Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

pozdrav posjedujem plocu TP45D2-A7 njezin max FSB je 420 dalje koju mi preporucujete plocu da mzoe ici preko 420FSB pozdrav

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozz

pomagajte newbiu

ploča P5VD2-X

procesor e2160 1.8 dual core

bios 0201

stock cooler

jel moguč overclock na ovoj ploči? nebih puno, stavio bi bolji hladnjak, a tako ionako se spremam stavit core 2 duo 6600 pa nije grehota malo probat dizat ovaj :) jel bi mogao ici na 2.2 ghz?

max temp ne prelazi 43 C

nemogu naci u biosu opcije za FSB...

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 19:08 (smak420).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
moguć je na asusovoj stranici ti piše. Na 2.2 također bi mogao bez problema potegnut ovisno o ploči. Za to trebaš fsb podesit na 240-245, ali za početak stavi na 210-220 i pomalo podiži svakih 5 ili 3mhz
11 godina
neaktivan
eh da...imam 2 gb ram ddr2

2 x1 gb moduli....ali jedan je 800 a drugi 533 mhz....neznam hoce li to predstavljati problem
noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hoće, neće ovisi. Digni prvo na 2.2 ako ne uspijeva onda možeš spustit frekvenciju rama, dignut latenciju ili povećat napon rama. Ram ti neće radit zbog ove druge plocice negdje ne 600 mhz ili više. Imaš više paramtera u overclocku, ako želiš nešto više od 2.2 onda moraš sve uzet u obzir.
13 godina
protjeran
lisnjic kaže...

pozdrav posjedujem plocu TP45D2-A7 njezin max FSB je 420 dalje koju mi preporucujete plocu da mzoe ici preko 420FSB pozdrav

neku iz P5Q serije...lp

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-p5q-pro-oglas-10989883

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina

evo čisto da se pohvalim..

stigao Xeon L5520 (2.27ghz stock) iz kine pa ga upario sa svojom MSI X58 PRO-E pločom..

boota na 3.93ghz (73% overclock) al nije baš najstabilniji.. na 3.8ghz radi bez problema pod prime95 i intel-burn-in test..

temperature ispod thermalright ifx-14 su smiješno male..

inače ga držim na 3.4ghz (200x17).. na 220 fsb postaje lud i jedva pokaže POST.. trebao bih se malo s memorijom poigrat..

3.93ghz

http://valid.canardpc.com/uik1as

3.8ghz

http://valid.canardpc.com/cuwyw1

i ono najbitnije:

ploča (400kn sa njuškala, nova nekorištena) +proc (200kn ebay) +4gb 1600 gskill (270kn, novo Links) = 870kn

za tolko se prodaju 775 quadovi bez ičega..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 20:21 (nixass).
13 godina

kad vidim taj 4core i 8 threada mmm za 200kn, daj odvrti neki wprime 1024mb i superpi 32mb dali stvarno moze parirati sa novim i7.

17 godina

sorry kaj kasne rezultati

cinebench r11.5

http://www.pohrani.com/f/3E/ph/3VWDVvxH/cin115.png

super pi mod 32m

http://www.pohrani.com/f/d/VS/2XECdOWr/pi32m.png

wprime

http://www.pohrani.com/f/m/h7/2an8v0Fw/wprime.png

wprime rezultati su sa 8 threads, kad stavim 4 onda imam oko 320 sekundi na 1024m al zašto ne koristiti HT kad je već dostupan {#}

malo me prca multiplier, spušta ga na x17 kad je pod opterećenjem, kad je single thread onda ga drži na x18 i 3.87ghz tako da su svi ovi testovi odrađeni na 3.66ghz

uglavnom, wprime rezultati su usporedivi sa stock i7 2600k, ako dobro tumačim..

volio bih si ubost jedan six-core xeon, ima ih po 100injak dolara na ebayu.. to bi bio posao..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 22:30 (nixass).
13 godina

odlično volio bih ti ukrasti ovaj superpi test, na hwbotu bi dobio jedan bod. na wprime probaj onda stavit 8 ili 12, jer ti u to ubraja logic core. Šteta što nigdje nemogu naći 1366 ploče skupe i rijetke.

17 godina
antimon95 kaže...

Šteta što nigdje nemogu naći 1366 ploče skupe i rijetke.

na njuškalu je bio jedan frajer koji je imao 15 komada MSI X58 PRO-E ploča, nekorištene.. uspio sam ugrabit zadnji komad..

kad nađem vremena, poigrat ću se sa memorijom i omjerima, možda se da izvuć još koji megaherz fsb-a iz ploče..

12 godina
neaktivan

Ljudi evo meni treba pomoc oko OC-anja procesora. Imam Intel core i5 650, 1156 socket, koji je star 3 godine i savrseno radi. No posto sve novije igre zahtijevaju bolji procesor, a ja usto snimam u isto vrijeme i sebe i igru za YT, procesor je prespor i jednostavno nemogu igrati nista na medium-high grafici a da nesteka. Naravno najlakse rijesenje bi bilo da kupim novi komp (haha), ali tko danas moze izdvojiti 4000-5000 kn za novi komp svake 3 godine ?
Vidio sam dosta starijih tutorijala kako OC-at ovaj procesor koji imam, ali sto god sam isprobao nije radilo...
Konfa mog kompa: Intel core i5 650 3.2GHz, ATI Radeon HD5670 DX11 GDDR5, 4Gb Kingston DDR3 rama, napajanje 550W (koje sam dodatno nadoplatio da mi ugrade u komp).
Mislim da netrebam vise nista navesti sta se tice konfe, ali dali je moguce uopce OC-at ovaj procesor? Mislim, ako su ovi ludi Ameri uspijeli onda bih i ja mogao nekako :P
Kazu da su uz stock hladnjak dosli i do 3,7-4.2 GHz tako da ako iko zna, pls pomozite :)

0 1 hvala 0
13 godina

odkud ti ideja da ti komp šteka od procesora??? pa imaš hd5670 da bolje pogledaš gpu-z skužio bi da šteka radi nje.

12 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

odkud ti ideja da ti komp šteka od procesora??? pa imaš hd5670 da bolje pogledaš gpu-z skužio bi da šteka radi nje.

Volim ovakve sto citaju tekst preko kur*a i onda odgovaraju...
Znaci igras igru, snimas igru, i snimas sebe u isto vrijeme (s time da se u isto vrijeme obavlja i kompresija), tako da to uzasno opterecuje procesor.
Kao sto sam spomenuo prije, nemam novca za novi komp te mi je najbolje trenutno rijesenje da OC-am komp.
Moj procesor je 1. generacija i5 procesora i znam da je problem do njega jer je zastario.
Ako itko zna kako bih to mogao napravit sa procesorom koji imam, grafa je u redu jer se nemoze OC-at vise (OC-ao sam grafu prije 2 mjeseca)
Ukoliko mi ne mozete pomoci onda rade nemojte nista reci nego izvalit glupost ko ova budala.

12 godina
neaktivan

intel e4300 1.8ghz i matična asus p5pl2e,jel se uopće isplati i može li se uopće clockat?

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
crolux kaže...
antimon95 kaže...

Volim ovakve sto citaju tekst preko kur*a i onda odgovaraju...
Znaci igras igru, snimas igru, i snimas sebe u isto vrijeme (s time da se u isto vrijeme obavlja i kompresija), tako da to uzasno opterecuje procesor.
Kao sto sam spomenuo prije, nemam novca za novi komp te mi je najbolje trenutno rijesenje da OC-am komp.
Moj procesor je 1. generacija i5 procesora i znam da je problem do njega jer je zastario.
Ako itko zna kako bih to mogao napravit sa procesorom koji imam, grafa je u redu jer se nemoze OC-at vise (OC-ao sam grafu prije 2 mjeseca)
Ukoliko mi ne mozete pomoci onda rade nemojte nista reci nego izvalit glupost ko ova budala.

mozes dosta overclockat ovisno o potencijalu matične ploče koju imaš, moras dizat fsb, bclk ili bus speed nesjećam se točno kako glasi pa pomalo u razmacima od 5-10 mhz u početku.

13 godina
kivic15 kaže...

intel e4300 1.8ghz i matična asus p5pl2e,jel se uopće isplati i može li se uopće clockat?

možeš, ploča je dobra pomalo diži fsb kolko vidiš da je stabilno kasnije morat češ dizat napon procesora ili spuštat frekvu rama.

12 godina
neaktivan

Pozdrav imam pitanje imam Intel Pentium E6600 @ 3.06GHz e sad stock fsb je 266 ja sam digo na 290 bez problema i nisam nikakve volte ni nis diro ostavio na auto i sad probo sam dic na 300 i upalim prime95 i blue screen dode nakon par sekundi jel se neda vise dizat ili? Maticna ploca je : ASUS P5G41T-M LX ovako izgleda u biosu postavke imate kakav savjet ako se moze vise dic sta da uradim trenutno je idle temperatura od cpu 35 a kad je prime upaljen 58 negdi  http://prntscr.com/3914rp http://prntscr.com/3917fu

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 18:42 (Dadekkk).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam pitanje da li mi se isplati overclockat sa 2.8 ghz na 3 i da li bi mogao ici vise od 3.0 bez da povisujem voltage.. npr 3.2... imam scythe katana 3 kuler danas sam napravio prime95 test na full loadu je bio 45 stupnjeva nije se micao 30 minuta a idle 34..Nikad nisam overclocko niti siguran sto posto siguran kako :3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Teško da ćeš dobiti ikakve masovne performanse. Ali ako već imaš toliko dobar cooler, i volju. Pa probaj se malo poigrati. Ako vidiš kakve performanse, super, ako ne, onda možeš slobodno i vratit kako je bilo.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
neaktivan

Bio sam sad u BIOS-u FBS mi je na 200 a ovo drugo zaboravio sam sto je pisalo na 100 .. po koliko da povisim ? Mislio sam sa 2.80 na 2.90 i tako do 3.2 i onda vidjet kako to radi..?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 11:58 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kakav je intel q35 chipset za overclock c2q q6600 i koliko bi ga mogo nabit da radi bez frke imam neku ponudu ove ploce i ovog procesora povoljno pa neznam dali se isplati sta vi mislite?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
began kaže...
Kakav je intel q35 chipset za overclock c2q q6600 i koliko bi ga mogo nabit da radi bez frke imam neku ponudu ove ploce i ovog procesora povoljno pa neznam dali se isplati sta vi mislite?

Cipset star 7godina, proc 5! Ak je vise od 200kn sve zajedno nebi mi na pamet palo to uzimati! Sad za 500kn imas novi 1150 cpu i novu plocu a prek njuske i jos jeftinije! Stvarno nerazumijem u ovo doba krize i enormne ponude za male novce, ici uzimat tako nesto staro! Naj zamjeriti kolega no razmisli! To moze krepati odma nakon sastavljanja!znaci po meni se danas to ne isplati!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 13:31 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
antimon95 kaže...
hoće, neće ovisi. Digni prvo na 2.2 ako ne uspijeva onda možeš spustit frekvenciju rama, dignut latenciju ili povećat napon rama. Ram ti neće radit zbog ove druge plocice negdje ne 600 mhz ili više. Imaš više paramtera u overclocku, ako želiš nešto više od 2.2 onda moraš sve uzet u obzir.

Molim Vas pomoć oko latencija...kako bi ih trebalo staviti?

sad su:

DIMM 1

Frequency 400,0 MHz

CAS# Latency 5,0

RAS# To CAS# 5

RAS# Precharge 5

tRAS 18

tRC 23

Voltage 1,800 V

DIMM 2

Frequency 266,7 MHz

CAS# Latency 5,0

RAS# To CAS# 4

RAS# Precharge 4

tRAS 12

tRC 16

Voltage 1,800 V

Uglavnom podigao sam FSB sa 200 na 220 x 9 = 2000 Mhz

Da li je moguce doci do bar 2200 - 2400 Mhz nekako? Imam dobar hladnjak pa nije greda :)

pod moj PC su postavke...

Memoriju u Biosu mogu stavljati na 266 i 533 ja mislim moram provjeriti

daj pomagajte :)

kako da namjestim :)

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 21:17 (smak420).
12 godina
neaktivan

Danas sam isao klokat malo svoj Core 2 Duo E8400 3ghz stock na 3.3 tek toliko da vidim jel ide, povisio sam FSB na multipliieru x9 sa 333 na 370 to bi bilo 3330 mhz-a , ram sam prije toga stavio na 444 mhz da mi dode na stock 522-33 mhza , ostavio sam voltage na stock, stisnem save and exit bam kompjuter se ugasi i upalim ga nema slike, ja si mislim aj super sad crko komp.

Izvadio sam CMOS bateriju na par sekundi , vratio radi sve.
Mene zanima zasto se to dogodilo 300 mhz clock je nista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Cromar kaže...

Danas sam isao klokat malo svoj Core 2 Duo E8400 3ghz stock na 3.3 tek toliko da vidim jel ide, povisio sam FSB na multipliieru x9 sa 333 na 370 to bi bilo 3330 mhz-a , ram sam prije toga stavio na 444 mhz da mi dode na stock 522-33 mhza , ostavio sam voltage na stock, stisnem save and exit bam kompjuter se ugasi i upalim ga nema slike, ja si mislim aj super sad crko komp.

Izvadio sam CMOS bateriju na par sekundi , vratio radi sve.
Mene zanima zasto se to dogodilo 300 mhz clock je nista?

g41 cip, katastofalan za klokanje! sumnjam da ces dalje od toga fsb-a, takoder sam promjenio plocu samo zbog tog razloga!( kod mene je bio wall na nekih 345mhz, ak me sjecanje ne vara)lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 20:33 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Ok hvala, nisam ni mislio neki sad veci overklok do 3.4-5 sam mislio ali neide ni do 3.3.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

G41 udara u zid na ~340mhz FSB

11 godina
neaktivan
Overclocking problem

Prije sam imao q6600 sa 2.4ghz na 3.1ghz overclockan, skoro sam kupio q9650 i planirao na 3.7ghz oc jer sam vidio da su barem dvojica to uspjela i pokusao sam ova dva setup-a u bios 

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?210858-Q9650-i-m-stuck-at-3-7ghz-any-chance-I-can-get-4ghz

http://hardforum.com/showthread.php?t=1729601

izgleda kao da je 3.7ghz moguce ali ja preko 3.35ghz ne mogu, moze li to biti do toga sto nisam fleshao ove drivere za maticnu poslije postavljanja procesora ili do ram memorije, imam 2x2gb iste ocz ram memorije silver je a treca ploca je jako slicna znaci isto rade na 800mgz stock ali timing im je drugaciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

takodjer nesto nije uredu kod trece jezgre temperatura je minimalna 41*C i nikad ne pada ispod dok ostale variraju u idle izmedju 27-33*C

izvinjacam se zbog druge poruke nisam vidio sa desne strane uredi opciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 13:57 (Gadljak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice