Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.294
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
chutac kaže...

Imam problem, kao sto sam rekao imam E4300 i rekao sam da sam dobio BSOD, i od tad ne mogu dizat clock. u BIOS-u mi pise da je clock control enable-an, pise mi da je brzina CPU-a 2.7 Ghz, no kad ga palim vrati mi na stock, iako pise u BIOS-u da je 2.7, a vec mi je mjesecima na 2.7 Ghz bez problema, a to se dogadja od kad sam dobio BSOD.

Kako da to rijesim, pomagajte :(

Bilo tko, molim vas.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina
odjavljen
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

ljudi hitno trebam savjet, pošto mi se neda vrtit occt 6h, a pogotovo prime 12h, jeli intelburntest dovoljan za provjeru stabilnosti procesora? stavio bi opterećene na max.

hvala svima ;)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

ljudi hitno trebam savjet, pošto mi se neda vrtit occt 6h, a pogotovo prime 12h, jeli intelburntest dovoljan za provjeru stabilnosti procesora? stavio bi opterećene na max.

hvala svima ;)

bilo tko, pliss

tnx

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
MARKOZD15 kaže...

hvala svima ;)

bilo tko, pliss

tnx

pa isprobavaj sve, pa vidi sta ti najbolje...:)

kupujem sve pomalo, 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
14 godina
odjavljen

evo me opet ;)

odvrtio intelburn test na maksimalnom opterećenju i pokazalo se da je stabilan. jeli potrebno još vrtiti i occt ili prime.

evo i slika:

hvala

temperature ;) temperature ;)

0 0 hvala 0
14 godina
kruskar kaže...

Imam pitanje,CPU E6420 2.13ghz,i sada kada ga idem OC do 2.8 sve 5 napon nemoram dirati,no ako ga idem dizati preko 2.8 moram dirati napon,i to nemogu staviti neki mali nego OGROMAN,tj. na 1.6 ga moram staviti da bi radio na 3.0ghz,no ja mislim da je to pretjerano,ploča 965P-S3 rev.3.3,neznam dali je do ploče ili procesora?

na kojem god biosu probam sve se isto ponaša.

edit

dodana još koja slika.

za temp grafe se nebrinite iako je na 100%,moram ju propirit na kompresor tj. cjeli PC moram isprašit.

Dajte plz ljudi ako netko zna.

steam:evilmage007 skype:evilmage007 gmail:evilmage007@gmail.com
14 godina

kruskar 1.6v je daleko previse.Na netu nadi koji ti napon otprilike treba kao i ostatak postavki.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

kruskar 1.6v je daleko previse.Na netu nadi koji ti napon otprilike treba kao i ostatak postavki.

Znam da je previsok,ali koji god manji da stavim opet isto,bsod mi izbaci pod opterečenjem ili neče botati,a na internetu su mnogi s istom pločom i procom navukli ga na 3.5 s naponom od 1.35 to je malo veći od stock napona.

14 godina
kruskar kaže...
zoharbizo kaže...

Znam da je previsok,ali koji god manji da stavim opet isto,bsod mi izbaci pod opterečenjem ili neče botati,a na internetu su mnogi s istom pločom i procom navukli ga na 3.5 s naponom od 1.35 to je malo veći od stock napona.

Memorija i njen mnozitelj?Koje latencije?Ima tu jos stvari za provjerit.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
zoharbizo kaže...
kruskar kaže...
zoharbizo kaže...

Memorija i njen mnozitelj?Koje latencije?Ima tu jos stvari za provjerit.

Sve na onim slikama sam dao,imaju latencije memorije.

13 godina
neaktivan

evo na koliko mogu svoj procesor nabrijati, i kako ako možete neki link s youtube-a ili neke stranice, ili mi vi ukratko malo objasnite, i koliki je to rizik, i jel ču trebat drugi hladnja, za sad imam original od proca, ako treba neki drugi hladnjak onda mi recite koji preporučate, ali da nije baš nešto pretjerano skup, ali da je više nego dovoljan...

i još da vas nešto pitam dali se može nekako koja jezgra da se doda, npr da ima 3 ili 4 jezgre, hvala, ali za to sigurno treba neki jači cooler, ali nema veze reci te mi....hvala u narijed

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 10:03 (deus-ex resolution).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deus-ex resolution kaže...

1. Evo na koliko mogu svoj procesor nabrijati i kako, ako možete neki link sa YouTubea ili neke stranice, ili mi vi ukratko malo objasnite. I koliki je to rizik?

2. Jel ću trebat drugi hladnjak, za sad imam original od proca, ako treba neki drugi hladnjak onda mi recite koji preporučate, ali da nije baš nešto pretjerano skup, ali da je više nego dovoljan.

3. Može li se nekako koja jezgra dodati, npr da ima 3 ili 4 jezgre, hvala, ali za to sigurno treba neki jači cooler, ali nema veze recite mi. Hvala unarijed.

1. Procitaj OC guide za pocetnike, tu ti je na forumu, ne kontam kako ga nisi vidio, pa sticky tema je. Nema rizika ako ne ides u izvlacenje Max OCa.

2.Scythe Katana 3 ti je i vise nego dovoljna, al i stock moze izdrzat do nekih 3.2GHz sigurno.

3. To se moze jedino na AMDovim procesorima, i to iz Sempron 1xx serije, Athlon x2 7xxx serije, Athlon II x3 4xx serije, Phenom II x2 5xx, X3 7xx serije.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 14:36 (FiCo_Ri).
13 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
deus-ex resolution kaže...

1. Evo na koliko mogu svoj procesor nabrijati i kako, ako možete neki link sa YouTubea ili neke stranice, ili mi vi ukratko malo objasnite. I koliki je to rizik?

2. Jel ću trebat drugi hladnjak, za sad imam original od proca, ako treba neki drugi hladnjak onda mi recite koji preporučate, ali da nije baš nešto pretjerano skup, ali da je više nego dovoljan.

3. Može li se nekako koja jezgra dodati, npr da ima 3 ili 4 jezgre, hvala, ali za to sigurno treba neki jači cooler, ali nema veze recite mi. Hvala unarijed.

1. Procitaj OC guide za pocetnike, tu ti je na forumu, ne kontam kako ga nisi vidio, pa sticky tema je. Nema rizika ako ne ides u izvlacenje Max OCa.

2.Scythe Katana 3 ti je i vise nego dovoljna, al i stock moze izdrzat do nekih 3.2GHz sigurno.

3. To se moze jedino na AMDovim procesorima, i to iz Sempron 1xx serije, Athlon II x3 4xx serije, Phenom II x2 5xx, X3 7xx serije.

ok hvala...nemam mac osx, to je tema, za win 7, xddd

14 godina

FiCo_Ri izvoli link.Otkljucavali su se i athloni 7750 i 7850 sa kuma jezgrom.Tako da to dodas u svoj post.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

FiCo_Ri izvoli link.Otkljucavali su se i athloni 7750 i 7850 sa kuma jezgrom.Tako da to dodas u svoj post.

Ajoj, da, zaboravio sam na njih. {#}

EDIT: @deus-ex resolution - Kakav MacOS? Pa OC se radi u BIOSu, ne u Windowsima, imam i ja Win7 pa nikom nista xd

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 14:37 (FiCo_Ri).
14 godina
neaktivan

ljudi jel mi može netko objasni kak se digne fsb 
ploča je asrock 4core1333-viiv
fsb mi je 1333 a od proca isto 1333 mHz 
kak da dignem taj fsb na 1600mHz (jel to uopće moguće) 

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro pa nema tema pod sticky... tema1 i tema2 pa to prvo pročitaj, skužit ćeš sve.

Volim seks i rado ga se sjećam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

thanks

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav. dali bi mi se isplatilo moj celleorn e3400 dual-core 2.66 ghz clokat? ili da sparam i dalje za quad core?

hvala unaprijed.

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pozdrav ekipa , imam jedan problem nadam se da ce te mi ga moc rijesiti 

problem je u cpu - kada je klokan na npr 3.5 3.7 4.0 Ghz daje mi duplo losije rezultate od stock vrijedosti , sto naravno nema nikakvog smilsa :(. 

molim pomoc i hvala unaprijed :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Pozdrav. dali bi mi se isplatilo moj celleorn e3400 dual-core 2.66 ghz clokat? ili da sparam i dalje za quad core?

hvala unaprijed.

Naravno, OC-anje se uvijek isplati, sa stock coolerom mozes na 3.2 Ghz sigurno, ali ti ga OC-aj ali i dalje stedi za novi proc, ali nemoj quad core seriju, stari su, bolji su sada i5, Phenom x4 965/955.

15 godina
neaktivan

ah gledam ga malo cloknut ali sto ako se nesto dogodi? vidio na youtubu frajer clokao proc i nije pc mogo podic..... ugl quad mora jel maticna podrzava quad kao najaci.

14 godina
neaktivan

Nema se sto dogoditi, osim ako forsiras s naponom. Digni multiplier na max, dizi fsb malo po malo, znaci prvo si digni na 2.8 Ghz, zatim 2.9, ako ide, onda na 3.0. Cijelo vrijeme pazi na RAM multiplier, tako da ti nebi clock RAM-a bio previsok pa da ti se nemoze pc bootat.
Prouci ovo pa ces razumjet.

Btw. mislim da ti je bolje stedjet za novu plocu, proc i RAM pa si to kupis, a ubacis grafu, diskove, opticki pogon, PSU, i periferiju koju sad imas.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Nema se sto dogoditi, osim ako forsiras s naponom. Digni multiplier na max, dizi fsb malo po malo, znaci prvo si digni na 2.8 Ghz, zatim 2.9, ako ide, onda na 3.0. Cijelo vrijeme pazi na RAM multiplier, tako da ti nebi clock RAM-a bio previsok pa da ti se nemoze pc bootat.
Prouci ovo pa ces razumjet.

Btw. mislim da ti je bolje stedjet za novu plocu, proc i RAM pa si to kupis, a ubacis grafu, diskove, opticki pogon, PSU, i periferiju koju sad imas.

ma ugl vidjet cu ocu ga cloknut makar je to srotex od proca. sad mi jedino fali neki quad da imam kak ti pc za igranje.

15 godina
neaktivan

Cilj mi je overclockati procesor na 3.5 GHz.

Kako? Nemojte mi molim vas dati ovaj link zato jer mi trenutno nije do teorije, nešto razumijem, a nešto ga nisam shvatio što je htio reći.

Treba mi jednostavno precizan opis, nekako korak po korak kako da dođem do toga - ne želim ići linijom manjeg otpora, ali onaj opis mi je preopširan, ili možda jednostavno prekompliciran.

You're NOT relevant, you're NOT right and no, I DON'T care.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 14:30 (roko121roko).
13 godina
neaktivan
roko121roko kaže...

Kako? Nemojte mi molim vas dati ovaj link zato jer mi trenutno nije do teorije, nešto razumijem, a nešto ga nisam shvatio što je htio reći.

Treba mi jednostavno precizan opis, nekako korak po korak kako da dođem do toga - ne želim ići linijom manjeg otpora, ali onaj opis mi je preopširan, ili možda jednostavno prekompliciran.

BIOS>JumperFree Configuration>Iz [auto] u [manual]>stavis fsb neki>multiplier neki>izadjes i save-as>pokrenes windowse i programe: CPU-Z i HWMonitor>pogledas temp. i pogledas brzinu>zahvalis mi na kratkom postupku :)

kupujem sve pomalo, 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
4mal kaže...

pozdrav ekipa , imam jedan problem nadam se da ce te mi ga moc rijesiti 

problem je u cpu - kada je klokan na npr 3.5 3.7 4.0 Ghz daje mi duplo losije rezultate od stock vrijedosti , sto naravno nema nikakvog smilsa :(. 

molim pomoc i hvala unaprijed :) 

halo ! 

15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
roko121roko kaže...

BIOS>JumperFree Configuration>Iz [auto] u [manual]>stavis fsb neki>multiplier neki>izadjes i save-as>pokrenes windowse i programe: CPU-Z i HWMonitor>pogledas temp. i pogledas brzinu>zahvalis mi na kratkom postupku :)

U redu je, snašao sam se nekako (svejedno hvala), jedino što imam problem: Ako OC-am procesor (odnosno ako ga OC-am toliko da moram mijenjati RAM SPD), Windowsi (8) se ne dižu nego bude error (fali neki kernel?) i piše a recent hardware change could be a problem. Isto vrijedi za Win7 i za Setup DVD-ove.

Probat ću još par puta ali ako netko ima rješenje...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 19:11 (roko121roko).
15 godina
neaktivan
Bump?
13 godina
neaktivan

poz ljudi imam prastarog dualca e6550 koj je clockan na 3,1 ghz (mislim ić dalje) pa da vas pitam da li je 57,58 temperatura cpu ok pod 100 postotnim loadom

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice