
Pojam visokog TDP-a i zagrijavanja je usko vezan za 24/7 napon a ne clock, ako doticni proc radi na recimo 1,28V @ 4.7GHZ Katana III nece imati problema sa hladenjem doticnog procesora unutar granica normale.
Dakle to uvelike ovisi i o primjerku procesora, kvaliteti same ploce i njene regulacije.
Pozdrav svima.
Neka mi isključivo odgovore oni koji se kuže u to...
Imam Intel i5 2400 i hladnjak Scythe Grand Kama Cross, uzeo sam ga jer mi se proc zagrijavao do 82 stupnja bez overclocka, iako su neki misljenja da nije bilo potrebno uzimati hladnjak, ja sam ga ipak uzeo i sad mi je temp na full 55, kad je sobna bila 28. Sve je dobro montirano... Imam samo jedan ventic u kucistu i to je stavljen iza kao ispuh. Kuciste je CoolerMaster Elite 430 Black s pleksijem...Sad kad sam to sve rekao evo pitanje.
Do koje frekvencije mogu clocknuti taj proc i koju mi vi preporucate frekvenciju a da mu vijek trajanja bude jos 4-5 godina (zvuči malo glupo, ali šta ćeš) ?
Pozdrav svima.
Neka mi isključivo odgovore oni koji se kuže u to...
Imam Intel i5 2400 i hladnjak Scythe Grand Kama Cross, uzeo sam ga jer mi se proc zagrijavao do 82 stupnja bez overclocka, iako su neki misljenja da nije bilo potrebno uzimati hladnjak, ja sam ga ipak uzeo i sad mi je temp na full 55, kad je sobna bila 28. Sve je dobro montirano... Imam samo jedan ventic u kucistu i to je stavljen iza kao ispuh. Kuciste je CoolerMaster Elite 430 Black s pleksijem...Sad kad sam to sve rekao evo pitanje.
Do koje frekvencije mogu clocknuti taj proc i koju mi vi preporucate frekvenciju a da mu vijek trajanja bude jos 4-5 godina (zvuči malo glupo, ali šta ćeš) ?
Taj procesor ionako ima djelomicno lockan mnozitelj, digni mnozitelj do kraja i drzi ga takvoga za 24/7.
Koliko znam, množitelj je djelomično otključan, pa ga možeš dignuti za X4 (ili X7, nisam siguran), uglavnom, digni Multiplier na max i takvog ga ostavi.
EDIT: Izračunao.
Stock je 3.1, Turbo je 3.4 + Multiplier X4 = 3.8GHz s tim da je 3.5GHz minimalan Overclock sa svim jezgrama, a 3.8GHz s jednom jezgrom.
Uzmimo i to da se BCLK prosječno Overclocka na ≈ 105, dobivamo takt od 3.7 - 3.9GHz.
Dakle, 24/7 max za 4C/4T je 3.9GHz.
Koliko znam, množitelj je djelomično otključan, pa ga možeš dignuti za X4 (ili X7, nisam siguran), uglavnom, digni Multiplier na max i takvog ga ostavi.
EDIT: Izračunao.
Stock je 3.1, Turbo je 3.4 + Multiplier X4 = 3.8GHz s tim da je 3.5GHz minimalan Overclock sa svim jezgrama, a 3.8GHz s jednom jezgrom.
Uzmimo i to da se BCLK prosječno Overclocka na ≈ 105, dobivamo takt od 3.7 - 3.9GHz.
Dakle, 24/7 max za 4C/4T je 3.9GHz.
Do koliko se da clock-at BCLK a da ne nastradaju SATA kontroleri, koja je max, a koja preporucena frekvencija BCLK? Matična mi je Asus P8P67 Pro B3 Revision...
I da li se povećanjem BCLK diže frekvencija RAM-a?
Ne isplati se to, nemoj clockati putem BCLK.
Onda kako ti je Vegeta rekao, digni Multiplier na X4 i eventualno Turbo uključi.
Koju ploču imaš točno?
Nema? Onda cu prvi put uzivotu imati Asusovu maticnu bez nekih bugova. Pricekat cu jos koji dan da vidim ima li kakvog utjecaja na performanse. P8Z68-V.
Ima jos uvijek restartanja samo ne tako cesto.
novi bios za asus p8z68
3402
jel netko probao?