Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 666.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

grafa jest iskoristena ali jaci proc drzi i stabilnije fpsove pa bi framedrop sa avg na minimum bia manji nego na tom quadu...i zato bi imao par fpsova vise sta se tice avg i minimuma {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 12:23 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
itomic009 kaže...
stoncin3 kaže...
itomic009 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Ne znam, nekih 200 kn. A sad imam ovog E7400 clockanog na ~3.65, pa me zanima hoću li osjetiti poboljšanje i koliko, a ionako mislim kupovat neki bolji cooler za ovo (tipa Mugen 2) pa me zanima da li bi bilo bolje ostati na ovome + Mugen 2 ili kupovati novi i možda neki malo jeftiniji cooler, i na kolko bi ga Ghz mogao dići otprilike?

Gle, o ovom već imaš hrpu  rasprava ! Da ti sumiram u slučaju kad recimo pređeš  na HD 5770 ! Prvo to je već toliko opjevano da neznam šta reć ! Dual core CPU je PROŠLOST za igranje !!! Jednostavnije se nemože reći. A još da ti pomognem oko dileme.  Ja sam imo CPU kao i ti Intelov takav. I cloknuo ga na 3.6 Ghz i mislio sam i ja naivno, kao da sad riješio  sam koliko mogu botlneck. Uzeo ovu sad GTX 460 umjesto HD 4850 i šta se desilo !! Kod većine igara jedva da je bio pomak u performansama ! I ja gledam , pa šta se dešava, pa zar toliko i dalje cpu je botlneck? Odnesem grafu kod frenda, i grafa rastura. I nakon toga uzmem ovaj cpu koji imam sada i performanse poletile !!!! Tako da ti je sad valjda jasnije oko CPU-a. 200 kn je malo nadoplate. Uzmeš bilo koji  dobar cooler preko 200 kn i dićeš CPU taj quad na preko 3Ghz što je dovoljno da se igraš sa HD 5770 koliko ona može !

De mi ti reci itomic009 ti si moj čovjek, ajd postavimo to ovako...XD

Imaš tog Athlona II klokanog i GTX460 quad core imaš znači.

Da li ti je CPU bottleneck na tu GTX460 768?

I ja imam quada i to jači od tvojeg na 3.6GHz Q6600 i imam jaču karticu i svi mi tu ser* da je CPU mi botleneckXXXD

Kako ti to objašnjavaš?

Kakve su ti performanse?

HVALA TI PUNO ako bi se barem malo potrudio odg?

{#}

Heehe, nije mi CPU više botlneck. Iako priznat ću ti u par igara koje su "optimizirane" za Intelove procesore dobio bi još koji frame da imam Intelov Quad noviji neki. Sad da ti kažem za primjer oko ikorištenosti moje grafe koja je clockana 20%! Iz dosade sam napravio benchmark u 5 igara na stock taktu, i onda digao CPU na 3.6 Ghz pa vrtio opet te igre i pomak u perfromansama je bio jedva zamjetan. A još da napomenem da su to bile igre koje dosta ovise o procesoru. To znači u prijevodu da mi viši takt nije doneo ppomak zato što je i stock takt izvuako performanse iz grafičke kartice. Tvoj CPU je dobar i na 3.60 Ghz on sasvim dobro pogoni tvoju grafu. Znaš kako ćeš ti sad provjeriti kako se nosi tvoj CPU sa grafom !! Odredi par igara što ih igraš , i skini MSI Afterburner program i pokreni ga nek radi u pozadini ! Igraj onda 10-ak minuta igru i to na najjačim grafičkim postavkama.  Onda čim izađeš iz igre, pogledaj Afterburner i utilization grafe ondosno iskoristivost grafe . To bi ti trebalo zavisi od igre do igre biti ako je idealno 99% ali uglavnoma ako je preko 95% ili 90 % onda je to ok, odnosno znači da ti CPU nije problem ! Da se nadovežem na zoharova komentar !! Ti ako imaš iskoristivost grafe 99%, ti i da staviš Intelov i7 990x, znaš koliko bi dobio frameova više ?? Nebi dobio NIJEDAN manje više, jel je već tvoj CPU iskorištava maximalno i nemože neki jači izvuć performanse kojih NEMA. Možda bi dobio stabilnije ili  veće minimume , ali nebi dobio ništa više frameova sa nekim novim procesorom ako ti je sa ovim iskoristivost grafe u zoni 95% i više. Uglavnom po svemu onome što sam pročitao, i što znam tvoj CPU clockan na 3.6Ghz pogoni tvoju grafu bez frke.

Da vam jebe* mater svima više. DOSTA MI VAS JE VIŠE!!!

I moj Q6600 @3600 rulzXD

Iskorištenost nije pala ISPOD 98% CIJELO VRIJEME BENCHMARKA dx11 UNIGINE HEAVEN.

ss u prilogu

{#}

GTX560 Ti je bila klokana na 975/1125MHZ a ići ćeona i na 1 GHZ to vam OBEČAJEM!!! SVIMA.  I neče opet biti nikak da bottlenecka moj quad niti na 1GHz.

TNX itomic009;)) frend si!!!:)))))))))))))))))

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 15:39 (stoncin3).
14 godina

stoncine nisi normalan...pocea si sanjat botleneck..daj bavi se necim korisnijim

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

stoncine nisi normalan...pocea si sanjat botleneck..daj bavi se necim korisnijim

I još ti lupi TU {#}

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

I još ti lupi TU {#}

hahaha pa ko da je ovo bia zlonamjeran komentar {#} nisam ja zao {#}

17 godina
protjeran

Kad mi ih je več pun q a znao sam da sam ja u pravu. Q6600 @3600 nie bottleneck bio ni na bivšu HD6950 unlocked SP1536.{#}

Neka paze šta pišu i onda mi još i ovdje govore da je to nekav forum i da se tu raspravlja.Nemate blage VEZE!!!!!

Q6600 rulzXDDD{#}

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
stoncin3 kaže...

Kad mi ih je več pun q a znao sam da sam ja u pravu. Q6600 @3600 nie bottleneck bio ni na bivšu HD6950 unlocked SP1536.{#}

Neka paze šta pišu i onda mi još i ovdje govore da je to nekav forum i da se tu raspravlja.Nemate blage VEZE!!!!!

Q6600 rulzXDDD{#}

Loolm, pa Stoncine nemoj obračati pažnju previše šta pišu po ovom forumu. Jel nisi skužio da tu velika većina lupa bezveze bez neke osnove . Probaj igrati igrice pa vidi kakva je iskoristivost. Unigine heaven ti nije neko mjerilo , jel je to čisto grafički benchmark. Ali siguran sam da ti i u igrama će biti dobra iskoristivost.

17 godina
protjeran
itomic009 kaže...
stoncin3 kaže...

Q6600 rulzXDDD{#}

Loolm, pa Stoncine nemoj obračati pažnju previše šta pišu po ovom forumu. Jel nisi skužio da tu velika većina lupa bezveze bez neke osnove . Probaj igrati igrice pa vidi kakva je iskoristivost. Unigine heaven ti nije neko mjerilo , jel je to čisto grafički benchmark. Ali siguran sam da ti i u igrama će biti dobra iskoristivost.

@boldano aj pogledaj molim te zadnja četiri posta ovdje pa mi reci da je to graf benchmark?

:PPP

Što se to ovdje dešava?XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 18:19 (stoncin3).
14 godina
stoncin3 kaže...
itomic009 kaže...
stoncin3 kaže...

Q6600 rulzXDDD{#}

@boldano aj pogledaj molim te zadnja četiri posta ovdje pa mi reci da je to graf benchmark?

:PPP

Što se to ovdje dešava?XD

Grafički benchmark, znači neovisi puno od CPU-a ! Nećeš po tom benchu vidjeti jel ti CPU botlneck ili nije kad taj program prevenstveno opterećuje GPU !!! Odigraj 3-4 igre tipa F1 2010, Dirt 3 i neke nove pa provjeravaj GPU usage. Ali kažem ti ponovo d ti je CPU dovoljan i da neslušaš svakakve likove po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 18:24 (itomic009).
17 godina
protjeran

Čovjek zbog novog proca ima 1600 viši skore sa skoro isto jako grafom nego ja.

LOOOL

Imaš ti pravo. Budaletine.

Ah slušaj ima nas svakakvih. HahahaXD{#}

14 godina
stoncin3 kaže...

Čovjek zbog novog proca ima 1600 viši skore sa skoro isto jako grafom nego ja.

LOOOL

Imaš ti pravo. Budaletine.

Ah slušaj ima nas svakakvih. HahahaXD{#}

Što se tiče tog bencha, to neznam ni ja šta se tu sve radi. Vidio sam da ljudi imaju iste i procesore i grafe pa dobivaju neke šarene rezultate. Ili varaju, ili lažu kod postvaki ili neznam ni ja šta ,ali se nebih toga držao kao nekog mjerila. Ako imaš nekog frenda sa nekom od ovih i5 ili i7 procesora voljnog da ti pomogne onda možeš se i sam uvjeriti kakava je situacija. Benchaj kod sebe par igara, pa odi kod njega pa mjeri isto i pogledaj usporedbu. Bit će vjerojatno nešta malo razlike, ali do 10% razlike ti neznači ništa !

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 18:33 (itomic009).
17 godina
protjeran

Tnx

u potpunosti se slažem sa tobom

Ma neču ja niš mjerit kod drugih sa jačim mašinama ja znam da je meni ovaj komp dovoljan za SVE IGRE DANAS i za sljedeču godinu dana

a onda ionako idem na sve novo

pa ču i ja onda benchmarkat ovdje:PPP

Pozz i hvala ti!!!;){#}

16 godina
neaktivan

Evo još jedno pitanjce, čovjek me preko pp pitao koliko bih dao nadoplate uz svoj procesor Intel C2D E7400 za ovaj Quad http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42920 pa možete mi reći koliko bih mu dao jer nemam pojma.

BTW kakav ima OC potencijal?

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Evo još jedno pitanjce, čovjek me preko pp pitao koliko bih dao nadoplate uz svoj procesor Intel C2D E7400 za ovaj Quad http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42920 pa možete mi reći koliko bih mu dao jer nemam pojma.

A teško je reći koliko bi trebo nadoplatiti jel ljudi traže smiješne sume novaca za te stare quadove. Clocka se sigurno negdje između 3.6 Ghz i 4.0 Ghz !!

17 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

ne uzimaj toxd

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

ne uzimaj toxd

???

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
14 godina
stoncin3 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

ne uzimaj toxd

Šta nevalja Stoncine sa tim procesorom !

17 godina
protjeran

Ja nis reko da quad ne valja ali se ne isplati prelaziti sa tog na tog. Uz nadoplatu. Radije neki jači quad. Taj jest što jest, ali jak dosta nie da bi se dalo dalje raspravljat.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 18:17 (stoncin3).
14 godina
stoncin3 kaže...

Ja nis reko da quad ne valja ali se ne isplati prelaziti sa tog na tog. Uz nadoplatu. Radije neki jači quad. Taj jest što jest, ali jak dosta nie da bi se dalo dalje raspravljat.{#}

Kako se neisplati ako mu je mala nadoplata dobit će praktički duplo jači CPU ! Nesplati mu se prodavat i mjenjat cijelu matičnu i to, ali ako malo doda i zamjeni se za quada onda se isplati dosta.

17 godina
protjeran

Pa onda ovaj: klik

Samo nez kolko para čovjek ima?

14 godina
stoncin3 kaže...

Pa onda ovaj: klik

Samo nez kolko para čovjek ima?

Neće kupovati po takvoj cijeni !!! taj lik koji  je stavio taj oglas ima ozbiljnh mentalnih problema !! 300 do 400 kn uz  e7500 bi trebala bit razmjena !!

17 godina
protjeran

Onda C2Q 9550

C2Q 8200

Q6600

14 godina
neaktivan

novi rezultati: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1863357

q6600 @ 1.5v u biosu (1.44V ocitava CPU-z idle, znaci max voltaza) 3.6ghza, 9x400Mhz, testovi se vrte, za sada cpu max temp 67°c, jezgre od 58-75°c, uzmimo u obzir da je to prime95 testiranje ;). Jesu li temp previsoke? Ako prode 8h prime-a, probat cu spustit voltazu. Lijep pozdrav svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliki je napon pod loadom ? Ako je temperatura CPU-a do 67 C to je onda već blizu limita !! Ako ti prođe testove, probaj onda naći na što manjem naponu da radi stabilno da sniziš temperature !

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 20:20 (itomic009).
14 godina
neaktivan

Napon pod 100% loadom je 1.392V, sam cpu je na 62-64°c, a jezgre su od 58-75(najcesce na 72)°c

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
U BIOS-u staviš 1.5V napon, a pod loadom ti bude 1.392V napon ! Velik ti je pad između napona. Ako ti temperatura neide iznad 65 C onda to nije ništa opasno.
14 godina
neaktivan

btw primjetio sam oscilacije, CPU je najcesce na 64-65, pa malo skoci na 67-68°c, pa se opet vrati. 100° load jos uvijek

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pazi na maximume, i prosjek otprilike gledaj. Po mom mišljenju ti si već došao skoro do 70 C i ja nebih držao na takvim postavkama svoj CPU za 24/7 koji ima isti maximalnu temperaturu procesora kao tvoj.
14 godina
neaktivan

ako se ne varam max temp (tj max) za q6600 je 100°c, pa prosjecnih 64-67°c pod full stress loadom mi se ne cini previse. Mozda se varam??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lool, gledaj maximum CPU-a. Mislim da je kod tebe 71 C ili tako nekako. Ako ti CPU nije pregrijan, neće ni jezgre.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice