Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
CODnubBFpro kaže...

poz ljudi imam prastarog dualca e6550 koj je clockan na 3,1 ghz (mislim ić dalje) pa da vas pitam da li je 57,58 temperatura cpu ok pod 100 postotnim loadom

To je po meni jako dobra temperatura za 100 postotni load + overclock (ali nemoj me hvatati za riječ - to je samo moje mišljenje). Inače nemam neko veliko znanje o procesorima. Meni je temperatura mog e6750 (na stock frekvenciji) 45°C bez ikakvog opterećenja, pa nikad nisam imao nikakvih problema (ne znam što bi bilo kad bih podigao taktove?). Što se tiče mog CPU-a, temp. ne bi smjela preći 65°C.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 17:13 (diskDEfragmenter).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Za Iskusnije-----zanima me dali je bolje imati   305 FSB x sa MULTIPLIER 10.5(fine cpu clock ratio)

ili 320 FSB x sa MULTIPLIER 10

ili staviti multiplier na npr. 8.5 x 377 

PLOCA --P43 ES3G--- 6 do 10.5 multiplier i FSB do 1200

CPU     --E7400 duo core 2.80ghz

RAM 4gb 800mhz kingston

ili nekako drugacije?

0 0 hvala 0
14 godina
MARKO_MARINAC kaže...

Za Iskusnije-----zanima me dali je bolje imati   305 FSB x sa MULTIPLIER 10.5(fine cpu clock ratio)

RAM 4gb 800mhz kingston

ili nekako drugacije?

Veći FSB znači veću propusnot, a to znači brži komp.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
MARKO_MARINAC kaže...

RAM 4gb 800mhz kingston

ili nekako drugacije?

Veći FSB znači veću propusnot, a to znači brži komp.

To znaci da je bolje da stavim 320 sa 10 nego 305 sa 10.5

14 godina

Da u teoriji, u praksi nemoguće primjetiti razlike na tako maloj skali. Nađi što veći stabilan takt CPU-a i to je to.

15 godina
neaktivan

Koliko traje test u Prime95? 

0 0 hvala 0
14 godina

Koliko god hoćeš ! Sesije za davanje prolazne ocjene stabilnosti OC bi trebale bit 10 do 12 sati najmanje.

14 godina
4mal kaže...
4mal kaže...

pozdrav ekipa , imam jedan problem nadam se da ce te mi ga moc rijesiti 

problem je u cpu - kada je klokan na npr 3.5 3.7 4.0 Ghz daje mi duplo losije rezultate od stock vrijedosti , sto naravno nema nikakvog smilsa :(. 

molim pomoc i hvala unaprijed :) 

halo ! 

Gdje si testirao?Prilozi koji SS.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Evo, ja sam se opet malo poigrao sa svojim procesorom :)

Hladnjak koji ga hladi je od ThermalTake SpinQ VT .

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2047286

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 13:14 (thebigboy).

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz eto mene opet :)

Dakle OC-ao sam svoj E5200 na 3.00 ghz...i može radit normalno dok ne igram ništa...ali kad sam ušao u igru nakon nekog vremena mi se pojavi bsod i resetira mi komp...nisam dirao voltažu ali kad sam probavao da mogu dignut fsb komp mi se ugasio i blokirao mi bios tako da sam izvadio baterijicu van i vratio ju pa sam smanjio na 2.89 ghz, sad kad je na 2,89 ghz radi sve normalno bez bsod i ičeg...

Može neki savjet kako postaviti voltažu da ga mogu više oc-at bez da mi se pojavljuje bsod???

0 0 hvala 0
14 godina

Taj CPU inače ide na 3.0Ghz ko iz pi..e {#}. Standardno se sa bilo kakvim non stock coolerom rokne na oko 4.0Ghz a na 3.0Gh ide na stock naponu.

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Dakle OC-ao sam svoj E5200 na 3.00 ghz...i može radit normalno dok ne igram ništa...ali kad sam ušao u igru nakon nekog vremena mi se pojavi bsod i resetira mi komp...nisam dirao voltažu ali kad sam probavao da mogu dignut fsb komp mi se ugasio i blokirao mi bios tako da sam izvadio baterijicu van i vratio ju pa sam smanjio na 2.89 ghz, sad kad je na 2,89 ghz radi sve normalno bez bsod i ičeg...

Može neki savjet kako postaviti voltažu da ga mogu više oc-at bez da mi se pojavljuje bsod???

Si spustio multiplier rama? Ako nisi, spusti ga, jer kad klokas proc, klokas i rame.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Si spustio multiplier rama? Ako nisi, spusti ga, jer kad klokas proc, klokas i rame.

E to nisam napravio

Nego kada podignem Fsb više od 250 ja mislim, piše mi na početku biosa overclock fail

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Mene zanima kako stavit te rame u 1:1,to ne mogu skuzit i imam u biosu taj multiplier rama i neznam na kolko ga stavit.Radi se o pocetnoj fazi overclocka,pomalo.

Inace imam 2X2 GB Corsair,e sad u biosu pise 1066 Mhz a u Everestu 800Mhz )za rame brzina).

Procesor mi ima max x9 multi. Core 2 Duo E8400,3.0 GHz.

Help ! {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

E to nisam napravio

Nego kada podignem Fsb više od 250 ja mislim, piše mi na početku biosa overclock fail

Stavi FSB 240 za pocetak, spusti multiplier rama i vozi. Testiras sa LinXom, ako prođe idemo dalje. Dignes na 250 pa 260 (a preko 250 pise OC fail) i dignes napon.

Chamilitary kaže...

Pozdrav svima. Mene zanima kako stavit te rame u 1:1,to ne mogu skuzit i imam u biosu taj multiplier rama i neznam na kolko ga stavit.Radi se o pocetnoj fazi overclocka,pomalo.

Inace imam 2X2 GB Corsair,e sad u biosu pise 1066 Mhz a u Everestu 800Mhz )za rame brzina).

Procesor mi ima max x9 multi. Core 2 Duo E8400,3.0 GHz.

Help ! {#} 

Procu stavi FSB 400, multi ostavi x9, i snizi multiplier rama dok ne dobijes 400MHz (tj 800MHz) brzinu rama. I tad ti je omjer 1:1

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Koliko god hoćeš ! Sesije za davanje prolazne ocjene stabilnosti OC bi trebale bit 10 do 12 sati najmanje.

nisi sav svoj..

xfact
14 godina
odjavljen

OCCT na 6h je idealan za test stabilnosti.

1 5 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Nepotrebno kidanje sistema, 1h je sasvim dovoljno. Ako ne prođe 1h test nece ni 6h.

16 godina
neaktivan

Evo zapoceo sam sa overclockom na stock hladnjaku E8400,3.0GHz

Ovo su neka trenutna očitanja pa mi slobodno recite dal je sve ok. Stabilnost se testira i na 1h je.

Memory Timings 5-6-6-21  (CL-RCD-RP-RAS)

Corsair XMS2  2 GB DDR2-800 (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)

CPU Clock 3402.0 MHz  (original: 3000 MHz, overclock: 13%)

CPU Multiplier 9x

CPU FSB 378.0 MHz  (original: 333 MHz, overclock: 14%)

Memory Bus 453.6 MHz

DRAM:FSB Ratio 12:10

CPU Core 1.23 V

DIMM 2.10 V

Sto se tice temperatura u IDLE su oko 40 stupnjeva a u full LOAD ne prelaze nikad 70 a prosjek je 65-66.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Chamilitary kaže...

Evo zapoceo sam sa overclockom na stock hladnjaku E8400,3.0GHz

Ovo su neka trenutna očitanja pa mi slobodno recite dal je sve ok. Stabilnost se testira i na 1h je.

Memory Timings 5-6-6-21  (CL-RCD-RP-RAS)

CPU Clock 3402.0 MHz  (original: 3000 MHz, overclock: 13%)

CPU Multiplier 9x

CPU FSB 378.0 MHz  (original: 333 MHz, overclock: 14%)

Memory Bus 453.6 MHz

DRAM:FSB Ratio 12:10

CPU Core 1.23 V

DIMM 2.10 V

Sto se tice temperatura u IDLE su oko 40 stupnjeva a u full LOAD ne prelaze nikad 70 a prosjek je 65-66.

temperature su ok, ali tim overclockom nisi ništa dobio.

17 godina
MARKOZD15 kaže...

Ne mora bit, meni je znalo 10h prime 95 bit bez greške, i onda mi se komp smrzne kod surfanja il igranja, tak da ti to i nije pouzdano, veli se više je bolje, al ne nužno..

Svakodnevno korištenje kompa ti je daje (naj)bolji uvid u stabilnost istog..

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 19:05 (zvonac).
14 godina
odjavljen
zvonac kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ne mora bit, meni je znalo 10h prime 95 bit bez greške, i onda mi se komp smrzne kod surfanja il igranja, tak da ti to i nije pouzdano, veli se više je bolje, al ne nužno..

occt je žešći od prime-a!

17 godina
MARKOZD15 kaže...
zvonac kaže...
MARKOZD15 kaže...

Koristil sam PRIME 95 smal FTT, da kuri samo proc..

14 godina
neaktivan

ma joj meni je taj famozni OCCT srušio komp dok sam ga vrtio na ne oc-anim postavkama dok sam testirao hlađenje :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 20:48 (longlive775).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

LinX je zesci od oboje, a traje krace.

13 godina
neaktivan

Pozdrav naciji! :)
Potpuno sam nov u overclocku, jucer poceo citat malo po forumima, a danas sam e4500 2.2ghz podigao na 2,4Ghz :)). (ako se to moze tako nazvat)
Multiplier sam stavio na X11 a clock, a cpu host frequency sa 200 na 219. Cisto da vidim kako ce reagirati temperature. Pod 100% opterecenjem temperature su uglavnom 65 stupnjeva,(idle 38-40)
ali na intervale dođe i do 68 stupnjeva (što mi se čini puno), a voltaža je na 1,376. Imate li neke prijedloge, dali smanjit multiplier a povecati cpu frekfenciju?

MBO-gigabyte P35C-Ds3R; dual core 2,2 e4500; ddr2 800Mhz 4 gb

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 22:39 (Croatum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
longlive775 kaže...

ma joj meni je taj famozni OCCT srušio komp dok sam ga vrtio na ne oc-anim postavkama dok sam testirao hlađenje :D

Kad nabaviš TR ultra 120 extreme, teško da će ti se to desit. {#}

FAIL
14 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
longlive775 kaže...

Kad nabaviš TR ultra 120 extreme, teško da će ti se to desit. {#}

khmkhm :P

ma nije pao zbog temperatura, bile su hladne dapače, nego jednostavno occt=loše :D

dosad nisam čuo nikog da se žali jedino na intel burn test...

15 godina
neaktivan

slobodno ga postavi na 400x8, a mnozitelj memorije na 2,0 i dobivas 3,2GHz-800MHz DDR

trebao bi drzat bez problema na tom naponu (pretpostavljem da ti je cpu voltage postavljen na Auto trenutno)

onda pogledaj temperature i ako treba nabavi bolji cooler i nemas frke :)

EDIT: ups nisam citirao ovo je islo kolegi Croatum-u

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 1:22 (berto).
13 godina
neaktivan
berto kaže...

slobodno ga postavi na 400x8, a mnozitelj memorije na 2,0 i dobivas 3,2GHz-800MHz DDR

trebao bi drzat bez problema na tom naponu (pretpostavljem da ti je cpu voltage postavljen na Auto trenutno)

onda pogledaj temperature i ako treba nabavi bolji cooler i nemas frke :)

EDIT: ups nisam citirao ovo je islo kolegi Croatum-u

Hvala kolega na savijetu. Smanjio sam množitelj na x8, povećao frekvenciju na 326 mhz, i mnozitelj memorije na 2.

Voltažu sam stavio na 1.35. za sada proc na 2,6ghz. Testirat cu jos malo. Jer svakodnevno koristim ovaj komp (cijeli dan je ukljucen)

a za koji dan izlazi BF3 pa će bit pod višesatnim punim opterećenjem pa mi je bitno da bude stvarno stabilan.

Ako misliš da trebam još, upregnut ću ga još malo :)

Nove slike:

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice